Şimdi Ara

Bir ayakkabıya maksimum ne kadar verirsiniz? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
419
Cevap
2
Favori
11.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeroTech


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bayburtlu

    Bota 250 fln normal

    Toprağam verilir o kadar bir botada
    Sen indirimleri takip et verme boşuna
    150-160a forumlarda gırla ayakkabı var
    Greyder beta falan

    Hocam bi bot en az 4-5 sene giyiliyor 200 fln normal bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 TL en fazla. 150-200 TL verenleri de anlamam. Yazık günah
  • 30-40 tl ye ayakkabı mı alınır yapmayın. İlerde ayak sorunu çekersiniz keşke 100 tl ye alsaydım dersiniz. Biraz sağlığınıza dikkat edin. Ben 3 sene önce 180 tl ye Nike koşu ayakkabısından aldım. Halen daha giyiyorum ve daha yeni aldığım ayakkabılardan bile daha rahat.



    Bu arada en fazla 200 veririm. 210 bile gereksiz.
  • Rekorum 600 tl, şuan giydiğim bot 525 tl idi hopiyle 420 tl ye aldım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Botlar çok pahalı olduğu için biraz daha para verilebilir ama maksimum 200 olur bot için bile. 200 liraya dockers,lumberjack falan alınabilir daha ucuz olsun diyorsanız deichmannın botları da çok güzel bence. Spor ayakkabı olarakta psikolojik sınırım 150 lira her şekilde ortalama bir nike, adidas, hummel alınabiliyor. İstediğim modelse biraz daha artabilir. Bu aralar indirim vardı mesela 125 liraya güzel bir nike spor ayakkabı aldım. Ayrıca 50 liraya decathlondan, deichmanndan güzel ayakkabılar alınabiliyor.
  • yürüyenmerdiven kullanıcısına yanıt
    yaşıyor musun hocam sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel kullanım ise En fazla 50 dolar outdoor bot ise 75 dolardır.



    Not:spor ayakkabıda decathlon kalenji tercihim 40-50 lira çok iyi

    Neden dolar diye sormayın aldığım ayakkabı markaları yurtdışı menşeili oradaki fiyatlara bakıp indiriö kupon vs ile yaparak alıyorum.
  • İndirimleri takip edip sezonu gecmis eski moda vs ama kaliteli ayakkabilari almaya calisirim

    100tl gayet iyi cok cok cok begenirsem 150 max

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayakkabı konusunda kışlık bu yazlık hiç farketmez olmazsa olmaz şey ayak sağlığıdır.

    1-Ayakkabı konforlu bir deneyim yaşatmalı. Bunun için de mutlaka almadan önce giyin deneyin.20-30 adım yürüyün.Rahat mı değil mi fikir sahibi olun.
    Yoksa çok uygun fiyatlı,çok sıcak tutan bir ayakkabı alabilirsiniz ama ayaklarınız eziyet çekiyorsa neye yarar?

    Bağcık meselesi Ona gelmeden önce ayakkabıyı giydiniz ayakkabı ayağınızı çorap gibi saracak burası kilit nokta.
    Ayak parmaklarınız mutlaka rahat etmeli en ufak bir sıkma olmamalı.Sonra düzelir hikâyesi bazen doğru olsa da düzelene kadar eziyet çekmeye değmez.
    Bir ikincisi de kesinlikle ama kesinlikle boşluk olmamalı.Ayakkabıdaki boşluk ayak sağlığı için kemikler için büyük sorun.Ayakkabıdaki boşluğu bağcıkla çözmek gibi bir yanlışa da düşmeyin. Bağcıklar bu iş için icad edilmedi.

    Ayakkabı ayağınızı bir çorap gibi sarıyorsa tamamdır hiçbir şekilde zorlamayın yok olmuyorsa başka modele bakın.

    Bazen insanlar ayakkabının modelini çok beğenince biraz sıksa da parmakları düzelir diyor biraz boşluk var ama bağcıkla az sıktım mı tamamdır diyor görmezden geliyor olayı.Sırf modele vuruldu diye büyük yanlış.

    Ayak sağlığınız ayakkabının modelinden ve görsellikten çok daha önemlidir.

    2-Ayakkabıya tişört muamelesi yapmayın. Önce konfor sonra görsellik.

    3-Konu kışlık ayakkabıysa eğer ayakkabının tabanı çok önemli. Biz lastik deriz. Ne kadar kaliteli bir lastikse o kadar konforlu bir deneyim sunar.Kaygan zeminde (ıslak veya buz) sizi zor durumda bırakmamalı.

    4-Ayakkabının ayakları ısıtması için içi dışı deri olan ayakkabıları tercih edin.Artı lastikler ve ayakkabının iç kısmındaki tabanda biraz kalın olmalı.
    Ayakkabının yerle irtibatı kesildiğinden soğuğun yerden ayaklara ulaşması engellenmiş olur.

    5- Her ayakkabı koku yapabilir artık istenmeyen kokular için üretilmiş spreyler var onu kullanın. Yağmurlu ve karlı havalarda sıvı temasa karşı ayakkabınızı koruyun.Bunun içinde özel spreyler var onları kullanın. Şart değil pek tabiki ama uzun ömürlü bir kullanım için faydası olur.

    6-Cat ve Harley bu markaların taklitleri oldukça yaygın. Dikkatli olun diyecem ama anlamak çok güç.Kişisel görüşüm bu ayakkabıların gerçeği bile olsa almam kuruş vermem.Konfor sıfır, kullanım rahatlığı sıfır, görsellik desen sıfır bana göre tabii. Ben harley için züppe ayakkabısı diyorum.

    7-Colombia bambaşka bir alem. Nord Face ve Solomon da fena değil. Fakat şöyle bir problem var.Kaliteli olmasına kaliteliler de her pantolana uymuyor maalesef.Hatta sadece kot pantolana yakışıyor bu tarz ayakkabılar.Alırken bu konuya dikkat edin. Sürekli kot pantolon giyiyorsanız sıkıntı yok.Aslında en iyisi kot pantolon için ayrı kumaş veya keten pantolonlar için ayrı bir ayakkabı almak.

    8- Ben geçen sene boynerden 160 tl'ye kışlık bir ayakkabı aldım.Bot değil ayak bileği hizasında kışlık ayakkabı.Burada sadece soğuk(0-5°) ve yağmur olduğu için kısa veya uzun bir bot tercih etmedim Soğuktan korusun konforlu olsun yeter

    Ayakkabının markası MCP diye bir şey. Hayatımda ilk defa duydum böyle bir markayı. Marka diyorum ama aslında fason üretimmiş. Satış danışmanı İstanbulda yapıldığını boyner için üretilen bir ayakkabı olduğunu söyledi. Giydim ayağıma müthiş bir konfor anlatamam. Sanki yere basmıyorum.
    Buradan kalbimi yani ayaklarımı fethetti hemen.
    Lastiğine baktım sağlam.İçi dışı deri. Kullanılan meşin kaliteli. Birinci kışı geçirdim sıcak ve konforlu bir şekilde.Ayakkabıda yıpranma yok denecek kadar az.Çok yoğun kullandım onu söyleyeyim. Öyle minibüsten eve, minibüsten işe tarzında değil.Bunu belirteyim.Aslında niyetim Greyder ya da Lumberjack almaktı. İkisi de sağlam markalar bana göre.Konforlu,kaliteli ürünleri var ama bütün modelleri değil seçmek lazım.Ben çok memnun kaldım bu markalardan.

    Ama ben MCP diye fason bir markayı gözümü kırpmadan aldım.Şimdi ikinci kış sezonundayız benim tahminim üçüncü kışı çok rahat çıkartır belki dört bile olur.Benim adıma iyi bir seçim oldu f/p açısından. Konfor, sıcaklık, dayanıklılık hepsinden sınıfı geçti. Amacım MCP markasını bir dünya markası yapmak değil bazen böyle tercihler şaşırtıcı sonuçlar verebiliyor.Belki şimdi arasan yoktur boynerde. Onun için en iyisi kendiniz deneyimleyin.

    Ayakkabıyı mutlaka deneyin.

    -Kinetix'in konusu geçmiş. Ben yazın bir spor ayakabısı aldım Kinetix'ten 60 tl'ye Genelde yürümeyi tercih ederim. Çok lazım olmadıkça otobüs minibüs kullanmam. Dolaşmayı da severim ayrıca. Beni son derece memnun etti açıkçası. Konfor müthiş. O kadar yol yürüyorum hiç yorgunluk yok ayaklarımda. Yalnız koku olayı fena kesinlikle spreysiz kullanmayın.

    -Çocuk ayakkabılarında çok dikkatli olmak lazım. Çocukların ayak gelişimi ve ayak sağlığı çok büyük risk altında. Anne babalar bilinçsiz. Çocuk bu parçalayacak nasıl olsa, çocuk bu ayak numarası büyüyor diye hiç önemsenmiyor maalesef.0-7 yaş grubu çocuklar için ergonomik standartlara uygun ayakkabıları seçin. Çocukların ergonomik ayakkabılara daha çok ihtiyacı var.Öyle rengarenk pokemon,cindy resimleriyle dolu ayak katili ayakkabıları almayın çocuklarınıza. Dikkat edin.

    Babam ayakkabıcıdır. Mağaza sahibi değil ayakkabı imalatında çalışan bir usta. Öyle fabrika tarzı değil daha küçük atölye tarzı. Çocukken yazları gider çalışırdım. Ayakkabı imalatı uzun bir süreç çok aşamalı. Eskiden çocukken ayakkabıya para vermezdik.En kralını giyerdik çok şanslıydık Ayağımın ölçüsü alınır ona göre yapılırdı düşünün. Özel üretim yani.
    Ama şimdilerde daha doğrusu yaklaşık on yıldır üretim kalitesi çok düştü çünkü alım gücü düştü insanların.Beş para etmez ayakkabılar üretiliyor artık sırf ucuz olsun diye.Sonuçta arz talep meselesi. Bak bu konuda çok idddalıyım ayakkabıcılıkta çok iyi ustalarımız,çok yetenekli nitelikli işçilerimiz var.Ama piyasa çok kötü.Her tarafta üç kağıtçı firmalar türedi.Çin denen bir zebani var ayakkabıda bela.Ne kalite var ne de konfor sadece ucuz.Bu kadar büyük bir emek piyasası üç beş firmaya ve çinlilere kaldı maalesef Halk fakirleşti kaliteli ayakkabıya eskisi gibi talep yok artık.Eskiden bir ayakkabının şanı şerefi vardı. Şimdi bir sene dayanırsa ne âlâ diyorlar.Bir de çin olayı patlayınca babamlar aç kaldı maalesef. Şimdi bizim zibil dediğimiz beş para etmeyen ayakkabılar üretiliyor piyasada onlar var.

    Kalitesiz mal üretildiğinde kârı da düşük olur haliyle. Düşük olan kârın büyük kısmına her zamanki gibi işveren el koyar geri kalanıyla da ustalar işçiler sürünür maalesef.

    Kalitesiz bir ayakkabıyı alan vatandaş ise ne yapayım param bu kadar diyor.Ayağını mahvediyor parasını çöpe atıyor ama ucuz olsun benim olsun diyor.

    Yani iki tarafta kendi ayağına sıkıyor.Buna rağmen ucuz ayakkabıya talep çok fazla.Babam söylüyor ve diyor ki biz bu ayakkabıları eskiden yapsak kimseye satamazdık.Vatandaş yüzüne bakmazdı.Hiçbir mağaza bu kalitesiz ayakkabıları dükkânına sokmazdı.Şimdi ise mağaza sahipleri atölye atölye gezip en ucuz kim yapıyor diye araştırıyorlar.Kapış kapış satılıyor çünkü. Örnek flo mağazalarında satılan ayakkabıların %80'içöp. Ama adamlar peynir ekmek gibi satıyor bu çöpleri.

    Fakirlik çökmüş milletin üstüne kara bulut gibi

    Konuya dönecek olursak kışlık ayakkabıda indirimsiz fiyatları baz alırsak eğer

    120-250 tl arasındaki fiyatlar piyasa normlarında son derece mâkul, kabul edilebilir fiyatlardır.Bu kadar uzun bir aralık seçtim çünkü marka ve model farklılıkları var o yüzden. Fakat bu fiyat aralığındaki her mal her ürün kaliteli demek doğru değildir. Kaliteyi asla fiyatlara endekslemeyin....

    İyi ayakkabı çorap gibi sarar ayağı yani ne sıkar ne de boşluk yapar.
    İyi ayakkabı yere bastığınızı hissettirmez insana


    Bu iki noktaya dikkat edin ayakkabı alırken.

    Gidin görün giyin deneyin.

    Arkadaşım internetten yazlık bir ayakkabı aldı new balance tarzı bir şey. Aynı marka değil benzeri bir şey ismini unuttum. 180 tl'den iki çift almışlar. Ayakkabıyı bana gösterdi elime aldım. Kuş gibi diyecem ama kuş tüyü desem daha doğru olur incecik adi bir şey. Dokunuyorum deri değil anlıyorum ki pandizot. Ayakkabının tabanına lastiğine bakıyorum ha var ha yok milimlik bir lastik Hayırlı olsun dedim sağlam geçirmişler. Ama adamlar memnun çünkü ayakkabının bir gösterişi var ona tav olmuşlar. Sonuç üç aya kalmadı ayakkabılar pert. Yazın ortası kar yok,yağmur yok topu topu üç ayda ayakkabı pert.Sözüm ona iyi bir marka.360 tl çöpe gitti.

    İnternetten almayın demiyeceğim ama dikkatli olun baktınız adi bir mal hemen iade edin zaman kaybetmeyin.

    Son söz olarak yazlık veya kışlık farketmez pahalı bir ürün alacaksanız önce ayakkabıyı giyin rahatsa konforluysa almayın.

    Pahalı ürünleri sezonda değil sezon sonu alın.

    Akıllı, cebini düşünen tüketici böyle davranır. Bu tarz pahalı markaların ürünleri sezonda alınmaz.Bu laf çok bilinir çok söylenir ama nedense hep tersi yapılır.

    Biraz uzun oldu ama umarım faydalı olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkn_s -- 24 Aralık 2016; 9:10:35 >




  • Çalıştığım fabrika veriyor yazlık ve kışlık senede iki kere olmak üzere 3 senedir ayakkabıya para vermedim ayakkabıların etiket fiyatları standart 210 ₺
  • ozkn_s kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık. Keyifli okudum devam ediyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En az 150 en fazla 500 tl veririm
  • 370 lira verdim.300 tl üstüne 50 lira çek veriyorlardı 320 sayılırsa 320,sayılmazsa 370.
  • 200

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100-120 arası veriyorum en çok. Ayakkabılar da kaliteli oluyor. Bence ideal f/p aralığı budur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 280 verdim suana kadar o da bi kere onun disinda max 180

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vücudun tüm yükünü taşınıyor kaliteyi hak ediyor 100 de aldim 250 ye de,100 e aldığımı 1-1,5 yıl kullandım,250 e aldığım 3 yıl etti halende sağlam

    Pahalı kaliteli al uzun kullanım ile fiyat açığı kapatıyor ve üstüne daha konforlu sikintiz...
  • 250den fazla vermek israftır
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Bende harleye 370 tl verdim pişmanım şahsen o fiyata yurtdışından colombia nort face falan alırdım siz nasıl memnunmusunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.