Bankanın teklifi:
225.000 TL kredi çek,
3 ay sonra ödemeye başla bu yüzden 22.500 TL'yi blokeli kovan hesabına atarız, 3 ay sonra bu 22.500 TL senin olur.
17.000 TL taksitle 24 ay sonra kredi geri ödemesini bitirdiğinde toplamda senden 390.000 TL almış olurum.
Ödemem gereken başka kredim olmadığı için 3.49 faizli bu kredi yatırım amaçlı bu kredi kullanılabilir mi?
Muayeneden Geçer mi?

LPG'li Otomatik Araba Çalışmıyor
Sabah uyandığımda baktım ezan okunuyor, kahvaltı yabtım, niyet ettim.
Gün boyu sorun yaşamadım.
Akşam yorgun argın eve geldim, ciğer tava ile lahana salatasını götürürken çayımı yudumladım.
Tam bardaktan son yudumu alıyordum ki sabah niyettiğimi ve iftara daha 1 saat olduğunu farkettim.
Derhal yeme içmeyi terk ettim, iftarı bekledim...
Az Önce Kapı Çalındı
Önce karşı komşunun kapısı 3-4 defa çalındı.
Ardından daire kapımı tıklattılar.
Delikten baktığımda 20'lik çıtırı gördüm ardından kapıyı açtım ve "Buyrunb" deyince çıtır masumane bir eda ile:
"Affedersiniz, rahatsız ettim, birşey söyleyebilir miyim?"
"Tabi?"
"Öğrenciyim, okul harçlığımı çıkarabilmek için datlı satıyoruyorum, al..."
"Malasef" deyip kapıyı yüzüne kapattım...
Anlaşamadık
Son zamanlarda yaşadıklarım aşırı stress ve gerginlik yabtı bende.
Rahatlamam lazımdı.
Masaj ihtiyacı için iletişime geçip 2 masorün 3 saat masaj yapması için Herşey Dahil 10.000 TL' ye anlaşmıştım birkaç gün önce.
Bugün tekrar mesaj attım ve müsaitliğini sorun geleceklerini söyleyip adrese geçmemi istediler.
Ancak bana hesabımda yeterli miktarda TL yoktu.
Parayı nerden bulurum diye uğraşırken tekrar arayıp randevu saatinin geldiğini hatırlattılar.
Ben de durumu anlattım ve bir ödeme beklediğimi, 6.000 TL peşin kalanını iş bitince ödeyebileceğimi söyledim, yine kabul ettiler.
Teyid için masörlerin kimlik bilgilerini göndermelerini istedim gönderdiler.
Adrese geçip beklemeye başladım.
Yaklaşık bir buçuk saat sonra daire kapısı el ile çalınmaya başladı. Tahmin etmiştim onların geldiğini ancak adrese geldiklerinde beni arayıp teyid etmediler, baskın yaparmış gibi kapı çaldılar.
Ancak bana gönderilen kimliklerden farklı 2 kişi gelmişti ve bu hoşuma gitmedi. Bir de masörlerden biri gelir gelmez izin isteyip sigara içmeye başlayınca öfke başladı bende.
Hemen pazarlık etmeye başlayıp "Ayrı ayrı ikimize 10'ar binlere ödeyeceksin" deyince niyetlerini anladım ve mesajlaşmaları gösterdim.
Masörlerden biri ajans yetkilisini aradı durumu anlattı.
Sonra telefonu bana verip "Konuş" dedi.
Telefondaki şahıs yanlış anladığımı her bir masör için 10'ar bin lira ödemem gerektiğini söyleyince öfkeden çıldırdım.
Zira daha önce de masaj yaptırmıştım ve detayları konuşur kabul edersem gelirlerdi, ama bunlar ağız değiştirdiler.
Telefondaki şahsa "O halde masör arkadaşların taksi parası 1.000 TL'yi ödeyip gönderiyorum" deyince masörlerden biri müdahale etti:
"Ne 1.000 TL'si ya 5.000 TL taksi parası" dedi.
Bunun üzerine bir hışımla oturduğüm koltuktan kalktım; "Siz dolandırıcılığa mı çıktınız ! Şimdi Polis memuru arkadaşları arıyorum, evimi terk edin !" diye bağırdım.
"Bari taksi parası 5.000 TL ver" demeye başlayınca hemen kapıyı açıp "Defolun evimden !" diye bağırmaya devam ettim.
Bunun üzerine daireden çıktılar ve kapıdan çıkarken biri bağırıp ana arvat söymeye başdı hemen kapıyı kapattım, bir iki defa kapıya vurup gittiler...
Ramazan da Fakir Doyurduk Ama
Öğleden sonra mesaideyken telefon geldi diğer departmandan:
"A. Peker sizin deparmanda mı çalışıyor?"
"Evet, dış görevde."
"Ona görev verildi genel müdürlükten yazı geld, acilen buraya gelsin" deyip kaoattı.
Arkadaşa mesaj attım ama aklıma geldi araç kullanırken mesajlarına bakamaz diye.
Ardından makam odasına girip durumu amire bildirdim:
"Zaten dış görevde gidemez" dedi.
Ardından diğer departmana telefon açtım, durumu izah etti:
"Peki onun yerine sizden biri gelemez mi?"
"Amirim izin vermez ki" deyip kapattım.
Bir süre sonra mesai arkidişine "Ulam bunların sessizliği hayra alamet değil, kesin birazdan bana görev çakarlar. İyisi mi başıma iş gelmeden fakir doyurayım" dedim ve nesgayfe ısmarladım ocaktan.
5 dakika sonra yazılı emir geldi, diğer departmana 2 günlüğüne görevlendirildiğime dair.
Derhal ofisi terk ettim...
Oyuncağını Verdim
Her sabah işe giderken yolda karşılaştığım ihtiyar adam ve yanındaki 4-5 yaşlarındaki kız çocuğu önümde yürüyorlardı.
Küçük kız elindeki oyuncağını düşürdü ama oralı olmadı.
"Amcaa !" diyerek seslendim ama sesimi duymadı yürümeye devam etti.
Ardından oyuncağın yanına varıp yerden aldım ve yeniden seslendim.
Bu defa ihtiyar durdu ve oyuncağı minik kıza verdim.
Kız çekingen bir tavırla gülümseyerek oyuncağı aldı.
Ardından yürüyerek orayı terk ettim...
Kereviz Yabtım

İlk defa yabtım ve gayet lezzetli

Rahmetli sevdirmişti kerevizi...
Son Giriş: 1 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 17 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 19.651
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 5.112)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 16.295 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
8 Yanıt
0