Şimdi Ara

12 yıldır çalıştığım şirketten nedensiz kovuluyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
9.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun, hayatta oluyor böyle şeyler. Yazınızı okuyunca benim de içim daraldı. Benim de en büyük korkum işimi kaybetmek, iş değiştirmek vb konulardır.
    Bence mümkünse işe iade davası falan açmayın başka yerde iş bulun. Düşünsenize dava açsanız ve işe iade edilseniz ne olacak? Küçük bir yermiş, kurumsal firma değil, zorla geri dönseniz patron ne düşünür? Size orada iyi gözle mi bakarlar? Mobbing ve kötü muamele görürsünüz, burnunuzdan getirirler bence. Değmez. Nasıl uğraşacaksınız, dayanamayıp kendiniz ayrılmak zorunda kalırsınız eninde sonunda.
    İşinizin en iyi yanı zamanında çıkabilmekmiş. Özel sektörde çoğu zaman geç saatlere kadar çalışılıyor, küçük çocuğunuz da varmış, 17:30'da en geç çıkmam lazım diye iş ararsanız zorlanabilirsiniz.
    Kredi konusu da şanssızlık olmuş, onu çok kafanıza takmayın, ödeyemezseniz evi satarsınız, zararınız olmaz ama ev sahibi olma şansınız da gider.
    Benim önerim güzellikle konuşun anlaşın, işsizlik maaşı için 120 prim günü dolana kadar işte tutsunlar sizi, gerekirse eksik gün sayısı için ücretsiz çalışın veya primimi ben karşılarım deyin vb. anlaşın mutlaka. Sonra çıkarsınlar işten.
    İlacınızın dozunu artırmanızda sorun olmaz, reçetesizse zaten etkisi sınırlıdır. Ancak bence yine doktora gidin reçeteli bir antidepresana başlayın önlem olarak. Yapınız uygun, bir de depresyona girerseniz iş de bulamazsınız daha çok zarar görürsünüz. Korkmayın ilaçtan ben yıllardır kullanıyorum antidepresan çok faydasını gördüm.
    Tekrar geçmiş olsun, zor konular, eşinizin desteği de önemli olur bu zamanlarda.
    Son olarak, kovulan eleman yerine alınan kişiye kovulanın işi öğretmesini istemek de çok gaddarcaymış. Ben olsam öğretmezdim. İşsizlik primi konusunda yardımcı olmazlarsa siz de sallayın gitsin.

• Özel şirket böyledir, kanını emer resmen özellikle Türkiye’deki. Sizde yine insaflılar bizim şirkete personel alınırken daha istifa kağıdını da alıyoruz tazminat falan hiçbir şekilde vermiyoruz. Vicdan yapmaya gerek yok o kazanacağına biz kazanıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay anasını be insanlar türkiyede neler yaşıyor ülkenin her yeri ibret alınacak cinsten yeminlen

• Sizi işten çıkarmaya karar vermişler,sonra çıkarırsak çok öderiz deyip önce bir güzel çıktı girdi yapmışlar.

Sonra biraz daha bekleyip çıkarılacağınızı iletmişler.

allah bilir istifa dilekçesi de almışlardır

Kısacası kötü niyetlilermiş

• Mal mal konuşmuşuna bari bişeye yaramıyosun yazma git elinle başka işler çevir beyinsiz

• quote:

Orijinalden alıntı: balki1721

Mal mal konuşmuşuna bari bişeye yaramıyosun yazma git elinle başka işler çevir beyinsiz

doğru konuş. sen beyinlisin sanki lafa bak.

• Yaptığınız iş itibariyle başka bi yerede gitseniz 17-17.30 gibi çıkarsınız. Çık gir yaptırılması patronunuzun ne kadar kaliteli (!) biri olduğunu gösteriyor. Firma ismini özelden yazın baride siz çıktıktan sonra hem çevremizi uyaralım hem de gerekirse ifşa edelim. Bu kadar ...lık cidden akıl alır gibi değil. Oturduğum yerden bi dünya küfür ettim adama. Fabrikası var bilmemnesi var ama 2700 lirayı çıkarıp asgari ücretli işe alıyor. Çünkü aradaki farka ihtiyacı var. İzinler birikmiş yıllık 20-25 fazlaymış.

Çıkarıldığınız anda dava açın. Zorla çık gir yaptırıldı diyin. Mahkeme sizi haklı bulacaktır. Ne kadar kansız adamlar var arkadaş memlekette ya.

• 12 yillik calisansaniz sektorde gayet kolay bir sekilde is bulabilirsiniz. Siz simdiden is bakin kendinize. Bir de is gorusmesine gittiginizde ik ile konusurkeneski isvereniniz hakkinda asla atip tutmayin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 yıldır 2700e kendinizi bağladığınız yeter de artar bile. Burada çoğu kişi sizi çözmüştür. Siz olduğunuz yere alışıp bağlanıyorsunuz. Zamanla dışarıya karşı kendinize güveniniz azalıyor. Korkuyorsunuz. Bu yüzden fırsatları kaçırıyorsunuz. Kaybediyorsunuz. 12 yıl neredeyse aynı maaşla çalışıp (işin gereği maaş 3aşa 5yukarı aynı olabilir, artması gerektiren bir iş değildir belki) en azından terfi bile almadığınız bir yer ise kendiniz çıkmak için bile geç kalmışsınız. Bir iş dünyanın sadece bir yerinde eşsiz değildir. Zamanda alsa aynı pozisyondan iş bulursunuz. Ama bağlanmayın. Sürekli fırsatlara açık olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mac00 -- 1 Aralık 2017; 19:26:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zuckuss

12 yillik calisansaniz sektorde gayet kolay bir sekilde is bulabilirsiniz. Siz simdiden is bakin kendinize. Bir de is gorusmesine gittiginizde ik ile konusurkeneski isvereniniz hakkinda asla atip tutmayin.

İyi noktaya değinmiş. Eski işveren hakkında kötü konuşmayın.

• Yürü git anten

• bence hem yasal olarak hakkınızı arayın hem de bu arada iş arayın. 12 yıllık tecrübeniz var, belki ilk aşamada biraz daha az kazanabilirsiniz ama performansınıza bağlı olarak çok daha fazlasını da kazanabilirsiniz. İşsiz kalmak sorun değil, umudunuzu yitirmek daha büyük sorun. İnançlı kalın, her şey daha güzel olacaktır. Vakit kaybetmeden malum kariyer sitelerinden iş başvurularına başlayın.
  • Sizin yaptığınız en büyük hata eşiniz asgari ücret kendiniz özel sektörde 2700 TL maaş alırken 2000 TL ödemeli ev kredisine girmeniz olmuş.

Biz hep bundan kaybediyoruz. Herkes ev sahibi olacak, herkes araba sahibi olacak, herkes iphone kullanacak, herkes tatil yapacak diye bir dünya yok. Keşke olsa ama yok. Daha kazanmadığımız paraları harcıyoruz.

Şu an zengin fakir ayırt etmek zor. Herkes markalı giyiniyor geziyor tozuyor. Evi olmayan adam 150 bin TL'lik arabayla geziyor. Ondan sonra gelsin hacizler, mahkemeler, kavgalar, cinayetler.

Umarım ailenizin size destek çıkabilecek durumu vardır.

• hiç stres, sıkıntı yapma ablacım. yeni iş bulursun kolay bir şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Sizin yaptığınız en büyük hata eşiniz asgari ücret kendiniz özel sektörde 2700 TL maaş alırken 2000 TL ödemeli ev kredisine girmeniz olmuş.

Biz hep bundan kaybediyoruz. Herkes ev sahibi olacak, herkes araba sahibi olacak, herkes iphone kullanacak, herkes tatil yapacak diye bir dünya yok. Keşke olsa ama yok. Daha kazanmadığımız paraları harcıyoruz.

Şu an zengin fakir ayırt etmek zor. Herkes markalı giyiniyor geziyor tozuyor. Evi olmayan adam 150 bin TL'lik arabayla geziyor. Ondan sonra gelsin hacizler, mahkemeler, kavgalar, cinayetler.

Umarım ailenizin size destek çıkabilecek durumu vardır.

e ne yapsın bu insanlar, sistem kölelik çarkını döndürmek için sürekli tüketmeyi pompalıyor. övünmek adına söylemiyorum fakat herkes zeitgeist, fight club izyeyip chomsky kitaplarıyla büyümedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: SuwaTr

Özel şirket böyledir, kanını emer resmen özellikle Türkiye’deki. Sizde yine insaflılar bizim şirkete personel alınırken daha istifa kağıdını da alıyoruz tazminat falan hiçbir şekilde vermiyoruz. Vicdan yapmaya gerek yok o kazanacağına biz kazanıyoruz

hata sende değil, bu muameleye rağmen işe giren adamda.
  • Kardeşim kesinlikle canını sıkma, demesi kolay diyeceksin tabi ama iş değişikliğinde yaşanan depresyonun normal olduğunu kabullendir kendine önce. Bazı insanlar böyledir bir çoğu evham tabi ama hayatının önemli bir parçası elinden kaydı gitti gibi üşünüyorsun, hiç öyle bir durum yok, yeni bir iş bulup birkaç ay geçince unutursun. Bazı insanlar da vardır, ev geçindirmesine rağmen tak tuk iş değiştirir, rest çeker vs, zerre kafaya takmaz, bazıları da aşırı evham yapar sizin gibi, normak şeyler bunlar.Çocuğun var, çocuğunun herşeyden önce mutlu bir anneye ihtiyacı var, o çocuk için para şu anda hiçbirşey iifade etmiyor tek istediği annesnin ve ailesinin mutlu olması, bunu düşün.

Merak etme düzelir herşey, mesleğin var boş gezenin boş kalfası değilsin, rahatlıkla iş bulursun azıcık moral ve gayret, başarılar...

• Offff 12 yıllık iş deneyimi olan birini ayrica bu deneyim istikrarli deneyim, şirketler bu cvyi görüp anında senin peşinde koşarlar.

Boşuna ağıt yakmayi birakın hanimefendi hayat uzun bir yol hep ayni arabayla varamazsınız gideceğiniz yere, benzini biter, bozulur, hurda olur.

Bakın yolunuza başka arabayla belki daha konforlu olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: szgnsr

quote:

Orijinalden alıntı: IbrahimAkca

Hak etmişsiniz,girdi çıktıyı neden kabul ettiniz ki?Bir de ihbarı elden vermişsiniz.Direk kovsa emin olun daha karlıydı ama şimdi sizi mağdur etti.Hile hurdaya girişmenin bedelini ödemişsiniz.

öyle değil işte... patron seni çaktırmadan zorluyor... düşüyorsun şimdi dediğini yapmazsam bana bilenir ileride bir oyun yapar düzen yapar tazminatsız çıkarır korkusuyla kabul ettim ben.

tam tersi , sizi tongaya düşürmek için her şeyi yapmışlar
    bu devirde hangi patron çalışanını bu kadar düşünüp bu işlere girer ?

iş kanunları çok teferruatlı bu nedenle işi iyi bilenlere danışıp ona göre davranılmalı (mahkemeye verilirse ne olur gibisinden)
    bu gibi işleri Ali Tezel iyi biliyordu galiba ,para karşılığı yardım alınabilir ve eğer kazançlı olursunuz cevabını alırsanız, iyi bir avukat aracılığıyla dava açılmalı

davayı kazanamazsınız denilirse boşa para harcamanın gereği kalmaz

diğer konu ise işten çıkartılınca dünyanın sonu gelmiyor ,yüz kızartıcı bir nedenden çıkartılmadığınız sürece tecrübeli eleman mutlaka iş bulur

• İşe iade davası açılır,haklı bulunmanız halinde işveren ya size tazminat öder yada işe geri çağırmakla yükümlü tutulur.Anlattığınız olayda muvazaalı bir işlem var.Mutlaka bir avukattan destek alın.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.