Şimdi Ara

12 yıldır çalıştığım şirketten nedensiz kovuluyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
9.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: szgnsr

aynen... patron burda durmuyor diğer firmada diriyor... mahasebeciye dedim bakalım belki 120 günü doldurana kadar çalışırım. haber bekliyorum

120gunde calissan bir isyerinde en az 2sene calismaniz lazim. Giris cikis oldugu icin sifirdan basliyorsunuz sanirim.

Bu da issizlik parasi almayi hak etmiyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erich Fromm

quote:

Orijinalden alıntı: mr.police

şükret en azından nefes alabiliyorsun. ne hakla şikayet edersin şükretsene. adam sana allah rızası için 12 sene boyunca iş vermiş. bence git bir adamın elini öp dua et adama. "allah sizden razı olsun" de. maaş yüksek olduğu için işten çıkardıysalar dert etme "allah sizi başımızdan eksik etmesin de 1400 liraya da çalışırım ben" de."gerekirse haftada 100 saat te çalışırım" de. biraz minnet göster. şükret. siz insanoğlu işte hep böyle nankörsünüz. şükretmeyi bilmezsiniz.
    ama hep kafirler yüzünden adam sizin çalıştığınızın yarısını çalışıp aldığınız paranın 2 katını alıyor pis kafirler. hep müslüman ülkeleri onlar bu hale düşürdüler.

Hocam ağır trollsün ama bu konuya yakışmıyor.

hocam troll falan değilim. bir gerçeği görmesini sağlamaya çalıştım sadece. bu gerçeği idrak edemediği sürece acısını dindirmek için gereken doğru hamleleri bulamaz.

• Yıllık izne karşılık 20 günlük ücretsiz izin kullanmışsınız. Size gayriyasal bir teklifte bulunan firmanın, bu konuda sizi mağdur edebileceğini hiç düşünmediniz mi? İşten atılma korkusuyla, patrona itiraz etmemişsiniz, ama istediklerini yapmış olduğunuz halde yine işinizi kaybediyorsunuz. 12 yıldır iş dünyasında olan birine göre çok acemice davranmışsınız. 20 gün ücretli izin almalıydınız, parasını, ihbar tazminatında olduğu gibi elden geri verirdiniz. Olan olmuş, bundan sonra daha dikkatli karar verirsiniz.

İşsizlik maaşı almak için yeterli süreyi tamamlamanıza izin vermezseler, mart ayında işe gidip, eksik olan sekiz gün için dava açmaktan başka çareniz kalmıyor. Sigortasız işçi çalıştırmaktan ceza alırlar. Hakkınızda olumsuz referans sağlayacakları ihtimalini düşünmeyin. Sigortasız işçi çalıştıran bir firmanın, hakkınızda söyleyeceklerini kimse ciddiye almaz. Bu sebeple sizi işe almayacaksa, o firmanın da bundan farkı yoktur. Gelecek kaygısıyla yaşamayın. O zaman hep, yanlışa sürüklenirsiniz. Yanlış bir kez yapılır. Bunu unutmayın...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kadrolu bi işiniz olmadan iş güvenceniz olmadan nasıl ev kredisine girme cesareti gösterdiniz anlamadım 10 yıl 2 bin ödeme devlet memuruna bile külfet

Evi üstünüze aldıysanız bence satın biraz da karla en azından iş bulana kadar bir kaç ay idare etsin sizi zaten birikmiş tazminatınızı da almışsınız onuda kullanırsınız

İş yeri tüm prosedürlere uymuş işten çıkarma ile ilgili hukuki hiç birşey yapamazsınız tüm haklarınızıda almışsınız

Birikmişiniz ve evden kar edebilirseniz o paraylada bi kaç ay bence dinlenin iyi bi iş arayın zaten paikolojik destek te almışsınız böyle daha iyi olacaktır

• Direkt mahkemeye verin. 8 gün için illaki belge vardır ise gittiğinizde dair. Eğer mahkemeye gitmezsen büyü hata edersin. İşe giriş çıkış yapmak yasadışı bişey değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IbrahimAkca

Hak etmişsiniz,girdi çıktıyı neden kabul ettiniz ki?Bir de ihbarı elden vermişsiniz.Direk kovsa emin olun daha karlıydı ama şimdi sizi mağdur etti.Hile hurdaya girişmenin bedelini ödemişsiniz.

öyle değil işte... patron seni çaktırmadan zorluyor... düşüyorsun şimdi dediğini yapmazsam bana bilenir ileride bir oyun yapar düzen yapar tazminatsız çıkarır korkusuyla kabul ettim ben.

Sizi çok iyi anlıyorum ama o zaman da siz kendinizi zorla kovdurabilirdiniz,işleri ağırdan alırdınız vs...Böyle tam oyun yapmış size.
  • Çıktı girdi yapmanız sizin hataniz olmus. Bütün kazanmış oldugunuz yillari ve izinleri kaybetmissiniz. Kabul etmemeliydiniz. 12 yıl cok uzun bir sure. Yıllık izinler de en bastan başlıyor. O kadar yıl bu alanda bi meslek edinmissiniz her türlü iş bulursunuz merak etmeyin. Eğer kendinizi geliştirdiyseniz hic korkmaniza gerek yok.

• Eşin asgari alırken aylık 2000lira 10 sene ödemeli eve girmek saçmalık olmuş biraz.

12 sene biyerde çalıştıysan işini iyi yapıyorsan bu ayarda bir iş bulabilirsin diye düşünüyorum.

Umarım düzelir hayatınız.
  • Hak etmişsin girdi çıktı niye yaparsın demişler, sizin durumunuzu anlıyorum, o baskıyı, çaresizliği. Mümkün olduğunca az hasarla ayrılmakta fayda var, 120 günü doldurmayı teklif etmeniz mantıklı, hem yeni iş aramaya zaman kazanırsınız sonrasında işsizlik ödeneği alırsınız, bu dönem içinde kısa sürede bulursunuz merak etmeyin 12yıllık tecrübeniz var sonuçta. Hatta imkanınız varsa home ofis olarak bile yaparsınız belki, kendi işinizin patronu olursunuz.

Bu geçiş dönemleri sıkıntılı oluyor,ama bir şekilde geçiyor.

Benim çalıştığım işte süresi belli olmuyor bazen 6 ay bazen 24 ay çalışıyorum. Sürekli firma değiştirmek zorundayım. Hatta dün işten çıkarıldım tazminatsız, ihbarsız, yıllık izinsiz. Eğer bu hakları istersem yeni iş verilmeyecekti.

Bu durumdan memnun değilim ama sorumluluklarımız var. Bir hafta bile işsiz kalmak ciddi sorun olabiliyor. Tuzumuz kuru olsa 1 liramı bırakmayız patronlarda.

• ablacim oncelikle gecmis olsun. dava hakkın varsa sonuna kadar arastır. baktın olmuyor. patrona sana yeni bir is bulmasını soyle. cevresi vardir diye tahmin ediyorum. baktin o da olmadı yerine aldiklari kisiye isleri yanlis ogret. ortaligin icine etsin. ve en son sirketten giderken patronun yuzune tukur ve cik. kendi yaptigindan sonra senin bu davranisina karsi bisey yaparsa adam degildir. ve kendin de yeni is aramaya basla. tecruben var. alismak falan zor diyorsun ama mecbur kalinca alismak kolay oluyor. tecrube ile sabit.
  • Danışmanlık almanız faydali olacaktır. Şehir neresi ?

• Daha kaliteli bir firmada zorlanmadan iş bulabileceğini düşünüyorum. 12 yıllık bir grafiker her dijital matbaa ofisi için kalifiye elemandır.

Eğer İstanbuldaysanız PrintCenter veya Kazmaz Matbaacılık araştırın derim.
  • quote:

Hak etmişsiniz,girdi çıktıyı neden kabul ettiniz ki?Bir de ihbarı elden vermişsiniz.Direk kovsa emin olun daha karlıydı ama şimdi sizi mağdur etti.Hile hurdaya girişmenin bedelini ödemişsiniz.

girdi cıktı yapınca noluyor patronun eline ne geçiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Allah yardımcın olsun. Hiç moralini bozma 12 yıllık bir tecrüben var. Gene aynı sektörde iş bulursun. Ama işte dediğin gibi kurulu düzenin bozulması çok koyar adama, bilirim. Dediğiniz gibi iş-ev arası mesafe, iş çıkış saati, servis vs. bunlar da problem olacak. Umarım gene aynı şartlara uyan bir iş bulursunuz. Tecrübeli olmanız büyük avantaj. Gene de umudunuzu kaybetmeyin, moralinizi yüksek tutun.

Hocam yeri ve zamanı değil farkındayım ama bir şey sormak istiyorum. Kullandığınız 5 mg. reçetesiz anti depresan'ın adı nedir acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

quote:

girdi cıktı yapınca noluyor patronun eline ne geçiyor

Yeniden, yeni bir işe girmişssin gibi düşün. Tazminat alamıyorsun. Patronların çakallığı. Hiç bir patronu sevmem o yüzden, çoğu yer neredeyse yapıyor bunu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ukba Yolcusu

Hanımefendi forumda hiç bayan yok zannediyordum o yüzden size rastlayınca şaşırdım konuya gelince benim durumumda size biraz benziyor bende 12 yılim dolmama 16 gün kala beni haklı fesihle çıkardılar halbuki 12 yılımı doldursaydım 25 gün yıllık izin hakkı kazanacaktım ve izinlerimin ücretinide vermemek için erken çıkardılar herneyse bende hemen işe iade davası açtım eğer kazanırsam inşaallah tazminatımı alacağım bence geç kalmadan hemen dava acın

bayanlar vardır benim gibi niki yle belli etmiyorlardır.
    Çıktı girdi teklifi yaptığında banada izinlerin bizim için çok yüksek çıktı girdi yapalım 14 güne düşsün de demişlerdi. bende işten çıkarmasınlar nasıl olsa işe devam edeceğim diye kabul ettim. allah hepimize kolaylık versin.

Hanımefendi bayanların kendilerini saklamaları bence yanlış sonuçta toplumun yarısı kadın her ortamda olduğu gibi DH'de de kadınlar olmalı ve ahlak kuralları çevresinde erkeklerle herşeyi tartışabilmelidir konuya gelince keşke keyfi olarak çıkartıldığınız eski işyerinden çıktı- girdi yapmadan önce eşinize veya varsa tanıdığınız avukata sorsaydınız eski patronunuz tamamen sizi oyuna getirmiş tekrar söylüyorum hemen dava açın

• O günlerde edevletten sorgulattiginizda açıklamada ne yazıyor ? Eğer ki 12 ücretsiz izin ise 120 günü eksik sayılmaz bilginize .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasir3

Danışmanlık almanız faydali olacaktır. Şehir neresi ?

istanbul küçükçekmece... danışmanlıkta düşünüyorum tam karar veremedim bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szgnsr -- 1 Aralık 2017; 14:59:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkesterone

Hocam Allah yardımcın olsun. Hiç moralini bozma 12 yıllık bir tecrüben var. Gene aynı sektörde iş bulursun. Ama işte dediğin gibi kurulu düzenin bozulması çok koyar adama, bilirim. Dediğiniz gibi iş-ev arası mesafe, iş çıkış saati, servis vs. bunlar da problem olacak. Umarım gene aynı şartlara uyan bir iş bulursunuz. Tecrübeli olmanız büyük avantaj. Gene de umudunuzu kaybetmeyin, moralinizi yüksek tutun.

Hocam yeri ve zamanı değil farkındayım ama bir şey sormak istiyorum. Kullandığınız 5 mg. reçetesiz anti depresan'ın adı nedir acaba ?

tabiki size bir ilaç adı vermem doğru değil bana doktor aracılığıyla ilaç yazıldı ve doktor ilacı verirken bu bir antedepresan hapı değil diyerek verdi.
    tüm ilaçlar doktor tarafından verilmelidir düşüncesindeyim kişiye göre değişir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erich Fromm

quote:

şükret en azından nefes alabiliyorsun. ne hakla şikayet edersin şükretsene. adam sana allah rızası için 12 sene boyunca iş vermiş. bence git bir adamın elini öp dua et adama. "allah sizden razı olsun" de. maaş yüksek olduğu için işten çıkardıysalar dert etme "allah sizi başımızdan eksik etmesin de 1400 liraya da çalışırım ben" de."gerekirse haftada 100 saat te çalışırım" de. biraz minnet göster. şükret. siz insanoğlu işte hep böyle nankörsünüz. şükretmeyi bilmezsiniz.
    ama hep kafirler yüzünden adam sizin çalıştığınızın yarısını çalışıp aldığınız paranın 2 katını alıyor pis kafirler. hep müslüman ülkeleri onlar bu hale düşürdüler.

Hocam ağır trollsün ama bu konuya yakışmıyor.

hocam troll falan değilim. bir gerçeği görmesini sağlamaya çalıştım sadece. bu gerçeği idrak edemediği sürece acısını dindirmek için gereken doğru hamleleri bulamaz.

ne alakası var , bak en çok + alan mesajlara ne güzel açıklamışlar. 20 IQ lu insanlar burda trollük yapıyor deli oluyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.