Şimdi Ara

pasta-ciladan sonra arabada makineni izleri kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
35.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugün 2002 biber kırmızı renginde olan focusuma bir oto yıkamacıda pasta cila yaptırdım çok güzel parladı araba
    ama güneşte arabaya uzaktan baktığımda sanki arabanın kaportasında pasta yapılırken kullanılan o makinenin darbeleri göze çarpıyor
    yakından belli olmuyor bu makine darbeleri zamanla çıkar mı yoksa varmı bir çaresi

• aynı resimdeki araba gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: pinkfloyd1453

aynı resimdeki araba gibi

Onlar tam anlamıyla hare ve pastanın düzgün yedirilememesinden ve gereksiz kalınlıkta pasta kullanılmasından kaynaklı. Onla yaşamak zorunda değilsiniz.İşini iyi yapan biryere gidin gösterin ona. Eğer gerçekten işini bilen biriyse elindeki en hafif pastayla bir kat atar boya ilk günkünden temiz olur. Öyle vernik falanda bitmez korkmayın en kötü arabada 40 mikron vernik var. Ağır pasta bile çok abartılmadan kuralına uygun kullanılırsa 3-4 mikron götürür. En hafif pasta ise en en fazla 1 mikron götürür. (Bu değerleri sallamıyorum yurtdışında yapılan ve adamların yaptığı ölçümlere dayanarak konuşuyorum)Bu aşamadan sonrası size kalmış.Fırça değdirmeyin arabanıza arada birde kendiniz cila atın hep o parlaklıkta kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak.ozer -- 5 Haziran 2011; 18:17:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burak.ozer

Onlar tam anlamıyla hare ve pastanın düzgün yedirilememesinden ve gereksiz kalınlıkta pasta kullanılmasından kaynaklı. Onla yaşamak zorunda değilsiniz.İşini iyi yapan biryere gidin gösterin ona. Eğer gerçekten işini bilen biriyse elindeki en hafif pastayla bir kat atar boya ilk günkünden temiz olur. Öyle vernik falanda bitmez korkmayın en kötü arabada 40 mikron vernik var. Ağır pasta bile çok abartılmadan kuralına uygun kullanılırsa 3-4 mikron götürür. En hafif pasta ise en en fazla 1 mikron götürür. (Bu değerleri sallamıyorum yurtdışında yapılan ve adamların yaptığı ölçümlere dayanarak konuşuyorum)Bu aşamadan sonrası size kalmış.Fırça değdirmeyin arabanıza arada birde kendiniz cila atın hep o parlaklıkta kalır

Alıntıları Göster
    peki sadece cila yaptırsak bu izler gidermi acaba
    veya sizin dediğinizi yapsak pastadan sonra cilaya gerek var mı acaba

• quote:

peki sadece cila yaptırsak bu izler gidermi acaba
    veya sizin dediğinizi yapsak pastadan sonra cilaya gerek var mı acaba

Alıntıları Göster

çözümü var

işçiliği iyi değilmiş elemanın

meguiars varsa bulunduğun ilde şu şekilde bir uygulamayla hepsi yok olur

http://www.meguiars.com.tr/shophome.php?cPath=46_4_14

• quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

çözümü var

Alıntıları Göster
    Meguiar's ya da Sonax'ın son kat temizleyicileri var.Onlardan kullanarak sorunu çözebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Meguiar's ya da Sonax'ın son kat temizleyicileri var.Onlardan kullanarak sorunu çözebilirsin.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bulunduğum ilde (niğde) sonax bayi var
    1-sonax'ın hangi ürünü bu hareleri çıkarır?
    2-meguiars ürünü internetten satılıyor alsam kendim elde uygulayabilir miyim acaba? (malum o videodaki makine yok)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

2-meguiars ürünü internetten satılıyor alsam kendim elde uygulayabilir miyim acaba? (malum o videodaki makine yok)

Eğer sabırlıyım ve gücüm kuvvetim yerinde diyorsanız yapabilirsiniz. Ama acele etmeden sindire sindire çalışmalısınız. Bu izler çok kolay gider mümkün olan en ince aşındırıcı ile ürünü yedire yedire uygularsanız sonuç çok güzel olur. Bukadar emek verdikten sonra tabiki bir cila atmanız gerekir. Cilanın amacı boyayı parlatmak değil korumaktır. Aslında cila denen şeyin içinde hiç bir aşındırıcı yoktur fakat ülkemizde satılan çoğu ürün pasta cila diye geçtiği için bir kargaşa oluyor.
    sonax kısmını bilmiyorum çünkü sonaxın öyle derece derece aşındırıcı yok sanırım. Bikaç çeşit amatör ürünü var ama profesyonel seride ürünü varmı bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak.ozer

quote:

Eğer sabırlıyım ve gücüm kuvvetim yerinde diyorsanız yapabilirsiniz. Ama acele etmeden sindire sindire çalışmalısınız. Bu izler çok kolay gider mümkün olan en ince aşındırıcı ile ürünü yedire yedire uygularsanız sonuç çok güzel olur. Bukadar emek verdikten sonra tabiki bir cila atmanız gerekir. Cilanın amacı boyayı parlatmak değil korumaktır. Aslında cila denen şeyin içinde hiç bir aşındırıcı yoktur fakat ülkemizde satılan çoğu ürün pasta cila diye geçtiği için bir kargaşa oluyor.
    sonax kısmını bilmiyorum çünkü sonaxın öyle derece derece aşındırıcı yok sanırım. Bikaç çeşit amatör ürünü var ama profesyonel seride ürünü varmı bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Pasta sonrası harelenmeleri gidermek için birkaç markanın hare giderci cilaları var.Ben yukarıdaki videoda olandan ziyade Meguiarsın 205 olanından aldım.Bu ürün polisaj makinesi ile daha iyi sonuç verir.Ayrıca pasta cila işini her yerde yaptırmamak lazım.Sıradan kaportacılar bu işi beceremez ve kullandıkları malzemeler piyasanın en kötüsüdür.
    Hare gidericiden sonra kaliteli koruyu wax da(elle) attınız mı gayet güzel olur.

• quote:

çözümü var

Video süpermiş. Takdir ettim Meguiars ' i

Ben hep Ziebart ı tercih ediyordum, artık arabayı yenilediğimde Meguiars a geçebilirim. Tabi bu işlerde işçilik çok önemli, Meguiars ürünleri de kullansa işçilikten batırabilir eleman.

• quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

quote:

çözümü var

Video süpermiş. Takdir ettim Meguiars ' i

Ben hep Ziebart ı tercih ediyordum, artık arabayı yenilediğimde Meguiars a geçebilirim. Tabi bu işlerde işçilik çok önemli, Meguiars ürünleri de kullansa işçilikten batırabilir eleman.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar dediğiniz gibi meguiars veya sonax ürünleri kullansam bu işlemden sonra cila yapmaya gerek var mı acaba?

• quote:

arkadaşlar dediğiniz gibi meguiars veya sonax ürünleri kullansam bu işlemden sonra cila yapmaya gerek var mı acaba?

Alıntıları Göster
    Aynı durum bende de vardı. Yaptırdıktan sonra farketmiştim, çok ucuza yaptırdığımdan ve zaman geçtiğinden birşey de diyememiştim.

Dün aracı yıkattırdıktan sonra cila attım kendim.

Cila sonrası kalmadı birşey.

Bu arada bir konu hakkında yardım isteyecektim.

Bugün farkettim, bir iki yerde cilayı tam silememiştim, tabaka kalmış çizgi çizgi. Ne yapmalı, kaportaya zararı olur mu yoksa zamanla gider mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: _KoLCu_

Aynı durum bende de vardı. Yaptırdıktan sonra farketmiştim, çok ucuza yaptırdığımdan ve zaman geçtiğinden birşey de diyememiştim.

Bugün farkettim, bir iki yerde cilayı tam silememiştim, tabaka kalmış çizgi çizgi. Ne yapmalı, kaportaya zararı olur mu yoksa zamanla gider mi?

Alıntıları Göster
    Yemeye ben bulamıyorum pastayı. Bir de arabaya mı yedirecem. Orijinal boyasıyla kalsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: _KoLCu_

Bişey olmaz zamanla gider sen bile unutursun nerde kaldığını
  • quote:

aynı resimdeki araba gibi

üstüne çbs sıvı teflon cila yada başka sıvı cila atıp. zaten pastadan sonra atılması gereklidir üstübüyle veya pamukla üstünden geçerseniz düzelir.kırmızı ve siyah arabaya pasta yaptırmak çok zahmetli ve incelik gerektiren bi iştir

• quote:

Hare gidericiler de hafif aşındırıcılardır.Ayrıca parlatma özelliği de vardır fakat selentlar ya da wax lar hem parlatıcı hem de koruyucudur.Aracınız koyu renkliyse Collinite 915 waxı öneririm.El pediyle atılıp microfiber bezle kuruyunca silersen aracını sen bile tanıyamazsın. :)
    Pazar günü uyguladım görenler beğeniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

quote:

Hare gidericiler de hafif aşındırıcılardır.Ayrıca parlatma özelliği de vardır fakat selentlar ya da wax lar hem parlatıcı hem de koruyucudur.Aracınız koyu renkliyse Collinite 915 waxı öneririm.El pediyle atılıp microfiber bezle kuruyunca silersen aracını sen bile tanıyamazsın. :)
    Pazar günü uyguladım görenler beğeniyor.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ben ilk pasta cila yaptırdığımda fiyatına aldandım 60 tl ye anlaştık sonucu bu oldu. bu bana iyi bir ders oldu
    sonax a gittim boya koruma yaparsak hareleri gider dediler ve mağdur olduğumdan ve sonaxtaki eleman tanıdık olduğundan dolayı (çok uzun bir pazarlık sonucu) 110 tl ye anlaştık. haftaya pazartesi yapacaklar.
    ben dedim ki zaten pasta-cila yaptırdım sizde boya koruma yapacağınızı söylüyorsunuz, üst üste iki pasta attırmak arabanın boyasına zarar vermez mi dediklerine göre boya koruma zarar vermez
    şimdi size soruyorum sonuçta bir hafta da üst üste iki pasta yapılacak arabaya bu durum arabamın boyasına zarar verir mi acaba?

• quote:

arkadaşlar ben ilk pasta cila yaptırdığımda fiyatına aldandım 60 tl ye anlaştık sonucu bu oldu. bu bana iyi bir ders oldu
    sonax a gittim boya koruma yaparsak hareleri gider dediler ve mağdur olduğumdan ve sonaxtaki eleman tanıdık olduğundan dolayı (çok uzun bir pazarlık sonucu) 110 tl ye anlaştık. haftaya pazartesi yapacaklar.
    ben dedim ki zaten pasta-cila yaptırdım sizde boya koruma yapacağınızı söylüyorsunuz, üst üste iki pasta attırmak arabanın boyasına zarar vermez mi dediklerine göre boya koruma zarar vermez
    şimdi size soruyorum sonuçta bir hafta da üst üste iki pasta yapılacak arabaya bu durum arabamın boyasına zarar verir mi acaba?

Alıntıları Göster
    Eleman iyi bir ustaysa önce kaportayı inceler.Yapılan işleme bir bakar ki zaten iyi bir polish olmadığını anlar.Sonra hangi aşındırıcıyı kullanacağını seçer.Sonra malum hare giderici cila uygular,ardından glaze ve selant uygularsa kediler kendilerini görünce tırmalamaya başlar. :)

Siz dua edin ki sanayideki eleman verniğe zarar vermiş olmasın.

Sen de korumadan sonra her yıkma sonrası UQD(ULTİMATE QUİK DETAİLER )ya da UQW (ULTIMATE QUİK WAX)uygularsan korumanın süresi daha uzun olur.Her parçaya 2 fıs ve MF bezle sil ve parlat.

Aşağıdaki yerden Meguiars,AG vb. ürünlerini güvenle alabilirsin.Bugün 8 adet ürün aldım.Sana önerdiğim de (UQD)aldıklarım içerisinde var.

Erdem Boya

• quote:

boya korumada da boya aşındırılır fakat siz bu konuda titiz olduğunuzu en düşük aşındırıcı ile bu işi yapmasını söyleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

boya korumada da boya aşındırılır fakat siz bu konuda titiz olduğunuzu en düşük aşındırıcı ile bu işi yapmasını söyleyin

Alıntıları Göster
    arabayı bugün götürdüm saat 20:00 de alacağım
    bakalım sorunları zarar vermeden halldecekler mi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.