Lağım Basmış
Nihayet beklediğim lojman haberi geldi genel merkezden.
"2 daire kaldı ve senin önünde biri daha var" dediler ve sonra görmem gereken daireleri bildirdiler.
Yanıma emlak işlerinde uzman akrabamı da aldım ve yaklaşık 20 km'lik araba yolculuğu sonrasında siteye vardık.
Güvenlikli sitede 4 blok ve olimpik yüzme havuzu var.
Her blok 5 katlı ve her katta 6 adet 2+1 daire var.
İş yerinde en alt tabakada olduğum için bana sadece zemin katlar kalmıştı.
Daireler sıfır ve daha önce kullanılmamıştı ama binada daha önceden yerleşim olduğunu kapı önlerine park edilmiş araba ve piskiletlerden anladım.
İlk daireyi gördük ve ben beğendim. Yalnız bir odasında parke henüz döşenmemişti.
Komşu bloktaki diğer daireyi gördük.
O dairede ise hiçbir odada henüz parke döşenmemiş ve usta çalışmaya devam ediyordu
Klozet ise berbat bir kir içindeydi ve durumu anlamıştık aslında.
Usta "İnşaatı yapan işçilerin aymazlığı işte gidip dışkısını pet şişenin içine koymuş ve en üsteki açıklıktan gidere bırakınca lağım da tıkanmış ve bu dairede patlamış, şu an parkeleri komple söktük ve yeniden yapıyoruz, ayrıca kapı pervazları da şiştiği için onları da değiştireceğiz, 1 günlük işi var" dedi.
Bana verilmesi planlanan daireler 2+1, ebebeyn banyolu, kombisi ve ocağı hazır ayrıca alttan ısıtmalı giriş katları, zeminden takribi yarım metre yüksekte 2 adet geniş balkonu var, dairelerin pencereleri de mağaza penceresi gibi büyük bu yüzden içeri bol miktarda ışık giriyordu.
Daha sonra genel merkeze hasarsız olan ilk daireyi istediğimi bildirdim.
Ancak genel merkezden yetkili aradı "O daireyi senin önündeki personel aldı, sana moklu daire kaldı, son kararın nedir?" diye sorunca süre istedim.
Ne yapmalıyım?
Ne Yakar
8 yaşında ve 90 bin km'yi görmemiş 1.5 Duratec dizel otomatik otomobil ayda 1.100 km yapsa (ortalam hız 40km) ne kadar yakıt maliyeti olur?
Kasko ve Trafik
Kız Öğrenci Yurduyla Komşu Olmak
Her gece kızların mahallede yankılaman kahkaha seslerini dinlemektir…
Amerikan Bilardosu

Ben bilardoyu unutmuşum anlaşılan:
Başlangıç vuruşunda siyahı içeri deliğe sokunca kazandım, bu iki oldu.
Benim bildiğim kendi toplarını bitirmeden siyahı deliğe sokan kaybederdi...
Vatandaşlığı Alır mıyım
Öğlen 12:00’de her zamanki gibi sodalı aryan içtim, kısa sürede çöken yorgunluktan anladım tansiyonun zıpladığını,
Uzanıp dinleneyim dedim, ne çare kalp çarpıntısı uyutmuyordu.
Güç bela uykuya daldım.
Rüyamda; tanımadığım bir Türk arkidiş Amerika’da polis merkezinde bana Amerikan ehliyeti alabilmem için yardımcı okuyordu:
Bir masada oturan 3-4 kadınlı erkekli üniformalı Amerikan polisleri vardı.
Arkidiş memurları işaret edip “Şu memura şu kadar ve, o memura bu kadar yeter” dedi. Ben ellerine deste deste para verdikçe memurlar şaşkınlıkla karışık bir halde memurlar gülümsüyordu. Toplam 8.000.000₺ dağıttım, zira arkidiş “Ne kadar oldu?” diye sorumca hesap etmiştim.
Sonunda pasaport defteri gibi ehliyeti almıştım, belki de Amerikan Vatandaşlığı idi…
Öğleden sonra 4 gibi plaja indim.
Ancak Lodos nedeniyle aşırı dalga vardı ve yüzülecek gibi değildi.
Ben de spor olsun diye 8 km'lik plajın sonuna kadar yürüdüm.
Sonra istasyon yapıp yanımda getirdiğim yarım litrelik aromalı filtre gayfeyi yudum yudum içmeye başladım:

Yaklaşık 1 saat sonra kahve bitince hazır güneşte batmak üzereyken dönüşe yoluna çıktım.
Güneş batmıştı ama tam plajı terk edecekken o an boşalan bankı görünce oturup bu defa yanımda getirdiğim viskiyi tüketmeye başladım:

Yüksek volümlü müzik eşliğinde demlenirken 19-20 yaşında iki çıtırdan biri hiperaktif tavırlarlla bankta yanıma geldi ve yarı Rusça yarı İngilizce benden bankı boşaltmamı rica etti.
Ben de "Mojna" deyip banktan kalktım, bunun üzerine benimle muhtap olan çıtır banka oturup diğer çıtıra telefonunu verdi ve gün batımına doğru fotoğraflarını çektird.
Yaklaşık 2 dakika kadar bankın yanında ayakta dikiltikten sonra banka oturan çıtır yerinden kalkınca bu defa ben banka oturdum.
Etrafa bakındım, hemen yanıbaşımdaki bank bombuştu, "acaba..." deyin bir düşünce aldı beni,
Daha sonra çıtır bana teşekkür etti ve orayı terk ettiler...
2 gece evvel hiç kullanmadığım bu yüzden evde bıraktığım yedek telefon ben uyurken gece 01:30'da çalmaya başladı.
Telefonu kullanmadığım için yataktan kalkıp açmadım ve birkaç saniye sonra sustu.
Dün sabah kalktığımda aklıma geldi kim aramış diye baktım, kayıtlı olmayan tanımadığım bir numaraydı.
Akşam 18:00 sıralarında telefon yine çaldı, baktım aynı numara ve cevapladım.
Ben "Alo!" der demez 20'li yaşlarında erkek şahıs "Naber, hatırladın mı, dün gece gelmiştim" dedi.
"Sanırım yanlış numara aradınız" deyince pardon deyip kapattı.
Bu olaydan yaklaşık 3 saat sonra gece vakti daire zili çaldı, diafondan apartmanın kapı sesi ile daire sesi farklı olduğundan hemen delikten dışarı baktım:
20'li yaşlarda bir çıtır kapımın önünde bekliyordu:
"Kim o!?" diye seslendim ama cevap vermeden elindeki telefonu kurcalamaya devam etti.
Kapıyı araladım "Buyrun?" diye sorunca;
"Çok affedersiniz yanlış oldu" deyip gitti.
Yaşananları arkidişe anlatınca "Ben olsam şüphe ederdim, birileri seni yokluyor gibi..." dedi....
Belirsizlik
Ay sonunda yatması gereken ikramiye var.
Ama sağdan soldan "Şirkette nakit kalmadı ikramiye vermeyebilirler","Bu ay zor belki önümüzdeki aya yatar" şeklinde dedikodular dolaşıyor.
Ben de gelecek bu paraya güvenerek her gün bilet fiyatlarını kontrol ediyorum ve şu an dip fiyatta (52.000 TL'den düştü)
Alıp kredi kartına borçlansam (Taksit yapmıyor, tek çekim) bu ay ikramiye yatmazsa batarım.
İkramiyeyi beklersem fiyat artabilir....

Bugün 22 dakikalık elektrik kesintisinden sonra kapalı olan klimanın üzerindeki dijital ekran göz kırpması gibi yanıp sönerek sinyal sesi verdi.
Aynı anda başka prize takılı halde çalışan vantilatör de sanki elektrik kesintisi olmuşcasına durdu ama TV ve diğer cihazlar sorunsuz çalışıyordu.
Klima kendine gelir gibi oldu ama 1 - 2 dakika sonra tamamen ekranı söndü ve vantilatör de durdu.

Sigorta panelinde her hangi bir sorun yoktu. Ama banyo lambası, salon prizi ve klimanın bağlı olduğu hat çalışmıyordu.
Bundan birkaç ay önce durup dururken kaçak akım rölesi 3 defa devreye girip tüm dairenin elektriğini kapatmıştı. Ben de vantilatörü aynı prize bağlayan kablolu 3’lü priz yapıyor zannederek atmıştım.
Sigortanın ömrü dolmuş ve yenilemek gerekiyor olabilir mi?
Bunu alsam kendim değiştirebilir miyim?
Son Giriş: 25 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 19.012
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 5.899)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 16.052 (Bu hafta: 16)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
11 Yanıt
0