Yarbay
Tarihinde Katıldı

Toplam: 2947 (Bu ay: 1)
Sen belki içsel olarak düşünmüyorsun ama beyin arka planda bilinç altında çalışıyor. Verileri işliyor. Bu durdurulamaz. Sonra bir gün bir sabah bir uyanıyorsun düşüncelerin değişmiş. Bu olmuyor mu oluyor.
Yani böyle bir kafa çok saçma. Sorgulayacaksın ki neyin ne olduğu belli olacak kafan net olacak. İnsan kafasında 7/24 şüpheyle yaşayabilir mi? İnsan ateist de olabilir, müslüman hristiyan budist de olabilir. Ama böyle korku içinde yaşamak insanı çok yorar.
Çoğu insan bence böyle.
Eğer tanrı veya tanrılar varsa, bilakis çok güçlüdür. Bir şeyler yaratıyor olması da çok acayip değil o zaman. Bir butona basıyorsun tak oluyor gibi. E biz normal insanlar, neden birtakım tanrılara sırf böyle onlar için kolay olan bir şeyi yaptıkları için böyle sürekli tapınmak durumundayız ki? Aslında çok saçma.
Mesela ufacık bir adam kocaman halterci kaldirsa misal Naim Süleymanoğlu, dersin bu adam ne kadar kuvvetli. Oysa zebellah gibi bir adam kaldırsa o kadar da acayip gelmez. Bir neden sonuç ilişkisi var çünkü.
Tanrı veya tanrılar varsa muhtemelen bunları takmıyorlardır. Bir arkadaşımın bi lafı vardı. Yaratıp gitmişler işte. Boşver şarabını iç derdi sonra da.
Aşk diye bir şeyin aslında olmaması
Şimdi biz insanlar hayvanlardan daha zekiyiz. Bir şeyleri sebepsiz olarak yapmak, genelde bizi çok rahatsız eder. Ve bizim egomuz var. Bizim özgür irademiz var, sırf doğa genetik kodlarımıza işlemiş diye bir şeyi yapmaktan nefret ederiz. Buna bir kulp bulup öyle yapmak kendimizi daha iyi hissetmemizi ve daha egomuzun tatmin olmasını sağlar. Mesela çoğalmak. Bu doğamızda var, ama sırf doğamızda olduğu için çoğalmaya bir yatkınlığımız, bir baskılanma var içimizde. Fakat sırf bu yüzden de çoğalmak, sırf bir hayvan gibi sebepsizce, bu biz insanlara ağır geliyor. Çünkü biz medeniyiz, hayvan değiliz. Sebepsizce sırf doğa bizim genetik kodlarımızda bunu zorladığı için yapmak, insan doğasına ağır geliyor. Bizim bir egomuz var. Hayır, biz bunu istediğimiz için yapıyoruz demek için kalkmış birileri aşk meşk diye bir şey uydurmuş.
Aşkın özellikle de evlilikten birkaç sene sonra güya bitmesi de bu sebepten. Artık bir anlamda "çoğalmış" oluyorsun tam olarak olmasa da. Erkek için sen görevini yapmışsın, yani malum görev işte. Doğum kontrolü vs yapmak erkeği bağlamıyor. Erkek bu işi sadece yapmış olduğu için tatmin oluyor.
Biri bir ara twitterda bir şey yazmıştı çok kaba ama biraz gerçek. Aşk seks isteğinin aşırı olmasıdır filan gibi bir şeydi ama komik bir tabirdi, tam hatırlayamadım.
Bence bu aşk filmi saçmalıklarındansa, insanların bunu bilip kabul edip öyle hayatı yaşaması daha iyidir. Sonra insanlar evleniyor, 2 sene sonra yaa aşk bitti hııağğ diye üzülüyorlar. İnsan her zaman aynı şeyi hissedemez. Sadece farklı şeyler yaparak farklılık yaratırsan belki.
Aşk diye bir şeyin olmaması
|
Ya Thor gerçekse?
|
Şimdi diyeceksiniz bunun felsefeyle alakası ne? Dünyaya gelişimizin amacı çoğalmak, çoluk çocuk yapmak değil mi? Bu bir gerçeklik. Evrimsel olarak amacımız bu. Zaten bence bu felsefeyle kafayı çok kıran Nietzsche filan bence kız bulamadıkları için kafayı kırdılar. Bence kadın arkadaşları olsaydı, felsefeyle o kadar uğraşmazdılar gibi geliyor bana.
Bu olay çok uzun zamandır canımı sıkıyor, içimi kemiriyor. İnsan bu ülkede kendine uygun bir kız bulamıyor. Turbolinea gibi yakında insanlar çok kötü diye diye dolaşıcam diye korkuyorum, eczanem yok bir tek.
İnsanlar din önemli değil falan der ama önemli arkadaşlar. Hadi takılma falan neyse, diyelim evlenmek istiyosun, ateist bir adamsın. Kıza dedin böyle böyle, kız anasına babasına böyle böyle diyecek, onlar da diyecek olmaz öyle şey zart zurt. çok büyük sorun olacak. Hadi diyelim ikna ettin bir şekilde, evlendin çocuk yaptın, yok diyecek adı Sümeyye olsun, erkek olursa Muhammet olsun. Haydaa, bunlar büyük kavga sebepleri. İnsan sırf güzel diye bir kızla evlenemiyor işte.
Burası Türkiye. Ateist kız o kadar fazla yok Türkiye'de istatistiksel olarak. Var olanları da almışlardır. He bir de birçok ateist kız da mal oluyor, uyuşturucu mübtelası falan oluyor, yarısını eledin böyle diyelim. Veya 7 tane kedisi 2 tane köpeği olan hayvanseverliğin cılkını çıkarmış, her tarafı dövmeli garip bir tip çıkar. Veya çok dağıtmış AIDS'li biri de çıkabilir. Ateist iseniz en güzeli bu ülkeden gitmek yabancı kız almak.
Hadi diyelim gizlesen, o da sorun olur mu bilmiyorum.
Gerçekten bakıyorum bakıyorum, istatistiksel olarak bir ateist olarak Türkiye'de kız bulup evlenemezsin hayatta. Sırf bu sebepten bu ülkeden gitmek lazım.
Bu olay çok uzun zamandır canımı sıkıyor, içimi kemiriyor. İnsan bu ülkede kendine uygun bir kız bulamıyor. Turbolinea gibi yakında insanlar çok kötü diye diye dolaşıcam diye korkuyorum, eczanem yok bir tek
İnsanlar din önemli değil falan der ama önemli arkadaşlar. Hadi takılma falan neyse, diyelim evlenmek istiyosun, ateist bir adamsın. Kıza dedin böyle böyle, kız anasına babasına böyle böyle diyecek, onlar da diyecek olmaz öyle şey zart zurt. çok büyük sorun olacak. Hadi diyelim ikna ettin bir şekilde, evlendin çocuk yaptın, yok diyecek adı Sümeyye olsun, erkek olursa Muhammet olsun Haydaa, bunlar büyük kavga sebepleri. İnsan sırf güzel diye bir kızla evlenemiyor işte.
Burası Türkiye. Ateist kız o kadar fazla yok Türkiye'de istatistiksel olarak. Var olanları da almışlardır. He bir de birçok ateist kız da mal oluyor, uyuşturucu mübtelası falan oluyor, yarısını eledin böyle diyelim. Veya 7 tane kedisi 2 tane köpeği olan hayvanseverliğin cılkını çıkarmış, her tarafı dövmeli garip bir tip çıkar. Veya çok dağıtmış AIDS'li biri de çıkabilir.
Hadi şansa bala birini buldun, o da çocuk istemeyebilir. Antinatalist falan çıkar. Ben şahsen 5 çocuklu bir aile kurmak isterim. Ama ateistlerin çoğu da woke. Ben tamamen kendi çıkarlarımı düşünüyorum, yok globalistler çocuk yapmayın ühüh desinler, beni bağlamıyor. Ben ne istersem onu yaparım. Ateist iseniz en güzeli bu ülkeden gitmek yabancı kız almak.
Hadi diyelim gizlesen, o da sorun olur mu bilmiyorum.
Gerçekten bakıyorum bakıyorum, istatistiksel olarak bir ateist olarak Türkiye'de kız bulup evlenemezsin hayatta. Sırf bu sebepten bu ülkeden gitmek lazım.
Bu kaçıncı be kardeşim? Her gün İsraillilere laf söylüyorsunuz, Gazze'de çocuklar ölüyor diyorsunuz, kendi ülkenizde bunu yapıyorsunuz. Hiç mi utanmıyorsunuz siyasetçiler?
Bunlar tabii ki yapılsın, ama 7/24 bunlar yapılıyor, ama ülkenin sosyal problemleri hakkında hiç ama hiçbir şey yapılmıyor. Hadi para vermesinler, ulan vergileri filan düşürün bari. Onca Aile bakanı zart zurt bakanı var bunlar ne iş yapıyor? Hiçbir şey yapamıyorlarsa vergi yükünü azaltsınlar. İnsanlar çocuk yapmıyor, nüfusumuz yaşlanıyor. Kimsenin umrunda değil. çocuk yapma istatistiği sihalardan çok daha önemli bir konu. çocuk yapmazsa millet 10-20 sene sonra o İHAyı kullanacak adam bile bulamazlar.
Veya bir çocuk yapıyorsun, sokaktaki başıboş gezen itler parçalıyor. La böyle şey olur mu? Böyle bir şey olursa ben devlet mevlet tanımam cinnet geçiririm artık. Bu devlete tapmayı da artık çok saçma buluyorum zaten. Devlet işini düzgün yapsın, vatandaşın önünü kesmesin yeter.
Süresiz nafaka saçmalığı var. Dış güçler mi izin vermiyor? "Hayıır nafaka süreli yapamazsınız o zaman size ambargo koyarım şayzeee" filan mı diyorlar?
Ülkenin ciddi sosyal problemleri var, ama sadece savunma sanayisinde iyi şeyler yapılıyor geri kalan her şey Hindistan gibi. Hindistan da böyle adamlar çok gelişti silahta ama mesela, yılda 20 bin kişi kuduzdan ölüyor Hindistan'da biliyor musunuz?
Zaten her şey askeri başarı da değil, Amerika da çok güçlü Çin den ama git gide kan kaybediyor. Bilakis Türkiye bir savaşta da asla yalnız kalmaz. Hiçbir şey üretmiyor olsa bile herkes Türkiye yi kendi tarafında ister.
Meslek: Öğrenci
GM 9 PRO kullanıcısı ||NVIDIA GTX 1080 TI 12GB 256 Bit||INTEL i5 3570 || 12 GB 1666 MHz RAM || Gigabyte anakart || Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı |
23560d28cd3eaec086a69269552e948b7.jpg23560d28cd3eaec086a69269552e948b7.jpg23560d28cd3eaec086a69269552e948b7.jpg23560d28cd3eaec086a69269552e948b7.jpg |
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17.713
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 881.596 (Bu ay: 8.728)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 16.444 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic