Yüzbaşı
04 Eylül 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 426 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Son seçimi bilen ORC'nin anketinden sürpriz sonuçlar! İYİ Parti'nin çıkışı, Millet İttifakı'nın oylarını uçurdu - Haberler

Alıntı

metni:
AK Parti yüzde 28,1 oy toplarken ittifak ortağı MHP yüzde 7,8 oy aldı. CHP yüzde 24,3 oy alırken ittifak ortağı İYİ Parti yüzde 17,3 oy toplayarak büyük çıkış yakaladı. Ankette Gelecek Partisi yüzde 2,3, DEVA Partisi yüzde 2,1 oy alırken HDP ise yüzde 8,5 oy topladı. Böylece Cumhur İttifakı yüzde 35,9, Millet İttifakı yüzde 41,6 oy aldı.

Son ORC anketine göre Millet ittifakı (CHP+İYİ) %41,6 oy alıyor..

Zafer Partisi %0,8 almış.. ¯\_(ツ)_/¯

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tarihi manifesto: YA BENİMLE OLUN YA YOLUMDAN ÇEKİLİN! - YouTube

Birçok insan vasıfsız, o mu aday olacak vs diyor ama bu konuşması sizce..? Onu savunduğum yok, objektif olarak düşünmeye çalışıyorum. Ayrıca sürekli kaybediyor, koltuk sevdası vs deniliyor ama sürekli kaybetmesi, devamlı ona karşı olan ön yargıdan dolayı olabilir mi??

Arkadaşlar sizden benim için çok önemli bir konuda tavsiye istiyorum. Şu an Windows PC kullanıyorum ama taşınabilir bir sisteme geçmem gerekli, önümde iki seçenek var; Windows laptop veya iPad (MacBook'lar çok pahalı, Android tablet ise yetersiz). Sorum ise, Windows PC kullanırken IPad'e geçersem kendimi kısıtlamış olur muyum?

Bilgisayarda neler yapıyorum →

· (En önemlisi) tarayıcıda çok fazla sayıda sekme açıp onları yönetmek. Tarayıcıda fazlasıyla araştırma yapıp okuyorum ve aynı anda 30-40 tanesini yönetmem gerekli. Bazen 30 saniye içinde 10 adet sekme açabiliyorum. Bu sekmeleri onetab (better-One Tab) eklentisi ile depoluyorum. Özellikle sağ tık→ sağdaki sekmeleri depola özelliği çok kullanışlı, sekmeleri tarayıcıda hareket ettirebilmem de çok yardımcı oluyor. Sonra bunları export edip notiondaki sayfalarıma kopyala-yapıştır yapıyorum.

· (Önemli) WhatsApp Web her zaman açık ve sabitlenmiş sekmede duruyor. Bilgisayardayken WhatsApp'ı kullanmak için telefona bakmak istemiyorum, masaüstü tarayıcılar bu işi gayet iyi yapıyor. iPad kullanırsam sekme sürekli açık olup mesaj geldiğinde bildirim alabilecek miyim? (Safari sekmeleri çok sık uyutuyorsa bu benim için sıkıntı olabilir mi?)

· Tarayıcı eklentileri... Gece modu (Dark Reader), etkili bir reklam engelleyici (uBlock Origin, YouTube'da çok etkili), video hızı kontrolü (video Speed controller) (klavyede tek tuşla video hızını kontrol edebilmek büyük kolaylık)

· Birden fazla notion sayfasını yönetmek, birbirleri arasında veri aktarımı sağlamak. Bu da iyi bir organizasyon-multitasking gerektiriyor. (bunu notionun iPad uygulamasında yapamıyorum zannedersem?)

· Ayrıca notionu tarayıcıda etkili ve hızlı bir şekilde kullanabilmem lazım çünkü toplu halde notiondan sekme açmam gerekiyor (notion uygulaması IPad'de güzeldir ama depolamış olduğum sekmeleri seri bir şekilde açamayacaksam bu benim için kırmızı bayrak oluyor)

· Reddit'in masaüstü versiyonunu tarayıcıda kullanabilmek, aynı şekilde bunda da toplu halde Reddit sekmeleri açmam gerekiyor.

· YouTube'u tarayıcıda kullanabilmek (video Speed controller)

Genel olarak yaptığım işler bunlar. Yaptığım birçok şeyi iPad uygulamaları yerine tarayıcıda belirttim ama eğer aynı şeyleri etkili bir şekilde uygulamalarda da yapabileceksem, neden olmasın? Ayrıca bu işlemleri IPad'de daha farklı ama etkili bir şekilde yapabilmenin yolu varsa onları da memnuniyetle denemek isterim.

Bunların haricinde bütün tavsiyelere açığım.

Oem rx 460 lardaki kırmızı fan kaç volt ile çalışıyor? Bendeki oem rx 460 da msi rx 460 oc 2gb fanı (ve soğutma bloğu) var, bu fanı %100 güçte kullanınca bazen ekran donup görüntü bozuluyor (ekran kartı ölürkenki glitchli görüntü), ama fan hızını normale getirince veya azaltınca hiç böyle bir sorun olmuyor. Acaba benim fan ekran kartından normale göre fazla mı güç çekiyor, bunun sıkıntısı olur mu sizce? Ne yapabilirim? Kartın sıcak olmasını istemiyorum..

Ya da oem rx 460 fanının vidasını söküp birkaç foto atabilir misiniz..

(bendeki fanın kablosu hafif deforme olmuş-açık hale gelmiş ondan da olabilir mi acaba..?)

Evet, sonunda bu barajı da geçmiş oldum. Çok yoruldum, başım hayatımda hiç ağrımadığı bir şekilde ağrımıştı ama buna değdi. Dün uzun zamandan sonra rahat bir şekilde uyuyabilmiştim. Ama bir sıkıntı vardı, ben tıp fakültesi 5.sınıf öğrencisiydim.

Liseye geçiş sınavında iyi bir performans sergilemiş, fena olmayan bir puan ile manisa fen lisesini kazanmıştım. Ancak lisedeki koşullar beni değiştirmişti. Liseye geldiğimdeki sadece ilk 2 aydaki çalışmayı liseye geçiş sınavı için uğraşsaydım değil manisa fen, en iyi liseleri bile kazanabilirdim.

Dün 1.000 soruyu çözerken üniversite sınavındaki çalışmalarım aklıma geldi, yine aynı şekilde verimsiz çalışmalarım gözler önüne seriliyordu. O halimden daha mı yorgundum, daha mı çalışkandım, daha mı tecrübeliydim? Tek bildiğim ileride asistan olduğumda bu zamanları tekrar hatırlayacağımdı..

"Life always finds a harder way."

Bu yıl 7. sene oluyor [EDİT: 8 OLDU  ] yurt hayatım, not aldığım bazı şeyler var evden çıkmadan önce onları alırım ve arkada bir şey unutmadan gittim hep. Size de faydası olacağını umut ediyorum.

Bazı eşyaları gidip gelme durumunuza göre sonradan getiriniz. Örneğin 2 haftada 1 gelen birinin kışlıkları şimdiden getirmesine gerek yok ama çok uzak bir yere gidiyorsanız ve bayramlarda vs geliyorsanız almanızda fayda var. Listeye başlıyalım:

yorgan, yatak örtüsü, pike, yastık vs

ceket

kışlıklar, hava soğuduğunda giyilebilecekler

elektrikli su ısıtıcısı

kaşık-çatal+bıçak-tabak-çay kaşığı-bardak

priz (altılı olursa daha iyi olur)

taraklar, kişisel bakım, diş fırçası vs

saç kurutma makinesi

tıraş makinesi-tıraş bıçağı ve gereçleri (gerekiyorsa cımbız)

banyo havlusu- normal havlular- namaz kılanlar için ayrı ayak havlusu

normal giyeceğiniz tüm kıyafetler

bilgisayar-telefon vs elektronik aletler ve araç gereçleri (şarj cihazı vs)

farhex (boğaza sıkılan sprey, boğaz ağrısına çok iyi gelir) ayrıca ağrı kesici ve/veya ateş düşürücü de alınabilir

sürekli kullandığınız ilaçlar, insülin iğnesi vs

namaz kılanlar için seccade, tespih vs

şemsiye

yedek buzdolabı poşeti, biraz evden poşet, sağlam bir tane getirip hep yanınızda taşıdığınız çantanıza koyun ilerde lazım olur

çöp poşeti

tapır

makas

çok fazla kıyafetiniz varsa kapı arkası askılık gibi bir şey getirin

normal askılıklar

a4 kağıdı,defter kitap kalem vs gereçler

tırnak makası

çalışma odanıza vs bakın her yeri inceleyin götürebileceğim bir şey var mı diye, garanti olarak tüm evi inceleyip kullandığınız eşyaları tarayabilirsiniz

Son olarak da marketten alınabilecekler. Eğer gittiğiniz yerde market varsa oradan alın, migros vs gibi iyi bir market varsa oraya gidin, tüm reyonları her yeri tarayın, lazım olan bir şey (ıslak mendil, şampuan, çay, sabun, maske vs) illaki çıkıyor. Eğer gittiğiniz yerde market yoksa veya uzaksa bu alışverişi gitmeden önce yapın.

Yeni eğitim-öğretim hayatınızda başarılar dilerim..

2017 ygs lys ye girmiş bir abiniz olarak çok önemli bir tavsiye veriyorum, sınav gününe kadar normal çalışmanıza devam edin. Son 3 gün artık çalışmayın vs derler, sakın inanmayın. Nasıl çalışıyorsanız aynı şekilde devam, deneme çözün, motoru sıcak tutun. Ama devam dediğim de abartmayın son gün çalışmayı arttırma vs gibi kafayı yedirtecek kadar çalışma yapmayın.

Son dakika öğrenilen bilgi ile tyt ayt kazanılmaz. Sözlü-yazılıya girmiyorsunuz.

┬┴┬┴┤ ͜ʖ ͡°) ├┬┴┬┴

Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 16 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.515
İkinci El Bölümü Mesajları: 31
Konularının görüntülenme sayısı: 4.496 (Bu ay: 457)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.096 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.