Şimdi Ara

Otomobilinizi Sürerken Sizde Yaşıyor Musunuz Çözüm Var Mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, uzun yıllardır otomobil kullanıyorum ancak çözemediğim bir problemim var belki yaşayan ve çözüm bulan bir üstad vardır.

Problem şudur, ne kadar uyursam uyuyayım, dinlenirsem dinleneyim uzun yolda uykum geliyor, gözlerim kapanmaya başlıyor. 3 gün önce Bursa - Balıkesir Batı otoyolunda saniyelik gözlerimin kapanmasıyla dubalara dalıyordum. Oksijenin birinde yattım dinlendim bir buçuk saat, yok yine fayda etmedi.

Camı açmak, şarkı dinlemek, yanımdaki ile muhabbet etmek, elma yemek fayda etmiyor. Sürekli leblebi tanesi ağzıma atıp çiğnemek çözüme yaklaşır gibi olsa da o da uzun vadeli olmadı.

Var mı bu sorunu olupta çözen yardım edebilecek olan gerçekten çözmem gereken ciddi bir konu.

Şimdiden konuyu ciddiye alıp paylaşım yapanlara teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Babadan kalma alışkanlık.

Gece 02-03 saatlerinde yola çıkarım.

Yola çıkacağım gecenin sabahı erkenden kalkarım, kalkarım ki akşam 4-5 gibi yatayım geceye hazır olayım.

Yatmadan evvel bir güzel yemek yerim ağırlık çöksün diye. Saat 16-17 gibi uyku çöker. Uyurum.

Gece 24 gibi kalkar bir duş, bir hafif kahvaltı.

Gece 2'de çıktığım yolda 10 saat araba kullandığımı ve zerre uykumun gelmediğini bilirim.

Böyle hafif tandoğma zamanında esneme gelir, o esneme esnasında hemen petrol bulur bir soğuk kahve bir bardak çay içtim mi ooohhh benden iyisi yok.

Bak canım çekti. :)

Neyse;

Bence çocukluktan kaynaklı hatta bebeklikten.

Babam araba kullanırken biz kız kardeşimle arkada otururduk 5-10 dk sonra yola çıkar çıkmaz uyumaya başlardı.

Ben cin gibi sağa sola bakar, babamın hareketlerini izlerdim.

Kardeşim hala aynı yaşı 35 bir gram değişme yok.

Bu yüzden uzun yolda araba kullanamaz kesinlikle. Kendisi geçmez zaten eşinin arabasının direksiyonuna.

Bu yaz tatile giderken Afyon tarafında mola verdik bi baktım bizim damat arabadan tek başına iniyor nerdeler dedim uyuyolar abi dedim.

Hayda dedim gittim baktım, çocuğuyla beraber uyuyorlar arkada deli gibi.

İşin kötü yanı çocuğunuda kendine benzetiyor. :)

Şu an mesela benim kızım arka koltukta anında uyur, halasına çekmiş :)

Oğlanda cin gibi sağa sola bakar bana sorular sorar durur bana bu ne baba bu işaret ne diye.

• Ne kadar süreden bahsediyoruz? Benim de mesela evde çabuk uykum gelir hiç sabahlayamam ama araba kullanırken cin gibiyim. Yalnız bir kere 1100 km yaptım ve eve geldiğimde hala gidiyor gibiydim. Beyin uyumadı o gece. Gözümü kapattığımda uzayda ışık hıızına geçmiş gibi parlıyprdu görüntü.

Göz kapanacak kadar oluyorsanız dikkat etmek lazım.

Yüksek sesli müzik de açsanız beyin alışır yine uyku moduna geçer. Bir de hava değişimi lazım inip yürümek bir şeyler içmek yemek vs.

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Hocam dehşet uykumu almış olarak yola çıkayım bir saat sonra gözlere ağırlık çökmeye başlıyor, Gozlerimi açık tutmaya çalışıyorum.

Ben çocukken o tek şeritli yollarda babamın beş altı saat otomobil sürdüğünü bilirim ve hep arka koltukta yolculuk başlar başlamaz uykuya dalardım.

Sanırım çocukluk zamanlarından kalan o yol sesine karşı aşırı duyarlı olmamdan kaynaklı.

Ama aynı konudan muzdarip olupta çözüm bulan bu forumda çıkmazsa daha da araştırmaya gerek kalmaz.

• Benzer bir sorunu eniştem yaşamıştı. 80-90 ile çevre yolunda giderken anlık gözleri kapanıyor. Arkadaki sürücünün durumu fark edip selektör ve korna ile uyarması ile uyanıyor. Ve durumun farkına vardığında emniyet şeridine taşmış vaziyette 140 kmh ile gittiğini görüyor... Şükür bir şey olmadan duruyor.

Kendisi şuanda hala araç kullanmakta. Kızı da şöför olduğundan dolayı sık sık değişimi şekilde gidiyorlar. Eniştem yolda sürekli bir şeyler ile meşgul ediyor kendini. Sohbet etmek, sesli müzik dinlemek gibi. Sık sık molalar vererek hava alıyor. Tek başına da olduğunca uzun yola çıkmıyor. Size de aynılarını öneririm.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Beyinle alakalı bir şey de olabilir. Sürekli yola bakmak belki bir şeyleri tetikliyor o şeritlerin kayması veya karşıdan gelen ışıklar vs. bilimsel bir nedeni olabilir çünkü uykusunu almış bir insanın 1saat sonra uyuması normal gelmedi bana

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Bende de oluyor bazen. Senede iki üç kere tek başıma 800km+600km veya 700km+700km sürüşlerim oluyor muziğe yüksek sesle eşlik ediyorum. En net çözümü redbull içerek buldum ama onda da 250ml bir kutuyu geçmemeye çalışıyorum ne olur ne olmaz. Ağır şeyler yemeyin karnınızı çok doyurmayın yoldan önce veya yol sırasında. Sık sık mola verin (bol su içerseniz mecbur duruyorsunuz) ve arada sırada camı açın giderken. Babamda da oluyordu onun kendi çözümü kabuklu tuzlu fistik yemek oluyordu. Kesin bir çözümü yok gibi. Dikkat etmek gerekiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sürekli uzun yol yapıyorum başlarda bende de oluyordu, gözlerim kapanıyordu. bir süre sonra alışıyorsunuz bu işte bir kaç püf noktalar var düzenli olarak 200-250km'de bir defa inip hareket etmelisiniz mümkünse her molada bir soğuk veya sıcak Nescafe öneriyorum ayriyeten güzel bir şarkı listesi uzun yolda (Neşet Ertaş, Musa Eroğlu, Edip Akbayram) tarzı dinlerim çok hoş oluyor şarkılarıyla ve mümkünse yüksek ses açınız yanınızda ise biri varsa eğer sürekli muhabbet ediniz. en son İstanbul adana yaptığımda yorulmamıştım (Max 25dk durdum her bir molada) ama Niğdeyi geçip Pozantıya varınca akşam trafiği ve bol yokuşlu virajlı yollar bayağı yormuştu. şekerinizi dengelemek için ise aracınızdan çikolata tarzı şekerli yiyecekleri ve suyu eksik etmeyin.

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • Bol su icin surekli wc ihtiyaci gelir benim de gece 01:00 ile 06:00 arasi cok saglam uykum geliyor o saatlerde arac kullanmiyorum zorda kalmadikca

Babadan kalma alışkanlık.

Gece 02-03 saatlerinde yola çıkarım.

Yola çıkacağım gecenin sabahı erkenden kalkarım, kalkarım ki akşam 4-5 gibi yatayım geceye hazır olayım.

Yatmadan evvel bir güzel yemek yerim ağırlık çöksün diye. Saat 16-17 gibi uyku çöker. Uyurum.

Gece 24 gibi kalkar bir duş, bir hafif kahvaltı.

Gece 2'de çıktığım yolda 10 saat araba kullandığımı ve zerre uykumun gelmediğini bilirim.

Böyle hafif tandoğma zamanında esneme gelir, o esneme esnasında hemen petrol bulur bir soğuk kahve bir bardak çay içtim mi ooohhh benden iyisi yok.

Bak canım çekti. :)

Neyse;

Bence çocukluktan kaynaklı hatta bebeklikten.

Babam araba kullanırken biz kız kardeşimle arkada otururduk 5-10 dk sonra yola çıkar çıkmaz uyumaya başlardı.

Ben cin gibi sağa sola bakar, babamın hareketlerini izlerdim.

Kardeşim hala aynı yaşı 35 bir gram değişme yok.

Bu yüzden uzun yolda araba kullanamaz kesinlikle. Kendisi geçmez zaten eşinin arabasının direksiyonuna.

Bu yaz tatile giderken Afyon tarafında mola verdik bi baktım bizim damat arabadan tek başına iniyor nerdeler dedim uyuyolar abi dedim.

Hayda dedim gittim baktım, çocuğuyla beraber uyuyorlar arkada deli gibi.

İşin kötü yanı çocuğunuda kendine benzetiyor. :)

Şu an mesela benim kızım arka koltukta anında uyur, halasına çekmiş :)

Oğlanda cin gibi sağa sola bakar bana sorular sorar durur bana bu ne baba bu işaret ne diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 19 Ekim 2022; 7:42:48 >

• Bir tane 500ml sıcak tutan termos alacaksınız. Sert bir filtre kahve yapacaksınız. Hem tuvalet ihtiyacı getirir hem de uyku kaçırır.

Tuvaletle uğraşamam diyorsanız double espresso.

Ders saati gibi 40 dakıkada bir benzınlıge gırıp arabadan ınip yürüyeceksın wc ye gideceksın kahva mantıklı.

yolculuğun 1 saat uzayacak ama hayatın devam edecek.

bende uyku problemı olmuyor ama yorulduğumu dikkatım dagıldıgını hıssedıyorum 1 saatte bir kenara ceker benzınlıge ınerım sigara ıcer bınerım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende ne kadar uykum olursa olsun direksiyona oturdum mu bütün uykum kaçıyor.

Şehir dışında çalışırken devamlı uzun yol yapardım. 3 günde 3000 km'ye yakın yol yaptığımda oldu hiç durmadan arabadan iniyodum otele girip yatıyodum.

Gece yaklaştığında bakıyodum yorgunluk başladı, standart gidip bi soğuk kahve bide enerji içeceği alıyodum yanıma. Onları içtimmi sabaha kadar yol giderim.

Tek mola ile 1300 km yol yapmışlığım var. Burda arabada önemli tabi o kadar yoldan sonra eve geldim gram yorgunluk yok uykum yok. Tekrar çıkıp geri o yolu gidebilecek durumdaydım.

Bi tek zorlandığım 10-12 saat araç kullandıktan sonra o sabah güneşi vuruyor ya tam işte orda fena bi uyku basıyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.