Şimdi Ara

Otomobilinizi Sürerken Sizde Yaşıyor Musunuz Çözüm Var Mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli şeritlere bakmak da hipnoz etkisi yaptığı için uyku getirir. ben yolda kendimce ufak oyunlar yapıyorum. Bildiğim yol ise bu virajdan veya tepeden sonra ne vardı, plaka kodlarına bakıp illerin bendeki anıları gibi. Eğer ilk defa o yoldan gidiyorsam çevre güzelliklerine bakarım. Tabiki yoldan gözünümü çok ayırmıyorum ama farklı yerlere bakmak beyni uyarıyor. Şerit takip kullanılır ama hız sabitlemeyi uzun yolda kullanmamaya çalışırım.

• Sizinki kadar olmasa da benim de uykum geliyor. En son Manavgat'tan Ankara'ya gelirken bu sorunu yaşadım. Konya'ya geldiğimde halsizdim ve gözümü açık tutmakta zorlanıyordum. Filtre kahve ve sonrasında üzerine kalsiyum sandoz (C vitamini) içince uykudan ve yorgunluktan eser kalmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir çok bilgi topladım daha çok bol kahve bol sıvı ve bol mola tavsiyesi var. 8 saat yol gidene da imrendim 😀 Allah tüm yolculuklarımızı sağ salim bitirmeyi gideceğimiz yere varmayı nasip etsin. Yorumlardaki tüm fikirleri deneyeceğim.

Manuel

• aynı durum benimde başıma geliyor. kırşehir ankara arası 180 km yi tek başıma gidip geliyorum. bazen okadar cok esniyorum ki ağzım ayrılıyor gozlerim kapanıyor. en sonki olayda gözlerim kapanmış ve şeritten cıkmıştım ki bi el dokundu gibi olup sıçrayarak gozlerimi acmıştım. belki abartı gelebilir ama durum böyle olmuştu. aracın yarısı şeritten cıkmıştı. hemen bi park yerine girdim yarım saat uzanmaya çalıştım yüzümü yıkadım ve cam ı acıp yoluma devam etmiştim.

• yol hipnozu olabilir. kronik düşük tansiyon olabilir ya da D, B12 vitamin eksiklikleri de yol açıyor olabilir. kan değerlerinizi ölçtürün ve bi süre tansiyon takibi de yapın. gözleriniz sürekli bi yere odaklamayın. + mideniz çok dolu olmasın.

www.trthaber.com
    "Yol hipnozu" olmamak için neler yapılmalı?
    https://www.trthaber.com/haber/gundem/yol-hipnozu-olmamak-icin-neler-yapilmali-596497.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 19 Ekim 2022; 11:3:14 >

Benim abimde aynıydı sizin gibi, ben uyur giderdim abim sürekli babama soru sorup sanki arabayı kendi sürüyormuş gibi koltuk başını direksiyon yapardı :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    21 June &amp;amp;amp;#8734;

See you in another life...
  • Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

Aynısını yaşadığım için korktum artık ondan açtım konuyu hatta olaydan sonra arabada uyurken uykuya dalarken sıçrayarak uyandım kaza yaptığımı gördüm rüyamda.

Bu bilgiyide dikkate alacağım en kısa sürede kan testi yaptırsam iyi olur beski sebebi olabilir.

• Hocam iş yüzünden ailemin olduğu şehire uzakta yaşıyorum yıllardır, hemen her izinde ,düğünde, bayramda 1000+ km yol yapıp ailemin yanına gidiyorum. Sabah 4 gibi yola çıkıyorum hep ve sizin gibi benim de çok uykum geliyor, tek düze yolda uzun süre gidince.

Radyocu Serdar Gökalp in BÖÖÖ diye bir programı var, insanlar bağlanıp başlarından geçen paranormal olayları anlatıyorlar. Kendim de daha evvel yaşadığım için o programı dinlemek beni etkiliyor, uyku falan kalmıyor, gözler cam gibi açık gidiyorum tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18.Bayezid -- 19 Ekim 2022; 11:13:8 >

üstad tavsiyeyi kaydediyorum deneyeceğim :)

• 35turka kullanıcısına yanıt

E tamam işte hocam sizinde bundan kaynaklanıyor bence.

Aşmanız biraz zor.

O arabadaki yol sesi, lastik sesi, motor sesi size ninni gibi geliyor muhtemelen.

Benim kızımı küçükken 8-9 aylıkken arabada uyuturduk garaj inerdim, evet çok ciddiyim arabayı çalıştırırdım motorun sesinde uyurdu.

Sonraları dedim bu böyle olmaz garaj hep leş gibi egsoz kokuyor hemde nereye kadar sürecek bu.

Evde elektrik süpürgesini çalıştırdık aaa bi baktık uykuya daldı.

Şimdi hala elektrik süpürgesi sesinde uyuyor, telefondan açıyoruz ona bile kanmıyor.

Yani özetle, hocam tamamen bilinçaltı.

Sizin bilinçaltınızada arabaya binince uyuyacağım, o ses bana ninni gibi geliyor olarak yerleşmiş.

İnanırmısınız anlatayım; Perşembe günü sabah 08.00 Eskişehir'den Bursa'ya gittim iş için.

Orada bir ton yere uğradım şehiriçi vs.

Akşam 16.30 gibi Eskişehir'deydim.

Ankara'ya gitmem gerekti, yine iş icabı ve orada kalacağım gece otelde.

17.30 gibi Eskişehir'den çıktım 20.00 gibi Ankara'ya vardım.

Tabi yine orada iş ortaklarıyla gezmeler, ziyaretler, yemekler felan derken dinlenemedik. Saat 01.00 otele geçtim, tv duş muş derken 02.00 gibi yatağa girdim.

Cuma sabah 08.00 gibi kalkıp kahvaltı yaptım 6 saatlik yarım yamalak uyku ile Ankara'dan Antalya'ya geçtim. :)

Öğlen 14.30 gibi vardım. 18.00 gibi Antalya'dan çıktım geri Eskişehir'e gelmek için.

Artık Burdur taraflarında vücudum sinyalleri vermeye başladı :) Göz seğirmeleri, esnemeler felan derken dinlenme tesisine girdim bi sade soda bi filtre kahve si sigara hop tekrar yola devam saat 01.00 gibi Eskişehir'e evime girmiştim.

Hanıma sakın beni sabah kaldırma geberecem uykusuzluktan yorgunum dedim.

Cumartesi sabah 11 de anca kalkabilmiştim :)

Tabi 10 gün sonra Burdur yolunda 162 KM ile radar cezası, Afyon taraflarına 128 ile radar cezası.

Gelmişti. :)

Allah'tan Ankara'da girmemişiz radara. :)

Muhasebeci bıktım senin ceza makbuzlarını görmekten diye söyleniyordu en son :)

İş arkadaşlarım ve çevrem bana oğlum androidmisin ne b.ksun bi dur durduğun yerde derler :)

Vallahi işim gereği oldukça fazla yol yapıyorum.

Bu yüzden artık vücut yürümeye değil, otomobil koltuğuna oturmaya direksiyon tutmaya alıştı iyiden iyiye.

Ne yapın ne edin uykunuzu yenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 19 Ekim 2022; 11:49:55 >

• Hocam bünye ile alakalı olabilir, sürekli kendimi şartlayınca vücudum inat edip uykumu getiriyor :) En son 16 saatlik bir sürüşüm oldu, gittiğim yerde bayıldım resmen.

• Geçen 600 km lik yolda benim de gelir gibi olmuştu ben buldum sorunun kaynağını.Molada fazla yemek yiyince oluyor,ağırlık çöktürüyor insana.Az ve hafif şeyler yiyip kahve içilirse bu sorun minimum olur.Tabii uykunuzu da iyi almış olmanız lazım.

arabanın önüne çok dükkatli şekilde bakıyorsun ondan . yola pür dikkat bakma.gözlerin radar misali yolu tarasın .

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.