Şimdi Ara

12 yıldır çalıştığım şirketten nedensiz kovuluyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
9.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byoqan

    selamlar
    öncelikle geçmiş olsun hepimizin başına zaman zaman gelir

    meslekdaşız
    ancak ben daha mesleğin çok başındayım
    2013den beri dijital baskı sektöründe
    şoför-operatör- grafiker şeklinde bir grafikle mesleğimi elime aldım

    son işe girdiğim yerde de şoförlük yapıp grafikerliğe geçtim
    1.5 yıldır burdayım şuanda 2000 tl maaş alıyorum.
    zeytinburnu-güngören-laleli piyasasına iş yapıyoruz.
    burdan çıksam x yerde 2500-3000 alabilirim ancak ahde vefa tabi ki önemli.
    demek istediğim 12 yıllık grafikersiniz bu kaygılarınız braz fazla
    yan masamda oturan arkadaşım 25 yaşında 5000 lira maaş alıyor...


    siz dijital baskıda ne üzerine tasarım yapıyordunuz ? ( giyim,ev tekstili vs ? )

    Reklam üzerine genelde cephe reklam baskıları, tır baskıları, büyük afişler gibi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: we[AGRA]

    Sizin yaptığınız en büyük hata eşiniz asgari ücret kendiniz özel sektörde 2700 TL maaş alırken 2000 TL ödemeli ev kredisine girmeniz olmuş.



    Biz hep bundan kaybediyoruz. Herkes ev sahibi olacak, herkes araba sahibi olacak, herkes iphone kullanacak, herkes tatil yapacak diye bir dünya yok. Keşke olsa ama yok. Daha kazanmadığımız paraları harcıyoruz.



    Şu an zengin fakir ayırt etmek zor. Herkes markalı giyiniyor geziyor tozuyor. Evi olmayan adam 150 bin TL'lik arabayla geziyor. Ondan sonra gelsin hacizler, mahkemeler, kavgalar, cinayetler.



    Umarım ailenizin size destek çıkabilecek durumu vardır.

    nasıl olsa çıkarılma korkusu yok diye birimizin maaşı krediye gider düşüncesiyle yaptık. ve çocuğumuzu düşünerek ileride bizim gibi kira sıkıntısı çekmesin ona bir ev bırakalım düşüncesiyle




  • Bişey sorucam patrona "madem çıkarıcaktiniz neden bana parayi bosa harcama ev kredisine gir dediniz" diye sordunuz mu ?

    Şuan bu hikayedeki en buyuk problem bu gibi geldi bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli bir hayat tecrübesine sahip, çoluk çocuk sahibi insansınız. Bu kadar çekimser olmayın. Daha iyi iş bulacağınızı düşünüyorum. Bir an önce aramaya başlamak lazım. Kendinizi kesinlikle iyi pazarlamalısınız, iş görüşmeleri önemli. 2700 çok para değil, yeni görüşmelerinizde en kötü yine 3000'den kapıyı açarsınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

    işten çıkarılmak normal bir durum hanımefendi, öyle dünyanın sonu olacak bir durumda yok. 12 yıldır çalışıyorsanız işinizin erbabısınızdır, alın cv'nizi elinize, öncelikle aynı sektördeki rakiplerinize başvurun. Sizi havada kaparlar, maaşınız da daha yüksek olur. Tecrübeli elemana iş her zaman vardır. En kötü ihtimalde 2700 değil de 2500 alır işe başlarsınız. 12 yıllık elemana 2700 çok komik bir rakam, onlar kovmasa da sizin ayrılmanız gerekirdi şimdiye kadar.

    Sağlık olduğu sürece hiçbirşey canınızı sıkmasın, depresyona sürüklemesin sizi.. İş dediğiniz nedir ki? Para dediğiniz nedir ki? Hepsi hallolur, siz metin olun. Selamlar
    [Deleted from big topics]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi billy brown -- 8 Ocak 2018; 10:52:54 >
  • szgnsr kullanıcısına yanıt
    Hak etmiş az bile yapmışlar birde konuyu açarken zeki birisi olduğunu düşünmüştüm.

    Kovsalardı en azından işsizlik maaşını , ihbar kıdem tazminat hakkı ayrıca işe iade davası ile yüklü bir para yane her türlü zarardasınız az bile olmuş lafı çuk diye oturmuş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yere bağlı kalmanız hata yapmanıza hep neden olacaktır 12 yıllık tecrübeyi millet havada kapar hiç bir şekilde morel bozmadan şirketlere başvuru yapın daha yüksek maaş alacağınıza eminim boşuna tedirgin oluyorsunuz en fazla bir kaç hafta uygun işi ararsınız sonrası gelir sadece kendinize güveniniz eksik bunu kırdığınız an başarıya ulaşırsınız...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayan değil kağğdın !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakiyyyy -- 2 Aralık 2017; 11:11:43 >
  • 12 senelik tecrübeniz var, bi yere cv atsanız ertesi gün çağırırlar zaten korkulacak birşey yok. Aynı fiyattan belki daha yükseğinden dahi başlayabilirsiniz
  • Is hayatinda babaniza bile guvenmeyin.



    girdi ciktiyi kabul etmekle zaten bastan hatayi yapmissiniz.



    Calisma bakanligina muracaat edin. Girdi cikti yaptiginizi patronun zorladigini ispat edebilirseniz buyuk bir tazminat patrona kacar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kariyer.net olsun işin olsun olsun tonla grafik ilanı var. Bende grafik tas. mezunuyum 2004 de ajansda bir sene çalıştım meğer sigortamı yatırmamışlar sonra meslekten soğudum bıraktım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tazminatını almışsın buda birşeydir. hiç alamadan çıkanlar var.
  • İsten kovulunca tazminatinizi aldinizmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Girdi çıktı yaparak tazminat ödemeyi hangi şirket göze alabilir ben buraya takıldım.

    3,5 senedir aynı şirkette çalışıyorum. İşime güvendiğim için kredi ile araç aldım. Fakat bu süre zarfında hiç girdi çıktı yapılmadı. Eğer öyle birşey yapacak olurlarsa sgk şikayetimi sunarım. Doğrudan işten çıkarsalar hiçbir sorun olmaz. Tazminatı, kalan yıllık izinlerinin ücretlerini alır işten ayrılır, yeni iş ilanlarına bakardım.

    12 yıl özel sektör için oldukça yüksek. Buradan yola çıkarsak tecrübelisiniz. İşsiz kalma olasılığınız çok çok az. CV hazırlayıp, aynı iş kolunda farklı firmalar ile görüşün. Allah yardımcınız olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 2 Aralık 2017; 17:0:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şubat ayında patronun hiçbirşeyden bahsetmeyip işten çıkarmasıyla, çıktı girdi yapıp Kasım ayında çıkarması arasındaki fark nedir. Bilen biri birkaç cümle ile yazabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynısı geçen sene başımıza geldi. eşim 5 yıldır aynı şirkette çalışıyor ve 2 tarafta birbirinden memnundu. eşim hamile kaldı, hamile iznine çıkmadan önce gel seni işten çıkaralım tazminatını taksitle ve biraz daha düşük ödeyelim sana iyilik yapalım doğumdan sonra da tekrar girişini yapalım dediler. bizde sizin gibi bu tongayı yedik.

    sonuç eşimi geri işe almadılar. ihtarname çektim ve asgari ücretten dolayo sgk tazminatlarını istedim , tutuştular şirket sahibi geldi benle pazarlık yaptı. tazminatından fazlasını çatır çatır aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. İşin hukuki kısmıyla ilgili bir miktar bilgilendirme yapayım.

    Öncelikle anladığım kadarıyla martta geri giriş yapmışsınız bu da 8 aylık bir çalışma süresi yapar. 6 ayın üzerinde olduğu için işveren 4 hafta önceden iş sözleşmesinin feshinin nedenini geçerli ve net bir şekilde ifade eden bir yazılı evrak sunarak size fesih bildirimi yapmalıdır. Bu resmi bildirimdir ve bu bildirim üzerine fesihin geçersiz sebeplere dayandırıldığını düşünüyorsanız işe iade davası açabilirsiniz. Bu daha 2 ay içerisinde sonuçlanır, temyizde bulunurlarsa 1 ay da temyiz sürer. Lehinize karar çıkması halinde 10 gün içerisinde işe geri iade başvurusu yapmanız gerekir ve işverende 1 ay içerisinde sizi işe geri almakla yükümlü olur. Burada 4 aya kadar sizi mağdur ettiği zamanın maaşını vermekle yükümlü olup genelde 4 aylık maaş kadar da tazminat ödetirler işverene. Ama burada işten çıkarılma sebebiniz önemli boşa kürek çekmemeniz namına.

    Ayrıca derseniz ki mahkemeyle uğraşamam, işverenden yazılı bir evrak isteyin iş sözleşmesinin feshine dair. Yine bu fesih bildirim süreniz olan 4 hafta içerisinde size günlük 2 saat iş arama izni vermekle yükümlü olurlar. Bu 2 saat için ücrette kesinti yapamazlar sizde 1 ay içerisinde başka bir iş bulabilirseniz hiç işsiz kalmadan yolunuza devam edersiniz.



    Mahkeme kısmı zor bir süreç ayrıca işe geri alındığınız takdirde istenmeme ve mobbing gibi durumlara maruz kalabilirsiniz. Fakat biraz dişli olursanız herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmazsınız patronlar genelde hakkını arayan çalışanlardan çekinir çok bulaşmazlar.

    Öbür türlü de mutlaka ama mutlaka yazılı evrağınızı alın üzerinde mutlaka yazıldığı günün tarihi olsun, ben sana 2 hafta önce söylemiştim 2 hafta öncesinin tarihini atayım falan gibi şeylere asla razı olmayın. Geçerli sebebi de isteyin ve mutlaka iş arama izninizi kullanın. 4 haftada günde 2 saat az süre değil iş bulamasanız bile yol kat edersiniz. Canınızı hiç sıkmayın nihayetinde sağlığınıza bir şey olmuyor ayrıca 12 yıllık tecrübeli birinin iş bulması çok zor değil. Çevreniz varsa biraz (arkadaşlar, bağlantılar, eski müşteriler vs) buralardan başlayın iş aramaya daha hızlı sonuç alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gerçekse komik, değilse trajikomik.

    Bir insan, 12 yıldır aynı şirkette çalışıyor ve ayda 2.700 TL alıp kovuluyorsa, ya niteliksiz biridir ya da çaresiz.
  • Yerine işe alınan kıza hiç bir şey öğretme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helluri

    Şubat ayında patronun hiçbirşeyden bahsetmeyip işten çıkarmasıyla, çıktı girdi yapıp Kasım ayında çıkarması arasındaki fark nedir. Bilen biri birkaç cümle ile yazabilir mi

    Fikri olan yok mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.