Şimdi Ara

Letgo Aracılığıyla Ram Sattım Adam İade İstiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben dün letgo aracılığıyla akşam bir abimizle buluşup ddr4 4+4 8 gb 3200 mhz HP 2.el laptop ramlarimi sattım gecesinde bu abimiz bana yazmaya başladı gerek letgo sayfasında gerek abiye satarken ki konuşmamızda bu ramlerin ddr4 olduğunu söyledim bunları bilerek kendi hür iradesi ile satın aldı şimdi gelmiş benden iade istiyor gerekçesi ise bu ramlerin kendi laptobuna olmaması bunun beni alakadar etmediğini ve iade kabul etmeyeceğimi söyledim kendisinin hukuken haklı olduğunu savunuyor iade etmek gibi bir zorunluluğum var mı?

• test edip alması gerekiyordu. kargolu satış ise, her şeyi kabullenip almış demektir. tabi sen bi sorun gizlemediysen ki herşeyi saymışsın sanırım. o yüzden haksız olan o. elektronik ürün satarken açıklama kısmına "iade yoktur, deneyip almanız rica olunur" yazın.

letgo ölücülerinden birisi. sana bozuk rami bile yollayabilir.

• hür iradesi ile inceleyip almıssa is bitmistir..
    bas engeli gec alıcı tarafın bos blöflerini kafana takma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-332B02CDB

hür iradesi ile inceleyip almıssa is bitmistir..
    bas engeli gec alıcı tarafın bos blöflerini kafana takma

polis ne diyorsa onu yap   

• Kanunlardan anlayan yetkili bir abimiz var mı beni aydınlatacak

• Kanunla alakalı birşey yok sonuç olarak ikinci el ürün satıyorsunuz ve de alıcı kontrol etmeden kafasına göre alması sizin suçunuz değil iade alamadığımız belirtin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İkiniz arasında hukuki bir sözleşme yoksa iade alınacağına dair yapacak bir şey yok.

En fazla dolandırıclıktan savcılığa başvurur elinizde yazılı kanıtlar dursun bunu belirttiğinize dair savcılık bu gibi durumda takipsizlik verir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Adami bi daha gormem diyorsan ve evinin ordan alışveriş yapmadiysam engelle gec

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • test edip alması gerekiyordu. kargolu satış ise, her şeyi kabullenip almış demektir. tabi sen bi sorun gizlemediysen ki herşeyi saymışsın sanırım. o yüzden haksız olan o. elektronik ürün satarken açıklama kısmına "iade yoktur, deneyip almanız rica olunur" yazın.

letgo ölücülerinden birisi. sana bozuk rami bile yollayabilir.

• Zaten Kendisine deneme hakkı verdim , yok kardeşim bu laptop için değil mi dedi evet dedim tamam o zaman deyip aldı sohbetimiz sırasında sattığım ürünün çalıştığını ve orijinal olduğunu iade kabul etmeyeceğimi söyledim gecesinde bana yazıp benle laubali laubali konuşunca basdım engelli sizede tavsiyem adama ayıp olmasın diye gece gece uykunuzdan kısıp hiç vakit ayırmayın birde saygısızlık ediyorlar

• Bende ram aldım hatta ddr3 4+4 1333mhz almıştım alırken laptopuda yanımda getirdim sıcakta avel gibi 2 km yol yürüdüm sırf bir aksilik çıkmasın diye alacağım kişiyle oturduk ramleri taktık baktık çalışıuor parasını verdim iyide bir fiyata almıştım sen sap ben selamet mutlu mesut ayrıldık. Ddr3 olduğunu bilmeme rağmen belkş ram arızalı çıkar diye laptoouda getirip denemiştim. 2.elin iadesi olmaz. Bas engeli gitsin.

• bazıları hukuku bilmeden konuşmuş. kardeşim adamın 14 içinde çayma hakkı var. hiç bir sebep belirtmese dahi iade bile isteyebilir. kanunlar alıcıdan yanadır. e ticaret yapmış birisi olarak bunlar tüketici hakları kanununda çok ayrıntılı şekilde yazıyor.

Herkese Hukukyoutube
    01:01 TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN MADDE 24 - Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir. 01:26 TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKIDA KANUN MADDE 11 - Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur. 01:38 TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN MADDE 16 - Kanunlarda veya taraflar arasındaki sözleşmede daha uzun bir süre belirlenmediği takdirde, ayıplı hizmetten sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile, hizmetin ifası tarihinden itibaren iki yıllık zaman aşımına tabidir.Ayıp, ağır kusur ya da hile ile gizlenmişse zaman aşımı hükümleri uygulanmaz. 03:15 TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN MADDE 12 - ikinci el satışlarda satıcının ayıplı maldan sorumluluğu bir yıldan, konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda ise üç yıldan az olamaz.
    https://www.youtube.com/watch?v=h0JRbbFOYVw
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

Ben internetten faturalı veya belgeli bir satış yapmadım direkt bir yerde buluştuk elden satış yaptım. Alıcıyla olan sohbettimiz sırasında kendisine tüm olanakları verdim ve kendisi kabul etmeden sadece inceleyerek aldı ürünün çalışmadığından dolayı şikayetçi değil fakat yanlış ürün aldığından dolayı iade etmek istiyor kendisine satmadan önce ve satarken ürünü deneyin çalıştığını görün öyle alın isterseniz de demiştim kendi iradesi ile aldı yanlış alıp almaması ne kadar beni ilgilendiriyor onu anlamıyorum.

Tüketici Başvuru Merkezi Başkanı Aydın Ağaoğlu “İkinci el alışverişlerde vatandaş Tüketici Kanunu korumasında olmuyor. Örneğin ürünü beğenmezse 14 günlük cayma hakkı diye bir şey yok” dedi.

Bu durum beni haklı kılmıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0Aora -- 10 Ağustos 2021; 3:53:16 >
  • Detaylıca sorup aldıysa üstüne soğuk su içsin. Sen dükkanda fiş kesip satmamışsın ki. Bir halt olmaz. Ama sen adamı yanlış bilgilendirip tokatladıysan nitelikli dolandırıcılığa giriyor diye biliyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ikinci elde işlemiyor 14 gün cayma süresi.

Bas engeli

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

bazıları hukuku bilmeden konuşmuş. kardeşim adamın 14 içinde çayma hakkı var. hiç bir sebep belirtmese dahi iade bile isteyebilir. kanunlar alıcıdan yanadır. e ticaret yapmış birisi olarak bunlar tüketici hakları kanununda çok ayrıntılı şekilde yazıyor.

Herkese Hukukyoutube
    01:01 TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN MADDE 24 - Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir. 01:26 TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKIDA KANUN MADDE 11 - Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur. 01:38 TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN MADDE 16 - Kanunlarda veya taraflar arasındaki sözleşmede daha uzun bir süre belirlenmediği takdirde, ayıplı hizmetten sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile, hizmetin ifası tarihinden itibaren iki yıllık zaman aşımına tabidir.Ayıp, ağır kusur ya da hile ile gizlenmişse zaman aşımı hükümleri uygulanmaz. 03:15 TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN MADDE 12 - ikinci el satışlarda satıcının ayıplı maldan sorumluluğu bir yıldan, konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda ise üç yıldan az olamaz.
    https://www.youtube.com/watch?v=h0JRbbFOYVw

fatura vs bir sey yokmus ki 3 4 satır msjlada bir sey elde edemez bos kürek ceker anca görende teknosadan vatamdan faturalı ürün aldı sanır  

• Ben olsam iade alirdim vicdanim rahat etmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başına bela almaktansa iade al.

Takip edip adam öldürüyorlar üç kuruş için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.