< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
nereye domaliyoruz deseydin
|
kızın değeri düşünce alırsın
![]() |
Kafayı mı yediniz. Bilmiyorum troll mü ciddi mi ama o teklifi görür görmez evi terk ederdim sanırım. Ben de evlendim kız da ailesi de tek bir altın, para, vs. istemedi. Ailesinin söylediği tek şey siz yeter ki mutlu olun başka bir şeye gerek yok. İsteme öncesi kızı kuyumcuya götürdük yüzük almak için ailem bomboş da olmaz üç beş birşey beğen (altın kolye, bilezik vs) alalım dediler istemedi zorla aldırdık ağladı gerek yok masrafa diye. Yani böyle insanlar bulmaya bakın beyler.
|
Zincir ne oluyor ?
![]() Bana böyle kağıt verseler kızın kardeşlerini ve kuzenlerini de alirdim karsiliginda ![]() |
Satış sözleşmesini ne zaman imzalarsınız diye sorsana
|
Ulan universite okuyan kizlara kulupte takilan kizlara surekli ssydiriyorsunuz ya, aha bu da cezasi kardesim. Ne garip kizlari begeniyorsunuz hocam. Bu kadar parayi sirf kizi evden cikarmaya vericegime kendime is kurar hayatimi kurtaririm daha iyi.
Hani soyle dusunun daha anlasilir olsun. Dunyaya varliksiz bir ailenin cocugu olarak geliyorsunuz, islam-gelenek-adet 3'lusu ile yoguruluyorsunuz. 15-16 yasinda calismaya basliyorsunuz disinizden arttirip biriktiriyorsunuz. 24-25 yaslarina geliyorsunuz ancak is guc sahibi olabiliyorsunuz tam olarak bagimsizliginiza kavusuyorsunuz. Sonra bir kiza asik oluyorsunuz ve kizin ailesi donunuza kadar aliyor ve siz tum birikmisinizi birakip evinize bir bogaz daha aliyorsunuz. Ha bir de aile planlamasindan en ufak bir fikriniz olmadan ilk seneden cocuk dunyaya getiriyorsunuz, yaslar 24-25 gene. Elde ne para, ne para biriktirebileceginiz bir hal. Surekli bir gecim derdi bundan sonra. Bir de erkegiz ya kadini da calistirmiyoruz o hayatini yasasin. Surekli gecim derdi. Cocugunuz istekleri siralamaya basliyor bir sey gelmiyor elinizden falan. Yapmayin abi yapmayin. Ne o cocugun bu ortamda yasamak zorunda ne de sen bu sekilde bir hayati haketmiyorsun. Birikimini yap, parani biraz kulturlenmeye ayir. Bir kiz buldugunda ona pahali hediyeler almaya calismaktansa cikar bir sinemaya, tiyatroya gotur. Sonra kendi duzenini kur. Birak kiz da kendi duzenini kursun. Sonra yasiniz yetince evlenir ve bir ev 2 bogaza 2 maasla bakarsiniz gayet de. Sonra cocugunuzu yapar pasalar gibi yasatirsiniz. Boyle bir listeyi kizlarina deger bicen aile de yakani hic birakmaz. Onlar kendilerine bakamiyor ki senden medet umuyor. |
Ahah bunlar saçma şeyler Örf, adet, gelenek mi deniyor şimdu bunlara?
Ben burda sadece cinsiyetçilik ve mal ticareti görüyorum. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |