*** Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ***
Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile
vatandaşı yeterince soyamadıklarını düşünenler
Şimdi de ZORUNLU (çıkış olmayan) Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) getiriyor.
Orta Vadeli Program (OVP) ile
- 2024 yılında emekli olan bir kişi ile 2025 yılında emekli olan bir kişi arasında, emekli maaşında %30 fark ortaya çıkacak. (2025'te emekli olan diğerinden daha az alacak)
- TES ile tüm çalışanlar zorunlu sisteme sokulacak, çıkış olmayacak.
- Emekli İkramiyeleri / Kıdem Tazminatları TES fonuna devredilecek.
- Emekli olunca kıdem tazminatını kimse alamayacak, kıdem tazminatı maaş almaya başladığında (58-60 yaşlarında) verilecek. o zamana kadar fonda işletilecek.
- Kıdem Tazminatı / İkramiyeler azalacak.
- TES Fonunda toplanan paralar, hükümetin insiyatifinde ucuz iç borçlanma için kullanılacak zamanla eriyecek.
*** Ümit Yılbar'ın anısına ***
Ümit Yılbar (1966, Kadıköy, İstanbul - 25 Eylül 1993, Bağgöze, Siirt), Türk gitarist ve asteğmen.[1]
Türkiye'nin meşhur heavy metal gruplarından Pentagram'ın gitaristlerinden olan 1966 doğumlu Yılbar, asteğmen olarak askerlik görevini yerine getirirken kendi isteği ile gönüllü olarak komando olmuş, 25 Eylül 1993 tarihinde katıldığı bir operasyonda PKK ile yaşanan çatışma esnasında 27 yaşında hayatını kaybetmiştir.
Athena grubundan Gökhan Özoğuz'un da gitar hocalığını yapan Yılbar’ın anısına, Pentagram grubu, “Trail Blazer” adlı albümlerinde yer alan “Fly Forever” adlı şarkıyı ona adamışlardır. Doğduğu ve büyüdüğü Kadıköy’de hatırasını yaşatmak adına bir sokağa ismi verilmiştir. Naaşı Edirnekapı Şehitliği'ndedir.
Pentagram grubu Ümit Yılbar için "For Those Who Died Alone" parçasını yapmıştır.
*** EVE online, tarihin en büyük operasyonu ***
EVE online'daki oyun tarihinin en büyük operasyonu.
bilmeyenler için;
oyunda bir birine düşman iki taraf sürekli savaşmaktadır. taraflardan birisi uzun sürecek bir planı devreye sokar.
yeni bir oyuncu düşman tarafta oyuna başlar.
adım adım ilerler, basamak basamak yükselir.
1 seneden uzun bir süre sonra bulunduğu taraftaki liderlik seçimlerinde lider seçilir.
savaş devam ederken, bütün orduları yok edip karşı tarafın kazanmasını sağlar...
zamanında bir yerde okumuştum. ama tarihini unuttum.
oyun tarihi efsaneleri arasına girmiştir.
*** Rize'de Sakal-ı Şerif Çalındı ***
Rize'de Sakal-ı Şerif Çalındı
Rize'nin Akpınar köyünde 70 yıldır mübarek gün ve gecelerde köy camisinde sergilenen Sakal-ı Şerif çalındı. Camide inceleme yapan jandarma tarafından yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili inceleme başlatıldı. Köylüler, olay karşısında "Rezil olduk" yorumunda bulundu.
Olay Rize merkeze bağlı Akpınar Köyü'nde meydana geldi. Akpınar Köyü Camii cemaati 14 Eylül 2024 Cumartesi gecesi camilerinde Mevlid Kandili'ni idrak etmek istedi. Caminin Yatılı Kur'an Kursu'nda bulunan Cami Vakfı'nın odasındaki dolapta saklanan Sakal-ı Şerif'i Mevlid Kandili için camiye getirmek isteyen yöneticiler dolabı açtığında şoke oldu.
Sakal-ı Şerif'in yerinde olmadığını gören yöneticiler çalındığını anlayınca hemen jandarmaya haber verildi. Camide inceleme yapan jandarma tarafından yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili inceleme başlatıldı.
'NE ZAMAN ALINDI BELLİ DEĞİL'
Köy sakinlerinden Muhammet Ergin, yaptığı açıklamada Sakal-ı Şerifi camiye getirmek için kutuyu açtıklarında orada olmadığını gördüklerini ifade ederek “Köyümüzden Sakal-ı Şerif alındı, götürüldü buradan. Ne zaman alındığı belli değil. Kandil gecesi mi alındı belli değil. Kandil gecesi mağdur olduk. Bunun bulunmasını, geri getirilmesini istiyoruz. Yakın zamanda inşallah bulunur. Mevlid gecesi gidip kutuyu açıp bakıldığında orada olmadığı anlaşıldı. Kamera kayıtlarında da bulamadılar. Çok büyük sıkıntı. Bulunması, buraya getirilmesi gerekiyor” ifadesi kullanıldı.
REZİL OLDUK
Mevlid Kandili'nde Sakal-ı Şerifi görmek istediklerini ama yerinde bulamadıklarını bu nedenle çok üzgün olduklarını dile getiren bir başka köy sakini Ali Yılmaz ise “Sakal-ı Şerif çalındı. Ne zaman çalındığı belli değil. Biz Mevlid'i Şerif Kandili'nde öğrendik. Bu köyümüzün en güzel emanetiydi. Akpınar Köyü olarak rezil olduk diyebilirim. Manevi değeri vardı. Köyün bereketiydi. Biran önce bulunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Sakal-ı Şerif'in bir an evvel bulunmasını isteyen köylüler suçlu veya suçlularında cezalandırılmasını talep ediyor.
*** Niye yollarda hiç Aston Martin görmüyoruz? ***
Aston Martin arabaların tasarımları gayet güzel, çekici, sportif...
niye Türkiye'de hiç tutulmuyor??
Anasayfa - Aston Martin Türkiye
Aston Martin DBX 707
Aston Martin DBX V8
Aston Martin Vantage V12 Roadster
Aston Martin DB12 Volante
Aston Martin DBS 770 Ultimate
Aston Martin Valhalla
Aston Martin Valkyrie
Aston Martin Valour
*** Jetpack (DOS) oyununu özledim ***
Windows 95 yüklü
bilgisayarda Jetpack oyunu oynuyordum.
oyun o kadar harikaydı ki, kendi bölümünü tasarlıyordun.
öyle bir bölüm tasarlamıştım ki, öyle bir zamanlama ile tek doğru hareketi yapman gerekiyordu bölümü bitirmek için...
harika bir oyundu. keşke yine oynayabilsem
su tesisatı - ayıplı ifa tazminat
yıl başında apartmanda eskiyen yer yer korozyon sebebiyle delinen demir su borularının değiştirilmesi için karar aldık.
bu işleri yapan fakat herhangi bir işletmesi dükkanı kaydı kuydu olmayan biriyle anlaşıldı.
anlaşmaya göre 21.000 TL + demir borular karşılığında PVC su borular takılacaktı.
şubat ayı gibi 1 günde 22 daireye su ileten 10 cm'lik demir borular çıkartıldı ve yerlerine PVC borular takıldı.
fakat bunları yaparken ana su hattı ile dairenin su sayacı arasındaki metal vanaları da çıkarmış
yerlerine PVC vanaları takmış.
üstelik bu taktığı PVC vanalar suyu kapatmıyor. yani bozuk, işlevsiz.
bunu farkettikten sonra, yapan kişiye söylendi.
yapan kişi "malzemeleri aldığım yerle bir görüşeyim vs" diyerek 6 ay bizi oyaladı.
en son apartman yönetimi olarak dava açacağımızı söyleyince
geçen hafta gelip 22 tane vanayı başka PVC vanalarla değiştirdi.
dün vanayı kapatınca yine suyu tam kesmediğini
musluktan suyun seri bir şekilde damladığını gördüm. ve videosunu çektim.
dava açacağımı söyledim.
bunun üzerine yapan kişi (usta demeye dilim varmıyor)
akşam 21,00 gibi gelmiş.
apartmanın ana su vanasını kapamış.
benim su sayacımı sökmüş.
karşı komşuyu çağırmış ve video çekmiş.
"bak vanadan herhangi bir su akışı yok karşı komşu da şahit. istediği yere dava açsın..." demiş videoda.
apartmanın su hattını kapatıp, su basıncı olmayan borudan su akmadığını göstererek vananın sağlam olduğunu iddia ediyor.
oysa hem belediye su şebekesinin kendi basıncı hem de apartmanda kullanılan hidroforun yaptığı basınç var. ve vana bu basınç altındayken su kaçırıyor.
şimdi bu kişiye karşı
- hurdaya çıkan demir borular ve 21.000 TL karşılığı bu işi yapacakken, apartmandaki 22 dairenin 22 tane metal sağlam su vanasını da alıp, yerlerine pvc vana takdığı için Cumhuriyet Savcılığına "güveni kötüye kullanma - emniyeti suistimal" suçundan şikayet etçem.
- yapılan işin ayıplı ifa - kötü ifa olması sebebiyle sulh hukuk mahkemesine dava aççam. maddi tazminat talep etçem.
sulh hukuk mahkemelerinde 2024 yılı avukat vekalet ücreti 10.700 TL
mahkeme başvuru harcı 195,80 TL
karar ve ilam harcı 427,60 TL (bu davadan alınacak mı bilmiyorum)
tebligat masrafları 1 normal tebligat 175 TL, 1 e-tebligat 10 TL
Bilirkişi ücreti ?? (yapılırsa)
Keşif ücreti ?? (yapılırsa)
Tanık ücreti 60-100 TL arası (tanık başına)
davayı kazanacağımı düşünüyorum.
bütün bu masrafları karşı tarafa yükletçem.
dava sonucunda ben sadece vanamın metal vana ile değiştirecek kadar parayı ve dava açılırken vereceğim para kadarını alcam, gerisi avukatın olacak. yani benim cebimden 1 kuruş çıkmayacak.
avukat arkadaşım, böyle anlaşçam. ne kadar fazla alabiliyorsa alsın...
diğer apartman sakinleri dava açmıyorlar veya bekle gör taktiği izliyorlar.
su tesisatı - ayıplı ifa
yıl başında apartmanda eskiyen yer yer korozyon sebebiyle delinen demir su borularının değiştirilmesi için karar aldık.
bu işleri yapan fakat herhangi bir işletmesi dükkanı kaydı kuydu olmayan biriyle anlaşıldı.
anlaşmaya göre 21.000 TL + demir borular karşılığında PVC su borular takılacaktı.
şubat ayı gibi 1 günde 22 daireye su ileten 10 cm'lik demir borular çıkartıldı ve yerlerine PVC borular takıldı.
fakat bunları yaparken ana su hattı ile dairenin su sayacı arasındaki metal vanaları da çıkarmış
yapan kişi "malzemeleri aldığım yerle bir görüşeyim vs" diyerek 6 ay bizi oyaladı.
dava açacağımı söyledim.
akşam 21,00 gibi gelmiş.
"bak vanadan herhangi bir su akışı yok karşı komşu da şahit. istediği yere dava açsın..." demiş videoda.
apartmanın su hattını kapatıp, su basıncı olmayan borudan su akmadığını göstererek vananın sağlam olduğunu iddia ediyor.
oysa hem belediye su şebekesinin kendi basıncı hem de apartmanda kullanılan hidroforun yaptığı basınç var. ve vana bu basınç altındayken su kaçırıyor.
şimdi bu kişiye karşı
- hurdaya çıkan demir borular ve 21.000 TL karşılığı bu işi yapacakken, apartmandaki 22 dairenin 22 tane metal sağlam su vanasını da alıp, yerlerine pvc vana takdığı için Cumhuriyet Savcılığına "güveni kötüye kullanma - emniyeti suistimal" suçundan şikayet etçem.
- yapılan işin ayıplı ifa - kötü ifa olması sebebiyle sulh hukuk mahkemesine dava aççam. maddi tazminat talep etçem.
dava sonucunda ben sadece vanamın metal vana ile değiştirecek kadar parayı ve dava açılırken vereceğim para kadarını alcam, gerisi avukatın olacak. yani benim cebimden 1 kuruş çıkmayacak.
*** Su tesisatı tamiri sonucu ayıplı ifa ***
dava açacağımı söyledim.
akşam 21,00 gibi gelmiş.
şimdi bu kişiye karşı
*** GDO'lu Mısırları Dalaverayla ülkeye soktular ***
Tekirdağ'da GDO'lu mısır skandalı! Laboratuvar sonuçları değiştirilerek tonlarca GDO'lu mısır ülkeye sokuldu!
Tekirdağ limanında binlerce tonluk GDO'lu mısır skandalı patlak verdi. İddialara göre, Tarım Bakanlığının laboratuvarlarının şifreleri çalınarak, binlerce ton GDO'lu mısırın GDO'suz hala getirilerek ülkeye sokulduğu kaydediliyor. Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı jet hızıyla soruşturma başlattı.
tekirdagodakhaber.com.tr'den Ferhat Akgün'ün özel haberine göre, yurt dışından Tekirdağ’a gemilerle getirilen GDO’lu mısırın Tarım İl Müdürlüğü laboratuvarlarında analiz sonuçlarının değiştirildiği öne sürüldü. Kurum içinden yapılan ihbar sonucunda Cumhuriyet savcılığı jet hızıyla soruşturma başlattı. Tarım Müdürlüğü ise olayla ilgili müfettiş talep etti.
Edinilen bilgiye göre, olay Tekirdağ limanında meydana geldi. İddialara göre, Malkara’da faaliyet gösteren Ç. firması tarafından yurt dışından gemilerle getirilen GDO’lu mısırın laboratuvarda sonuçlarının değiştirilerek GDO’suz gibi gösterildiği bu şekilde tonlarca GDO’lu mısırın ülkeye sokulduğu öne sürüldü.
GDO'LU MISIRI ÜLKEYE SOKABİLMEK İÇİN TARIM BAKANLIĞINI LABORATUVARLARININ ŞİFRELERİ ÇALINDI!
İddialara göre sonuçlar Tarım İl Müdürlüğü laboratuvarlarında bu şekilde manipüle edildi. Bu durumu ise kurum içinden yapılan bir ihbar ortaya çıkardı. Bir kurum çalışanı, ihbarda bulunarak GDO’lu mısır sonuçlarının numuneleri ile oynandığını ve GDO’suz hale getirildiğini söyledi.
SAVCILIK JET HIZIYLA SORUŞTURMA BAŞLATTI!
Bunun üzerine İl Müdürlüğü, jet hızıyla bir soruşturma başlattı ve bakanlıktan müfettiş talep etti. Ayrıca, İl Müdürlüğü Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık da jet hızıyla bir soruşturma başlattı.
Tarım İl Müdürlüğü’ndeki laboratuvarda yaşanan bu olayla ilgili olarak, ilgili kişilerin “şifremiz çalındı” şeklinde bir savunma yaptıkları öğrenildi. Yine kurum içinde yapılan ilk denetimlerde numune analiz sonuçlarının bazı parametrelerini değiştirildiği tespit edildi.
Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturması devam ediyor.
"Sürekli savaşların yaşam kanunu olduğu bu dünyada, savaşmak istemeyen yaşam hakkına sahip değildir." Adolf HİTLER |
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 0
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 0)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic