Şimdi Ara

yüzü yanan küçük serkan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
4
Favori
7.371
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başlıığ açmadan önce daha önce dördüzler başlığını açan yönetici cLk ile konuştum sıcak fırsatlara başlık açabileceğimi söyledi o yüzden lütfen başlık silinmesinç. arkadaşlar geçtiğimiz günlerde dördüzler için açılan başlıkta bayağı bir destek olundu. geçen gün de tesadüfen bir haber gördüm. görünce çok kötü oldum açıkçası bende baba olduğumdan dolayı olsa içim çok kötü oldu görünce. resimleri koymuyorum isteyen haber linkinden bakar çünkü gerçetken çok kötü görüntüler. haberi ve gelişmleri paylaşıyorum. haberde hesap numaraları verilmiş. bunların gerçek olup olmadığını teyit nasıl edilir bilmiyorum açıkçası ama durum böyle. haber 6 şubar tarihli. daha sonra 7 şubat tarihli bir haber daha var orada küçük serkana tıbbı destek verileceği bilgisi var.

http://www.yuksekovahaber.com/yazdir/haber/haber/kucuk-serkan-tedavi-icin-yardim-eli-bekliyor-122348.htm

Küçük Serkan tedavi için yardım eli bekliyor
    Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde Hasan ve Remziye Akbaş çiftine ait evde çıkan yangında yaralı olarak kurtarılan küçük Serkan iki yıldır tedavi olmayı bekliyor.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER
    YÜKSEKOVA - Alınan bilgiye İlçenin Esentepe Mahallesinde ikamet eden Hasan ve Remziye çiftine ait evde iki yıl önce kimsenin evde olmadığı saatte elektrik sobasından kaynaklı yangın çıktı. Kısa sürede evi saran yangında beşikte bulunan ve henüz bir yaşında olan Serkan bebeğin yüzü ve elleri tamamen yandı. Yaralı halde hastaneye kaldırılan Küçük Serkan burada yapılan ilk müdahalenin ardından Adana’ya sevk edilmişti. Bir süre buradaki özel hastanede tedavi edilen Küçük Serkan, babasının hastane masraflarını ödeyemediği için tekrar Yüksekova’ya getirildi. Vücudunda oluşan yanıklar nedeniyle gözlerinin görme yetisini kaybettiği küçük Serkan yangında her iki elini kaybetti.

Baba Akbaş ise inşaatlarda çalışarak geçimini sağlıyordu. İlçede kış şartlarından dolayı sadece yaz aylarında çalışabilen baba Akbaş, bir ay önce İŞ-KUR kapsamında geçici işçi olarak işe alındı. Ancak aldığı asgari ücretle 5 çocuğu ve yaşlı anne ve babasına ancak bakabilen baba Akbaş, çocuğu Serkan’ın yüz nakli olabileceğini öne sürerek tedavisi için yetkililerden yardım bekliyor.

'ÇOCUĞUM TANINMAZ HALDE'
    Baba Akbaş, küçük Serkan’nın tedavisi için maddi gücünün yetmediğini belirtti. Daha önce Adana’da özel bir hastanede küçük Serkan’ın tedavi etmeye çalıştığını aktaran Baba Akbaş, "İki yıl önce evimde elektrik sobasından kaynaklı bir yangın çıktı. O esnada evde sadece küçük Serkan vardı. Alevler kısa sürede evi sarınca beşikte bulunan çocuğum da yandı. Yüzü ve elleri tamamen yandı. Çocuğum tanınmaz haldeydi. Ambulans ile hastaneye kaldırdık ama acilen Adana’ya sevk edildi. Burada da bir özel hastaneye kaldırdık ama maddi gücüm yetmediği için çocuğumu bir süre sonra buradan almak zorunda kaldım" dedi.

ÇARESİZ BABADAN YARDIM ÇAĞRISI
    Küçük Serkan’ın yüz nakli olabileceğini aktaran çaresiz baba, "Çocuğumun yüzü sizin de gördüğü gibi yanmış durumda. Gözleri görmüyor. Ama yüz nakli olabileceği söyleniyor. Ben de Ankara’da ya da başka bir hastanede yüz nakli olabilmesi için yetkililerden yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.

İş-Kur çatısında altında bir ay önce geçici olarak işe başladığını aktaran baba Akbaş, “Daha önce inşaatlarda çalışıyordum. O da sadece yaz aylarında olduğu için fazla para kazanamıyordum. Bir ay önce de geçici bir işe başladım. Buradan da aldığım ücretle sadece çocuklarıma ve yaşlı anne babama bakabiliyorum. Elimde dokuz nüfus var. Yüksekova’da iş bulmak biraz zor” dedi.

'ÇOCUĞUM İÇİN HİÇ BİR YARDIM ALAMADIM'
    Baba Akbaş şöyle devam etti: "Çocuğum için hiçbir yerden yardım alamıyorum. Defalarca Hakkari’yi aradım ama ilgilenmediler. Şu ana kadar devletten hiçbir yardım alamadım. Çocuğuma maaş bile bağlamadılar. Bizi sürekli oyalıyorlar. Defalarca gelip durumunuza bakacağız dediler ama gelmediler. Bir taksi parası bile cebimde yok. Bazen çocuğumu kontrollerini yapmak için hastaneye götürmem gerekiyor ama taksi tutamıyorum”.

'ÇOCUĞUMU BU HALDE GÖRÜNCE İÇİM YANIYOR'
    Anne Remziye Akbaş ise, çocuğunun iyi bir hastanede tedavi ettirmek istediklerini belirterek, "Maddi durumumuz gerçekten de çok kötü. Eğer bir yardım olsaydı, çocuğumu tedavi ettirmek isterdim. Çocuğumu bu halde görünce içim acıyor. Elimizden bir şey de gelmiyor. Bugüne kadar hiç bir kurum bize yardım etmedi. Maddi gücümüz de yok başka şehre götürelim. Çocuğumun yüz nakli için yardım bekliyorum. Gözleri ve yüzü tamamen ya yanmış durumda. Sadece sütü içebiliyor. Türk ve Kürt fark etmez sesimizi duyan herkesin bize ve çocuğuma yardım etmelerini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

AİLEYE YARDIM ETMEK İSTEYENLER HESAP BİLGİLERİ:
    IBAN: TR95000100 1902 63791287 5001 (HASAN AKBAŞ - Ziraat Bankası Yüksekova Şubesi)

IBAN: TR24 0001 2009 3830 0001 0220 80 HESAP NO: 0383 01022080 (HALK BANKASI - HASAN AKBAŞ)

baba hasan akbaşın telefonu 0538 068 6965

http://www.haberler.com/kucuk-serkan-a-yardim-eli-uzatildi-5639593-haberi/

Hakkari Kamu Hastaneler Birliği Yüksekova'da yaşayan Hasan ve Remziye Akbaş çiftinin elleri ve yüzü yanan üç yaşındaki çocukları için harekete geçti.
    Haber: Küçük Serkan'a Yardım Eli Uzatıldı

Hakkari Kamu Hastaneler Birliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Yüksekova ilçesinde yaşayan Hasan ve Remziye Akbaş çiftinin elleri ve yüzü yanan üç yaşındaki çocukları için harekete geçti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Hasan Akbaş, bir süre önce evlerinde çıkan yangında yüzü ve elleri tamamen yanan üç yaşındaki oğluna yüz nakli yapılması için yetkililerden yardım istemişti. Olayın duyulmasından sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü dün ailenin durumunu öğrenmek için ilçeye bir heyet gönderdi. Heyet, Akbaş ailenin yaşadığı Esentepe Mahallesi'ndeki evlerine gelerek aile ve çocuğu ziyaret etti. Burada gerekli tutanakları tutan heyet, üç yaşındaki Serkan için 'Evde Bakım Hizmeti' uygulaması başlattı.

SAĞLIK HEYETİ DE AİLEYİ ZİYARET ETTİ
    Bugün öğle saatlerinde de Kamu Hastaneler Birliği tarafından görevlendirilen sağlık heyeti, çocuğu ve aileyi kaldığı evde ziyaret etti. Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Faruk Aydın'ın aralarında bulunduğu heyet, evdeki gerekli işlemlerin ardından küçük Serkan'ın Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki plastik cerrahi polikliniğinde tedavi görmesini kararlaştırdı.
    Hakkari Kamu Hastaneler Biriliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Türk, küçük Serkan'ın tedavisi için gerekli işlemleri başlattıklarını söyledi. Bugün itibariyle Yüksekova Devlet Hastanesi'nden bir sağlık heyetin çocuğun yaşadığı evi ziyaret ettiğini belirten Türk, "Çocuk için gerekli işlemler başlatıldı. En kısa zamanda Hakkari Hastanesi'ndeki plastik cerrahi polikliniğinde çocuğun kontrollerini yapacağız. Ardından çocuğun üniversite hastanelerinde iyi şartlarda tedavisi için sevk işlemlerini yapacağız. Çocuğun tedavisi için ellimizden geleni yapacağız" dedi. - HAKKARİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedikeresekiz -- 19 Şubat 2014; 10:34:22 >

• Böyle şeyler Allah düşmanımın başına vermesin. Gerçekten üzücü, insana isyan ettiriyor. Bu yaşta bu nasıl kader.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • durumu çok kötü duruyor. allah hayırlısını bilir, ne diyelim
  • offf çok etkilendim ya, Rabbim herkesi farklı şekilde sınav ediyor Mevla sonumuzu hayır etsin
  • "Allah 1 yaşındaki cocuğun neyini sınıyor?.." diye cümleyip başlayıp içimi dökmek istiyorum... Ama herşeyi bilen halkım aklıma geliyor, susuyorum.
  • yüksekova da olan üyemiz var mı acaba? yerinde ziyaret edilse çok faydalı olur.
  • çok kötü valla Allah acil şifalar versin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar yazdığım gibi tıbbi olarak bi destek verilmiş. ama maddi olarak ne yapılabilir kısmı önemli. bankacı arkadaşlar var mı bu hesap numaraları gerçek mi yani bi şekilde nasıl teyit edilebilir
  • Yemin ediyorum ağladım. Kimsenin başına gelmesin... Ufak da olsa destek verelim. Her gören 1 lira bile yardımda bulunsa en azından bir tahlil parası olur aile için.

Bebeğin başına gelenlerle ilgili yorumlara girip konuyu kilitlemeyelim. Eminim herkesin bu durumlarla ilgili düşünceleri vardır ama bu başlık bunu tartışma yeri olmasın. Anlayışınızdan dolayı teşekkür ederim.
  • Allahım acil şifalar versin maddi manevi her yönden yardımcısı olsun inşAllah...
  • quote:

Orijinalden alıntı: az sakallı dede

"Allah 1 yaşındaki cocuğun neyini sınıyor?.." diye cümleyip başlayıp içimi dökmek istiyorum... Ama herşeyi bilen halkım aklıma geliyor, susuyorum.
    Allah çocugu değil bizleri sınıyor.filistinli kurşun yiyen çocuk,suriyede kaldırımın kenarına sığınan çocuk.buyüzden laflarımıza dikkat edelim... unutmayalım "Bütün annelerin şefkati toplansa Allah'ın şefkatinin yanında denizde damla gibidir"
  • arkadaşlar şimdi napıyoruz?

konu ortada kaldı gibi.
  • az sakallı dede kullanıcısına yanıt
    Aslında sen her şeyi biliyor zannediyorsun göç etmiş zikrinle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: laider

arkadaşlar şimdi napıyoruz?

konu ortada kaldı gibi.

hocam hesap numaraları var üstte. ama işte acaba gerçek hesaplar mı onu bi teyit edebilsek herkes gönlünden geçeni o hesaba gönderebiliri. yok mu arkadaşlar bi bankacı bu işlerden anlayan.
  • Çocuğun resmini görünce içim sızladı. Yarabbim sen böyle acılar gösterme kimseye. Elimizden geldiğince yayalım paylaşalım daha çok kişiye ulaştıralım. Maddi olarak katkıda bulunamazsak bile etrafımıza çevremize ileterek hiç birşey yapamıyorsak da dua ederek destek olalım.

Unutmayalım 1 sadaka 1000 belayı defeder.
  • Bu hususta üzerimize düşen bir şey olursa bizler de elimizden geldiğince...
  • Çok üzüldüm, Allah yardımcıları olsun. Elimizden geldiğince yardım yapalım inşallah.
  • Allah yardımcıları olsun, ancak o esnada bebek nasıl evde bırakılıp kendileri dışarıda olmuş hayret ya. Bebek bırakılıp bir yere en fazla 2 dklığına gidilir. Çok üzüldüm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: az sakallı dede

"Allah 1 yaşındaki cocuğun neyini sınıyor?.." diye cümleyip başlayıp içimi dökmek istiyorum... Ama herşeyi bilen halkım aklıma geliyor, susuyorum.

Anlayamadigin konu neresi soyle aciklik getirelim abisi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buna da yardım yaptım inş görebilir çocuk inş paralar da çocuğa yarar, o güzel elleri nasıl yanmış çok acı..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.