Şimdi Ara

Arkadaşlar doktor olan var mı acaba çok üzülüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
22.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar bu sabah annemin kaşıntı şikayetinden dolayı özel bir hastaneye cildiye pol. gittik ve alerji testi tahliller vs. yapıldı öğleden sonra sonuçlara bakarak serum tedavisi verdi 100cc içerisine (prednol, avil ve ulcuran) sıvı tedavisinin yarisinda annem fenalaştı bilincini tam kaybetmedi ama dizoryante idi ilk zamanlarda konuşmada güçlük sol kol sol ayakta güç kaybı oldu cildiye doktoruna gittik oradan nörolojiye yönlendirdi oraya gittiğimizde yer olmadığını devlet hastanesine gidip difüzyon mr çekilmesi gerektiğini söyledi farklı bir şehirde annem bu haldeyken yalnız başıma oradan farklı bir hastaneye hareket ettim acilden giriş yapıp tomografi ve mr istendi bu arada annemin yavaş yavaş sol kolu daha iyi olmaya başladı daha sonra doktor tomografi ve mr sonuçlarının temiz olduğunu nöroloji polikliniğine gitmemizi söyledi ve taburcu ettik yarın için 8 30 da norolojiden randevu aldık ve eve geldik sabah yalnızca kaşıntı şikayetinden dolayı hastaneye giden annem benden destek alarak evine girebildi sizce ne olabilir arkadaşlar bilmiyorum

• Hemen sucu meslektasina atan buyuk ihtimal hasta kaynakli komplikasyonun faturasini doktora kesen zavalli birisin. Umarim bir meslektasin ayni senin baska hekime yaptigin gibi sana iftira atip malpraktis faturasini sana keserek mahkeme salonlarinda surunmeni saglar. Sana onerim Klozapin falan ic diger ilaclar seni kesmez.
  • damar tikanikligindan dolayi şüphelenip üzülüyorum arkadaşlar şuan da sol ayağını kaldıramıyor (merdiven çıkamıyor hareket ettiremiyor) sol kolu biraz daha iyi ama yinede eskisi gibi değil
  • Üste çıksın konu up. Gene de burdan yazılan hicbir şeyi dikkate almayın farklı farklı doktorlara danışın hocam.
  • prednol, avil ## kaşıntı/kızarıklık/alerji normal her şey diyeceğim, geçen arı sokmasına gittik, dediğin gibi kaşıntı vs doktor da prednol avil 500cc izotonik yapmış hastaya ( sağlık ocağında) sonra fenalaşmış, 112 yi aramışlar biz gittik vakaya. Adam kendine gelmişti, durumu normaldi, acil servise bırakmıştık, o aklıma geldi
  • Konu dışı ve doktor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63EBFC49B

Konu dışı ve doktor ?
    Arkadaşa çok geçmiş olsunda bu yoruma gülmemek elde değil.
  • bilemedim ki arkadaşlar yorgunluk ve dalgınlıktan dolayı umarım çok iyi olur arkadaşlar sağ olun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar, inşallah yanlış ve gereksiz ilaç kullanımından kaynaklı bir sorun değildir. haberlerde duyuyoruz hastaya yanlış ilaç verildi falan diye. Bir de bazı doktorlar ilaç firmaları ile anlaşıp hastanın hiç ihtiyacı olmadığı halde sırf o ilaç satılsın diye gereksiz ilaç yazdıklarını duydum.
  • Burdan sonuc almak sikinti ama TIA gecirmis olabilir. Hastanin sikayetleri gecmis bir sure sonra ve mr normal gelmis. Kasintiyi bosverin simdilik bir norologa gidin. Bir karotis usg cekilebilir lipitlerine baksinlar. Suan gucsuzluk var mi bacaklarda ve ellerde varsa bence tekrar acile gidin fakat yoksa veya iyilesiyorsa norologa en kisa zamanda gidin. Tabii burda sadece bunlari onerebilirim hastanin baska hastaliklari olabilir ona gore bakilmasi lazim
  • FrederikChopin kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle çok teşekkür ederiz bugün nöroloji polikliniğinde muayene oldu ve yaşanılanları anlattık bazı durumlarda mr da hemen gözükmediğini belirterek kontrol mr ile birlikte ultrason (boyun bölgesi) ekg ve ta istedi bu işlemleri yaptik hızlıca tekrar görüştüğümüzde ta 13/8 normal dedi ultrason da temiz dedi mr a baktığında görünen belirgin bir şey yok dedi sadece silik tarzda sol kolda var dedi güç kaybına neden olabilir dedi kalp damarlarıyla ilgili de geçici tıkanıklık şüphesiyle kardiolojiye gorunmemizi tavsiye etti hatta isterseniz gözetim olarak bir kaç gün yatırabiliriz dedi fakat annem istemedi bayramdan sonra kontrol olarak gözükecek ilaç olarakta aspirin yazdı günde 1 adet son durumu ise sol kolda hâlâ uyuşukluk varmış biraz önce konuştum
  • geçmiş olsun hocam. bir up da ben yapayım.
  • Surekli serum isteniyor ya hani. O ilaçların çoğu bu tarz yan etkiler yapıyor. Annenin durumu geçici gibi görünüyor korkmana gerek yok. Tansiyon düşürüyor o ilaçlar ama bişey çıkacağını sanmam.
  • Up. İllaki vardır doktor forumda ya
  • Alerji ilacları çarpıntı yapar kalpten şuphelenmeleri normal en iyisi gorunsun. kalp kaynakli degillse doktorlar arastirirlar ama once kardiyolojiye.
  • ilginçtir ki, google'ladım şimdi prednol ve avil karıştırılmaz diyor dr'lar. acaba o hastanede neden böyle yaptılar..?
  • Bence şehrinizde başka acil varsa bir de oraya başvurun.Orası da bir baksın araştırsın.İnme gibi bir şey geçiriyorsa eğer zaman kaybetmemek daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elestiren_Adam -- 7 Ağustos 2019; 20:33:31 >
  • büyük ihtimal tia şüphelenmiş doktor. EKG de emboli falan mı atmış ona bakmış. Tansiyon önemli düşük tutmak lazım. Aspirin kullansın.
  • Hocam kaşıntı genel mi yoksa sadece belirli bir bölgede mi var (mesela sırt)?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gereksiz işler bunlar -- 8 Ağustos 2019; 0:48:1 >
  • Vucudun ayni bolgesi hissizlestigi icin Norologa git demislerdir. Annenin yasini bilmiyorum ama iskemi falan olacagini sanmam. Gene de bir uzmana kontrol ettirmeniz iyi olur. Cunku genelde bu serumlara anti iskemik de eklenir. Alerjiden dolayi o uclu verilir. Serumdan dolayi tansiyonu etkilenmis olabilir, ilaclardan dolayi kucuk bir emboli falan atmis olabilir ya da annen konversiyon gecirmis olabilir.
  • Patatos P kullanıcısına yanıt
    Maaşallah maaşallah, hemen savunmaya geçmişsiniz.
    Bu hafta duyduğum ikinci hasta, prednol sonrası tansiyon ve inme geçiren. Aville kriptojenik durum, iatrojenik hale getirilmiş. Tansiyon hastalarını komplike ediyorsunuz!
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.