Şimdi Ara

YENİ C5 (53. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.247
Cevap
13
Favori
386.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
    Geçmiş olsun Ümitcim..Üst üste talihsizlik yaşamışsın..Ben lastiklerden pek anlamam ama bildiğim ve şu ana kadar duyduğum kadarıyla en iyi lastik markasının Michlen olduğunu söylerler hep..Hem yumuşaklık olarak hemde kalite olarak..Bence sen yine Michlen al derim..

quote:

Orjinalden alıntı: umitoz

Arkadaşlar,
    15.000km yi kazasız belasız atlattıktan sonra, bir hafta arayla ŞEHİR İÇİNDE iki ayrı lastikte balon oluştu.
    Bildiğin Rogar kapağı çukurlarına düştüm en fazla 70-80 km/h hızla!!

Yani 19" 40 yanak lastik havalı da, bakması baya zor.

Bir hafta oldu hala yeni lastik getirtemediler. Ben de Michlenlerden soğudum, başka markalardan baktım ama henüz stoğunda bulunan marka sadece MAXXIS bulabildim.

Bu lastik markası hakkında, özellikle de kullanmış olanların bir bilgisi var mı?

• 51000 ytl+bazı servis ve sigorta avantajları.. 1.6hdi sx ...
  • Valla bugüne kadar Michlenciydim bende ancak Michlenin avantajı olan yumuşak olma özelliği (ki bu konforu da arttırıyor), yanak profili çok düşük olunca, lastiğin çok çok kolay hasar almasına sebep oluyor. Oldu daha doğrusu, bizzat tarafımdan onaylandığı üzere.

Michlen'in lastiği getirebilmesi konusundaki ümitsizliğim sonucu, ve fiyat uygunluğu nedeniyle (yabancı forumlara da bakarak) , çok kötü olmadığını düşündüğüm, Maxxis'i aldım taktım.

İlk intiba olarak, konfor kötüleşti, yerdeki ufak tefek çıkıntıları daha çok hissetmek anlamında.
    Ancak fren mesafesi bariz iyileşti!! Çok ilginç.
    Bakalım yağmurda ne olacak.
    Kullandıkça izlenimlerimi burada paylaşacağım.

Benim burada ençok takıldığım husus, adamlar arabayı satıyorlar ama üç beş tane de lastiğinden stoklarına koymuyorlar.
    Bu anlamda Baylası da, Citroen'i de kınıyorum!!!

Lastiklerinize iyi bakın, özellikle de 19" olanlar...

quote:

Orjinalden alıntı: birolperisan

Selam,
    Geçmiş olsun Ümitcim..Üst üste talihsizlik yaşamışsın..Ben lastiklerden pek anlamam ama bildiğim ve şu ana kadar duyduğum kadarıyla en iyi lastik markasının Michlen olduğunu söylerler hep..Hem yumuşaklık olarak hemde kalite olarak..Bence sen yine Michlen al derim..

quote:

Arkadaşlar,
    15.000km yi kazasız belasız atlattıktan sonra, bir hafta arayla ŞEHİR İÇİNDE iki ayrı lastikte balon oluştu.

Bir hafta oldu hala yeni lastik getirtemediler. Ben de Michlenlerden soğudum, başka markalardan baktım ama henüz stoğunda bulunan marka sadece MAXXIS bulabildim.

Bu lastik markası hakkında, özellikle de kullanmış olanların bir bilgisi var mı?

• Kaan bey C5'iniz hayırlı olsun.. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Ümit bey size de geçmiş olsun..
  • Birol bey birkaç mesaj üstte xenon farla ilgili birkaç soru sormuştum.. sen taktırmıştın yanlış hatırlamıyorsam, markası nedir, kaça taktırdın ve memnun musun? Yukardaki sorularıda cevaplarsan sevinirim..
    Evet benim taktırdığım xenon far, sadece kısa farlara takıldı.uzun far ve viraj içi aydınlatmalarının ampulleri değişmiyor ve sarı renkde kalıyor..Ben xenon farı Citroen servisinde 250 ytl.ye taktırdım.Markasını tam hatırlamıyorum ama kaliteli ve garantili olduğunu söylediler..Ayrıca servisde park lambalarımı da ücretsiz olarak mavi ampullerle değiştirdiler.. (tanesi 10 ytl.imiş)..Ben şu ana kadar xenon farlarımla ilgili bir sorun yaşamadım..Gayet iyi ama mercekli olmadığı için far ayarını en üstde tutarsan gece yolculuklarında karşıdan gelenleri rahatsız edebiliyorsun..Ben o yüzden far ayarımı 1-2 kademe aşağıda tutuyorum..Görüntü ve netlik açısından gayet memnunum..Ayrıca dışardan bakıldığında da güzel görünüyor..Faturası şu anda yanımda olmadığı için marka ve özelliklerini daha sonra yazarım..

quote:

Orjinalden alıntı: mk23

C5'e Xenon far taktıran arkadaşlara bir sorum olacak; sadece kısa farlara takılıyor sanırım, uzun far, park aydınlatması, viraj aydınlatması ampülleri de değişiyor mu yoksa onlar orjinal sarı renkte mi kalıyor?

• Birol bey teşekkür ederim, bende xenon mu taktırsam, yoksa renkli halojen ampül mü taktırsam karar veremedim. Dayımın arabasında xenon vardı, ampül patlayınca yedek ampül sıkıntı oluyor, hem pahalı hemde aynısı bulmak zor oluyor.. İyi akşamlar..
  • Kardeşim yurt dışından 18'' 40 yanak lastikle geldi ve lastikler yollarda balon, jantlar da çiçek olmuş neredeyse. Lastikler de f1 lastik ve 3 aylıktı. Sizin lastiklerden alalım dedik ve bulamadık. Maxxis aldık. İsviçreye döndü ve 1 yıl kullandı. Sonra arabayı sattı. Türkiye'de lastikler en azından 45 yanak olmalı diye düşünüyorum.....

Bir arkadaşımız da c5'e navigasyon taktırabilir miyiz demiş? Yurt dışındaki c5'lerde navigasyon opsiyon. Türkiye'de opsiyon bile değil. Opel Corsa'da opsiyon oldu. Yeni gelecek Opel İnsignia'da bazı modellerinde standart olacakmış. Fuarda yetkililer söylemiş. Bu nedenle ben c5 almaktan şu anda vazgeçtim. Sırf navigasyon nedeniyle vazgeçtim. Haaa.... İnsignia gelinceye kadar c5'te opsiyon olursa o başka işte. Şekil ve şemal olarak c5 daha güzel. Beklemekte zarar yok. Meganeye şimdilik devam.........................:)

quote:

Arkadaşlar,

PSN: anamurcat33

• YHA BEN ŞİMDİ NAVİGASYON TAKTIRAMIYCAKMIYIM cat33 navi için C5 gibi bi arabadan vazgeçilir mi yha

Orjinalden alıntı: vural kozanoglu

arkadaşlar uzun zamandır araştırıyorum c4 almaya karar verdim. 2007,15bin.km. c4 sxpk 1.6bva benzinli otomatik,troptonik vts var 25 bin ytl anlaştık nedersiniz.ACİL YARDIM ?

arkadaşım bir yanlışlık olmasın..1.6 vts yok diye biliyorum ben..

Lastik hakkında:
    Maxxim lastikler Michlen'e göre çok sert, dayanıklılık açısından güven veriyor.
    Yüzeydeki pürüzleri hissettiriyor.
    Ancak çok bariz şekilde yol tutuşu ve frenleme ÇOK daha iyi.
    Şimdilik pişman değilim...

quote:

Orjinalden alıntı: xsara_picasso

quote:

Orjinalden alıntı: vural kozanoglu

arkadaşlar uzun zamandır araştırıyorum c4 almaya karar verdim. 2007,15bin.km. c4 sxpk 1.6bva benzinli otomatik,troptonik vts var 25 bin ytl anlaştık nedersiniz.ACİL YARDIM ?

arkadaşım bir yanlışlık olmasın..1.6 vts yok diye biliyorum ben..

• arkadaşlar yeni c5 in beyaz rengini gören oldumu??

Orjinalden alıntı: izmirli_3535

arkadaşlar yeni c5 in beyaz rengini gören oldumu??

İş yerimin 50 mt yakınında bir firmanın sahibinde var beyaz rengi...sabah akşam görüyorum...oldukça güzel görünüyor ama bence siyah ve füme beyazdan daha güzel...audi haricinde beyaz renk araba almam şahsen.

Bu arada C5'lerde fümenin içine bej döşeme alınabiliyor mu ???

quote:

Orjinalden alıntı: sar2te

quote:

Orjinalden alıntı: izmirli_3535

arkadaşlar yeni c5 in beyaz rengini gören oldumu??

İş yerimin 50 mt yakınında bir firmanın sahibinde var beyaz rengi...sabah akşam görüyorum...oldukça güzel görünüyor ama bence siyah ve füme beyazdan daha güzel...audi haricinde beyaz renk araba almam şahsen.

Bu arada C5'lerde fümenin içine bej döşeme alınabiliyor mu ???

• C4 lerde sadece siyah ve kırmızının içine bej döşeme alınabiliyor. Aynı politika izleniyorsa füme olanın içi bej olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoadRR -- 7 Kasım 2008; 13:38:09 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expli -- 7 Kasım 2008; 15:15:55 >

Orjinalden alıntı: birolperisan

Evet gerçekten doğru.. 5 kişilk olmasına rağmen, birçok araba 4 yetişkin ve bir çocuk için tasarlanmış sanki..Sadece C5'de değil bu durum, bir çok arabanın arka koltuğunun ortası sanki çocuklar için yapılmış..Zaten genelde bütün arabalarda, arka koltuğa 3 yetişkin oturduğu zaman rahat edebilmeleri mümkün değil..Benim aile kalabalık olmadığı için şu ana kadar hiç bir arabamda sorun olmadı..

quote:

Orjinalden alıntı: ALOK

bende c5 in tasarımını cok beğeniyorum ama arka koltuk boy mesafesine gelirsek ,eger arka koltuğun tam ortasında oturursanız kafanız tavana değiyor ama arka koltuğun kenarında oturursanız sorun yok. yani aracın arkası sanki 2 yetişkin bir çocuk için yapılmış .
    ayrıca llagunayı ve c5 i aynı günde test etmiştim . kesinlikle c5 in çekişi lagunadan iyidi . c5 in dışı güzeldi . lagunanın ise içi güzeldi .

• Herkese Selamlar,

Tasarım olarak çok beğendiğim C5'i fiyat, Servis'lerin yaygınlığı ve tecrübe anlamında beni korkutması sebebiyle alamadık. Full bir Laguna aldım çokda memnunum açıkacası.

Merak ettiğim yakın zaman 1.6 Dizel SX PK + Sunroof'lu alan varsa fiyatını bizimle payalaşabilir mi? Yanlış görmediysem son 55.000 ytl gibi bir fiyat var konuşulan.

İncelediğim kadarıyla donanım olarak kartlı eller serbest ve xenon dışında bir farkta bulunmuyor araçlarda.
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.