Şimdi Ara

12 yıldır çalıştığım şirketten nedensiz kovuluyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
9.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fazla uzatmadan anlatmaya çalışacağım.

    Bayan olduğumu belirtmek isterim tek maaşla geçim zor olduğu için çalışmak zorundayım. ( Eşim asgari ücretle çalışıyor ben ondan biraz yüksek maaş alıyorum benim çalışmam daha önemli gibi bişi ) ve 6 yaşanda 1e giden bir kızım var.

    Açık Hava Reklamcılık Dijital baskı üzerine Grafik tasarımcı olarak tam 12 yıldır bir firmada çalışıyorum. 8 ay önce patron çıktı girdi yapmayı teklif etti düşündüm taşındım iyi olur olmaz çokta emin olamasamda bir kaç kişiyede danışarak tamam dedim. taklifi kabul etmezsem ileride oyun düzen yaparak tazminatsız kovar düşüncesi sardı beni. çünkü öyle bir konuştuki herşey benim iyiliğim içindi. bak başkası olsa tazminat vermez. zaten kovsamda 15 gün önceden söyler ihbar ödemem. iş kaybetme düşüncesiyle kabul ettim.
    Şubat sonu çıktı yaptılar Yıllık izin paramı+Tazminat+İhbar ödediler fakat anlaşmamız üzerine sadece ihbar tutarını elden geri verdim.
    Yıllık izin paramı verdikleri için izin hakkım kalmamıştı ama dediler ki sen istediğin zaman iznini kullan maaştan keseriz. Bende tamam dedim o zaman sorun yok.

    Mart başı giriş yaptılar. ( arada 8 günlük bi kesintim var ama işe geldim ) Herşey düzgün giderken bu kasım ayında işten çıkarılacağımı söylediler başımdan aşağı buz kestim şok oldum. Çünkü aldığım tazminatı peşinat yaparak ev kredisine girdim. ( Ayda 2000 tl 10 yıl )
    (hatta patron tazminatı verirken parayı harcama bari eve felan gir dedi herşey benim iyiliğim içindi sözde)
    Hiçbir hatam kusurum yok bir… kesinlikle ihtar almadım… direk işten çıkarıyoruz dediler,
    Düşünceden kahırdan ölmek üzere gibi hissediyorum. 12 yıldır burdaki düzene alıştım çekingen biriyim ortama kolay uyum sağlayamam korkularım var hayatım karardı gibi hissediyorum.

    şuan hala çalışıyorum fakat çıkarılacağım. işsizlik maaşını araştırırken yine kafamdan aşağı buz kestim. primlerim hep sorunsuz ödendi 12 yıldır. Doğum izni hariç.
    İşsizlik parası alabilmek için son 120 günün kesintisiz olması gerek.
    Fakaaaattt hani benim izin para mı vermişlerdi. Sen yinede istediğin zaman kullan maaştan keseriz demişlerdi. bende 2ay önce 20 gün iznimi kullandım tabi maaştan gitti sorun yok ama tabi primim ödenmedi. yani son 120 gün pirimim eksik.
    Patron burda durmuyor muhasebeciye 120 günlük prim benim hatam değil dedim. patronla konuşacak bakalım belki 120 gün doldurmamı beklerler.


    Zaten 6 ay önce psikolağa gitmiştim ( antidepresan olmayan hafif bi ilaç verdi 5 mg. ben şuan kendi kafamla 10 mg ma çıkardım reçetesiz bir ilaç )
    Çocuğa kim bakacak derdim vardı… okula kim götürcek kim alacak vs.. o konuya girmeyim hiç bitmez konu. Kızımla Annanesi ilgileniyor allah razı olsun.

    yani kısacası dert keder zaten bir sorunu çok kafaya takan biriyim sıkıntıdan boğuluyorum bu aralar.

    ve dün yerime gelecek birini aldılar işe işi bilmiyor bide ona iş öğretmek zorunda bırakılıyorum.
    yanıma gelene asgari ücret verecekler anladığım kadarıyla az maaşa iş yaptırmaya çalışıyorlar. Ama 12 yıldır çalışmama rağmen maaşım yüksek değilki 2.700 tl alıyorum. maaş farkı içinse bu yaptıkları değermi

    Mahkemeye ver diyenler olacak mahkemeye versem ne olacak ne değişecek, çek git işten kafada biriydim zaten hep.
    Bu işe geri alınsın davasınıda araştırdım şirketin en az 30 çalışanı olmalıymış. Bizim firma 14 kişilik fakat patronumuzun başka bir şehirde büyük fabrikası var o şirket burayı bağlamıyor tabi ki. ( ALO 170 i arayıp sordum böyle dedi. )


    ..... Çıktı girdi yapmasaydın diyenler var onlarda haklı tabi ama mecbur bırakılıyorsunuz. bir sürü şey söylüyor söylediklerinden bazıları
    Patron diyorki yıllık iznin çoğalıyor bu benim için sorun 20...25 gün yıllık izin çok diyor.. yani karşılıklı anlaşmak zorundasın kabul edersen tekrar aynı maaştan birşey olmamış gibi devam edeceksin diyor. ilerde işler nolur bilinmez hazır paramız varken tazminatını verelim işin görülür falan filan. 12 yıldır çalıştığım yer olduğu içinde güveniyorum.

    Edit: yorumları okudukça işten çıkarılmak dediğiniz gibi gayet normal bişi. Hatta çıkarılıp hiç para alamayanlar var.
    Bu kadar kafama takmamın sebebi hiç çıkarılmayı beklememem di.
    ve sanırım şuan kendime güvensizlik sorunum var başka işte çalışamazmışım gibi hissediyorum. Güvensizliğimi yenmem gerekir ve asıl kafama taktığım sorunlar... yeni iş nasıl olur alışabilir miyim, yapabilir miyim, giriş çıkış saati nasıl olur ( 12 yıldır 17:00 veya 17:30 gibi paydos ediyorum tabi geç çıktığım zamanlarda oldu ), ev iş arası yol uzun olur mu, çocuğun okul çıkışına yetişebilir miyim, servis olur mu vs. vs. vs.

    Edit: Krediyle ev almayı bende asla düşünmüyordum fakat çıktı girdi yaptıklarında verdikleri tazminat ile birikmişim oldu
    Kızımın geleceğinide düşünerek benim gibi kira geçim sıkıntısı çekmesin diye ona bir ev bırakmak.
    hayat şartlarından dolayı zaten tek çocukta kalacağım ( allah inşallah kızıma sağlık ve uzun ömür versin. ).. ona bırakacağım birşeyler olsun amacım

    Edit: 120 günü muhasebeye araştırırmısın dedim. Oda araştırmış 20 gün kesintim var ama izinli olarak gösterildiğim için sorun yokmuş işsizlik parası alabilirmişim. şimdi patronun gelmesini bekliyorum çıkarılacağım günü söylemesini bekliyorum. Yeni yıla işsiz gireceğim kesin


    Edit (15.01.2018) : Evet Uzun süredir foruma girmiyordum. 31.12.2017 tarihinde çıkışım yapıldı. 1 maaş ihbar aldım. çıktı girdi olmasaydı 2 maaş ihbar alabiliyormuşum. Şirkete söyledim ihbarımı 12 yıl değerlendirerek verin diye. Patronla konuşalım felan dedile, ödeyeceklerini sanmıyorum tabi.
    İşşizlik maaşına başvurdum. 13 yıldır aralıksız çalışıyorum. 2-3 ay evde durup kızımla ilgilenmeyi düşünüyorum
    ev kredisini, elektirik vs. eşimin maaşıyla... işsizlik maaşıyla da idare ederiz diye düşündük.
    çalışmaya alışık olduğum için evde durmak biraz sıkıcıydı
    bu nedenle spora yazıldım. Zaten bilgisayar başında otur otur kilo alıyor insan. Şu an iyiyim bakalım hayırlısı.

    .

    Edit (26.05.2018) : Bir çok iş görüşmesi yaptım ( genelde ikitelli tarafları )
    - Bir çoğu çok iş az maaş kafasında
    - Çalışma saatleri ( bana göre ) kötü, mesela 09:00-19:00 cumartesi yarım gün olanlar tam gün olanlar var
    cumartasi tam tatil olanları hiç görmedim
    - Servis yok ( yol parası genel de veriyorlar vermeyenlerde var )
    - sigortayı tamdan yatıran 1 yer gördüm onunda maaşı azdı zaten

    şu an bi reklam firmasına başladım tam 1 ay oldu
    08:00 - 18:00 - cmt 08:00 - 13:00 ( yarım saat erken çıkış olsaydı ya da cumartesi tatil olsaydı çok daha memnun kalırdım )
    sadece bir firmaya çalışıyoruz ( gazlı içecek firması ) tek bir firmaya çalışmak çok iyiymiş
    maaş olarak eski işyerin de çalıştığım maaşı alıyorum.
    iMAC kullanıcısıydım burda PC kullanılıyor çok az zorlandım şimdi alıştım.
    bakalım burada da uzun yıllar kalırım gibi.


    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szgnsr -- 26 Mayıs 2018; 11:34:22 >







  • işten çıkarılmak normal bir durum hanımefendi, öyle dünyanın sonu olacak bir durumda yok. 12 yıldır çalışıyorsanız işinizin erbabısınızdır, alın cv'nizi elinize, öncelikle aynı sektördeki rakiplerinize başvurun. Sizi havada kaparlar, maaşınız da daha yüksek olur. Tecrübeli elemana iş her zaman vardır. En kötü ihtimalde 2700 değil de 2500 alır işe başlarsınız. 12 yıllık elemana 2700 çok komik bir rakam, onlar kovmasa da sizin ayrılmanız gerekirdi şimdiye kadar.

    Sağlık olduğu sürece hiçbirşey canınızı sıkmasın, depresyona sürüklemesin sizi.. İş dediğiniz nedir ki? Para dediğiniz nedir ki? Hepsi hallolur, siz metin olun. Selamlar
    Boşuna demiyoruz krediye girip ev almayın diye. 2000 tlyi bankaya vereceğine kirada otur, artırabildiğin kadar parayla altın biriktir. Emekli oluncada istediğin yerden git ev al yerleş. Otur bunun hesabını yap kirada oturmanın bu devirde daha karlı olduğunu anlarsın. O eskidendi 2 senelik maaşınla ev alma olayı.
  • 1-2 ay içinde atlatırsınız sıkmayın canınızı. Ayıp etmişler ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patrona sorsaydınız keşke. Sonuçta iznini kullanabilirsin filan demiş, seni tanıyordur yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz yine de bir dava etmeyi deneyin. Oyle degildir o ne ya 30 kisiden az olunca istedigi gibi kaziklanalim mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun hocam.

    Ev kredisi+kıdem tazminatınız ile emlak yatırımı yapmışsınız sanırım hâla maaş alacağınızı öngörerek. Ev kredinizden cayma hakkınızı kullanabiliyorsanız buna başvurun derim.

    İşten çıkarılmanızda haklı bir sebepleri yoksa işe iade davası açarsanız kazanmanız yüksek, zirâ 12 yıllık çalışanlarıymışsınız.


    Psikolojik destek de verebilecek bir şey yaşamadım, ancak sağlam kalın derim böyle insanlar hep olacaktır.
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    aynen... patron burda durmuyor diğer firmada diriyor... mahasebeciye dedim bakalım belki 120 günü doldurana kadar çalışırım. haber bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

    Siz yine de bir dava etmeyi deneyin. Oyle degildir o ne ya 30 kisiden az olunca istedigi gibi kaziklanalim mi?

    ALO 170 i aradım sordum dün... kanun böyleymiş :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sKjaer

    Öncelikle geçmiş olsun hocam.

    Ev kredisi+kıdem tazminatınız ile emlak yatırımı yapmışsınız sanırım hâla maaş alacağınızı öngörerek. Ev kredinizden cayma hakkınızı kullanabiliyorsanız buna başvurun derim.

    İşten çıkarılmanızda haklı bir sebepleri yoksa işe iade davası açarsanız kazanmanız yüksek, zirâ 12 yıllık çalışanlarıymışsınız.


    Psikolojik destek de verebilecek bir şey yaşamadım, ancak sağlam kalın derim böyle insanlar hep olacaktır.


    Ev kredisinden vazgeçmek son çareye atıyorum. 2000 lira ödüyorum. burda kiralar 1000 tl den başlıyor :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: szgnsr


    quote:

    Orijinalden alıntı: sKjaer

    Öncelikle geçmiş olsun hocam.

    Ev kredisi+kıdem tazminatınız ile emlak yatırımı yapmışsınız sanırım hâla maaş alacağınızı öngörerek. Ev kredinizden cayma hakkınızı kullanabiliyorsanız buna başvurun derim.

    İşten çıkarılmanızda haklı bir sebepleri yoksa işe iade davası açarsanız kazanmanız yüksek, zirâ 12 yıllık çalışanlarıymışsınız.


    Psikolojik destek de verebilecek bir şey yaşamadım, ancak sağlam kalın derim böyle insanlar hep olacaktır.


    Ev kredisinden vazgeçmek son çareye atıyorum. 2000 lira ödüyorum. burda kiralar 1000 tl den başlıyor :(

    Hocam şirketiniz de 14 kişiymiş zaten işe iade davası masadan kalkarsa, ev kredisi de son çarem diyorsanız sanırım girdi-çıktı yapıp tazminat koparmanızın bedeli oluyor bu, mavazaalı iş yapmanızın bedeli olmuş, yine üzülüyorum ancak şaşırmıyorum bu duruma, sizin de görmeniz gerekirdi, 20 sene de olsa babanızın oğlu değil.




  • Zor bir durum ancak canınızı çok sıkmayın. Ne iş yaptığınızı söylememişsiniz ancak 12 yıl tecrübe büyük bir artı. Karamsarlık yerine ileriye dönük hareket edin. Yeni iş bakmaya başlayın. Umarım her şey sizin ve ailenizin istediği gibi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • szgnsr kullanıcısına yanıt
    giriş çıkış yapmasaydınız keşke patronlar çakal.
    bu işi zaten önceden planlamışlardır.
    şimdide nasılsa her hakkını verdin maaşı fazla değiştirelim dedi ve nitekim sizi çıkardı.
    yapılacak en güzel şey burada işsizlik maaşı için beklemek.en azından işten çıksanızda maaşı versin sigortanı 120 130 güne tamamlasın maaşını elden geri verirsin en azından işsizlik maaşından faydalanırsın.bu arada da iş bakarsın.
    bu kadar senenin hatırına patronla birebir konuşabiliyorsan konuş en kötü ihtimal ile 120 130 günü tamamlattır.
  • Hanımefendi forumda hiç bayan yok zannediyordum o yüzden size rastlayınca şaşırdım konuya gelince benim durumumda size biraz benziyor bende 12 yılim dolmama 16 gün kala beni haklı fesihle çıkardılar halbuki 12 yılımı doldursaydım 25 gün yıllık izin hakkı kazanacaktım ve izinlerimin ücretinide vermemek için erken çıkardılar herneyse bende hemen işe iade davası açtım eğer kazanırsam inşaallah tazminatımı alacağım bence geç kalmadan hemen dava acın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işten çıkarılmak normal bir durum hanımefendi, öyle dünyanın sonu olacak bir durumda yok. 12 yıldır çalışıyorsanız işinizin erbabısınızdır, alın cv'nizi elinize, öncelikle aynı sektördeki rakiplerinize başvurun. Sizi havada kaparlar, maaşınız da daha yüksek olur. Tecrübeli elemana iş her zaman vardır. En kötü ihtimalde 2700 değil de 2500 alır işe başlarsınız. 12 yıllık elemana 2700 çok komik bir rakam, onlar kovmasa da sizin ayrılmanız gerekirdi şimdiye kadar.

    Sağlık olduğu sürece hiçbirşey canınızı sıkmasın, depresyona sürüklemesin sizi.. İş dediğiniz nedir ki? Para dediğiniz nedir ki? Hepsi hallolur, siz metin olun. Selamlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IbrahimAkca

    Hak etmişsiniz,girdi çıktıyı neden kabul ettiniz ki?Bir de ihbarı elden vermişsiniz.Direk kovsa emin olun daha karlıydı ama şimdi sizi mağdur etti.Hile hurdaya girişmenin bedelini ödemişsiniz.

    öyle değil işte... patron seni çaktırmadan zorluyor... düşüyorsun şimdi dediğini yapmazsam bana bilenir ileride bir oyun yapar düzen yapar tazminatsız çıkarır korkusuyla kabul ettim ben.
  • Konuyla ilgili bir bilgim yok sadece kafanıza göre ilaç içmeyin diyip gidiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

    işten çıkarılmak normal bir durum hanımefendi, öyle dünyanın sonu olacak bir durumda yok. 12 yıldır çalışıyorsanız işinizin erbabısınızdır, alın cv'nizi elinize, öncelikle aynı sektördeki rakiplerinize başvurun. Sizi havada kaparlar, maaşınız da daha yüksek olur. Tecrübeli elemana iş her zaman vardır. En kötü ihtimalde 2700 değil de 2500 alır işe başlarsınız. 12 yıllık elemana 2700 çok komik bir rakam, onlar kovmasa da sizin ayrılmanız gerekirdi şimdiye kadar.

    Sağlık olduğu sürece hiçbirşey canınızı sıkmasın, depresyona sürüklemesin sizi.. İş dediğiniz nedir ki? Para dediğiniz nedir ki? Hepsi hallolur, siz metin olun. Selamlar

    haklısınız bu duruma gelmem benim kişiliğimle alakalı.
    yeni ortama karışmak hep zor geldi :( şuanda yeni işe alışabilirmiyim korkum var




  • Mevcut duruma göre ne yapılabilir diye düşünmekten başka çare yok. Patronla kendiniz bir görüşme ayarlayıp, işsizlik maaşı kazanabilecek gün sayısı kadar çalışmayı sürdürmeyi isteyin bence. Yapmazsa da yine alttan alıp, teşekkür edin ve mutlaka iş yeriyle iyi izlenimlerle ayrılmaya çalışın.

    Çünkü bir sonraki iş için başvuracağınız yerler referansınız olarak görecektir orayı ve belki de arayıp hakkınızda bilgi alacaklardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ukba Yolcusu

    Hanımefendi forumda hiç bayan yok zannediyordum o yüzden size rastlayınca şaşırdım konuya gelince benim durumumda size biraz benziyor bende 12 yılim dolmama 16 gün kala beni haklı fesihle çıkardılar halbuki 12 yılımı doldursaydım 25 gün yıllık izin hakkı kazanacaktım ve izinlerimin ücretinide vermemek için erken çıkardılar herneyse bende hemen işe iade davası açtım eğer kazanırsam inşaallah tazminatımı alacağım bence geç kalmadan hemen dava acın

    bayanlar vardır benim gibi niki yle belli etmiyorlardır.
    Çıktı girdi teklifi yaptığında banada izinlerin bizim için çok yüksek çıktı girdi yapalım 14 güne düşsün de demişlerdi. bende işten çıkarmasınlar nasıl olsa işe devam edeceğim diye kabul ettim. allah hepimize kolaylık versin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.police

    şükret en azından nefes alabiliyorsun. ne hakla şikayet edersin şükretsene. adam sana allah rızası için 12 sene boyunca iş vermiş. bence git bir adamın elini öp dua et adama. "allah sizden razı olsun" de. maaş yüksek olduğu için işten çıkardıysalar dert etme "allah sizi başımızdan eksik etmesin de 1400 liraya da çalışırım ben" de."gerekirse haftada 100 saat te çalışırım" de. biraz minnet göster. şükret. siz insanoğlu işte hep böyle nankörsünüz. şükretmeyi bilmezsiniz.
    ama hep kafirler yüzünden adam sizin çalıştığınızın yarısını çalışıp aldığınız paranın 2 katını alıyor pis kafirler. hep müslüman ülkeleri onlar bu hale düşürdüler.

    Hocam ağır trollsün ama bu konuya yakışmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bence halinize şükredin. 7 sene çalıştım şirket iflas etti 5 kuruş para alamadım üstüne birde dolandırıldım elimde avucumda ne varsa gitti ama hayata küsmedim çalışıp tekrar kazandım.

    işe iade davası açmak için çalışan kişi sayısı şartına bakmayın. kendi şirketimde çalışan sayısı 20 ve işe iade davası açanların hepsi kazandı. çıkışınız yapıldıktan sonra hemen başvurun ne kaybedersiniz ki.

    Ev kredisini dert etmeyin sonuçta ev taksidi ödemeseniz kira ödiceksiniz boş yere.

    aynı sektörde bu tecrübeyle iş bulmanız olası bi durum. şimdiden iş aramaya başlayın derim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.