Şimdi Ara

Beyler kız istemeye gittik şöyle bir liste verdiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
397
Cevap
12
Favori
31.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün istemiştik biz bu düşünelim dediler neyse 3 gün sonra gittik oldu sayılır fakat evden ayrılırken şöyle bir liste verdiler bu normalmidir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kafayı mı yediniz. Bilmiyorum troll mü ciddi mi ama o teklifi görür görmez evi terk ederdim sanırım. Ben de evlendim kız da ailesi de tek bir altın, para, vs. istemedi. Ailesinin söylediği tek şey siz yeter ki mutlu olun başka bir şeye gerek yok. İsteme öncesi kızı kuyumcuya götürdük yüzük almak için ailem bomboş da olmaz üç beş birşey beğen (altın kolye, bilezik vs) alalım dediler istemedi zorla aldırdık ağladı gerek yok masrafa diye. Yani böyle insanlar bulmaya bakın beyler.
    Ulan universite okuyan kizlara kulupte takilan kizlara surekli ssydiriyorsunuz ya, aha bu da cezasi kardesim. Ne garip kizlari begeniyorsunuz hocam. Bu kadar parayi sirf kizi evden cikarmaya vericegime kendime is kurar hayatimi kurtaririm daha iyi.

Hani soyle dusunun daha anlasilir olsun. Dunyaya varliksiz bir ailenin cocugu olarak geliyorsunuz, islam-gelenek-adet 3'lusu ile yoguruluyorsunuz. 15-16 yasinda calismaya basliyorsunuz disinizden arttirip biriktiriyorsunuz. 24-25 yaslarina geliyorsunuz ancak is guc sahibi olabiliyorsunuz tam olarak bagimsizliginiza kavusuyorsunuz. Sonra bir kiza asik oluyorsunuz ve kizin ailesi donunuza kadar aliyor ve siz tum birikmisinizi birakip evinize bir bogaz daha aliyorsunuz. Ha bir de aile planlamasindan en ufak bir fikriniz olmadan ilk seneden cocuk dunyaya getiriyorsunuz, yaslar 24-25 gene. Elde ne para, ne para biriktirebileceginiz bir hal. Surekli bir gecim derdi bundan sonra. Bir de erkegiz ya kadini da calistirmiyoruz o hayatini yasasin. Surekli gecim derdi. Cocugunuz istekleri siralamaya basliyor bir sey gelmiyor elinizden falan. Yapmayin abi yapmayin.

Ne o cocugun bu ortamda yasamak zorunda ne de sen bu sekilde bir hayati haketmiyorsun. Birikimini yap, parani biraz kulturlenmeye ayir. Bir kiz buldugunda ona pahali hediyeler almaya calismaktansa cikar bir sinemaya, tiyatroya gotur. Sonra kendi duzenini kur. Birak kiz da kendi duzenini kursun. Sonra yasiniz yetince evlenir ve bir ev 2 bogaza 2 maasla bakarsiniz gayet de. Sonra cocugunuzu yapar pasalar gibi yasatirsiniz.

Boyle bir listeyi kizlarina deger bicen aile de yakani hic birakmaz. Onlar kendilerine bakamiyor ki senden medet umuyor.
  • Daha önce verildi kardeş. Forumda yoktun sanırım o zamanlar

• quote:

Orijinalden alıntı: celades

Daha önce verildi kardeş. Forumda yoktun sanırım o zamanlar

Demek benim listenin aynısını vermişler reyiz

• Kesin dorudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu trol mekanı yaptınız.yok o değil bende liste vardı bende onu paylaşacaktım aynı soruyu soracaktım.şimdi banada inanmıycsk insanlar.kız azeri bu arada bu kadar şey istemeleri normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 26 Kasım 2017; 11:55:29 >
  • nereye domaliyoruz deseydin

• Cok buyuk konusmayayim ama kizin ailesinin yuzune kuyumcu muyum ben ? Zamanla bunlari biriktiririz derim. Vermezlerse vermesinler .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boşverin gitsin o kızdan hayır gelmez

• Bu ne Lan Desene yine evde kaldık yaş 34

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahah bunlar saçma şeyler Örf, adet, gelenek mi deniyor şimdu bunlara?

Ben burda sadece cinsiyetçilik ve mal ticareti görüyorum.

• Satış sözleşmesini ne zaman imzalarsınız diye sorsana

• Zincir ne oluyor ?

Bana böyle kağıt verseler kızın kardeşlerini ve kuzenlerini de alirdim karsiliginda

• Ulan universite okuyan kizlara kulupte takilan kizlara surekli ssydiriyorsunuz ya, aha bu da cezasi kardesim. Ne garip kizlari begeniyorsunuz hocam. Bu kadar parayi sirf kizi evden cikarmaya vericegime kendime is kurar hayatimi kurtaririm daha iyi.

Hani soyle dusunun daha anlasilir olsun. Dunyaya varliksiz bir ailenin cocugu olarak geliyorsunuz, islam-gelenek-adet 3'lusu ile yoguruluyorsunuz. 15-16 yasinda calismaya basliyorsunuz disinizden arttirip biriktiriyorsunuz. 24-25 yaslarina geliyorsunuz ancak is guc sahibi olabiliyorsunuz tam olarak bagimsizliginiza kavusuyorsunuz. Sonra bir kiza asik oluyorsunuz ve kizin ailesi donunuza kadar aliyor ve siz tum birikmisinizi birakip evinize bir bogaz daha aliyorsunuz. Ha bir de aile planlamasindan en ufak bir fikriniz olmadan ilk seneden cocuk dunyaya getiriyorsunuz, yaslar 24-25 gene. Elde ne para, ne para biriktirebileceginiz bir hal. Surekli bir gecim derdi bundan sonra. Bir de erkegiz ya kadini da calistirmiyoruz o hayatini yasasin. Surekli gecim derdi. Cocugunuz istekleri siralamaya basliyor bir sey gelmiyor elinizden falan. Yapmayin abi yapmayin.

Ne o cocugun bu ortamda yasamak zorunda ne de sen bu sekilde bir hayati haketmiyorsun. Birikimini yap, parani biraz kulturlenmeye ayir. Bir kiz buldugunda ona pahali hediyeler almaya calismaktansa cikar bir sinemaya, tiyatroya gotur. Sonra kendi duzenini kur. Birak kiz da kendi duzenini kursun. Sonra yasiniz yetince evlenir ve bir ev 2 bogaza 2 maasla bakarsiniz gayet de. Sonra cocugunuzu yapar pasalar gibi yasatirsiniz.

Boyle bir listeyi kizlarina deger bicen aile de yakani hic birakmaz. Onlar kendilerine bakamiyor ki senden medet umuyor.

• inanmadım

• Kız kardeş, abi, teyze ne alaka?

Csb

• kızın değeri düşünce alırsın

• Csb

• Kafayı mı yediniz. Bilmiyorum troll mü ciddi mi ama o teklifi görür görmez evi terk ederdim sanırım. Ben de evlendim kız da ailesi de tek bir altın, para, vs. istemedi. Ailesinin söylediği tek şey siz yeter ki mutlu olun başka bir şeye gerek yok. İsteme öncesi kızı kuyumcuya götürdük yüzük almak için ailem bomboş da olmaz üç beş birşey beğen (altın kolye, bilezik vs) alalım dediler istemedi zorla aldırdık ağladı gerek yok masrafa diye. Yani böyle insanlar bulmaya bakın beyler.

• Halfmoon37 kullanıcısına yanıt
    Allah mutlu mesut etsin hocam. Umarım buluruz bulunmazsa da yalnız yaşamak lazım eziyet çekmeye ne gerek var

• Hayrola kuyumcu mu açıyorsunuz diye sorsaydın.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.