Şimdi Ara

Dodge Nitro 4x4 nasıl bilirsiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
61.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vergisini , yakıtını geçtim. Nasıl araçtır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dodge Nitro 4x4: Kapsamlı Bir Rehber

Dodge Nitro 4x4, orta boy bir SUV olarak 2006-2012 yılları arasında üretildi. Arazi sürüşü yetenekleri, güçlü motoru ve geniş iç mekanı ile bilinir.

Performans ve Güç Aktarma Organları

Nitro 4x4, 2.8 litrelik turbo dizel motor veya 3.7 litrelik V6 benzinli motor ile gelir. Dizel motor, 177 beygir gücü ve 460 Nm tork üretirken, benzinli motor 210 beygir gücü ve 319 Nm tork üretir. Her iki motor da otomatik veya manuel şanzıman ile eşleştirilebilir.

Arazi Yetenekleri

Nitro 4x4, dört tekerlekten çekiş sistemi, yüksek yerden yükseklik ve arazi lastikleri ile donatılmıştır. Bu özellikler, engebeli arazilerde iyi bir performans sağlar.

İç Mekan ve Özellikler

Nitro 4x4, beş yolcu için geniş ve konforlu bir iç mekana sahiptir. İç mekan özellikleri arasında kumaş veya deri döşeme, dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi ve iklim kontrolü bulunur.

Alıcı Yorumları

Dodge Nitro 4x4 sahipleri genellikle aracın arazi yeteneklerini, güçlü motorunu ve geniş iç mekanını övmektedir. Ancak bazı kullanıcılar yakıt tüketiminin yüksek olması ve yedek parçaların pahalı olması konusunda şikayette bulunmuştur.

Kronik Sorunlar

Nitro 4x4'ün bilinen bazı kronik sorunları şunları içerir:

• Yakıt enjektörü arızaları
    • Elektriksel sorunlar
    • Şanzıman sorunları

Motor Ömrü

Dodge Nitro 4x4'ün motor ömrü tipik olarak 250.000-300.000 km arasındadır. Bununla birlikte, bakım ve sürüş alışkanlıkları motorun ömrünü önemli ölçüde etkileyebilir.

Yedek Parça Fiyatları

Dodge Nitro 4x4 için yedek parçaların fiyatları orta düzeydedir. Ancak bazı parçalar, örneğin aktarma organları bileşenleri, pahalı olabilir.

Yakıt Tüketimi

Nitro 4x4'ün yakıt tüketimi, motor seçeneğine ve sürüş koşullarına bağlı olarak değişir. 2.8 litrelik dizel motor daha iyi yakıt ekonomisi sunar, ancak 3.7 litrelik benzinli motor daha fazla güç sağlar.

Sonuç

Dodge Nitro 4x4, arazi yetenekleri, güçlü motoru ve geniş iç mekanı ile sağlam bir SUV'dir. Ancak yüksek yakıt tüketimi ve pahalı yedek parçalar potansiyel alıcılar için bir dezavantaj olabilir. Bu sorunların farkında olarak, Nitro 4x4, arazi maceraları ve günlük sürüş için uygun bir seçim olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güncelliğini yitirmiş okeye dönen ayrıca amelelerin elinde olan bir araç diyebilirim. Zamanında 35.000 euro idi 2008 yılında daimler(mercedes) çatısı altında olduğu zamanlar. Üstelik motoruda dizel motoruda mercedesindir. Arazi kabiliyeti iyidir. Donanım ve yeni yenil araçlara göre iç kalitesi düşüktür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreGLC -- 27 Mart 2018; 1:23:57 >
  • Görüntüsü cezbeden fakat içi ve işcilik noktasında geri kalan bir araç. Görüntüyse niyet ok.

• 2005 civic aracımla izmite giderken otobanda plaka okuttugum araçtır 😄 aklımda hep boyle kalmistir bu araç.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Parça yönünden sıkıntılı bir araç 4-5 yıl önce arkadaşımın piyasası 70 bin iken kasko değerinin 90 bin olduğu zaman aracını pert etmek istiyordu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arazi kabiliyeti çöptür

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

2005 civic aracımla izmite giderken otobanda plaka okuttugum araçtır &#128516; aklımda hep boyle kalmistir bu araç.

Aralarında minimum 700kg ağırlık var ve Nitro'nun şanzımanı öyle atak bir şanzıman değil, son hızlarda normal olabilir, 190-200km ile gidiyorsanız.

Biraz uzun gazlama olmuştu ama nedense yaklaşamadı bana. Sonra internete girdim arastirdim ben bu arabayi nasil gectim diye 😄 meğer motor kasaya tam olarak yetmiyormuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dodge Nitro kullanan varmı hiç?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 7 gün kadar sürdüm. Koltukları ve süspansiyonu çok konforsuz, iç malzemesi sert plastik olduğu için trim sesi bayağı fazlaydı. Aracın içi kalitesiz malzemeden üretildim diye bağrıyor. Ayrıca o küçücük camları beni boğdu resmen. Ayaklar da konsolun altına fazlaca giriyor, gerçekten boğucu oluyor. Gürültülü motor ve sert dönüşlerle devrilecekmiş hissi paha biçilemez..
    2.8 dizel motoru, jeep cherokee ile aynı motor. Kullandığım süre zarfında ortalama yakıt tüketimi 13-14 litre arasıydı. Şahsi görüşüm çok hantal ve kullanıcıyı yoran bir araba olduğu yönünde. Fren mesafesi de sanırım ağırlığı dolayısıyla biraz uzun.
    Araba tamamen gösteriş için üretilmiş. Ama konu güvenlik olunca, captiva bile nitrodan daha başarılı.

Ekleme: Aracın arazi performansı falan yok, tamamen on road aracı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 27 Mart 2018; 3:15:10 >
  • İnternetteki saçma sapan eleştirilerin hepsini görmezden gelerek her zamanki gibi kendi iç sesimi ve tecrübelerime dinledim ve 2008 model 87.000km'de bir Nitro aldım. Eylül 2018'den bu yana 6 ayda 13.000km yol yaptım. Alınan aracın geçmişi önemli. Açıkçası 80-90.000 TL bandında bu araç bedava. Tasarımı bana göre çok güzel, ilk çıktığı zamandan bu zamana severim.

20inç jantlara rağmen konfor bence gayet iyi. İsteyen 17-18'e düşürerek çok daha konforlu kullanabilir. 245 50 20 lastikler pahalı evet. En ucuz kumho şu anda 900 lira civarı. İyi markalar tanesi 1500-1600TL.

Trim sesi hiç yok diyebilirim.

Yakıt 10LT gayet normal, 2 tonluk 5 vites 2.8crd araçtan daha azı beklenmemeli. Uzun yolda sabit 80km ile 6.5lt de yakabilirsiniz. 100km hız ile 8,5 lt de yakabilirsiniz. 120km ve üstü yine 10litre yakarsınız. Şehir içi karma kullanımda 9-10 litre ile çok rahat gezersiniz. Yazılımla bu değerleri %15 - 20 azaltan arkadaşlar var.

Bakımları normal araçtan farklı değil.

Ben almadan önce en çok viraj kabiliyetinden endişe etmiştim. Islak havalarda çok zorlamadıkça asla korkmayın. Nihayetinde arkadan itişli jipten bahsediyoruz, sedan araç performansı beklenemez.

Görünüş, yakıt, konfor.. Vs olarak ben ve eşim çok memnunuz. İyi ki İnternetteki yorumlara bakmamışım diyorum.

Şunu da belirteyim geçen ciddi bir kaza geçirdik, aracın ağırlığı, yüksekliği ve kaporta sının sağlamlığı sayesinde eşim sağsağlim kurtuldu diyebilirim. Bir de bu yönden bakmak lazım. Clio da alırsın aynı paraya aynı güveni asla veremez.

• kendi aracım için inceleme yaptım aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.
    Kuthan Ülgenyoutube
    2007 Dodge Nitro SXT 2.8 CRD İncelemesi
    https://www.youtube.com/watch?v=E2h7uglj-jM
  • Aynen evren alpar arkadasımızında dedıgı gıbı arabaya sırfta yakıt gozuylen bekmıycan arabada can guvenliği var sonucunda Bır Dodge o
  • evrenalpar kullanıcısına yanıt

Evren bey selam , araç duruyor mu hala memnun musunuz ilk zamanlar gibi bende eşime almak istiyorum hem güvenlik sebebi hem yüksek olması nedeniyle . Landrover Freelander vardı geçen yıl sattım bendeki 2.5 benzinli otomatik olanlarındandı çok memnundum araçtan 7 sn de 100 çıkıyordu nerdeyse 4*4 ama çok aşırı yakıyordu sattım o sebeble benzinde fırlamıştı iyice.

• Amerikan kalitesizliği vardır içinde ayrıca 2.8 dizel olmasına rağmen performansı çok kötüdür

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam Selamlar,

araç hala duruyor mu? Ne kadar süre kullandın? Bakımları ve arıza durumları nedir? Güncel deneyimlerini paylaşabilir misin?

• bloodrap kullanıcısına yanıt

Merhabalar, aracı 4 sene kullandık, 85.000 - 145.000 km arası bendeydi. 60.000km'de herhangi bir ekstra arıza yaşamadık. Bostancı Jeep Garage Davut Usta'da normal periyodik bakımlarını yaptırdık sadece. Dolayısıyla hala çok sevdiğim bir araç. A5 kullanmama rağmen, heybeti nedeniyle özlerim kendisini. Kızım hala Dodge Nitro al bana diyor. :))

Daha önce de dediğim gibi temiz geçmişli Nitro bence üzmez. Kullanırken de aşırı gazlamalardan kaçınılmalı, otomobil gibi değil jip gibi kullanıldığı sürece, otobanda 180km ile gidilmediği sürece sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum.

Hocam çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ben de Kartal'da oturuyorum. Bostancı'da bilindik usta olması iyi oldu. Ben arabaları sakin kullanan biriyim. Şehir içi 12-13lt yakmasına okeyim. Aşağısına düşer mi diye merak ettim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.