Yüzbaşı
20 Aralık 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 1166 (Bu ay: 22)
Gönderileri

LUTFEN ONE CIKARIN DA ARKADASLAR REZALETI HERKES GORSUN VE GIZLENDIKLERI YERLERDEN CIKIP CEVAP VERSINLER!

Noldu? Gorduk CHP'nin sandik kontrol mekanizmasini, ne veri verebildiler, ne gazetecilerle bilgi paylasabildiler, ne de cikip aciklama yapabildiler. Arada bir cikip kazandik, ondeyiz, o kadar, sonrasi yok. Yani Muharrem Ince'nin defalarca dedigi gibi millete yalan soylediler!

Hani 2018'de sandiklara sahip cikmayan Ince'ydi? Kimlerin kimlere calistigini ve Muharrem Ince'nin nasil ve neden devre disi birakildigini simdi anladiniz mi?!

Tuncay Ozkan, Onursal Adiguzel ve Canan Kaftancioglu bilerek Ince'nin ustune yikmislar 2018'deki basarisizligi, simdi neden Kemal sandiklara sahip cikmiyor olmadi adi? Cunku Kemal Dersimli ;) ahhh forum uyeleri ahhh, daha 40 firin avokado soslu tortilla yemeniz lazim kandirilmamak icin, hic olmazsa bizim dediklerimize inanin artik.

Ne Cumhur ne Millet, tek yok Memleket dedik, adami linc ettiniz! Simdi de Muharrem Ince hakliymis diye 1000'lerce yorum geliyor babala TV programlarinin altina. Gecmis ola!

1) Muhalefet'e bir ozel ucak tahsis ederim, Sayistay'in basindaki yoneticileri muhalefet partisi atayacak diye KHK yayinlarim.

2) Muhalefet liderini baskan yardimcisi yaparim, son karar yine benim olur ama onun da fikrini alirdim.

3) Diyanet'i tum dinleri ve dinsiz inanc gruplarini temsil edecek sekilde guncellerdim. Hristiyan, Musluman, Yahudi, Budist, Alevi, Ateist, Deist gruplar icin kursuler acardim, inanc gruplarina verilen maddi yardimlari keserdim, parayi egitime aktarirdim, herkes kendi inanc grubunun ibadethanelerinin masrafini kendisi bagis yoluyla karsilardi.

4) Her yil okula yeni baslayan 12,000 kadar ustun zekali cocugu tespit eder ve ozel bir egitim almalarini saglardim.

5) Belli meslek gruplari ulkeyi kolayca terketmesin diye 3 maas uygulamsina gecerdim. Doktorlar, Pilotlar, Dis Hekimleri, Siber Guvenlik Uzmanlari, Yetkin Muhendisler ve Universite Profesorlerine 3 maas uygulamasi getirirdim. Boylece ulkenin dinamikleri kacmazdi.

6) OTV'yi sifirlardim, 1% bile degil sirek kaldirirdim. Vergi 18% olarak devam ederdi.

7) Ortulu odenegi sifirlamazdim ancak astronomik rakamlar da yapmazdim. Yillik 1 milyar Turk lirasi ortulu odenek birakirdim acil mevzularda kullanmak icin.

8) Insaat bakanligi olusturup tum yapilan binalarin yetkin muhendislerce denetlenmesini saglardim, ayrica yenilikci mimarilerle camlarin gunes panelli olmasini saglar, bedava enerji saglattirirdim.

9) Butun havalimanlari metro agiyla sehirlere baglansin diye ihaleye cikardim. Is guvenliginden dolayi kara listede olan firmalari ihaleye davet etmezdim.

10) Savunma Sanayisinde butun ureticileri desteklerdim, yurtdisina satis oranlarina gore destek miktarini ayarlardim.

11) Turkiye'yi bir besi ulkesine donusturmek icin hayvanciliga yillik butcenin 4%'unu ayirirdim. Suanki et uretimini 30'a katlardim. Yavas yavas tabiki.

12) 12 yillik kesintisiz egitimi 9 yila indirgerdim. 9 yilda ogrencileri bunaltmadan ayni egitimi vererek kalan 3 yili da her yil verilecek 1'er yillik ara ile oz yeteneklerini kesfetmelerini saglardim. 3+3+3 sistemi ile her 3 yilda 1 yil ara verirdim egitime. Gencler 1 yil dunyayi tanisinlar diye ucreti devletten olmak kaydiyla yurtdisina gonderirdim kulturleri artardi.

13) Mesleki egitime cok onem verirdim, tornacilik, kaportacilik, motor ustaligi, kaynakcilik, insaat ustaligi gibi mesleklerde ozel egitim kurumlari acar, burdan 3 yildan az olmayacka sekilde egitim vererek mezun ederdim. 3+3+3 den sonra 3 yil da mesleki egitim alan insanlar hayata daha saglam atilirdi.

14) Yabanci dil egitiminde sacma sapan gramer tabanli egitim yerine pratik egitime onem verirdim. Her 3 yillik yabanci dil egitiminden sonra 1 yil dunyayi tanimalari icin gencleri yurtdisina godnerecegiz ya, orada pratik yapma imkani vermis olurduk.

15) 2027 yilina kadar ekonomiyi rayina oturtamasak bile dizginlerdim, sonra liradan 1 sifir atardim.

16) Ordu sayisini 150,000 ile sinirlayarak 1 milyon askeri terhis ederdim. Tamamen teknolojik savunma sistemlerine gecerdim.

17) Balikcilikta tesvik getirerek 3 tarafi denizle cevrili ulkemizin balik uretimini 10'a katlardim.

18) Her universiteden 3 ogrenciyi secerek 500 kisilik konferans yapardim her 3 ayda 1 defa, sorunlara beraber cozum uretirdik.

19) Rusya, Ukrayna, Moldova, Litvanya, Beyaz Rusya ve Letonya'dan degisim ogrenci anlasmalari imzalayarak her yil yeni ogrenciler getirtirdim. Her yil gelecek olan 10,000 kadar Slav irkindan ogrencilere kendi kulturumuzu tanitir ve mutakbel evliliklerin onunu acardim. Rekabetten dolayi Turk Kizlari da kendilerini gelistirirlerdi. Kizlar baska turlu kendini gelistirmiyor maalesef, ancak rekabet olacak :)

20) Atanacak bakanlar, buyukelciler ve kurum yoneticilerini Turkiye'nin liyakatli evlatlarindan atardim. O partiden, bu partiden diye bakmazdim.

Az önce epey bir düşündüm de, bizim büyük patlama olarak adlandırdığımız uzayın oluşumu teoriye göre sınırları sürekli genişleyen bir uzayı ifade ediyor. Böyle bir şey neyin içine genişliyor diye 100 yıldır düşünüyoruz. Birçok uzay var ve bizim uzayımız başka bir uzayın içine genişliyor teorileri bile var.

Peki ya aslında uzayın sınırları hiç değişmediyse ve biz hala o başlangıçtaki nokta kadar olan deliğin içerisinde gittikçe küçülmekte olduğumuzdan dolayı birbirimizden uzaklaşan maddelersek? Bu şekilde galaksiler birbirinden uzaklaşmaya devam eder çünkü her şey küçülüyor, başlangıçtan beri hiç değişmeyen uzay sınırları ise biz küçüldüğümüz için bize hep daha da büyük geliyor yani genişlediğini düşünüyoruz.

Yani belki de olan şey büyük patlama değil de büyük çöküştür ve tüm atomlar birbiri içerisine çöküp duruyordur.

Bu teori bizim uzayımızın başka uzayların içine genişlemesine gerek kalmadan galaksilerin birbirinden uzaklaşmasıyla ve gözlemlenebilir evren hipoteziyle çakışmıyor.

Siz ne düşünürsünüz?

Dedenizle Nenenize hangi telefonu hangi laptopu alacağınızı sorar mıydınız?

Alacakları telefon için bile dedesine nenesine sorma gereği duymayan gençler, Kemal Dede ve Meral Nene'ye ülkemizin tapusunu verir mi sizce?

Ben gençlerimizin o kadar cahil olduğunu sanmıyorum.

Samsung Galaxy S21 5G - 128GB Dual Sim telefon alıp da 4 yıldır kullandığım Galaxy S10+ dan kurtulayım dedim.

Amerika'daki Best Buy fiyatı: $870 dolar

Türkiye'deki Hepsiburada fiyatı ise tax free de alırsam yani 8% daha indirim olunca $643 dolar

Türkiye'deki çift hatlı ama Best Buy'daki tek hatlı

Türkiye'deki 2 yıl garantili ama Best Buy'daki 1 yıl garantili

Türkiye'deki IMEI kaydı otomatik yapılmış ama Best Buy'daki kayıtsız.

Hemen hemen $237 dolar daha ucuz oluyor Türkiye'de. (New York'ta yaşadığım için dolar ile alıyorum telefonları)

Best Buy:

https://www.bestbuy.com/site/reviews/samsung-galaxy-s21-5g-128gb-unlocked-phantom-gray/6441105

Hepsıburada:

https://www.hepsiburada.com/samsung-galaxy-s21-5g-128-gb-samsung-turkiye-garantili-p-HBV000017C1KJ

Yaza doğru bir geleyim de alayım Türkiye'den...

:D

Bilenler varsa sormak istiyorum, Türkiye'den B12 ve demir tabletleri alsam bunları Amerika'ya sokabilir miyim?

20-30 kutu kadar getirmek istiyorum yolcu beraberinde ama bulup el koyuyorlar reçete bile sormadan. El bagajıma alsam, reçete falanla uğraşmadan içeriye sokamaz mıyım?

Türkiye'deki kalitede B12 ve demir haplarını eğer Amerika YAPABİLSEYDİ!!! hiç bu yollara başvurmaz ve uğraşmazdım zaten ama Amerika'daki vitamin benzeri ilaçların tamamına yakını Pseudo yani etkisi olmayan saçma boş şeyler.

Ücretleri hiç yazmayacağım, sadece alım gücü karşılaştırması olacak. Resimleri gözüken yemekleri kaç saat çalışarak yiyebiliyor iki ülke insanı, bunu göstereceğim.

Amerika'daki emek hesabında kendi kazancımla kıyaslayacağım, ama hiç Türkiye'de çalışmadığım için orada çalışan aynı mesleği yapan arkadaşlarımın kazancını baz alacağım.

Amerika'da saatlik $62.50 mühendislik kazancımı baz aliyorum.
Türkiye'de saatlik 156.25 lira mühendislik kazancı olan sözleşme ve ihale danışmanı arkadaşımı baz alıyorum.

Fiyatlar pizza hariç adam başıdır. Kaç kişi yerseniz o miktarla çarpın.

Kısaca hesaplayabilelim diye Amerika'da dakikada $1 dolar kazandığımı düşüneceğim, Türkiye'deki inşaat mühendisi arkadaşımın da dakikada 2.5 lira kazandığını düşüneceğim.

Amerika ve Türkiye alım gücü kıyası
Sınırsız sushi ve sashimi menüsü. Amerika'da emek: 36 dakika, Türkiye'de balık ürünleri çok pahalı olduğundan 400 dakika (1000 lira hesap ediyorum)

Parkta sosisli sandwich ve içecek. Amerika: 5 dakika, Türkiye 6 dakika

şehrin en lüks meydanında sabah kahvaltısı: Amerika: 50 dakika, Türkiye 50 dakika

Sınırsız biftek ve salata menüsü. Amerika: 50 dakika, Türkiye: 100 dakika

Öğle vakti Taco keyfi (Türkiye için döner menü hesap edeceğim) Amerika: 25 dakika, Türkiye 25 dakika

Christian Dior cafede öğlen çayı ve kahvesi. Amerika: 90 dakika. Türkiye: 160 dakika (lüks bir tatlıcı da 400 lira çay menüsü koydum)

Miami'de deniz kenarında Tost ve Hindistan Cevizi keyfi: Amerika: 25 dakika, Türkiye 100 dakika (Çeşme ya da Bodrum da 250 lira tropik içecek ve tost)

Kamyoncu lokantasında 750 gram T Bone Steak keyfi, Amerika: 25 dakika, Türkiye (Et Evi): 80 dakika

Somun ekmek ama lüks model. Amerika: 7 dakika, Türkiye 10 dakika

Öğlen pizza keydi (bol malzemeli). Amerika: 50 dakika, Türkiye 50 dakika (125 lira)

1 kg pastırma: Amerika: 56 dakika, Türkiye: 200 dakika

Sushi teknesi. Amerika: 35 dakika, Türkiye: 200 dakika

Güllüoğlu baklava 4kg. Amerika: 80 dakika, Türkiye 400 dakika (1000 TL)

Ucuz öğle yemeği sınırsız menü. Amerika: 20 dakika, Türkiye: 100 dakika (250 liralık ne kadar istersen ye salaş cafeler olduğunu tahmin ediyorum)

Mc Donalds double quarter pounder menü: Amerika: 10 dakika, Türkiye: 32 dakika

Lüks yerde sushi sınırsız. Amerika: 50 dakika, Türkiye: 800 dakika (2000 lira Japon sınırsız sushi)
Bugün Sabah gazetesinde linkteki haberi okudum. Güyya Ayasofya'da cemaat bir taşın arkasına gizlenmiş gizemli bir kağıt bulmuş ve İbranice çok gizemli şeyler yazmaktaymış. Hemen yetkililere haber verilmiş de tarihi eserleri korumak için yazılar koruma altına alınmış!
https://www.sabah.com.tr/yasam/son-dakika-ayasofyada-taslarin-arasindan-ibranice-yazi-cikti-en-guncel-son-dakika-haberleri-5759977?paging=2

Ben bu kadar cahil bir haber ne gördüm ne de duydum. Kağıtların da fotoğrafı konulmuş haberde. İbranice bilmem ama anladım ki Noah ve Christopher'a green card çıksın da Amerika'ya gidebilsinler diye yazılan bir dilek kağıdı, onu da kutsal sayılan Ayasofya'ya adak olarak koymuşlar :D Mektubun sonlarına iyi bakın, USA, greencard yazan adak kağıdına, 2000 yıllık gizemli bir yazı diyor Sabah Gazetesi :D puhahahahhahhaha

Sabah gazetesindeki Ayasofya Gizemi Haberi Komedisi

Windows 10 21H1 kullaniyorum. 2 farkli monitor'de nasil farkli custom dpi secebilirim? Laptopum'da 125% dpi tavsiye edilen olarak secili, ama 2K monitorumde 100% olarak calisiyorum. Boyle oldugunda laptopta goruntu camur gibi bulanik oluyor. Mecburen laptopu da 100% yapiyorum ama okumak zorlasiyor. Laptop'taki DPI ayarini custom olarak manuel 125 yaparsam o zaman laptop ekrani cam gibi oluyor ama bu kezde 2K harici monitorum'de her sey 25% buyuyor.

Sorum ozetle sudur:

Laptop'ta custom manuel 125 DPI secip, 2K harici monitorumde custom 100% dpi yapma imkanim var mi?

Eger yoksa o zaman windows 7'den beri cikan tum windows'lar coptur! Gercekten cozulmesi gereken sorunlar coulemiyor!

Bugün Manhattan'da bi Türk kahvaltısı buluruz umuduyla saatlerce yürüdüm. Sonuç yine Amerikan kahvaltısıyla bitti. Yok mu bir babayiğit Manhattan'da Mado, Özsüt ya da Rize kahvaltı yeri açacak? Türkiye lobicilik yapmak için 4 tane avukatlık bürosuna 100 milyon dolar para basacağına, New York'un göbeğine 3 tane cafe açıp şu kahvaltıyı dayasa! Amerikan insanı 7'den 70'e Türkiye'yi haklı bulmaya başlar! Lobiciliği ceketli, kravatlı insanların işe yaramaz desteği sananlara gelsin bu fotoğraflar :D

Amerikan Kahvaltısı
Amerikan ve Türk kahvaltısı ve Türk Lobiciliği

Türk Kahvaltısı

Amerikan ve Türk kahvaltısı ve Türk Lobiciliği Amerikan ve Türk kahvaltısı ve Türk Lobiciliği Amerikan ve Türk kahvaltısı ve Türk Lobiciliği Amerikan ve Türk kahvaltısı ve Türk Lobiciliği
Hakkında
Meslek: İnşaat Yüksek Mühendisi
İlgi Alanları: Karanlık madde, kara delikler, paralel evrenler, sicim teorisi, Age of Empires 2, zamanda yolculuk, Cern parçacık hızlandırıcı laboratuvarı
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 18 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 14 dk.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.503
İkinci El Bölümü Mesajları: 12
Konularının görüntülenme sayısı: 26.174 (Bu ay: 1.669)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.744 (Bu hafta: 40)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.