Şimdi Ara

Klima ve yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • malum araçlarda klima motordan güç alıyor ve yakıt tüketimini arttırıyor diye biliniyor.
    dikkat ediyorum aracımda rölanti devri klima kapalı iken de açık iken de değişmiyor ?

Para vermişim
    Vergisini kaskosunu ödemişim
    Yakıt koymuşum
    Bakım yaptırmışım
    Klima açmıyım aman 10 kr daha yakar. E otobsten ne farkı kaldı..

Orijinalden alıntı: sistemli adam

fazla yakması benim için dert değil, ancak neden motor devrine etki yapmıyor onu merak ettim.

Hocam ona bende dikkat ettim motor devrine etki yapmıyor, benim de garibime gitmişti. Benim bir sorum daha var aslında. Klima açıkken aracın ortalama yakıt tüketimi göstergesine ekleniyor mu yaktığı yakıt acaba? Yani aracım ortalama 7lt yakıt tüketimi gösteriyorsa klimada harcanan benzin, o göstergedeki 7lt ye dahil mi, yoksa 7lt den hariç bir de klima ile harcanan yakıt mı var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uzun yolda hic etkilemiyor. Ama s.içinde sağlam fark ediyor.
    En azindan bende öyle. (1.4 leon).

S.içi dur kalklar , artı klimanın devreye girme zamanı ışıklara denk gelirse start stop devreye giremiyor.

fazla yakması benim için dert değil, ancak neden motor devrine etki yapmıyor onu merak ettim.

şehir içi 1 litreden fazla fark yapıyor ama uzun yolda 1 litreyi bulmuyor fark oda araca binen artı güçten kaynaklı ki varsın yaksın o ferahlık başka..

devire etkisi oluyor hocam ama motor devrini kendisi tekrar ayarlıyor bunu ilk açtığın ve tam kapattığın anlarda daha net anlarsın örnek ilk devreye girdiğinde rolanti az bi mıktar düşer ama beyin otomatikmen gaz verir ve yükseltir.. aynı durumun tersi kapatınca geçerli...

Aracın markasına göre değişiyor.0.9 stepwayimde rölanti 800 dd den 1000 devire yükseliyor düz yolda ilerlerken sabit hızda klimayı açtığımda +0.7 lt fazla tüketim gözlemledim.özellikle motor soğukken daha fazla tüketime etki ediyor.
  • Klima yeni nesil araçlarda rölanti devrini etkilemez. o eski araçlardaydı. Klima devreye girince; ECU rölanti devrini sürekli kontrol ettiğinden, rölanti devri aşağıya düşmeye başlayınca otomatik olarak kendisi rölantiyi yükseltir. Bu durum klima için geçerli değil, motora tüm yük bindiren ekipmanlar için geçerlidir.

------------
    Yaz - kış ac hep açıktır. yazın ve kışın 25 derecede auto modunda çalışıyor havalandırma sistemi. Kışın sıcacık arabanın içini ferah tutuyor, camlar buğu yapmıyor, yağmurda karda arabaya binince ayakkabıdan gelen su - kar birikintileri araba ısınınca içeride iğrenç nemli hava olmuyor. Kışın dış hava sıcaklığı düşük olduğu için kompresör çok daha az devreye giriyor.

yazın, arabanın içini ayarlanan dereceye getirene kadar haldır haldır çalışıyor arabanın içi soğuyunca kompresör daha az devreye girmeye başlıyor. Otomatik klimanın avantajlarından biriside budur.

İlk arabamda klima yoktu. Çok özenirdim klimalı arabalara yazın arabanın içinde yanarken. Hele dur kalk trafikte resmen pişiyordum. Şimdi sonuna kadar sömürüyorum.
    millet para verip araba alıyor klima açmıyor cayır cayır yanıyor şaka gibisiniz (klima kullanmayanlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 1 Haziran 2016; 23:11:12 >

• Klima eskisi gibi araçların canını almıyor.
    Yani çok az etkiliyor.
    Dolayısı ile klima lüks değil ihtiyaçtır.

Orijinalden alıntı: NZM_TURKEİ

Klima açarım. Yakıta etkisi var. Ama

Para vermişim
    Vergisini kaskosunu ödemişim
    Yakıt koymuşum
    Bakım yaptırmışım
    Klima açmıyım aman 10 kr daha yakar. E otobsten ne farkı kaldı..

arabanın içinde yanıyorsam açarım herzaman açmam aynen dediğiniz gibi klimalı araba almışsam yakıta takılmamak lazım. klima sizde ortalama litreyi ne kadar artırıyor acaba hocam bende yok litre göstermiyor ama yol bilgisayarında şu kadar km gider diyen ekranda rakamlar hızla azalıyor hem klima açıkken ve şehir içinde iken.

• Klima açmamak gerçekten akıl karı değil sıcak havalarda. Varsın 1 litre fazla yaksın her zaman açarım klimayı. Hatta bir kez aracımın klima gazı bitmişti yaptırana kadar sıcak havalarda biraz kullanmıştım o zaman anlamıştım büyük nimet olduğunu dayanamıyor insan yaz sıcaklarına.

• Bu klimadan hic hasta olan yok galiba. Bende cok sıcakta rolantide devreye girince bin devire kadar çıkıyor ve ekstra bir gürültü titreşim oluyor hissediyorum yani. Ama uzun yolda yada akan trafikte o ses titreşim hissedilmiyor. Klima evet güzel fakat bana dokunduğu icin mecbur kaldikca icerisi soguca kirmiziile mavinin en ortasında kullanıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nuri37781 N kullanıcısına yanıt
    0.5 ile 1 lt arası yakacaktır fazladan . Daha fazla yakmaz. Otomatik klimanın daha az etki ettiğini düşünüyorum .
    İç ısıyı korumak sürekli ısı vermekten daha az maliyetli; soğutmak da öyle.

• 3 sene evvel seyrettiğim bir programda Mythbuster ekibi aynı tip iki minibüse eşit miktarda yakıt koyup, trafiğe kapalı pistte biri camlar açık, diğeri klima açık şekilde yaklaşık 45 dakika kullandılar ve her ikisinin de yakıtları bir birine çok yakın bir dakikadan az bir süre içinde bitti ve stop ettiler.

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.