Tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, The Economist’e yazdığı yazıda; PKK açılımının memnuniyetle karşılandığını, sürecin tarihsel bir fırsat sunacağını söyledi. İmamoğlu, yazıda eşit yurttaşlık talebinde bulundu. ‘SÜREÇ MEMNUNİYETLE KARŞILANDI’ “Temmuz ayında, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından terör örgütü olarak tanımlanan silahlı grup PKK’nın 30 üyesi, Irak’ın kuzeyinde düzenlenen sembolik bir törenle silahlarını bıraktı. Halen devam eden bu silahsızlanma süreci memnuniyetle karşılandı. ‘TARİHİ BİR FIRSAT SUNUYOR’ Zira bu süreç, uzun zamandır Türkiye’nin siyasi sistemine yük teşkil eden, ekonomik kalkınmayı yavaşlatan ve sosyal bölünmeleri derinleştiren şiddet döngüsünü sona erdirmek için tarihi bir fırsat sunuyor. ‘EŞİT YURTTAŞLIK’ İSTEDİ Cumhurbaşkanı adayı olduğum Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) için Kürt meselesi yalnızca bir ulusal güvenlik konusu değil; aynı zamanda demokrasi, adalet, kalkınma ve kurumsal reform meselesidir. Biz, şiddeti sona erdirecek, kalkınmayı teşvik edecek ve köklü eşitsizlikleri giderecek uzun vadeli bir stratejiyi savunuyoruz; tüm vatandaşlarımız için eşit yurttaşlık, demokratik katılım, hesap verebilirlik ve Cumhuriyet çatısı altında ortak bir gelecek istiyoruz. PKK’nın kendini lağvetme niyetini açıkladığı andan itibaren iki önemli öneri sunduk. ‘DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ KARARLARI UYGULANMIYOR’ Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP, yeni adıyla DEM Parti) bir çok belediye başkanı görevden alındı ve yerlerine kayyum atandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, eski HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasına yönelik kararları ise hala uygulanmıyor. ‘ESAD REJİMİ SONRASI ÖNEMLİ BİR İMKAN VAR’ Suriye’de Esad rejiminin çöküşüyle ivme kazanan bölgesel dönüşüm, Ortadoğu’da barış, uzlaşma ve yeniden yapılanma sürecine anlamlı ve yapıcı bir katkı sağlanması için önemli bir imkân sunuyor. ‘ORTADOĞU’DA AB İLE İŞBİRLİĞİ MÜMKÜN’ Türkiye, eğer tüm topluluklar için adalete ve kapsayıcılığa dayalı bir dış politika izlerse, özellikle Suriye’de çok şey yapabilir. Ortadoğu konusunda Avrupa Birliği ile daha yakın işbirliği de mümkün; ancak bunun için içeride demokratik meşruiyete ve hukukun üstünlüğüne dayanan bir dış politika gerekir. Temel hak ve özgürlüklerin korunması, Türkiye’nin askıya alınmış AB üyelik sürecini de canlandırabilir ![]() İmamoğlu'ndan The Economist'e 'açılım' yazısı: 'Tarihi bir fırsat... Eşit yurttaşlık istiyoruz' https://www.veryansintv.com/imamoglundan-the-economiste-acilim-yazisi-tarihi-bir-firsat-esit-yurttaslik-istiyoruz< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İmamoğlu'ndan Silah Bırakma Sürecine Destek ve Kürt Sorunu İçin Eşit Yurttaşlık Talebi

-
-
Adamın sesini, görselini, haberini yapmak, paylaşmak yasak. Nasıl ropörtaj yapmışlar.
-
Valla baydı bu iş.. Şu konuşmaya karşı koyacak biri var mı.
HumorContentyoutube
Babala TV Ömer Faruk Gergerlioğlu tutturmuşsunuz bir kürt meselesi Oğuzhan Uğur #babalatv #hdphttps://www.youtube.com/shorts/mbRQ3OICus8 -
Ekrem tutuklu bir belediye başkanıdır. Cumhurbaşkanı adayı değildir. Ayrıca açılımı başlatan mevcut cumhurbaşkanıdır. Ekrem'in açılımı olumlu bulup demeç vermesi kendini ilgilendirir.
Sanki açılımı Ekrem başlatmış gibi göstermemek lazım.
Mevcut başkanı da gayet yetersiz bulmaktayım. Alternatif olarak Ekrem'i de hiç düşünmüyorum.
Sonuç olarak Ekrem'i Başkan Yaptırmayacağız!
Ben ülkeme liyakatlı başkan istiyorum, Canan Kaftancıoğlundan emir alan! Ya da ondan bundan emir alan birini değil!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 8 Ağustos 2025; 20:29:17 > -
Türkiye siyaseti %90 oranında emperyal güçlerin eline geçmiş durumda. Karşımızda yedi düvel var desek abartmış olmayız. Eğer Türk milleti bu cendereden sağ çıkmayı başarırsa bir daha kıyamete kadar yıkılmaz.
-
3 gün kadar türkiye'de idim. gördüğüm avm vs buralarda TÜRK nüfusu pek yoktu gün içinde. sanırım Türk gençleri çalışmakla meşgullerken diğerleri nasıl çoğunlukta olabiliyor? akp ülkenin anasını ağlattı.
-
Tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, The Economist’e yazdığı yazıda; PKK açılımının memnuniyetle karşılandığını, sürecin tarihsel bir fırsat sunacağını söyledi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ancak Türk milleti bu cendereden çıkamazsa geriye kalan bi Türk milletinden söz edemeyeceğiz.
quote:
Orijinalden alıntı: Lirikal MilitanAncak Türk milleti bu cendereden çıkamazsa geriye kalan bi Türk milletinden söz edemeyeceğiz.
Akplilerin bile çoğunluğu sürece karşı. Anayasayı referanduma götürseler kazanma şansları hiç yok. Bu yüzden milleti karşılarına alarak yeni bir rejim kurma hedefindeler ama o iş ancak kaba kuvvetle olur. Milletle çatışmayı bir dereceye kadar göze almışlardır orası kesin. Yani kansız geçmesi imkansız ama Türk milleti ne kadar kararlılık gösterecek orası belirsiz. Bugüne kadar milleti açlıkla terbiye ettiler ki susup şükretsinler, ses çıkarmasınlar diye.
Bu süreçte en kilit kesim chp seçmeni. Chpliler kendi partilerinin de bu işin içinde olduğunu anlamazsa işimiz zor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bomboş muhabbetler
Bu vizyonla bizim ülke önde olduğu 1991de sscbden ayrilan ulkelerin bile gerisine dustu
Bkz polonya macaristan romanya Bulgaristan
Bizde bu bos muhabbetleri kovalayan bu kadar siyasetci varken ulkenin basi yerden kalkmaz firtinalara hazir olun gereksiz mandal bile almayın bu ekonomi daha beter olacak bu bos islerle uğraşmaktan
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İmamoğlu hala daha kendisine kurulan kafesi anlamamış ve umudunu tıpkı malumlar gibi ABD ve Avrupa'yı memnun etmeye bağlamış.Şuan Türkiye'de yürütülen açılım sürecinin ne malumlar ne de CHP seçmeninde hiçbir karşılığı yok.Tamamen ABD ve Avrupa istediği için zorla Türk milletine dayatılan bir süreç var.
Açılım sürecinden önce CHP zaten 1.parti konumuna yükselmişti.Tüm kara propagandalara rağmen CHP hızla yükseliyordu.Şimdi malumlar son bir umut açılım süreci yaparak ABD ve Avrupa'ya istediklerini vererek iktidarda kalmayı umuyorlar.Bu ortamda CHP ve İmamoğlunun yapacağı tek şey milliyetçi söylemlere sarılmak ve ekonomi ile liyakatsizliğin üzerine gitmekti.
Fakat İmamoğlu ve CHP bunu yapmak yerine malumların bu siyasetini meşrulaştıracak adımlar atmaktan çekinmiyorlar.Bu hamleleri ile bu söylemleri ile bitme noktasına gelen malumlara can suyu veriyorlar.Şu açıklamalardan sonra malumlardan başkasına oy vermek isteyen seçmenide kendilerinden uzaklaştırıyorlar.Madem malumlarla aynı siyaseti takip edeceksiniz insanlar neden size 'orjinali' dururken oy versin?
Kısacası sanmasınlar ki 2023 seçimleri tekrarlanır ve millet yine zorla kendilerine oy verir.Bu sefer kimse 'ortak aday' zırvalığına itibar etmez.Hele böyle açıklamalardan sonra Türk milliyetçilerinin ve muhafazakarlarının kendisine oy vereceğini düşünüyor ise boşuna düşünüyor demektir.
Bu sürecin tek olumlu yanı üçüncü yol olacak olan Türk milliyetçisi partilerin ciddi anlamda oy arttıracak olması.O vakit yaranmaya çalıştıkları DEM'in de bir hükmü kalmayacaktır.
-
Ne diyecek ki. HDP 'liler gelmesin diyen afyon belediye başkanını da kızmıştı zaten İstanbul ve bazı yerlerdeki seçimlere zarar veriyor diye
bunun iki bakışı var.
- milli cephe oluşturmak.
- özellikle chp muhalefetin tavrı aman aksini söyleriz kürt oyu kaçar.
-
Bu adamın da AKP li Amerikan oyuncaklarından bir farkı yok. Aynısının turuncusu.....
Kürt sorunu neymiş kardeşim, birisi bana açıklasın ya..... Nedir, milletvekili, bakan, cumhurbaşkanı, patron, bürokrat, mit elemanı.... vs.... Neyiniz eksik, ne olamıyorsunuz da sorunu var?
Sanayileşme Batıda diye mi? Rahat dursaydınız da, sanayileşmeyi Doğu da kursaydılar. Doğu coğrafyası ihracata daha elverişli. İstanbul'da üretip, Suriyeye, Irak'a İran'a ihracat yapmak daha mı kolay, daha mı mantıklı? Üstelik de ambargolar yüzünden İran'a kaçak göçek ihracat, belk de Türkiyenin toplam ihracatının yarısını kadarı olur. Sen gidip öğretmeni vur, memuru polisi vur, sonra bekle fabrika kurulsun.
Suriyede de evet, bir fırsat var ama başımızdaki salakla bu imkan kaçar. İmamoğluyla da fırsatı yakalayabileceğimizi sanmıyorum. Avrupa ekonomik olarak pandemiden beri toparlanamadı. Orayı yedirmezler. Adamların ilk işi Türklere vize uygulaması oldu. Irakta fırsat kaçtı. Adamlar bizi harami olarak görüyor. Baş harami, yılların Kerkük-Yumurtalık boru hattından aldığımız ve ihraç ettiğimiz petrolü, usulsüzce çalıp, Iraka ödenmesi gereken parayı ödememiş. Uluslararası mahkemelerden kesilen 2,5 milyar dolarlık cezamız var. Hala ödemiyorlar ve faizi işliyor. Bir süre sonra da petrolü keseceklerdir. Bunu niye anlattım....... Irakta iş yapan sanayici ve esnafımızın bu meseleden dolayı sözleşmeleri feshedildi. İlerde bunlar da TC ye dava açacaklardır.
İmamoğlu CB olup, parlamenter sisteme geçersek, gelecek başbakanın vay haline. Son 25 yılda yapılanların, çalınanların, başımıza yine haramioğlu harami gelmediği sürece 7 nesil ödeyeceğimiz bir bedel var.
Böyle bir Türkiyeye CB olmak isteyene de şüpheyle bakıyorum zaten.
-
Ekrem de bu emperyalistlerin BOPcularin adamı tüm konuşmaları bunu gösteriyor.
Nehrin akışına uymuş tarihin yanlış tarafında olmamış bu gerçeği kabullenmek herkes için daha iyi olacak yoksa masallar uğruna boşa zaman kaybedeceğiz
Kürt olarak tanınmak
Komisyon görüşmeleri öncesinde CHP'nin de İmamoğlu'nun da destek vereceğini hep söylemiştim..Burada yazan çoğu arkadaşda bana karşı çıkmıştı..Bu süreçler 1 günde oluşmadı, evveliyatı vardı ama görmezden gelindi..
Özgür Özel'de İmamoğlu'da komisyon süreçlerine destekvereceği bariz belliydi çünkü kaplı kapılar ardında sürece destek vererek 18 eylüldeki kurultay davasını düşürmek Özel ve İmamoğlu için çok önemliydi..Muhtemelen CHP komisyon görüşmelerinde sorun yaratmayacak (zaten gizlilik oylamasında verdikleri onayla bunu belli ettiler) ve kurultay davası düşürülecek..Bunu ben 3 aydır dile getiriyorum bu forumda ama körler sağırlar birbirini ağırlıyor...Hesapda Özel asla komisyon sürecine dahil olmayacakdı bazı arkadaşlar nezlinde? Bugün ise bu sürecin temsilcisi oldular..Yahu Sezgin Tanrıkulu gibi adamların komisyona CHP üyesi olarak atanmasından kim ne bekliyorki?
Hep söyledim, yine söylüyoırum;
DEM parti ile yola çıkanlar elinde pimi çekilmiş bomba ile yürür..CHP'nin eline tarihi bir fırsat geçti komisyon sürecinde. Hem DEM partiden kurtulmak hemde gerçek muhalefet olma adına ilerlemek için bu süreçte karşı bir tavır sergileyerek bunca yıldır ellerinde tuttukları DEM parti bombasını AKP-MHP'ye paslayabilirlerdi. Ama CHP bunun tam tersini yaptı, illa o bombayı kendilerininde tutmak istediklerini gösterdiler..Pek tabiki CHP'nin son 2 seçimde ciddi anlamda DEM parti ile olan ortaklıklarının vermiş olduğu derin ilişkilerinde etkisi var bunda ve Özgür Özel ile İmamoğlu bu ilişkileri bozma düşünceside yok..
şimdi ise CHP terörsüz Türkiye sürecine direkt ortak oldu..AKP ve MHP'den farkıda kalmadı..Özel ve İmamoğlu'nunda beyanları ortada. Erken seçim havasıda söndü, Özel ve İmamoğlu kendi elleriyle bu erken seçim sinerjinisi bitirdi. Komisyon görüşmelerinin gizliliği sebebiylede CHP kendi kitlesine yeterince bilgi payalaşamayacak olmasıda siyasi açıdan handikap oluşturacak ve çok polemikler olacak. Kısacası CHP büyük bir fırsatı elinin tersiyle itti ve bununda sonuçları pek tabiki olacak..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 9 Ağustos 2025; 13:49:10 >
-
Kurtlerin (dem) oyu olmadan sağcı (muhafazakar chp düşmanı) olmayan bir aday cb olarak SE Cİ LE MEZ.
işin daha komiği dem dahil olunca da SE Cİ LE MEZ.
Bu ülkede chp li biri cb olamaz.
x (formerly twitter)
Misvak Dergi (@misvakdergi) on Xhttps://x.com/misvakdergi/status/1603419818572468225
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Bu adamın da AKP li Amerikan oyuncaklarından bir farkı yok. Aynısının turuncusu..... Kürt sorunu neymiş kardeşim, birisi bana açıklasın ya..... Nedir, milletvekili, bakan, cumhurbaşkanı, patron, bürokrat, mit elemanı.... vs.... Neyiniz eksik, ne olamıyorsunuz da sorunu var? Sanayileşme Batıda diye mi? Rahat dursaydınız da, sanayileşmeyi Doğu da kursaydılar. Doğu coğrafyası ihracata daha elverişli. İstanbul'da üretip, Suriyeye, Irak'a İran'a ihracat yapmak daha mı kolay, daha mı mantıklı? Üstelik de ambargolar yüzünden İran'a kaçak göçek ihracat, belk de Türkiyenin toplam ihracatının yarısını kadarı olur. Sen gidip öğretmeni vur, memuru polisi vur, sonra bekle fabrika kurulsun. Suriyede de evet, bir fırsat var ama başımızdaki salakla bu imkan kaçar. İmamoğluyla da fırsatı yakalayabileceğimizi sanmıyorum. Avrupa ekonomik olarak pandemiden beri toparlanamadı. Orayı yedirmezler. Adamların ilk işi Türklere vize uygulaması oldu. Irakta fırsat kaçtı. Adamlar bizi harami olarak görüyor. Baş harami, yılların Kerkük-Yumurtalık boru hattından aldığımız ve ihraç ettiğimiz petrolü, usulsüzce çalıp, Iraka ödenmesi gereken parayı ödememiş. Uluslararası mahkemelerden kesilen 2,5 milyar dolarlık cezamız var. Hala ödemiyorlar ve faizi işliyor. Bir süre sonra da petrolü keseceklerdir. Bunu niye anlattım....... Irakta iş yapan sanayici ve esnafımızın bu meseleden dolayı sözleşmeleri feshedildi. İlerde bunlar da TC ye dava açacaklardır. İmamoğlu CB olup, parlamenter sisteme geçersek, gelecek başbakanın vay haline. Son 25 yılda yapılanların, çalınanların, başımıza yine haramioğlu harami gelmediği sürece 7 nesil ödeyeceğimiz bir bedel var. Böyle bir Türkiyeye CB olmak isteyene de şüpheyle bakıyorum zaten. |
Ekrem de bu emperyalistlerin BOPcularin adamı tüm konuşmaları bunu gösteriyor.
|
Ekrem tutuklu bir belediye başkanıdır. Cumhurbaşkanı adayı değildir. Ayrıca açılımı başlatan mevcut cumhurbaşkanıdır. Ekrem'in açılımı olumlu bulup demeç vermesi kendini ilgilendirir. Sanki açılımı Ekrem başlatmış gibi göstermemek lazım. Mevcut başkanı da gayet yetersiz bulmaktayım. Alternatif olarak Ekrem'i de hiç düşünmüyorum. Sonuç olarak Ekrem'i Başkan Yaptırmayacağız! Ben ülkeme liyakatlı başkan istiyorum, Canan Kaftancıoğlundan emir alan! Ya da ondan bundan emir alan birini değil! |
Benzer içerikler
- en kolay çürük raporu
- realme türkiye'den çekiliyor mu
- ömer aktaşöz
- 14 temmuz filmi
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- noter bilgi mesajı
- idef 2025
- jaecoo 8 türkiye"ye ne zaman gelecek
- bilgisayar internete bağlanmıyor
- drone uçurma cezası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X