Merhaba, hayır günler.
1993 Model Tempra 1.6 SXA karbüratörlü aracı bugün buharlı temizlettim, yarım saatlik bir temizleme sonrası, araba çalıştı rölantide iyi çalıştı dedik. Ancak gaza basıp hareket ettirelim derken araba stop etti.
Belki 50 kez çalıştırdık araba çalışıyor ancak gaza milimetrik bi dokunmada bile hemen stop ediyor. Bur süre sonra gaza basmasakta arabanın devir göstergesi 800 900 olarak yükselirken 1000 olduğu an yine stop etti.
Buji, buji kabloları, distribütör kapağı, bobin kablosu, karbüratör üst kapağı sensör soketleri hepsini hava tabancısı ile üfleterek kuruttuk ilave bez ile kuruladık.
Buna rağmen hala aynı devam ediyor. Başına böyle bir sorunu gelip çözen ya da aramızda bu arabaların üstadı varsa yardıma ihtiyacım var. Şimdiden herkese teşekkürler.
Saygılarımla.
Merhaba,
2004 Peugeot 206 1.4 8v Benzinli Otomatik otomobilim, 153.000KM dedir.
Üst kapakta kaçak olmamasına rağmen ileride sorun çıkarmaması için üst kapak ile ilgili gerekli işlemler 3.000km önce yapıldı. Şanzıman yağı 1 kez değişti 1.000km kullanıldı 1.000km sonra selenoid valfleri ile tekrar değişti. Motor yağı ve ilgili bakımları 5.000km önce yapıldı.
Sorunum şudur üstadlar 206 yı yiyip yutmuş ustalarım,
206 yı akşam işe giderken kullandım hiçbir sorun yoktu. Hava 12 derece, Eve gitmem gerekiyordu hemen çalıştırdım gittim ve hemen işe geri geldim. Sabah eve döneceğim esnada kontağı çevirdim, otomobil çalıştı ancak
-Hız göstergesi,
-Devir göstergesi,
- Hararet göstergesi çalışmıyor hiçbiri kıpırdamıyor yerinden.
- Motor fan açıyor.
- Otomotik göstergede çizgi çıkıyor öyle kalıyor.
- Airbag ışığı yanıyor.
- Motor arıza ışığı yanıyor.
- El freni ışığı yanıyor.
Akabinde otomobil çalıştığı için tahmini 10km hız ile 1km ilerideki evime gidip park ediyorum tekrar çamıştırmak istiyorum ancak bu kez çalışmıyor. Çok sağlam marş basıyor benzin pompasının sesi geliyor hafif krank oynasın diye ileri getir yaptım ama yok çalışmadı.
Gösterge şu şekilde
https://resimlink.com/QY-wgxKOFRk
Fotoğraftaki hali çalışır hali stop halinde değil fotoğraf çekerken tahmini 10km hız ile eve varmaya çalışıyordum
Konu ile ilgili yaşanmışlığı olan veya üstadlardan bu işi bilen var mıdır acil yardım.
İlginiz için teşekkürler, saygılar.
Merhaba, uzun yıllardır otomobil kullanıyorum ancak çözemediğim bir problemim var belki yaşayan ve çözüm bulan bir üstad vardır.
Problem şudur, ne kadar uyursam uyuyayım, dinlenirsem dinleneyim uzun yolda uykum geliyor, gözlerim kapanmaya başlıyor. 3 gün önce Bursa - Balıkesir Batı otoyolunda saniyelik gözlerimin kapanmasıyla dubalara dalıyordum. Oksijenin birinde yattım dinlendim bir buçuk saat, yok yine fayda etmedi.
Camı açmak, şarkı dinlemek, yanımdaki ile muhabbet etmek, elma yemek fayda etmiyor. Sürekli leblebi tanesi ağzıma atıp çiğnemek çözüme yaklaşır gibi olsa da o da uzun vadeli olmadı.
Var mı bu sorunu olupta çözen yardım edebilecek olan gerçekten çözmem gereken ciddi bir konu.
Şimdiden konuyu ciddiye alıp paylaşım yapanlara teşekkürler.
|
|
Windows 8 AMD işlemcili ATİ Ekran Kartı Sorunu
|
Mazda CX-5 i-Stop hakkında
|
İki buzdolanı arasından hangisi ACİL YARDIM
|
AEG no-frost buzdolabı sürekli çalışıp durma sorunu
|
60.000TL'ye Sedan, Dizel Önerisi
|
İlgi Alanları: Havacılık, Araba, Donanım
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.490
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 342)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 86 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
9 Yanıt
0