Şimdi Ara

DÜN OĞLUMU İNTERNET CAFE'DE YAKALADIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
2.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün bizim oğlanı internet cafe'de yakaladık o kadar kendini VOLARANT oyununa kaptırmış ki telefonun şarjı bitmiş haberi yok akşam 5'de gitmiş saat 10 oldu eve gelmedi bizde erkek kardeşim ve kız kardeşimin eşiyle baskın yaptık çok şükür oradaydı biraz fırça attık cafe'nin sahibine ücret ne kadar dedik 35 TL dedik oğlumda sadece 25 TL vardı 10 TL'de ben verdim bu arada eniştem cafe'nin sahibiyle biraz tartıştı cafe'nin sahibi çoğu aile çocuğunu buraya bırakıyor burası güvenli bir yer dedi sonuç olarak bizim oğlan ileri boyutta tam bir bağımlı olmuş ne yapacaz bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• La sakın oynayacağı varsa oynasın bende gençliğimde öyleydim.

Bi ton laf kavgalar eve geç gelmeler, hemen bi arada internet kafeye kaçış

Hatta sınavı kazanamam diye üniversiteye kadar bilgisayar almadılar.

Sonuç: Yazılımcı oldum, işim bilgisayar :D . Türkiye ortalamasının üstünde para kazanıyorum.

Demem o ki cemaat gibi boş işlere vereceğinize ilgisi neyse onla ilgili işlere yönlendirin.Bir yazılım yada oyun programlama kursu mesela..

Cemaatte kursu nedir ya.harcayacaksınız çocuğuı..

Cemaate gönder de çocuğunun psikolojisini boz hocam, bu da bi çözümdür zaten. Tövbe tövbe... Cemaat diyince cinlerim tepeme çıkıyor artık, bugün hiçbir cemaate, tarikate güvenemezsiniz. Menfaatleri için dini istismar eden cahil cahil insanlara çocuk emanet edeceğinize valorant oynasın daha iyi
  • Ben de öyleydim sonra çok pişman olacak güzel bir şekilde vazgeçirmeniz lazım hocam, yasaklarsanız daha da cazip hale gelir, hayatının nasıl etkileneceğini somut örneklerle anlatmanız lazım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ona daha fazla eglenecegi birsey bulmaniz gerek. yani baska birseye bagimli olsun ama faydali birseyler olsun

• Her allahın günü gidiyorsa söyleyin bunu sadece belirli bir iki güne koysun. Benim bir dönem bilgisayarım olsa da internet yoktu evde o yüzdem sadece cumaları okuldan sonra gider bi 5 saat açtırırdım. Sizde onun gibi bir şey ayarlayın. Belli bi gün belirleyin ya da iki orası size kalmış, sonra da o günleri izin verin.

• yaz okuluna yolla yüzme basket falan çok iyi gelir

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

İnşallah önümüzdeki Cuma günü cemaatin yaz lise kampına gidecek bu kamptan ailecek çok umutluyuz

• Vay be, suç üstü yakalanmış. Velete bak sen, nasıl da oyun oynarsın sen? Neyse şakaysa komik değil, gerçekse çok komik olay. Bir de cemaate verilecekmiş, siz oğlunuzun hayatıyla oynayacaksınız haberiniz yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iyi yapmış cafe sahibinin ne sucu varda tartışıyonuz??

• Yotundaşi kullanıcısına yanıt

cemaatlerin bazısı sakat hocam

• Çocuk yetiştirme işini bilmiyorsun demek ki

• Cemaate mi vereceksiniz? Iyi birakin cocuk istedigi kadar oynasin canli bomba olup patlayana kadar.

• Yotundaşi kullanıcısına yanıt
    Normal bir yaz okuluna yollamayı tercih et derim.

• Bağımlılık kesinlikle zararlı olsa da bir genç için internet kafede bulunmak anormal bir vaziyet değil. Kumarhane ya da genelevde bulmuşsunuz gibi başlık atmışsınız; böyle aşırı dramatik tepkilerden vazgeçin zira çocuğunuzu da olumsuz etkiliyor olabilirsiniz. Bağımlılık içinse ilgisini çekecek başka aktiviteler bulun ve bazı sınırlar koyun. Bir cemaat üyesine bunu demek ne kadar mantıklıdır bilmem ama cemaatlerden çocuğunuzu uzak tutun. Yoksa harap olur. Zira cemaatler bireyleri yutup beyinlerini endoktrinasyon yoluyla itaat etmeye ve belirli itikatlara şartlayıp kendilerine hizmetkarlar üreten canavarımsı sosyal organizmalar. Bir çocuğun bilgisayar oyunu bağımlılığını ortadan kaldıracağım diye zihnini yozlaştırmak ve köleleştirmek, fikir ve inanç hürriyetini elinden almak çok saçma bir fikir. Çocuğunuzu böyle mahvetmeyin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ters psikoloji uygulayın bence. Kapatın odasına, verin bilgisayarını, sabahlara kadar oynasın oynunu. Yemek de su da vermeyin, ilgilenmeyin. Kendi yemeğini kendin hazırla diyin. Belki bıkar oyundan. Hiç böyle bir şey denemedim ama ters de tepebilir. Onun dışında cemaate göndererek yazık etmeyin çocuğa.

• Evinizde valorant açacak pc yoksa bunu zor kontrol edersiniz cemaate falan gönderirseniz potansiyel ateist olur.

• yaşı geliyor daha nerelerde yakalarsınız liste uzun.

• Sportif bir aktivite ile meşgul olması lazım. Her türlü kurs, eğitim ile zamanını doğru şekilde harcasın.

• su testisi su yolunda kırılır. bilgisayar yüzünden 2 senem boşa gitti. ha başında lise boyunca kısıtladılar kotalı internet ile vs. üni için çoğu bölüme yetecek bir puan tutturdum tercih hatam sebebiyle değişiklik yaptım bana 2 yıla maloldu. kaybolan 2 yılımı paso pcde geçirmiştim. kısıtlarsanız bir yerden patlar o iş bir denge sağlamak lazım. ilerde sahip olabileceği bir mesleğe yönlendirilse çok güzel olur. el yetenekleri düzgün iş yapabilme becerisi koordinasyon çok önemli ve kendine saygısını artırır.

en temizi günlük bir kitap okuma ders tekrarı konu anlatımı bitirme test çözme gibi bir 3-4 saatlik vakit ayırması gerekli. geri kalan zamanlarda serbest olabilir.

• Cemaatlere hala nasıl güveniyorsunuz anlamıyorum .

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.