Şimdi Ara

Windows 11 hala birçok senaryoda Windows 10'dan yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 11 hala birçok senaryoda Windows 10'dan yavaş
    PCWorld, Intel'in en yeni işlemcisine sahip sistemlerde Windows 10 ve Windows 11'in performansını karşılaştırdı. Amaç hangi işletim sisteminin daha hızlı olduğunu ortaya koymaktı.

Ayrıca Bkz.Windows 11 için bir sonraki büyük güncelleme Şubat veya Mart'ta çıkacak: Neler getirecek?

Microsoft daha önce Windows 11'in Alder Lake'in performans hibrit mimarisinden ve yeni Thread Director teknolojisinden en iyi şekilde yararlanmak üzere optimize edildiğini belirtmişti. Yazılım devi ayrıca Windows 11'in PC donanımını en verimli şekilde kullandığını iddia ediyor.

Windows 10 birçok kez öne çıktı

Test için en yeni Intel Core i9-13900K işlemcinin yanı sıra Windows 11 22H2 ve Windows 10 22H2 kullanıldı. Yapılan ölçümlerde Windows 11'in daha hızlı olduğu senaryolar var ancak Windows 10 da testlerde birçok kez öne çıktı.

Örneğin Adobe Photoshop ve Lightroom Classic'te Windows 10 işletim sistemi daha yüksek puan aldı. Aynı zamanda Office 365'te Word, Excel ve Outlook'ta Windows 11'den daha hızlı olduğu görüldü. Windows 11 sadece PowerPoint'te Windows 10'u geçebildi.

Oyun testinde, Gears Tactics ve Metro: Exodus'taki ortalama kare hızı da Windows 10'da daha yüksekti. Windows 11, PugetBench'in kapsamlı testi, H.264 (AVC) kodlaması ve diğer bazı senaryolarda daha hızlı performans gösterdi ancak bunlarda da çok az farkla öne çıktı.

Kaynak:https://www.youtube.com/watch?v=6MY-HHNMOFI

• Kullandığım en iyi custom windows 10 olarak ATLAS OS diyebilirim. Adamlar gerçekten başarılı tweakler yapmış birde açık kaynak kodlu olması güven veriyordu. 150 küsür olan işlem sayısını 35 e düşürmüşler ciddi performanslıydı. 20H sürümü oldukça hızlı çok nadir uyumluluk sorunları oluyor eğer sorun yaşarsanız 21H sürümünü indirip deneyin tavsiyemdir.

Ben obs ile ilgili sorun yaşadığım için şu anda ghost spectre superlite+se win 11 kullanıyorum. Düz windows 11e göre ciddi oranda stabilite artışı var. + Ryzen cpu lar için ryzen optimized power master profilini ekledim çünkü laptopta r5 4600H cpu ile gtx 1650 gpu var. İnanırmısınız 6+6 toplam 12 izlek çalışan cpu boştayken 4+4 ya düşüyor. ve lenovo ideapad gaming 3 gibi bir laptop ile 4.5 saat film izleyebilidim %70 parlaklıkta. Normal windowslarda 4 saati çok çok nadir yakalardım.

Gerçekten telemetry olmayan windows kullanmak istiyorsanız ilk sırada önerim genel uyumluluk açısından ghost spectre superlite+se 2.sırada atlas os ( hız olarak daha hızlı custom windows görmedim hayatımda ) üçüncü sırada revios. Hepsinin discord sunucuları da var oldukça destek de oluyorlar.

Sevgiler.
    Windows 11 in oyunlara yönelik daha fazla optimizasyon ve özelliği var. Programlar konusunda bi tık yavaş olabilir ama. Batch processing gibi saçma sapan kriterler göz önüne alınmış zaten, Office programları bi tık hızlı çalışsa ne olur çalışmasa ne olur. Haber olsun diye haber işte. windows 11 de sekmeli yapı gibi bir ton özellik eklendi. Odun gibi konsol heralde daha hızlı çalışacak.
  • Testlere lafım yok da, bana Windows 11 daha hızlı gibi geldi... Battlefield 4 oyununda Windows 10'da stabil değildi FPS, Windows 11'de daha stabil ve yüksek... Bf4'de yüksek grafik ayarlarında 150 FPS'i gördüm W11'de...

• Daimon88 kullanıcısına yanıt
    Windows 11 in oyunlara yönelik daha fazla optimizasyon ve özelliği var. Programlar konusunda bi tık yavaş olabilir ama. Batch processing gibi saçma sapan kriterler göz önüne alınmış zaten, Office programları bi tık hızlı çalışsa ne olur çalışmasa ne olur. Haber olsun diye haber işte. windows 11 de sekmeli yapı gibi bir ton özellik eklendi. Odun gibi konsol heralde daha hızlı çalışacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 2 Ocak 2023; 14:34:28 >
  • Ben tam tersini yaşıyorum şuan.Windows 11 daha hızlı bana göre. Hatta sistem özelliklerim desteklemediği halde windows 11 yükledim ona rağmen windows 10 dan daha hızlı.

• Win10 da yaşadığım bir cok hatayı win11 de yaşamadım. Gayet akıcı deneyim veriyo hatta

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence 11 daha akıcı daha stabil biz oyun oynadigimiz için bize oyle geliyor olabilir ama office de iyi akıcı 11 varsa 10 dönmek mantiksiz anakart eskiyse 10 devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eko35/5 -- 2 Ocak 2023; 15:37:41 >
  • W11'in daha hızlı olduğunu iddia edenler, bir de temiz W10 ile kıyaslayabilir misiniz?

W11'i Microsoft'un kendi sitesinden indirip (official) kurduğumda saçma sapan hatalardan sistemi kullanamadım. Sonrasında "Performance Edition" gibi modlanmış (unofficial) kurduğumda ise tertemiz, sorunsuz sistem oldu.

Keşke olay sadece hız olsa..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kullandığım en iyi custom windows 10 olarak ATLAS OS diyebilirim. Adamlar gerçekten başarılı tweakler yapmış birde açık kaynak kodlu olması güven veriyordu. 150 küsür olan işlem sayısını 35 e düşürmüşler ciddi performanslıydı. 20H sürümü oldukça hızlı çok nadir uyumluluk sorunları oluyor eğer sorun yaşarsanız 21H sürümünü indirip deneyin tavsiyemdir.

Ben obs ile ilgili sorun yaşadığım için şu anda ghost spectre superlite+se win 11 kullanıyorum. Düz windows 11e göre ciddi oranda stabilite artışı var. + Ryzen cpu lar için ryzen optimized power master profilini ekledim çünkü laptopta r5 4600H cpu ile gtx 1650 gpu var. İnanırmısınız 6+6 toplam 12 izlek çalışan cpu boştayken 4+4 ya düşüyor. ve lenovo ideapad gaming 3 gibi bir laptop ile 4.5 saat film izleyebilidim %70 parlaklıkta. Normal windowslarda 4 saati çok çok nadir yakalardım.

Gerçekten telemetry olmayan windows kullanmak istiyorsanız ilk sırada önerim genel uyumluluk açısından ghost spectre superlite+se 2.sırada atlas os ( hız olarak daha hızlı custom windows görmedim hayatımda ) üçüncü sırada revios. Hepsinin discord sunucuları da var oldukça destek de oluyorlar.

Sevgiler.

• TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt

Windows 11, Windows 10'dan daha hızlı genel olarak. Performans aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    Telemetri için shut 10 yeterli hocam ve birkaç fps fark için tavsiyem modifiye edilmiş Windows tercih edilmemeli, genel stabilitede farklı sorunlar çıkabiliyor.

www.oo-software.com
    O&O ShutUp10++ – Free antispy tool for Windows 10 and 11
    https://www.oo-software.com/en/shutup10

• Evet fakat yeterli değil bence. Modifiye windows açık kaynak kodlu olduğu için atlas'ı tavsiye ettim. Gayet güvenilir yaptıkları her şey ortada. Bunu yapanlarda zaten sistem mühendisleri merak etmeyin.

Spectre'ye gelince yıllardır kullanırım. Yayın bilgisayarımda ghost spectre kullanmıştım. 1.5 yılda bir tane sorun yaşamadım + bütün windows güncelleştirmelerini alabiliyorsunuz gayet. Kurulumdan sonra ghost toolbox var bir sürü ince ayar yapabilir. Editlenmiş her şeyi eski haline çevirebilirsiniz.

Revios daha fazla kısıtlanmış performans olarak spectre ile aynıdır.

Çok endişeli olan kullanıcılar için comodo firewall free öneriyorum. Sistemde hangi uygulama nereye hangi port üzerinden bağlanmış canlı ve anlık olarak gösteriyor.

Atlas os'un windows 11 sürümü çıkarsa atlas'a geçeceğim.

Şu anda spectre win11 superlite+se kullanıyorum. Oldukça mutluyum.

Saygılar.

• Mobil geliştirici olarak intel i7 9750h ile herhangi bir sorun yaşamadan Windows 10 kullanıyorum son sürümlerini.
    Diğer arkadaşlar neden özel specler ile kullanıyor tam çözemedim AMD uygunluğu için mi?
    Yazılım geliştirmede environmenti bir kere kurup sorunlari çözüp çalıştırınca bir daha update dahi etmek istemiyorsunuz sorun çıkınca saatlerce bazen günlerce sinir ediyor insanı.
    Sırf bu yüzden Windows 11e geçmiyorum dertsiz başıma dert almayayım.
    Macte xcode'a bir update geliyor saatler sürüyor bazen takılıyor. Durdurup manuel indirip ayarları sıfırdan yapmak zorunda kalıyorum. Benim için Windows şuan macten daha stabil:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    Hocam ben hardware enthusiast birisiyim. 4 yılda bir kendime high end desktop toplarım. Dolayısı ile yazılım ile donanımın en uyumlu şekilde çalışmasını isterim. Sürekli kurcalarım en iyisini bulmaya. Hobi diyebilirsiniz. Ayrıca nasıl desem bilemiyorum ama yaşam kalitemi artırıyor bu özelleştirilmiş windows çeşitleri. Güncelleme istemezsem tek script ile kapatabiliyorum. Eğer çok önemli bir update gelmişse olmazsa olmaz ise tek script ile açabiliyorum. Ben pc deki programları bile tek tek güncellemem yada driver updater gibi toksik programlar kullanmam. Powershell admin açarak -winget upgrade yazıyorum varsa çok güncelleme -winget -h -all bitti gitti. Yani linux beni engellemese yasal olarak satın aldığım uygulamaların çoğunu linuxta kullanamıyorum. En basitinden yayıncı olarak elgato wave 3 mikrofonumun wavelink yazılımını linuxta kullanamıyorum. Gibi gibi yoksa linux kullanırdım. Ama atlas os benim için linuxtan da farksız. Dediğim gibi deneyebilirsiniz. Tavsiye ederim.

Saygılar.

• win10'da iken microsoft edge'e basıp, foruma girmek yaklaşık 5 saniyemi alıyordu. şakam yok win11'de sadece edge'in açılmasını 40 saniye beklemişimdir.

• Windows 11 hala SSD hız sorununu çözememiş.

• AtiMX4 A kullanıcısına yanıt

nedir mesela çözülmeyen?

ben 2 ssd arasında sık sık veri aktarımı yapıyorum ve her zaman max hızda aktarım oluyor, çözülmeyen nedir?

• TiesTorN kullanıcısına yanıt

Bence de win11 daha iyi SSD kullanıyor. Win10 SSD kullanımı marka modele göre değişebilir ama daha kötü idi özellikle uzun dosya aktarımlarında.

• Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Batch processinge saçma bir kriter demek biraz saçma olmuş. Milyonluk yatırımlarla kurulan HPC sistemleri batch processler üzerinden işliyor. Gerçi bu yatırımların hiçbirinde Windows da görmedim, hepsinde Linux var ama o ayrı bir konu.

• w11 çok iyi durumda şu an. Aylardır major hata ile karşılaşmadım. Ayrıca oyunsever, optimize halde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.