C

Yarbay
09 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
16 üye
Görüntülenme
Toplam: 2688 (Bu ay: 14)
Gönderileri

Mesela halkçılığı insanlar komünizm sanıyor, hatta Atatürk'ü komünist görenler de var. Halkçılığı düz mantık anlarsan her şey halk için, orak falan diyerek komünizm gibi bir anlam çıkarabiliyor insanlar. Atatürk ayakkabı fabrikası kuruyor, çünkü Osmanlı böyle bir şeyi hiç yapmamış bile, ayakkabı fabrikası hiç yok ülkede. Millet çarıkla dolaşıyor fasfakir bi halk var. Atatürk çok üzülüyor fabrika açıyor. Sonra özel sektör de üretmeye başlayınca onları zarar ettirmemek için satıyor fabrikayı. Devlet ayakkabı üretmez, denetler. Sonra İzmir kongresi konuşmaları var, Serbest fırkayı kurması var. Adam aslında liberal bir adam. Ülke berbat halde olduğu için ilk başlarda biraz ittire kaktıra bir şeyler yapmaya çalışıyor.

Devletçilik, bu zaten 2023 de uygulanmıyor. O zaman için doğru bir şey. Devlet denetim yapar, ha AKP iktidarı denetim de yapmıyor o onların sorunu. Yok şeker fabrikaları satılmış da, satılsın nolcak? Devlet küçük olmalı, her şeye atlamamalı. Yok Mansur bakkal açıyormuş böyle saçma bişey olur mu? Halk ekmek bile kapatılsın. Atatürk şimdi yaşasa böyle yapardı.

Diğer ilkeler zaten mantıklı şeyler. Her akılcı insanın yapması gereken şeyler.

Bir kere ülkenin sokakları parkları güvenli değil. Türk çocuğu, sokağa bile çıkıp oynayamıyor başıboş köpeklerden dolayı. Park yapmışlar çevresinde başıboş köpekler dolanıyor, ya ısırıyor ya havlıyor. Bir çocuk çocukluğunu yaşayamıyor. Bizim zamanımızda asla böyle değildi futbol oynardık hep. Bunlar yetişkinler için bile tehdit. 4 sene önce Kayseri de 14 yaşındaki çocuğu köpekler parçaladı medyada o kadar yer verilmedi. Bu ülkeyle ilgili çok şey söylerim ama sinirleniyorum sonra kötü konuşurum ifadeye çağırırlar.

Hadi onu geçtim, eğitim berbat. Sen çocukları geleceğin Elon Muskları olabilecek potansiyelde eğitmiyorsun. Avrupalı çocuklar derslerde duvar ustalığı bile öğreniyor. E lazım olabilir.

Tarım berbat, İsraile kızıyorsun, fakat İsrail tohumu ekmeyenlere ceza veriyorsun ödenek vermiyorsun omg Sonra çiftçi aşırı ilaçlama yapıyor, nar yiyen çocuk zehirden ölüyor. Bak en ufak denetim bile yok ülkede.

Vergiler aşırı yüksek herkes için. %20 KDV %15 de gelir vergisi. Her şey vergi.

Ulan sen İsraille Amerikayla falan nasıl savaşa girecekmişsin? Adamların bir şey yapmasına gerek yok, kuduz mikrobu salsalar sokaklara köpeklere tamam her köpek 1 kişiyi ısırsa, 1 günde 10 milyon kişi ölür. Aşı yetişmez zaten. İsrail tohum vermezse, açlıktan ölürüz. Ata tohumlarını gittin yasakladın. Böyle abidik gubidik durumlara soktular ki bizi.

Ben horlama sesinden uyuyamam da hiç, diyorum acaba kulaklık taksam müzik dinlesem bastırmak için olur mu? MP3 playera müsaade ediyorlar mı? Veya kulak tıkacı da olabilir.

Ben hamas mamas bilmem, tv izlemiyorum umrumda da değil. Ama Filistinlilerin savaşmaya hakkı var. Toprakları satmayla da olsa elinden alınmış. Bugün Antalya da Ruslar daire alıyor vs. kalkıp daire aldık buralar bizim toprağımızdır diyemezler, derlerse çarşı karışır. Bu da onun gibi.

Yani savaşmaya hakları var, bu Filistinlileri terörist yapmıyor. Hamasın da İsrail tarafından kontrollü bir şey olduğunu düşünüyorum ama.

En azından modeme takılı diske erişip bir şeyler yapılabilse iyi olurdu. Yok mu bu aletin böyle bir işlevi?

Econet EN7513GT kullanıyormuş. 900 mhz görünüyor.
Archer C5V iç görüntüsü, işlemcisi vs.(ss li)Archer C5V iç görüntüsü, işlemcisi vs.(ss li)Archer C5V iç görüntüsü, işlemcisi vs.(ss li)Archer C5V iç görüntüsü, işlemcisi vs.(ss li)

Gerçi bir çok router 2.6.36 kernel kullanıyormuş. Fakat 12 yıl önceki kernel bir sürü CVE açığı vardır. TTnet gibi ufak bir firmanın bu açıkları kapatacak programcısı var mıdır orası muamma. Redhat bile bu kadar eski Linux kerneli kullanmıyor. Güya güncelleme de geldi geçen ama sizce en azından güvenlik açıklarını kapatıyorlar mıdır?

nmap -P0 -sV 192.168.1.1

Bu komutla baktım bu arada.

Mesela bende openwrt var 5.10.x kernelini kullanıyor. çok daha güvenli. Yeminle hızda da var fark var, güya Archer ın işlemcisi en7513GT, 900 Mhz bendeki 800 Mhz ama bendeki daha hızlı çalışıyor.

EDİT: çalışmıyormuş. Bir an çalıştı sonra çalışmadı.

Güncel bilgi. Ek ayar gerektirmiyor. Öbür modemim archer c5v de öyle bi ayar bile yok direk çalışmıyordu  

Ek olarak bunun USB HDD'yi direk tanıdı. Archer C5v tanımıyordu. Asus bi tane router vardı onda da sorunsuz çalışıyordu bu USB HDD. Archer a takıyorum çalışmıyor.

NTFS disk olmasına rağmen görmüyor. Başka bir routera takıyorum o görüyor. Fakat bunda görmüyor.

Ulan redditte Biden i eleştiren konu açamıyorum ya. Direk yasaklı. Ne güzel Biden gömüp Trump övcektim, açamadım. Açsam bile ana avrat sövüyorlar. Nasıl demokrasiymiş bu ya? Acaba Türkiye daha mı demokratik bunlardan diye düşünmüyor değilim. Yok Biden'a el hareketi falan çekiyorlar tiyatro omg kesin Biden FBI a söyleyip kafasına falan sıktırıyordur sonradan.

Hakkında
Meslek: Öğrenci
Forum İmzası:
GM 9 PRO kullanıcısı ||NVIDIA GTX 1080 TI 12GB 256 Bit||INTEL i5 3570 || 12 GB 1666 MHz RAM || Gigabyte anakart ||

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
Hakkımda:
23560d28cd3eaec086a69269552e948b7.jpg23560d28cd3eaec086a69269552e948b7.jpg23560d28cd3eaec086a69269552e948b7.jpg23560d28cd3eaec086a69269552e948b7.jpg
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17.321
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 733.176 (Bu ay: 8.655)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 16.198 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.