Bugün 22 dakikalık elektrik kesintisinden sonra kapalı olan klimanın üzerindeki dijital ekran göz kırpması gibi yanıp sönerek sinyal sesi verdi.
Aynı anda başka prize takılı halde çalışan vantilatör de sanki elektrik kesintisi olmuşcasına durdu ama TV ve diğer cihazlar sorunsuz çalışıyordu.
Klima kendine gelir gibi oldu ama 1 - 2 dakika sonra tamamen ekranı söndü ve vantilatör de durdu.

Sigorta panelinde her hangi bir sorun yoktu. Ama banyo lambası, salon prizi ve klimanın bağlı olduğu hat çalışmıyordu.
Bundan birkaç ay önce durup dururken kaçak akım rölesi 3 defa devreye girip tüm dairenin elektriğini kapatmıştı. Ben de vantilatörü aynı prize bağlayan kablolu 3’lü priz yapıyor zannederek atmıştım.
Sigortanın ömrü dolmuş ve yenilemek gerekiyor olabilir mi?
Bunu alsam kendim değiştirebilir miyim?
Kabalık Mı Yabtım
Akşam üzerin plaja içmeye inmek üzere daireden çıkar çıkmaz karşı komşu ile karşılaştım.
Daha önce görmediğim uzun boylu güzel bir kadındı ve elinde birkaç uzun çubuk ile içi dolu bir poşet vardı.
Benden evvel asansöre varıp düğmesine bastı ben de bu arada yarım ağızla “Merhaba” deyince aynı şekilde karşılık verdi.
Bu arada çift asansörden biri 4’den diğeri 2’den3. Kata geliyordu.
Benim olduğum taraftaki asansör önce gelince kadına inerken kolaylık olsun diye 6 kişilik boş kabine önce ben girdim.
Ancak kadın girmedi yalnız bir şekilde zemine indim.
Acaba “Buyurun” deyip kadına öncelik vermedim diye beni mi protesto etti…
Tuzlayarak Yiyor
Amir Takdir Etti
Dün gönderdiği dolandırıcılık dosyasını çözümleyip failin daha ağır ceza alması için nedenlerini yazıp yazıyı amire onaya sundum.
Hiç değiştirmeden evrakı onaylamıştı
Kısa süre sonra dosyayı bizzat getirip bana teslim etti, şaşırdım zira amir dosya teslim etmezdi.
"Cemil Bey sen dolandırıcılıkta uzmanlaştın"
"Saolun amairim" deyip ayağa kalktım ve dosyayı teslim aldım.
Ardından ofisi terk etti...
Yayaya Yol Ver
Dün mesai çıkışı farklı bir şey deneyeyim dedim ve bu sıcakla eve 4 km yürümeye karar verdim.
Yol üzerinde anayoldan tali yola çift şeritli (gidiş/geliş) ve 90 dereceden fazla olacak şekilde dönüş var.
Hata birkaç ay önce bu saçma virajlı tali yol girişini Büyükşehir Belediyesi trafiğe UKOME kararı ile kapattı ama nedense kısa sürede yeniden açmıştı.
Dönüş açısı 90 dereceden fazla olduğu için arabalar çok yavaş hızla dönüyorlar. Yaya geçidi veya ışık olmadığından yayalar da köşeden karşıya geçiyorlar.
Aynı şekilde karşıya geçmeye başladım tam kaldırıma 2 metre kaalmıştı ki büyük kapalı kasa ticari araç yavaş yavaş geldi gözümün içine sokar gibi arabasının burnunu önüme teğet geçecek şekilde geldi, hiç durmadan devam edince mecburen ben durmak zorunda kaldım zira bir adım daha atsam ayağımın üzerinden geçecekti.
Araç geçer geçmez "Bari üzerime çıksaydın" diyerek haykırıp elimi kaldırdım ama oralı olmadı.
Derhal plakasını alıp 112'yi aradım, ilgileneceklerini söylediler...
Bin Kişi Öldü

Sudan'da toprak kayması, bir köyü haritadan sildi. İlk belirlemelere göre bin kişi yaşamını yitirdi, köyde sadece bir kişi sağ kaldı.
Sudan Kurtuluş Hareketi, Batı Sudan'ın Marra Dağları bölgesindeki köyde 2 gündür süren aşırı yağışların heyelana neden olduğunu duyuruldu.
Sudan yönetimi, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası örgütlerden insani yardım çağrısında bulundu
Sudan ordusu ile paramiliter Hızlı Destek Güçleri arasındaki savaş nedeniyle, Kuzey Darfur eyaletinden çok sayıda kişi Marra Dağları bölgesindeki köylere sığınmıştı.
Uzak Durun
Bugün acil nakit lazım oldu.
Mayış bankası olan Vakıfbank'ın yol üzerindeki ATM cihazına gittim.
Mayıştan kalanı çekmek için kartımı soktum içine.
Ancak makine anında kartı dışarı çıkarttı ve "Kartınızda sorun var, şubenize müracaat edin" dedi.
Kartın süresi dolmasan banka zaten yeni kartı otomatik gönderirdi ama uzun zamandır kullanmadığım kartın ön yüzünde de 07/24 ibaresi yazıyordu.
Mobil Bankadan QR ile çekme denemesi için mobil bankaya girdim. Ama bana sadece "Şu an yanında bulunduğunuz makineden paranızı çekmek için kodunuz 0850200" sms'i geldi.
Garip olan sözde yeni olan bu ucube ATM makinesinde kartsız işlem menüsünde sadece para yatırma vardı, çekme işlemi seçeneği yoktu.
Ardından birkaç gün önce İşbankası'na gönderdiğim nakit para geldi ve halen hesapta duruyordu.
Etrafıma bakındım ve 100 metre ileride İşbank ATM'sini görünce yanına vardım.
Ardından saha önce yabtığım gibi QR ile para çekme işlemini sorunsuz gerçekleştirdim.
Banka olma sıfatını hak etmeyenler yüzünden mağdur olmaktan kurtuldum...
Latikler Değişmeli mi
6 senelik Good Year 4 Seasons marka lastikleri yatan dizelde kullanıyorum ve her hangi bir sorunu yok.
Ancak bazıları "Lastikler yıpranmasa bile en fazla 4 yıl kullanılmalı" diyor...

Aras ve Migros Hemen İşbirliği
Tedarikçi bir ilk yabtı ve dün sipariş verdiğim sipariş bugün teslim edilmek üzere Aras Kargo ile dağıtıma çıkarıldı. Öğlen 2 gibi Aras sms atıp 2 saat içinde teslim edeceğiz dedi.
Ancak saat 18.00 olmasına rağmen gelmedi. Ben de bunun üzerine Migros Hemen’den sipariş geçtim.
Yaklaşık 15 dakika sonra Aras kurye aradı “Apartmanın kapısını aç” dedi.
Kurye daire kapısına geldiğinde bir elinde 5 kiloluk siparişim diğer elince içinde 5 Lt’lik su, 2,5 Lt’lik Coca Cola ve Litrelik Schweppes olan Migros Hemen siparişimin olduğu poşetleri getirmişti.
Hemen elinden alıp “Size zahmet verdim, teşekkür” deyince,
”Ne demek vazifemiz” deyip apartmanı terk etti…
Akşam 19:00'da istemeye istemeye plaja inmek için hazırlığa başladım, ne zamandır gitmiyordum sanki birşey içimde beni dürtüyordu gitmem için.
Plaja cumartesi olması münasebetiyle kalabalıktı, boş bir bank bulabilmek için yürümeye devam ettim, birkaç yüz metre yürüdükten sonra o an banka oturan çiftin kalktığını görünce onların boşalttığı banka yanaştım.
Bir baktım yerel kedi bankın diğer ucunda keyif yapıyor, ben de rahatsız etmeden banka kuruldum ve nevaleyi düzdüm:

15-20 dakika sonra güneş battı hava karardı.
Bu arada Jack'den 2 shot aldıktan sonra yetmez diyerek yanımda getirdiğim Bremen cam şişe'yi götürmeye başladım yüksek volumlu müzik eşliğinde.
Bir süre sonra sağ umuzumu biri dürtmeye başladı, döndüğümde "Bu gerçek mi!" demeden edemedim:
175 boyunda, sarışın, renkli gözlü, 20'li yaşlarında bir kız bana gülümseyerek "Affedersiniz, fotoğrafımı çekebilir misiniz?" deyip elindeki Iphone 15 Plus telefonu bana verdi.
Bir an şaşkınlığımı üzerimden atıp "Tabii !" dedim ve oturduğum banktan kalktım.
Kız bana fotoğraf çekmek istediği yeri gösterdi, ben de birkaç fotoğrafını çektim ve gösterdim. Kızın yeni öğrenmiş olduğu Türkçe'sinden turist olduğunu anlmıştım.
Bana "Hmmm, bu fotoğraflarda yüzüm net görülmüyor" deyip beni birkaç adım ötede bulunan aydınlatma lambasının altına götürdü, yeniden fotoğrafını çektim.
Tekrar gösterdim:
"Bu fotoğraflar daha iyi öyle değil mi?"
"Evet, ışık altında güzelliğiniz daha da meydana çıktı, bence sizde fotoğrafçılık yeteneği var" deyince gülümsedi.
Ardından tüm bu yaşananların alkolün etkisiyle gördüğüm bir halüsinasyon olmadığına inanmak için kızdan benim fotoğrafımı çekmesini rica ettim.
Kız kabul edince Iphone 15 ProMax 1 Terabyte Natural Titanium cihazı kotun arka cebinden çıkarıp elinde verdim.
Kızın ışığını beğendiği yerde birkaç adet fotoğrafımı çektirdim:

Ardından kız telefonu geri verdi ve teşekkür etti,
"Ben memnun oldum, zevkti" dedim ve yanımdan uzaklaşınca ben de demlendiğim banka geri döndüm.
Yarım saat daha içtim ve orayı terk ettim...
Son Giriş: 31 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 43 dk.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 18.851
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 331.454 (Bu ay: 6.605)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15.928 (Bu hafta: 9)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic