Wagner in Türkiyedeki karşılığı SADAT
Wagner denen özel şirket ordusunun Türkiye'deki tam karşılığı SADAT oluyor. şimdi Rusya'daki bu kalkışmadan bizim iktidarın çıkartacağı çok ders var ama çıkartır mı bilemiyorum. çünkü Fetö den ağızları yandığı halde hala eski tas eski hamam devam ediyorlar. askeriyeye,polis teşkilatına tarikat mensuplarını doldurmaya devam ediyorlar.
Wagner denen paralı ordunun Osmanlıdaki karşılığı tam olarak olmasada Yeniçerilerdir. Yeniçeriler özel şirket ordusu olmasada maaşlı bir orduydu ve devşirmelerden oluşuyordu. Yeniçeriler de maaşları az diye isyan çıkardı, padişah sefere çıkmıyor diye isyan çıkardı. padişahlar yeniçerilerden usanıp kaldırmaya kalkınca daha büyük isyanlar çıkartıp padişahları tahttan indirip idam ettirdiler.
Erkan, kasayı “eksi” 61 milyar dolarla devraldı
kadıncağıza yazık yav. sen Amerikalarda trilyon dolarlık kurumları yönet gel Türkiye de -61 milyar dolar açık olan kasada göreve başla
köylü,köyde 500tl yi nereye harcayacak?
Kemal bey dünkü konuşmasında köydeki birine 500tl ver o ona yeter zaten harcayacağı yer yok,ekonomik yıkımdan köylü etkileniyor. söyle mi talihsiz bir açıklama olmuş bence.
Artvin ilinin şehir merkezine 25km uzak olan köyünden şehir merkezine gelmek bile zaten 50-75tl . köydeki adam tüm ihtiyacımı köydeki tarlasından karşılasa dahi çayı,şekeri,temizlik ürünlerini var, elektrik faturası,telefon faturası falan filan toplasan 500tl ye köyde geçinmek imkansız.
köyde sadece 500tl ye geçiniliyor olsa zaten herkes köye geri döner.
bence şuan köyde 7500tl ile çok rahat asgari bir hayat geçinir bir insan. hayvancılık tarım falan yapmasına da gerek duymadan.
Ekrem İmamoğlu önderliğinde yeni bir parti
Ekrem İmamoğlu önderliğinde yeni bir parti kurulmalı. ama bu parti sadece 1-2 kişinin başını çektiği parti olmalı kadro hareketi olmalı.
CHP nin milliyetçi,kemalist kanadı , gerçekten seçim kazanmak isteyen kanadı CHP den ayrılıp yeni bir oluşum kurmalı.
yeni parti kurmak yerine bu ulusalcı kemalist kanat CHP den ayrılıp İyi partiye de geçebilir iyi parti yeni bir dönüşüm hareketi başlatarak genç kadroların önünü açarak merkez partisi olabilir.
Kemal bey ile CHP bir başaracağına inancım kalmadı 75 yaşındaki adamın onca seçim kaybettikten sonra hala partide genel başkan olarak kalmaya diretmesini anlayamıyorum. yaşı genç olsa derim ki daha önünde yıllar var bu yüzden hırs yapıyor vazgeçmiyor.
CHP ye değişecek ya bölünecek başka çare kalmadı.
Üretilmiş "Sahte" Muhalefet!
bu kadını daha önceleri dinliyordum ergenekon sürecinde falan ama sonra nedense bu kadında amma aşırı komplo teoristi deyip seyretmeyi bırakmıştım. lakin şimdi yaşananları düşününce çok haklı olabileceğini düşünmeye başladım.

bunun bir de ithal başkanlık sistemi diye de videosu vardı.
her Türk evladının seyretmesi gereken video

Selahattin Demirtaş serbest bırakılacak
Selahattin Demirtaş siyaseti bırakma kararı almış. aha buraya yazıyorum önümüzdeki ilk buluşmada Erdoğan bunu serbest bıraktırmazsa ben de hiç bir şey bilmiyorum. diyeceksinizki adam terör suçundan içerde yatıyor nasıl serbest bırakılır. hayır şuan hakakaret suçundan,yargıçları tehdit suçundan hüküm giydi. terör suçmalası davasından AİHM tarafından serbest kalması gerektiğine dair karar çıkmıştı.
yani bay kemal gelirse seloyu dışarı çıkartacak diyenler,eğer seloyu erdoğan serbest bırakırsa özür diyeyip utanacak mısınız?
koyduk mu diyenler
nasıl koyduk diyenlere, evet koydunuz. ama şimdi o çok sevdiğiniz reisiniz ayrım yapmadan kendi kitlesine de bize de topluca koyuyor
Yeni partilerin başarısız olmasının sebepleri
birinci ve en önemli ana sebep 1 kişiye bağlı lider odaklı parti olmaları,yani kadro hareketi olamamaları.
mesela RTE tek başına refah partisinde ayrılıp akp yi kursaydı sizce başarılı olur muydu? olamazdı. akp nin kurucu isimlerinin hepsi tanınmış isimlerdi.
Meral Akşener bireysel olarak MHP den ayrılıp parti kursaydı sizce başarılı olabilir miydi? iyi partinin kurucu kadrosu da tanınmış bilinen isimlerden oluşuyordu. yani A takımı denen kadronun en az 20 sinin toplum tarafından bilinir tanınır kişilerden oluşması gerekir.
Muharrem İncenin partisi Memleket partisi neden başarısız oldu çünkü o partide bizler sadece Muharrem İnceyi tanıyoruz onun dışında MYK üyelerinden kimi tanıyoruz? hiç birini . işte kadro hareketi olmadığı için başarısız oldu.
yani yeni bir parti kurarken en az 20 tane popüler tanınmış isim MYK kadrosunda olacak.
ikincisi yeni partinin ne yapıp edip bir TV kanalına sahip olması gerekir.
Müjde!Dış ticaret açığı nisanda yüzde 42 arttı
huluuug,Erdoğan,Erdoğan,Erdoğaaan
''Başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur. Başkaları korktuğunda aç gözlü ol.'' Warren Buffet |

Son Giriş: 7 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 43 dk.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 30.562
İkinci El Bölümü Mesajları: 27
Konularının görüntülenme sayısı: 1.131.891 (Bu ay: 84.663)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 81.435 (Bu hafta: 3)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic