Şimdi Ara

Dizel Araba Çekmeme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracın yokuşta daha fazla belli eden ama düzdede kendini hissettiren uzun yolda yani, bi çekmeme sorunu var baskı balatada sorun yok devir normal yani gaza basılmasına ragmen arac devırlenmıyor ve hızlanmıyor düşük viteslerde kendini dahada belli ediyor neden olabilir bu sorun,

• Kuzenin getzde de aynı problem vardı devirlenemiyor hızlanamıyordu uzun yolda rampada tıkandı araç indik hava filteresini çırptım düzeldi çok toz dolmuştu hava filtresine bakın dolmuşsa çırpın ve en yakın zamanda değiştirin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazot filtresinden olabilir

• Bunlara ek, turbo borularında kaçak da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 17 Ağustos 2015; 1:33:16 >
  • hava filtresini bıraz sırkeleyıp yerıne takmıstım daha önceden ama hiç basınçlı hava felan tutmadım filtreye , mazot filtresi evet olabilir başka ne olabılır arkadaslar turbo mevcut degıl aracta
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

hava filtresini bıraz sırkeleyıp yerıne takmıstım daha önceden ama hiç basınçlı hava felan tutmadım filtreye , mazot filtresi evet olabilir başka ne olabılır arkadaslar turbo mevcut degıl aracta

Turbo yoksa zaten dizel araçlar rampada ağlıyor. Sizinkinin çekişi normal olmasın?
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    yok bariz bi anormallik var
  • marka model ne?

• aracın marka modelini vermeniz yapacağımız yorumlar açısından daha sağlıklı olur,belki ayni model araçlara sahip forumdaslarim kendi araçlarıyla kiyaslarlar ☺

• İlk akla gelenler turbo,enjektörler,mazot pompası.Madem turbo yok demişsin o zaman dizelin arabanın can damarı olan mazot pompası ve enjektörleri incelemek gerekir.Mazot pompası mazotu yetiştiremezse dediğin sorun çıkar yada enjektörler yeteri kadar püskürtmezse veya herhangi biri çalışmıyorsa.

edit:Dizel partikül filtresini unutmuşum eğer tıkandıysa yine aynı problemi yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tassa -- 17 Ağustos 2015; 3:21:21 >
  • aracınızın markasını,modelini,motorunu bilmeden nasıl yorum yapalım
  • Tamam arkadaslar sagolun motorun soylediginiz bolgelerine baktiracagim

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

Tamam arkadaslar sagolun motorun soylediginiz bolgelerine baktiracagim

Niye devlet sırrı gibi aracin marka modelini sakliyorsunuz?

Edit: arac laguna 1 sanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BreakBeaT -- 17 Ağustos 2015; 13:08:25 >
  • Filtrelere bakın yine olmaz ise EGR Valfine baktırın.

• Ferrari kullanıcısına yanıt
    Egr valfi varmodir eski dizellerde

• Filtreleri degistirecegim baska ne sebebi olabilir yakit pompasi arizaliysa nasil belli eder yada enjektor

• hava akış metresini kontrol ettım ancak bulamadım motor ıle hava fıltre kutusu arasındakı boruda 2 taraftada boyle bır parca yok ancak hava fıltresıne dışardan gelen hava kısmında farın arkasında böyle bır parca gordum ama üzerinde akü oldugu ıcın net bakamadım bu parcada sorun olsa böyle yaparmı ? ve tamırı kolaymıdır
  • Marka model yolsa ne gibi yardım bekliyorsun. Bir hava filitreni değiştir, iki mazot filitresini değiltirmelisin, yağ ve filitreleri değiştir bunlar etkiler. Bunlarda değişmediyse mazot pompasında sorun olabilir gaz yemiyorsa

• ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    KARDESIM MARKA MODEL LAGUNA 2.2D ? varmı anlayan marka moıdel model dıye tuturuyolar anladık marka model lazımda araba turkıyede yokkı anlayanı olsunda marka model yazayım amac eskı tıp dızel bır arac neden bunu yapar fıkır almak marka model yazmayı bende bılıyorum sımdı markayı modelı yazdım 1 tane cevap gelmez cunkı arabayı bılen yokkkkk
  • Racechip derim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.