Şimdi Ara

12 yıldır çalıştığım şirketten nedensiz kovuluyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
9.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AvriL<3

quote:

Orijinalden alıntı: IbrahimAkca

Hak etmişsiniz,girdi çıktıyı neden kabul ettiniz ki?Bir de ihbarı elden vermişsiniz.Direk kovsa emin olun daha karlıydı ama şimdi sizi mağdur etti.Hile hurdaya girişmenin bedelini ödemişsiniz.

girdi cıktı yapınca noluyor patronun eline ne geçiyor

Bir firmada bu tarz hukuksuzluklar üzerine raporlar hazırlıyorum.Uluslararası bir firmadayım ve emin olun bu (artık küfür etmeyeceğim) hareketi diyeyim,sadece Türkiye'de gördüm.Yurt dışında çok rapor hazırladım ancak genel içerikleri mobbing,cinsel taciz ya da ödenmesi gereken miktarın ödenmemesiydi ama bu hareketi Türkiye'de yapıyorlar sadece.Mesela 10 yıl çalıştın,atıldın.O zaman alacağın tazminat tutarı vs çok daha farklı olurken,4 ay çalışıp atılırsan çok daha farklı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barad-dûr

O günlerde edevletten sorgulattiginizda açıklamada ne yazıyor ? Eğer ki 12 ücretsiz izin ise 120 günü eksik sayılmaz bilginize .

aaaaa evet haklısınız edevlete baktım detaylı bir açıklama yok Eksik G.N. olarak yazıyor. Ben bir muhasebeciye sorayım işin aslını. teşekkür ederim.
    olmadı 120 günü tamamlamalarını istiycem
  • Benim anlayamadigim girdi ciktiyi neden kabul ettiniz. Adamlar sizi kovsa daha iyiydi en azindan ihbar tazminati cepte kalirdi ustune issizlik maasi baglatirdiniz.

Birde bazi insanlara sasiyorum.gercekten. is durumu sallantida asgari ucretle calisiyorlar ancak cok yuksek meblagli krediler cekiliyor ve ev araba aliniyor. Durumun yoksa neden aliyorsun. Ustelik bankadan kredi cekiyorlar. Banka bu adami duman eder walla acimaz. Burda ismini vermeyecegim bir bankada mudur bi akrabamiz vardi. Ve o banka cok unlu bi banka hatta forumdaki 8 saniyelik reklamda gosteriliyordu.(anlayan anladi). Adam 17 senelik müdurdu. Birebir sunu soylemisti bana saglam adam lazim degil, gecikmeli odeyecek adam lazim ki faiz bindirip para kazanayim. Şok olmustum. Özel sektorde ne yazikki hic birseyin garantisi yok. Ama.bu demek degil.ki hic birsey almayalim tabiki alinacak yatirim yapilacak , ancak olculu sekilde isin saglamsa aile gelirin iyiyse al yap ona bisey diyen yok.

Ben memurum esimde memur biz bile dusunuyoruz. Nasil ev alsak acaba biraz biriktirelim oyle alalim diye. Korkuyoruz borca girerken, ancak milletimizin geneline yakini oyle degil asiri borclanmaktan korkmuyor.

Sizin durumunuza gelince, benim o mudur tanidigim.bu ise yillarini vermisti ama 1 yil evvel banka kuculmeye gittigi icin onu bile isten cikarmislar dusunun artik. Bu devirde isten cikarilmak gayet normal bir durum oldu. Nladigim kadariyla teknik bir is yapiyorsunuz bilisimcisiniz bu sektor cok buyuk. Kesinlikle issiz kalmazsiniz. Ayrica bu saate kadar neden orda kaldiniz baska firmalara gecseydiniz keske daha fazla maas ve daha iyi imkanlariniz olabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet8989 -- 1 Aralık 2017; 14:50:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• szgnsr kullanıcısına yanıt
    Aynısı babamda oldu 120 günün 4 günü eksik idi ama açıklamada 12 nolu açıklama ücretsiz izin vardı . Kabul gördü işsizlik aldı. Kabul görmeyen ise devamsızlık kodunu bilmiyorum tabiki sigortaci size daha iyi açıklar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keske ulkemizde herkes hile hurdaya girismenin bedelini odese..

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.police

şükret en azından nefes alabiliyorsun. ne hakla şikayet edersin şükretsene. adam sana allah rızası için 12 sene boyunca iş vermiş. bence git bir adamın elini öp dua et adama. "allah sizden razı olsun" de. maaş yüksek olduğu için işten çıkardıysalar dert etme "allah sizi başımızdan eksik etmesin de 1400 liraya da çalışırım ben" de."gerekirse haftada 100 saat te çalışırım" de. biraz minnet göster. şükret. siz insanoğlu işte hep böyle nankörsünüz. şükretmeyi bilmezsiniz.
    ama hep kafirler yüzünden adam sizin çalıştığınızın yarısını çalışıp aldığınız paranın 2 katını alıyor pis kafirler. hep müslüman ülkeleri onlar bu hale düşürdüler.

reyis seni bilmesem inanacam yahu :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet8989

Benim anlayamadigim girdi ciktiyi neden kabul ettiniz. Adamlar sizi kovsa daha iyiydi en azindan ihbar tazminati cepte kalirdi ustune issizlik maasi baglatirdiniz.

Birde bazi insanlara sasiyorum.gercekten. is durumu sallantida asgari ucretle calisiyorlar ancak cok yuksek meblagli krediler cekiliyor ve ev araba aliniyor. Durumun yoksa neden aliyorsun. Ustelik bankadan kredi cekiyorlar. Banka bu adami duman eder walla acimaz. Burda ismini vermeyecegim bir bankada mudur bi akrabamiz vardi. Ve o banka cok unlu bi banka hatta forumdaki 8 saniyelik reklamda gosteriliyordu.(anlayan anladi). Adam 17 senelik müdurdu. Birebir sunu soylemisti bana saglam adam lazim degil, gecikmeli odeyecek adam lazim ki faiz bindirip para kazanayim. Şok olmustum. Özel sektorde ne yazikki hic birseyin garantisi yok. Ama.bu demek degil.ki hic birsey almayalim tabiki alinacak yatirim yapilacak , ancak olculu sekilde isin saglamsa aile gelirin iyiyse al yap ona bisey diyen yok.

Ben memurum esimde memur biz bile dusunuyoruz. Nasil ev alsak acaba biraz biriktirelim oyle alalim diye. Korkuyoruz borca girerken, ancak milletimizin geneline yakini oyle degil asiri borclanmaktan korkmuyor.

Sizin durumunuza gelince, benim o mudur tanidigim.bu ise yillarini vermisti ama 1 yil evvel banka kuculmeye gittigi icin onu bile isten cikarmislar dusunun artik. Bu devirde isten cikarilmak gayet normal bir durum oldu. Nladigim kadariyla teknik bir is yapiyorsunuz bilisimcisiniz bu sektor cok buyuk. Kesinlikle issiz kalmazsiniz. Ayrica bu saate kadar neden orda kaldiniz baska firmalara gecseydiniz keske daha fazla maas ve daha iyi imkanlariniz olabilirdi.

bende kesinlikle ev kredisine girmeyi hiç düşünmüyordum. birden tazminat alınca hazır birikmiş para oldu harcanır gider. zaten 1000 kira veriyoruz 1000 daha veririz dedik öyle çok hızlı oldu herşey. Ama krediyle eve girmek hiç yoktu aklımda.

• tek korkunuz yeni bir iş ortamına alışabilirmiyimse eğer evet gayette alışırsınız tamam neticede ortam değişikliği insanı herzaman gerer yeni insanlarla yeni müdürlerle çalışacak olması insanı başlarda biraz sıkar ama bunada alışırsın onlarda yeni biriyle çalışacak birde öteki taraftan düşün. yani evine kedi alıyorsun kediye hiç yabancılık çekmeden alıp eline seviyorsun mıncıklıyorsun ötekisi direkt senle ilgili paranı rızkını kazanacağın ortamla ilgili. ne kendini ezdir nede bukadar korkak ürkek çekingen birisi ol. sanırım sorunları bukadar kafaya takmanız ve meselelerden bukadar korkmanızın altında yatan ana sebep kendinizi çaresiz hisetmeniz. unutmayın bu düzeni(ekonomi, şirketler, iş istihdam vs) insanlar kurduysa buradaki tüm kurallar ve işleyişte insanlara göredir bir kapı olmazsa muhakkak başka bir kapıdan aradığınızı bulursunuz, biri olmadı diye hemen korkulara kapılmayın cesaretli olun. 12 senelik tecrübeli bir elemansınız burası olmazsa başka yer illaki olur bu açın belki verecek parası yok belki şirketi küçültme kararı aldı ama hepsi böyle olacak değil gerçi şu aralar dolar aldı başını gidiyor ekonomi biraz tırtlamaya başladı Allah herkesin sonunu hayır etsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende işten istifa edeceğim. Tıpkı sizin gibi korkularım var. Başka bir işte tutunabilir miyim alışabilir miyim? Bundan sonra hayatım nasıl olacak vs.Sizin avantajınız mesleğiniz yeni bir iş bulmak için uygun üstelik tecrübelisiniz.

• Kardeşim geçmiş olsun. Bu dünyada hiç birşey baki değildir. Hiç bir iş yeride kesin ve güvenilir değildir. Bir iş yerine güvenip de aylık 2000 tl ve 10 sene gibi çok yüksek bir meblağ ile ev almak gerçekten cesaret ile birlikte biraz da düşüncesizlik gerektirir. İnşallah en kısa sürede bir iş bulursunuz. Yapılacak birşey yok bu durumda. Zaten tazminat vesaire diğer ücretlerinizi almışsınız iş yerinden. Geçmiş olsun. Hayatınızın ileri dönemlerinde Allâh kolaylık versin.

• hile hurdaya gelmeyim derken hile hurdaya gelmişsiniz yurt dışına çıkma imkanınız varsa düşünmeden gidin
  • Valla ne cesaret özel sektörde olup 2.000 tl ev taksidine girmek. Bende her ay 2.000 oduyorum ama evi satmayi dusunuyorum artik cunki cok zorluyor bizi.

Konunuza gelirsek kanunen bir hakkiniz yok gibi duruyor haklarinizi almişsiniz.. Siz genede bir avukata danişin bakalim neler yapilabilir. Geçmiş olsun. Hic olmassa baska iş bulursunuz dünyanin sonu değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

quote:

şükret en azından nefes alabiliyorsun. ne hakla şikayet edersin şükretsene. adam sana allah rızası için 12 sene boyunca iş vermiş. bence git bir adamın elini öp dua et adama. "allah sizden razı olsun" de. maaş yüksek olduğu için işten çıkardıysalar dert etme "allah sizi başımızdan eksik etmesin de 1400 liraya da çalışırım ben" de."gerekirse haftada 100 saat te çalışırım" de. biraz minnet göster. şükret. siz insanoğlu işte hep böyle nankörsünüz. şükretmeyi bilmezsiniz.
    ama hep kafirler yüzünden adam sizin çalıştığınızın yarısını çalışıp aldığınız paranın 2 katını alıyor pis kafirler. hep müslüman ülkeleri onlar bu hale düşürdüler.

ironi yaptım sadece

• Bu zor ve stres dolu meslekte 12yildir varolabiliyorsaniz.

Eminim baska yerlerede cok cabuk adapte olabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

ironi yaptım sadece

wing tsun devam ediyor mu reyis

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ironi yaptım sadece

wing tsun devam ediyor mu reyis

ara verdim bi süre ama ilerde devam edecem

reyis kavga ettiğin oldu mu, olduysa sonuç ne oldu? sparring de dahil diyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 1 Aralık 2017; 16:32:24 >

• selamlar
    öncelikle geçmiş olsun hepimizin başına zaman zaman gelir

meslekdaşız
    ancak ben daha mesleğin çok başındayım
    2013den beri dijital baskı sektöründe
    şoför-operatör- grafiker şeklinde bir grafikle mesleğimi elime aldım

son işe girdiğim yerde de şoförlük yapıp grafikerliğe geçtim
    1.5 yıldır burdayım şuanda 2000 tl maaş alıyorum.
    zeytinburnu-güngören-laleli piyasasına iş yapıyoruz.
    burdan çıksam x yerde 2500-3000 alabilirim ancak ahde vefa tabi ki önemli.
    demek istediğim 12 yıllık grafikersiniz bu kaygılarınız braz fazla
    yan masamda oturan arkadaşım 25 yaşında 5000 lira maaş alıyor...

siz dijital baskıda ne üzerine tasarım yapıyordunuz ? ( giyim,ev tekstili vs ? )
  • İşe girmesi bir dert çıkarılması ayrı bir dert.. Yapacak bir şey yok düzensizlik hukuksuzluk almış başını gidiyor.. Yeni bir işyeri bulup çalışmaya başlayacaksınız yalan yok bu süreç çok zorlu ekmek aslanın ağzını geçtim kıçında artık çok zor.

• Çok iyi tazminat vermeleri lazım 12 yıllık tecrübeyle de rahat bulursun

• Bence de işe iade davası aç mutlaka 14 kişi felan dediğine bakma mutlaka dava aç birşey kaybetmezsin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.