Yüzbaşı
27 Ağustos 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme
Toplam: 236 (Bu ay: 2)
Gönderileri
Başlıkta dediğim gibi ne için bağımlı olmak, biz insanlar için çok kolay fakat bir yandan da zarar vereceğini de bilsen hayati bir durummuş gibi bırakamıyoruz.

Bana kalırsa bağımlılık ilk başta kişinin kendisini daha rahat ve keyifli hissetmesi için attığı yanlış bir adımdır, fark etmeden çukura düşmesidir. Ve o çukurda sürekli düşmeye devam etmesi hatta bir süre sonra Stockholm sendromu misali o çukurun ortamına alışması hatta ve hatta o çukuru sevmesi gibi geliyor.

Bana bağımlılık hakkında fikirlerimin oluşmasını şüphesiz ilk olarak kendi bağımlılıklarım (yanlış anlaşılması madde falan değil ama yine de zarar veriyor) sonrasında da Trainspotting ve Requiem for a Dream filmleri sağladı.

İlk film hem bağımlılıklara farklı açıdan da bakması (arkdaş ortamlarının bağımlılıklara etkisi gibi) ve müzikleri vesaire faktörlerinden daha çok severim. İkinci filmi küçümsemiyorum tabii onu da çok severim. O ise bu meseleye daha ciddi ve görsel anlamda daha etkileyici bir iş attığı için seviyorum.

Neyse konuma dönecek olursam.

Sizce ne için bağımlı olmak isteriz? Ne için yeri geldiğinde inanç ahlakımızın kurallarına bile karşı gelerek bağımlılıklarımıza yöneliriz?

Bu sorular için benim aklımdaki cevap ise bağımlılıkların insanı yaşadığı bu yasalar ile dolu toplumda özgür ya da en azından doğal hissetme çabası gibime geliyor. En saf halimiş gibi hissetmek için daha sıkı bağlanıyor. Tabii bu hazzı alırken de onu bekleyen büyük tehditi de her seferinde görmezden geliyor.

Tabii ben bu düşüncemi eksik hissediyorum o yüzden karşı çıkarsanız size katılmam olası ya da geliştirmek isterseniz bu düşüncemi düşüncenizi epey önemserim. Yani anlayacağınız yeni fikirlere açığım.

Ve (biraz stoacı tarzı düşünmüş olacağım ama) sizce eğer mutlu isek bir bağımlılık içerisinde "her şeyin kötü gittiği güne kadar" aynı istikamette devam mı etmek lazım?

Çok soru sorduysam mazur görün, cevaplarsanız çok sevinirim ama :)

Wayback Machine kullanıp gittim ikk senesine. O zamanlar (2002 03'e falan da baktım) az forum konuları var ama muhabbetleri güzel ya. Bayağı fotoğraftaki fark bulun gibi konular vardı ya da imza kurallarına yakınan birini gördüm falan duygulandım

Ama hayret o zaman bile sinema forumları varmış ilginç buldum 

Sabah 8'de alarm ile uyanacaktım. Ve alarm çaldı gittim kapattım ama halen müzik çalmaya devam ediyordu. Hani kapatma tuşuna bastığımı gördüm ama halen devam ediyordu müzik. Sonra herhalde bugludır falan dedim abi iki dakika sonra gözlerimi bi açtım yataktayım. Meğersem rüya göeüyormuşum. Ama çok ilginçtir ki rüyada alarmı kapatmaya gittim hatta odamı falan o kadar net görüyordum ki kendim bile inandım kapattığıma. Sonra zaten 1 saat boyunca falan onun etkisinde niçin olduğunu falan düşünürken uyanmaya çalıştım. Epey mala dönmüştüm ama tam o gözlerimi açtığım sırada  

Ne düşünüyorsunuz? Neden olduğuna dair falan bir fikriniz var mı?

Başlıkta dediğim gibi 4 5 tane Tarkovsky'den 1 tane Kiaroustemi'den 1 tane de Kieslowski'den var. Benim Tarkovsky'den eksiklerim vardı onlarıda kapatmış olurum bu vesileyle. Öneririm izlemenizi 

Aklımdan okutup sonra gelecekte kullansam mı diye ütopik bir düşünce geçmedi değil 

Bi ara bi konu açmıştım yanlış hatırlamıyorsam DH uygulamada mı Chrome'de mi diye. Bir süredir Chrome kullanıyorum iyimiş burasıda. Arayüzde değişikliklere gidilmiş ufak tefek. Bir kaç gün yoktum şimdi gelince ufaktan yadırgamadım değil.

Lan bi Ortaköye gideceğiz diye 1 saattir trafikteyiz belki de daha fazla ne zaman bitecek bu çile  

Bayram tatili 9 gün değil mi lan bu millet direk döndü mü daha 3.günden?

Aranızda ikisini de kullanmış olanlar var hangisi daha internet harcıyor ve hangisi daha size göre kullanışlı? Bende bazen ikilemde kalıyorum uygulamada kullanmakla chromede kullanmak arasında. Sanki chrome daha çok int yiyormuş gibi geliyor.
Şu telefonda emote eklerken emoteler hareketli de olsa hareket etmiyordu ve seçmek zorlaşıyordu artık kimin aklına geldi bu bilmem ama sağolsun. Birde galiba çözünürlükleri de artmış sanki emotelerin. Ha bir de şu emoteler animasyon sıkışmasına uğruyor bir sayfaya bakarken onu da anlamıyorum. Telefonda sayfayı kaydırırken emoteler böyle çok hızlı şekilde kendini tekrarlıyor falan. Darısı onun başına.

Edit: Şu animasyonun sıkışması olayın sayfayı kaydırmayı durunca oluyor. Bazen direk emote duruyor falan acaba sebebi ne onun?

(Ulan aslına az cesarette olsa temelli chromeden kullanacağım ama inan uygulama ile daha kolay)
Ulan bu Zeytinburnu Metrobüs durağına giden minibüslerin alayının mı camı aşağıda kalıyor lan? Benim de boyum eşek gibi uzun olduğu için hayatta durakları göremiyorum. Anca squat yapar gibi eğilcem öyle. Ama artık gide gele gide gele herhalde alışkanlık oldu amk Avatar TLA'daki Toph gibi titreşimlerden, minibüsün gidişinden nerede olduğumuzu tahmin ettim. Ve doğru da çıktı lan
Hakkında
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: Sinema, Felsefe
Forum İmzası:

"People are strange when you're a stranger. Faces look ugly when you're alone."

Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Toplama
Mobil cihaz
Samsung Galaxy M51
Operatör
Turkcell
ISS
Vodafone Net
Oyun Platformu
Xbox
Oyun Platformu
PC
Takım
Galatasaray
Xbox Live GamerTag
ItsAtakan24
Milli Takımlar
Türkiye
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.367
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 136)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 594 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.