Skoda Fabia Çift Renk
4B teknolojiden alışveriş yapmayın!
Hele trendyoldan kesinlikle alma. Cingen işi bir firma.
Bende monitör aldım beğenmedim iade etmek istedim.Desteğe sordum nasıl iade edebilirim.
Dedi ki monitörlerde iade hakkınız yok.
Dedim nası? lan T.C bana 6502 sayılı kanun gereği 14 gün içinde koşulsuz iade hakkı tanımış siz diyorsunuz yoktur.
Ben genede gönderdim.Buarada dikkat edilecek konu trendyol'a değil 4B teknoloji benim muhattabım.
Trendyolun yaptığı zaten şere.sizlik o aynı.Ama kanun gereği satıcı sizin muhattabınız.Ürünü gönderdim ve mail ile ürünü size gönderdim, para iadesi istiyorum diye 4b teknolojiye mail gönderip beyanda bulundum(hakem heyetine verirken bu bir kanıt niteliğindedir).
Gelen cevap tekrar satışa uygun değildir?? iyide bana ne bundan. Beni ilgilendiren olay ne burada? satamazsan satama kardeşim.Git kuzenine hediye et.
Sonuç olarak devlet bana bir hak vermiş ve bu çakallar bu kanunları senden benden iyi biliyor. Eğer hoşuna gitmiyorsa internetten satış yapma, mağazadan sat o zaman iade hakkı olmuyor.
Ama bunlar kullanıcıyı kandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. her yere "kutu açıldıktan sonra iade hakkınız yoktur" diye küçük küçük kağıtlar iliştirmişler,yok ya! çakala bak.Lan açmadan içinde ne olduğunu nereden bilecem.
ölü pixel mi var hata mı var ne bileyim,belkide hıyar gönderdin bende kutuyu açtım ne olacak? iade edemeyecek miyim?.Açmadan beğenip beğenmediğimi telepati yoluyla mı öğrenecem.
Sonra tüketici hakem heyetine verdim. Karar çıktı. parayı bekliyorum şu anda. Çatır çatır alırım kardeşim.
Karar çıktıkdan sonra bunlar beni aradı diyorlar ki ürün önce huwaiye gidecek bakacaklar. Dedim bana paramı iade et.kanun kararı var.İcra size gelir muhattabım sizsiniz.
Sonuç olarak kanunda önce servis bakar onay alınır diye bir madde yok kardeşim.Hadi huwai hayır dedi ne olacak! Beni bağlayan birşey yok ki.Bana ne huwaiden.
Dediğim gibi haklarınızı bilmeniz önemli.Burada aklınızda bulunsun bana kırık gönderdi yok eksik gönderdi derse tüketicinin beyanı önemlidir. Ben ne diyosam o çakın lafı geçin.
Burada asıl sorun trendyol aradan ya çekilip ne halin varsa gör diyor yada seni kendi çıkarları doğrultusunda yönlendiriyor.
Yani ben haklarımı bilmesem, o dandik monitörü veya ölü pixelli monitörleri kullanmak zorunda kalacağım.
O yüzden akıllı olun haklarınızı bilin!
Başka monitör amazon'dan aldım.Destek'e iade edecem dedim tabi dedi.Mağaza ödemezse amazon size paranızı geri öder dedi, içiniz rahat olsun diyorlar.
Hepsi buradadan'da hp monitör aldım onuda iade ettim.Onlarda fena sayılmazlar şu anda.
Amazon gelmeden hepsi istedikleri gibi at koşturuyorlardı, şimdi amazonda benzemek için hepsiburada atılım yapmaya çalışıyor ama geç kaldı.
Bundan sonra kesinlikle 3-5 fazla veririm amazondan alırım.İnsan gibi muamele görüyorum 5 kere iade gerçekleştirdim gık demediler.3 monitor 1 kulak.
Hepsi burada'dan 1 ses kartı 1 monitör iade ettim onlarda birşey demediler.
Ancak trendyol tam bir cingen işi. he bilekli falan kablo alırsın ama KESİNLİKLE yüksek meblalı şeyler almayın trendyoldan.
Amazon>Hepsiburada>Diğerleri>Trendyol
Kararı ,gelen cevabı,nasıl başvurduğumu resim olarak ekledim.
.
"Bunca sene iktidara verdim bi daha vermem!" diyenler
En çokda sinirimi bozan tayfa bunlar.
Zamanında iktidardan almış paraları çatır çatır yemiş, akrabalarını torpille sırf malum partiden olduğu için başkalarının hakkını yiyerek oraya buraya yerleştirmiş, tek adam demişler "EVET EVET" diye bağırmış..
Yumurta dayanınca geçim sıkıntısı gelince, vay efendim artık vermem. Kusura bakma kardeş, onları yaparken aklın neredeydi. Maç ortasında takım değiştirmek gibi geliyor bana bu.
Sen burada günahları yap yap sonra cehenneme gideceksin dediklerinde valla billa tövbe de.Oldu mu? olmadı malesef.
Artık çok geç zamanında bas bas bağırık bak dönüşü olmaz,yapmayın etmeyin. Gerçekleri göremediniz şimdi seve seve cezasını çekeceksiniz.
Bundan sonra zaten sen versen ne olurrr, vermesen ne olur. Zamanında düşünecektin bunları..
Dizüstünde sıvı metal soğutma deneyimi
Evet, bayanlar, beyler herkes fikir yürütüp, YouTube videolarından görüp yorum yaptığı sıvı metal(Thermal Grizzly Conductonaut)'i denedim.
Ve size şöyle söyleyim:
Mucize beklemeyin.
Bu iş mucizeden öte.
Kullandığınız tüm kaliteli macunları unutun. Hiçbiri bunun yanına dahi yaklaşamaz.
En kalitelisi olsun diye Arctic MX-4 kullanıyordum uzun bir süredir. Arada dağlar var.
Ne klimayı açıp oynama, ne bilgisayarı kaldırma, ne de altına şurasına burasına fan koyma, hepsinden de daha ileri bir soğutma sağladı.
Sistemim:
Clevo P150SM-A
i7-4700mq Intel.
GTX 980M.
16 GB Kingston RAM.
Çift fanlı.
Gözlemlediklerimse şöyle:
İşlemci ısı düşüşü: 15'C (oyunlarda 95-97'leri gören işlemci şimdi 70-80 civarı)
Ekran kartı: 8-10'C (oyunlarda 85-87'lere çıkıyordu şimdi 60-70'lere anca varıyor)
Ve gözlemlediğime göre soğutma anında oluyor. Yani oyunu kapatın, ya da fanları Full'e verin anında ısı değişimini görüyorsunuz.
Kullanımı fazla zor değil, millet abartıyor. Kısa devre yapmasın diye oje sürenler var açıktaki devrelere. Ben sıvı metal akıp, kısa devre falan yaptırmasın diye önce açıkta kalan çevredeki devrelere MX-4 termal macunu sürdüm sonra işlemci çekirdeğine ve ekran kartı çekirdeğine sıvı metali sürdüm.
O kadar az sürüyorsun ki 1Gr'lık tüp 5-6 kullanımlık oluyor.
Gerçekten bu kadarını ben bile beklemiyordum. Diyordum ancak 4-5 derece fark eder ama iş öyle değilmiş.
Türkiye'de satışı yok o yüzden satanlar yurt dışından kendi imkanlarıyla alıyor diye düşünüyorum zaten 1-2 tane satan anca bulabildim. O yüzden bayağı pahalı. Ama her kuruşuna değer.
Eğer bilgisayarınız ısınıyorsa zaten dizüstüne yapabileceğiniz fazla bir şey yok. En mükemmel çözüm bence budur.
Bir daha termal macun kullanır mıyım?
Eğer yeni aldığım bir bilgisayarım olursa "hayır" garanti dışı kalma ihtimalini göze alamam. Malum oyun bilgisayarları 12.000'den başlıyor. O kadar zengin değilim.
Ama onun haricinde eski ısınan her bilgisayara kesinlikle tavsiyem.
Not: He bir de alüminyum soğutucunuz varsa sakın. Hatta içine ayrıca koca bir kağıt koymuşlar sakın alüminyum'a sürmeyin diye.
61 Tuşlu Synthesizer önerisi
|
Co-Op oyun arkadaşı arıyorum.
|
|
Kimsenin sorumadığı soru?!
|
Fasulye Tipi masaya ihtiyacım var.
|
Tera Kırmızı Çizgiler
|
Meslek: frontend developer
İlgi Alanları: piano,voleybol,pc oyunlari;animasyon
susun! |
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 874
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 16.481 (Bu ay: 385)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.034 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic