Şimdi Ara

Lpg de yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. Aracım 1.6 focus şehir içi 100 km de 13.5 litre LPG tüketiyor arkadaşlar. Shell’de otogaz 16 küsür lira böyle olunca kilometre başına 2.2 tl yakıyor. Bana baya fazla geldi. Tüpte bir sıkıntı olabilir mi yoksa son zamlarla normal mi bu kadar yakması sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Normal hocam benim 1.2 puretech benzinli otomatik corsam şehir içinde 10 litre yakabiliyor yerine göre. 1.6 Focus ta benzinli olarak 11 litre yakacaktır, lpg de 13.5 yakması normal.

• Önceki aracım 1.6 focustu istanbulda 10-11 litre ile geziyordum. Uzun yolda tüketim 9 litrelere kadar geriliyordu. 1.6 ti-vct mk3 kasa. Bence bir lpg ayarınıza ve filtrelere baktırın.

• Banada bir tık yakıtınız fazla gibi geldi ben artık hesaplamayı bıraktım otomatik vites B kasa 2.0 Opel vectra'm var bilenler bilir çok yakan bir araçtır kullanmaya korkar olduk lpg en uygun Aytemiz'de 14.20 TL hesaplamaya korkuyorum kilometrede ne yakıyor diye heleki bu araca benzinde binmeye kalksam ne olur bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paker -- 6 Ağustos 2023; 2:29:3 >
  • Sánchez kullanıcısına yanıt
    Uzun yolla sehirici arasi o kadar az olmaz. Senin hesbainda bisey var. Ben sehirci 12 litre lpg uzun yolda.8 litre yakiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yok hocam olur mu hiç öyle şey, lpg ciler şehir içi 7 litre yakıyorlar gazı da 16 dan değil 13 ten bile buluyorlar, böylelikle kilometrede 91 kuruşla geziyorlar, 1 lira bile değil

• Sánchez kullanıcısına yanıt

Filtreleri yeni değiştirdim hocam aracın otomatik olması tüketimi bu değere çekebilir mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Astra G LPG ile Yakıt tüketimi.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ortalama hız kaç ?

• 29 hocam

• 1.6 100 hp motor galiba. Tam otomatik şanzımanla yakabilir. Biraz fazla gibi ama fazlasıda 1 litre bana kalırsa
    Benzinde yakacağı 10 olur heralde.

• 125 hp hocam araç.

• Benzinle ne yakarsa LPG'de %15-20 fazlasını yakar litre bazında. Yani aracınız 10lt benzin tüketiyorsa 11,5-12lt LPG tüketirsiniz. Normal görünüyor.

• Adolf_Hitler kullanıcısına yanıt

ya montajda ya ayarlarda bi sıkıntı var . şehir içi 10 litre şehir dışı da 7-8 gibi bişey yakması lazım. sabit 110 ile gidersen 7 yakar mesela.

• Accent era 1.4 ile şehir içi ortalaması 10.5 litre civarıydı. Yani 100 km 13.5 yaktığı da olmuştu. Tek bir ölçüm güvenli değil bendeki bu ortalama 20.000 kmnin ortalaması. Km artarsa ortalama daha iyi bir değere oturur.
    Şimdi ilçedeyim ortalama ise 9.5 litre trafik azlığı ile ortalama düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 6 Ağustos 2023; 18:34:16 >
  • üstad ben uzun yolda genelde tempolu kullanırım ondan sebep olabilir. 110-120 gittiğim bile çok nadirdir

• Çok yakmış, bende cruze var 300 liralık gaz aldım geçen gün 200km yol yaptım hala bitmedi.

• ozgutozkan kullanıcısına yanıt

aynı araç 33 litre lpg şehir içi tüketim 350 km.

• Kaplan261 kullanıcısına yanıt

Tek bir ölçüm güvenli değil bende de şehir içi 8 küsür tuttuğu oluyordu. Benzinlik basınçları farklı. O nedenle bir çok ölçümün ortalamasını almak daha mantıklı. Her bir iniş çıkış ayrı bir dolumu gösteriyor grafikte.

Lpg de yakıt tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 9 Ağustos 2023; 9:43:1 >
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    O kadar detaya giremem yahu babam ekonomik kullanir 100 sabit 33 litre ile 450 km gidiyor. 1 lira 16 krş ediyor. Lpg 15,79

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 0.9 Clio bile şehir içinde 10 litreden aşağı lpg yakmaz. Çok değil. Sorun varsa şehir dışında belli olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.