Şimdi Ara

2023'te Erdoğan kesin gider mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
1
Favori
10.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şimdi bu kadar konuşuyor ediyoruz iyi güzel fakat Türk toplumunun kafa yapısını ciddiye aldığınızda ve rasyonel, realist ve objektif bir biçimde Erdoğan 2023'te kesin gider diyebiliyor musunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Akp'nin ölüsü %25'in altına düşmüyor. Bu %25 açlıktan geberse, sefaletten sokaklara düşse, hastalıktan sürünse yine de oyunu değiştirmeyecek ultra cahil ve hipnoz edilmiş bir kesim. Cahil olmayanları ise ciddi maddi çıkarı olan kişiler. Meclis dağılımı nasıl olur bilmem ama rte cumhurbaşkanı olarak seçilemeyecek. Önemli olan meclis çoğunluğunu ele geçirmek. Ondan sonra ülke yavaştan düze çıkar.

    Siyasal İslam akımı sonuna geldi. Bizde Din'le kandırmak kolay olduğu için biraz geç kaldı.

    Emin olun, bir daha gelmemek üzere bu akım ve temsiliyeti bitecek Türkiye'de. Türkiye'nin önü açık.

    Ha bunlara destek verenler ise çoğunluk yaşlı kesim. Onlarda önümüzdeki 8 yılda eritilecek. Yeni nesiller teknokrat yönetimleri benimsiyor zaten.

    Dünyada şuan bu iğrenç akımın bu berbat zihniyetin tek iktidarı Türkiye'de kaldı. Onlar içinde son yakın. Otoriterlik felanda kurtaramaz. İçiniz rahat olsun. Biz çoğunluğuz, %70lik muhalefet çoğunluğu yeterki işbirliği yapsın.
    bundan 5 yıl önceydi. sene 2017 idi ...erdo o yıllarda henüz 25 yaşındaydı ve bu yaşına kadar herhangi bir işte sürekli olarak çalışamamıştı. erdo işsizdi, bunalımdaydı..

    https://forum.donanimhaber.com/hic-calismadim-dukkan-acacam-tavsiyenizi-alabilirmiyim--126993757

    Yine aynı yıllarda, mıstaaaa abisinin de meşajını almış olacak ki "güşlü bir gelecek için" erdo da evet diyor, ilk kez oy kullanacaklara forumda "akıl" veriyordu...

    https://forum.donanimhaber.com/ilk-kez-oy-kullanacagim-bakar-misiniz--125473241-2

    erdo biraz cimriydi. bir ayakkabıya 30-40 tlden fazla vermenin gereksiz olacağını düşünüyordu. kimbilir belki de pek bir sosyal ortamı olmadığı için bir ayakkabıya böyle bir ücret vermeyi de gereksiz görüyordu. eh 270 oyunlu bir steam hesabının sahibi olmak kolay değildi ne de olsa... Belki bunun bir fedakarlığı idi 30 liralık ayakkabı; belki de...

    (bu arada asgari ücret 2017 yılında 1400 tl desek, o yıllarda erdonun bir ayakkabı için belirlediği üst sınır olan 30-40 tl rakamı, asgari ücretin %2.5 küsürüne denk geliyordu. bugün için bu oranı kullandığımızda bu rakam 4250'nin %3'ünü alsak (biraz enflasyon arttı ya o bakıma) düz hesap 130 tl gibi bir rakama denk geliyor...eh yani 130 tlye nasıl bir ayakkabı alınabilir ki bugün için? Artık varın orasını da siz düşünün)


    https://forum.donanimhaber.com/bir-ayakkabiya-maksimum-ne-kadar-verirsiniz--122729809-6#122764918

    az önce steam demiştik değil mi ?
    evet; 25 yaşına kadar istikrarlı bir işte çalışmayan erdo, pc oyunları seviyordu. Aldığı harçlıklar ve geçici işlerde çalışırken biriktirdiği paralar ile mi satın alındı artık orası bilinmez; ama erdo, steam hesabında bugüne bugün tam 270 oyun biriktirmişti.. peh peh...

    https://forum.donanimhaber.com/270-oyunlu-steam-satilik-hesap--151978808

    Hatta 4 tl'nin hesabını yapan erdo, 20 tl steam indirim kuponu kovalıyor, bu kuponu 16 tl ye satın alamamanın derin üzüntüsünü yaşıyordu.

    https://forum.donanimhaber.com/satilik-20-tl-cuzdan-kodu-16-tl--146590174#146673309

    eh tabi bu kadar pc başında oturup da oyun oynarsan, hareketsiz kalırsan, su ve lif tüketimine dikkat etmeyip cips kola abur cubur tüketirsen hapur hupur; olacağı başka neydi ki

    https://forum.donanimhaber.com/ic-basurum-var-cozum-var-mi--139840981#139855414

    erdo için işler son zamanlarda iyi gitmiyordu. zamlar onu da etkilemiş olacak ki doğalgaz faturasını düşürmenin yollarını arıyordu. çözüm olarak kombi ve klima kitini denemeye hevesle karar vermişti.

    Ancak elde ettiği kar 50 tl gibi bir rakamda kaldığı için çok da tatmin olamayıp daha fazla nasıl tasarruf edebileceğinin yollarını ararken, büyük tasarruf umutları ile aldığı kitin çalışıp çalışmadığından da bir türlü emin olamıyordu.

    https://forum.donanimhaber.com/cosa-oda-termostati-kombi-ve-klima-kiti-hakkinda-hersey--101060543-574#151630289

    erdo, doğalgaza iyice kafayı takmıştı. kite de pek güvenemediği için aklına yeni bir fikir geldi. 1 saatlik kullanım sonrası oluşan sayaç farkının öncesi ve sonrasındaki resimlerini çekip, saatlik tüketimden günlük ve aylık hesaplayacaktı. Böylece doğalgaz faturasının ne kadar geleceği konusundaki paniğine kısa süreli olsa da bir son verebileceğini düşünmüştü.

    https://forum.donanimhaber.com/dogalgaz-faturasi-hesaplama-yaparmisiniz--151729574

    Bildiğiniz gibi Türkiye'de elektrik dağıtımı özelleştirilmiş, bu özelleştirilme sonucu gerek artan döviz kuru, gerekse elektrik dağıtım işini alan şirketlerin döviz borcu sebebiyle maliyetler arttığı için artık eski zamanlardaki gibi ucuz elektrik kullanamıyorduk. "güşlü bir gelecek için" mıstaaa abinin sözünü dinleyip evet diyen erdo, ne yazık ki bilgisayarının ne kadar elektrik yaktığını da artık hesaplama ihtiyacı duyuyordu.

    erdo, günde 3 saat oyun oynadığı bilgisayarının ve giriş seviyesi sayılabilecek amd ekran kartının, ne kadar elektrik harcadığını merak etmekteydi.

    erdo'nun bir sosyal çevresinin ve işten arta kalan zamanlarında vakit geçirebileceği herhangi bir ortamının olup olmadığı bilinmezdi; ama 3 saatlik bir pc zevki için bile bilgisayarının elektrik tüketimi hakkında kara kara düşünür olmak onu oldukça yormuştu. bu yorgunluğa ek olarak daha az yakan nvidia kartlarını, artan döviz kuru yüzünden satın alamadığı gerçeği de eklendiğinde, omuzlarındaki yük artık daha ağırdı.

    https://forum.donanimhaber.com/bilgisayarim-ayda-ek-kac-tl-fatura-yakar--143695216

    bi ara nakite sıkışan erdo, iphone 11'ni satıp xiaomi'ye geçmeyi bile düşündü.

    https://forum.donanimhaber.com/iphone-11-den-hangi-xiaomi-ye-geceyim--146885423

    sonraları model yükselten erdo, çok istediği ps5'e kavuşabilmek için ayfonundan vazgeçme ihtimalini ciddi ciddi düşünüyordu.

    gözünü öyle karartmıştı ki dandik bir android kullanmaya dahi dünden razıydı. yeter ki playstation'ı olsun, yeter ki ünlü bir filozofun "herkes bir pileysiteyşını olsun ister, lakin bunlar herkesin alabileceği şeyler değil" sözünde bahsedilen, o playstation'ı alamayan kesimde yer almasın. Bu istek onu öylesine kör etmişti ki ayfonunu bile gözü görmez olmuştu.

    https://forum.donanimhaber.com/iphone-12-mini-satip-ps5-alinir-mi--148506635

    evet arkadaşlar,
    "gerekirse 7 sülalem bile sıkıntı çekecek ama ülke bir yerlere gelecek" diyen erdo'nun ne sıkıntılar çektiğini beraberce gözlemlemiş olduk. bazen ayfonundan vazgeçip xiaomiye razı olduğu için duygulandık, bazen ayfon 12 telefonundan vazgeçerek ps5 hayaline kavuşmak zorunda olduğu için üzüldük, kimi zaman steam'den 270 tane oyun alabilmek için harçlıklarını ve kısa süreli işlerden elde ettiği parasını bu oyunlara yatırıp yatırmadığını düşünüp belki de ona kızdık, belki -oyun sevdası nedeniyle midir bilinmez- basur olduğu için hüzünlendik, doğalgaz faturası için nasıl paniklediğini görüp "eee hani la nerede kaldı o güşlü gelecek " diye sorgularken bulduk kendimizi; ama kimse 2453 hedeflerinin kolay olacağını zaten söylememişti. erdo da kendi payına düşen sıkıntıları çekerken, 2071 hedeflerine doğru hızla ilerlemeye devam edecekti.

    https://forum.donanimhaber.com/5-mart-akaryakit-zammi-ust-uste-3-gun-zam--152152690


    son...


    2023, 2018 den 1000 kat daha kötü olacak.. 2018 deki seçimlerde milletin %49 u erdoğan karşıtı idi. 2023, 2018 den daha kötü olacağına göre, erdoğanın sadece bu basit hesaplama ile bile kesin gidici olacağı net bir şekilde belli oluyor, hem de ezici çoğunluk erdoğanı silindir gibi ezip geçecek

  • %100

  • Gitmez, hala birçok insanın gönlünde reis yatıyor. İnsanlar ekonomik zorluklar sebebiyle reise dargınlar ama geri dönmek için fırsat kolluyorlar. Bu röportajlarda %20'lerde çıkan kararsızların büyük bir kısmını reis sevdalıları oluşturuyor. Muhalefet tarafında kararsız çok az çünkü her türlü oy verecekler bu son şansımız diye bakıyorlar. Reisçiler ise reisten başkasına oy vermek istemiyorlar ama ekonomik şartlar sebebiyle de emin değiller. Seçim öncesi ekonomiyi iyileştirecek birkaç hamle ile birçoğu tekrar reise dönecektir. Dolar 8'den 18'e yükselip sonra 13'e düştüğünde nasıl Ak partililer dışarıda halay çektiyse, o dönem anketlerinde ak partinin oyları %3-5 yükseldiyse benzeri tekrar yaşanacaktır.


    Yaşlılar kömür makarna ile nasıl oyunu satıyorsa gençler de bir ekran kartı için bir telefon için oylarını satarlar. Şu an ki gençlerin büyük bir çoğunluğu istediği ekran kartını, istediği bilgisayarı, istediği telefonu alamıyor diye söyleniyorlar. Seçim öncesi dövizde düşüş, üzerine teknolojik cihazlarda vergi indirimi ile gençlerin çok rahat reis tarafına çekileceğini düşünüyorum.

    Türkiyenin geneli ile bu forum çok ayrı burada 10 yıldır muhalefet kazanıyor zaten





  • Sanki gitse ne değişecek şu anki politikacıların hepsi aynı sadece isim değişikliği.

  • bu şekilde devam ederse kesinlikle gider

  • Allah korusun...

  • 2023, 2018 den 1000 kat daha kötü olacak.. 2018 deki seçimlerde milletin %49 u erdoğan karşıtı idi. 2023, 2018 den daha kötü olacağına göre, erdoğanın sadece bu basit hesaplama ile bile kesin gidici olacağı net bir şekilde belli oluyor, hem de ezici çoğunluk erdoğanı silindir gibi ezip geçecek

  • Gitmez[simage][/simage]

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence gider ortalik perisan yol kopru artik milleti kesmiyor.Ezici bi cogunlukda Z kusagindam geliyor cok rasyonel ekonomik degisikler gelmezse bu millet usanmis yani cevremden en azindan bu sekil goruyorum.Keske keske Mansur bey gelse gonlumde yatan tek isim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- millet ittifakının adayına bağlı.

    2- ikinci tura kalacak adaya bağlı.

  • Gitmicek ki kesin olsun😉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rte giderse zaten milyonda bir iş bulma unudum var.
    O da çöp olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kilicdaroglu bu memlekette kimseye ekmek falan vermez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz yine 2023 Erdoğan diyeceğiz. Gitmemeli.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kilicdaroglu partiyi rezil etti İttifak vs. hepsi hikaye. Bu millet Terrore asla oy vermez hele isin icinde HDP ye bakanlik vermek gibi bir durum varsa buralar karisir. Kimse pkklilara bu ulkede koltuk vermez ve vermeyecektir

    Bu ulkede oyle bir muhalefet var ki RTE nin kazanmasi icin elinden geleni yapiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemi ve hâlâ seçim kazanma ihtimalleri var! ve kazanma ihtimalleri şu an bile yüksek...yani şimdiden "kesin gidecekler" diyemeyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 11 Mart 2022; 12:57:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2023'te Erdoğan kesin gider mi?

    Kombiyi iptal et soba falan kur 2023'te Erdoğan kesin gider mi? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 11 Mart 2022; 10:7:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.