Şimdi Ara

Windows 11 hala birçok senaryoda Windows 10'dan yavaş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • GTX 1650 Ti ekran kartı i5-10500H işlemci 16 gb ram w11 e geçmeli midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür haberlere bilgisayarına donanım özellikleri nedeni ile Windows 11 yükleyemeyenler çok seviniyordur.  

Windows 11 iyidir, Windows 10 ise demode.  

• Sabah win11 pro sürümünü yükledim evet win10 kadar tepkileri hızlı değil ama oyunlar da fps te +100 fps gördüm ki bu çok saçma bir durum ne nvidia ayarları ne oyun performans ayarlarını yapmamıştım akşam tam olarak ayarlayıp test edicem eğer gerçekten bu performansı veriyorsa bundan sonra win10 yüzüne bakmam

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

Olabilir. Microsoft geliştirme çalışmalarındaki ağırlığı Windows 11'e verdi. (Windows 10 ile bu kadar yoğun uğraşmıyor, tabiiki)

Dolayısıyla, Windows 11'de daha çok sürücü var ve daha çok önem verildiğinden daha stabil ve performanslı çalışıyorlar. Özellikle PCIe 3.0 ve 4.0 SSD, USB 3.x ve grafik kartı gibi bileşenlerde daha iyi sürücüler kullanıldığından performansın çok daha iyi olduğunu söyleyen çok insan var. Yani, yaşadığınız durum saçma olmayabilir.  

Ayrıca, "Windows 11 yükledim, çatladı, patladı" diyenlere inanmayın. Windows 11, Windows 10'dan daha stabil çalışıyor, tabiiki sizde bir anormallik yoksa.  

• Şu anki bilgisayarım baya eski olduğundan W11 yükleyince özellikle işlemci gerektiren konularda çakılıyordu. Windows 10 şu an bu kötü bilgisayarda bile çok iyi çalışıyor. Aynı donanımda W11 kurunca W10'da ki program hızlarına erişemiyorum. Tabi ki arada görsel anlamda fark var ve yeni gelen özellikler var bunlarda haliyle daha iyi donanım istiyor olabilir ama W10 işimi fazlasıyla görüyor. Daha önceleri performans sürümü adı altında farklı W10 sürümleri kullanırdım ama son zamanlarda güvenlik endişesi nedeniyle orjinal sürümleri tercih ediyorum. Atlas OS dikkatimi çekti herkes övüyor ama bu endişe nedeniyle kullanmak istemiyorum sonuçta şirket yönetmiyorum yada zengin falan değilim ama hesaplarımın tehlikeye girmesini de istemem. Kullanan arkadaşlar performans konusunda neler düşünüyor merak etmiyorda değilim tabi.

• mert1907 kullanıcısına yanıt

Hocam Atlas OS açık kaynak kodlu, güven konusunda endişe yaşıyorsanız hatırlatmak istedim sadece.Ayrıca şu videoyu baştan sona bir izle derim.

Bahadır EnderGroundyoutube
    Çok beklenilen videoların birine daha hoş geldiniz arkadaşlar. Dikkatinizi çekmek istiyorum bu konuda çok geri dönüş almaktayım: Windows 10 değil, Atlas Os. Kendisi her ne kadar NTlite çekirdeği ve Win10 tabanında kurulsa da performans farkı, akıcılığı ve hafifliği kesinlikle kıyas kabul etmiyor. Önerir miyim elbette ki öneririm. Oyun ağırlıklı kullanımlara, donanımı güçsüz bilgisayarlara oldukça iyi gitmekte. Bir nevi hafif linux kullanıyor gibi hissettim yalan olmasın. (Linux Mint xfce, Zorin os core ve lite, LXLE, Debian Lxde, Sparky minimal gui, Lubuntu, Xubuntu, Linux Lite, Peppermint, Bodhi Linux, Ubuntu Mate... Bu dağıtımları çok uzun süre olmasa da hatrı sayılır süre kullandım ve diyebilirim ki Atlas Os performans olarak bu dağıtımlara denk performansı verebiliyor. Orijinal Windows 10'da ise bu performansa ancak ssd + 16+ gb ram ile ulaşabiliyorsunuz bu çok büyük bir fark) Yine her zamanki gibi sabitlenmiş yorum olarak bölümleme yapacağım uygun olduğum zamanda iyi seyirler dilerim. İletişim Mail: kayra150@tutanota.com Session: 05169757912831452064c302ddc3de5213c97ac16a47a180d0da43a04cb7c25d1f Status: 0x04d39bd95e3b9cac1e1da2f2314f27739ed48092fa572b763d85f2e4fb21f6caa6a689d31c391661c84b8a68f6c57060ad8db68eae81474c8afc4860660d1d77ef Telegram: BahadirEnderGround Delta chat: kayra150@gmail.com Discord: Bahadır EnderGround#4787
    https://www.youtube.com/watch?v=Zt5rfJ47SNM
  • Bunu daha önce izledim hocam. Sistem daha az kaynak kullanıyor o konuda şüphe yok ama dediğim gibi eskiden çok umursamadan kurar geçerdim de şimdilerde nedense tereddüt ediyorum.

• 2 tuaf hata ile karşılaştım birisi Msi After burner kurarken hata verdi ama kurdu ikincisi valorant kurdum açtım hata verdi bios secure boot uefi yapınca oyun açıldı bunun dışında şuanlık bir durum yok ana kartımın Win11 surücüleri olmadan herşeyi tanıdı ama ses için asus extra özellik veriyordu onun için asus win11 sürücüsünü bulmama lazım şuanlık başka bir sorun yok gibi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.