Şimdi Ara

yüzü yanan küçük serkan (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
4
Favori
7.371
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaçak elektrik ve onun sobası ve yanan bir çocuk. Şimdi elektrik kaçak haram kullanım diye düşünürsek Allah ta haramı sevmez dersek ve cezasını verir dersek neden direk masum bir çocuk zarar görüyorda o elektriği kullanan babasi zarar görmüyor? Neden hep iyiler zarar görür? Gerçi babası ceza görse gene çocuk yanlız kalıp zarar görmüş olacak. Allahın adaleti bumudur? Arkadas o adalet varsa kotuler cezasini ceksin. Obur tarafta hikayesi artik iyice sacmalasti.Değişikmiş bu adalet...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

quote:

Orijinalden alıntı: greendiablo

Allah çocugu değil bizleri sınıyor.filistinli kurşun yiyen çocuk,suriyede kaldırımın kenarına sığınan çocuk.buyüzden laflarımıza dikkat edelim... unutmayalım "Bütün annelerin şefkati toplansa Allah'ın şefkatinin yanında denizde damla gibidir"

He yav he...

Sana da aynı soru, biz sınanıyorsak çocuk niye acı çekiyor?

Bak sana tek kelime, 'mürted'... Mürted ne anlama gelir, kimlere denir ve mürtedliğin cezası islamda nedir? Önce bunları bir araştır öğren, sonra şefkat kelimesine tekrar geliriz. Gerçi araştır dedim ama; inanmak, düşünmekten daha kolay ne de olsa.

kardeşim hangi inancının gereği yada düşüncen gereği yazdığını bilmiyorum ama islam dini üzerinden eleştirini yazıyorsan öncelikle şunu bilmek gerekir belkide çocuk bu belaya uğradığı için eğerki allah uzun ömür versin aklı başına geldiğinde uğradığı bu acıya sabrederse cennetlik olur. bu konularda ibret alınacak çok olaylar yaşanmıştır geçmişte ,en ibretliği ise peygamber olan hazreti eyyüp aleyhisselamın başına gelenlerdir ,hikeyesi uzun olduğu için buraya yazmayacağım öğrenmek istersen internetten bulabilirsin

• Yukarıdaki arkadaşlar zaten çoğundan bahsetmiş ama anlayana.. Ne kadar cahil insan varmış memlekette. Allah bilir müslümanların kadere imanını ve bazı konularda geri kalmalarını eleştirip, kendilerini de üstün sayıyorlardır!! Ama bilmedikleri bu fikirlerle atalarının maymun olduğunu kabul eden şaklabanlarla aynı duruma düştükleridir. Tüm dinlerin bile Allah inancında birletiğini düşünürsek, Allahın yaptıklarına karışmayı hangi hadle düşündüklerini merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cradl3

Kaçak elektrik ve onun sobası ve yanan bir çocuk. Şimdi elektrik kaçak haram kullanım diye düşünürsek Allah ta haramı sevmez dersek ve cezasını verir dersek neden direk masum bir çocuk zarar görüyorda o elektriği kullanan babasi zarar görmüyor? Neden hep iyiler zarar görür? Gerçi babası ceza görse gene çocuk yanlız kalıp zarar görmüş olacak. Allahın adaleti bumudur? Arkadas o adalet varsa kotuler cezasini ceksin. Obur tarafta hikayesi artik iyice sacmalasti.Değişikmiş bu adalet...

Bu kadar kolay diyorsun yani "adalet" olayı. "İlahi adalet" bu kadar objektif ve anında olsaydı, yapılmakta olduğumuz sınav ne kadar kolay olurdu. Sadece birkaç idiot sınavdan kalırdı. Yani defter-kitap hatta google amca serbest coğrafya sınavı olmaya benzerdi iş.
    Komşu hırsızlık yapmış ertesi gün kolu kopuyor, harama bakıyorsun anında gözün çıkıyor, bir ay boyunca işyerinde ense yapmışsın ay başında bakıyorsun maaşın sıfır, biri adam öldürmüş iki gün sonra kalp krizinden gitmiş. Çocukların günahı olmadığı için dünyada bebek-çocuk ölümü hastalığı yok. vs.vs...
    Bu iş kapasite meselesi. Eskiden hesap makinaları sekiz haneden fazla değildi, dolayısıyla dokuz basamaklı çarpım sonuçlarını yapamaz "E" harfi çıkardı. Onun gibi bir şey bu. Burada kapasite olarak tüm insanoğlu kastedilmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

quote:

Orijinalden alıntı: uslanmaz37

quote:

Orijinalden alıntı: az sakallı dede

"Allah 1 yaşındaki cocuğun neyini sınıyor?.." diye cümleyip başlayıp içimi dökmek istiyorum... Ama herşeyi bilen halkım aklıma geliyor, susuyorum.

sen seni yaradan dan hesabmı soruyorsun bu kadar biliyorsunda aslında bizim sınandıgımız aklına gelmiyormu ?

Biz sınanıyorsak çocuğun günahı ne? Çocuk niye acı çekiyor biz sınanıyoruz diye?

Sen hayatında hiç herkese farklı sorular sorulan bir SINAVA girdin mi?

Sınavmış... he yav he... sınav...

bura tartışma yeri degil konuyu kirletip daha fazla cevap vermiycem ama tartışmak istiyorsan PM ile konuşabiliriz kaldiki senin gibi düşünecek olursan herkesin hayati aynı olmasi lazim neticede herkes sınavda ya ama kopya çekmek yok bak
    bu çocugun bir şuçu yok tabi ama o sobayla yanlız başına bir bebegi bıraktıgı için bu insanara kim şuçsuz diyebilir ? ama ben kimsenin evladına bunu bile bile yapacagını sanmiyorum muhtemelen kazadır ve kazada ALLAH c.c. dan gelir ve kazazedeye yardım noktasında da bizler sınanırız yanlışım varsa kusura bakmayın
    ha birde tabi inancın varsa sınavdan kastımı anlarsin yoksada ALLAH Sana hidayet nasip etsin ne diyim AMİN.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu başlığı acanlardan Allah razı olsun diliyorum.

Yardım da bulundum.ve ayrıca yuksekovadayim.konunun sonuna kadar takipcisiyim.Birebir iletiseme geçmek isteyenler için elimden geleni yapabilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sacma sapan konusanlar bunun yeri bura degil !!!!

Konuyu kirletmeyin gidin sacmalıklarınızı baska yerde yapın, su konu altında dahi boyle kavgalar veriyorsunuz ya ben size ne diyim ki..

Burası minik muhtac bir kardesimize yardım amaclı acılmıs baslik kimse sizin dininizi veya dinsizlik muhabbetinizi dinlemek zorunda degil. Biraz erdemli olun..

Yardım eden etmeyen herkesten Allah razı olsun; dinli, dinsiz, imanli, imansız, kuranlı, kuransız, turk, gavur, musluman, yahudi ne olursa olsun kimsenin basina boyle olaylarda insallah gelmez..

• beni bi babanın bu kadar uzun süre işsiz kalması işkillendirdi. ayrıca 1 yaşındaki bi bebeği elektrikli soba ile evde yalnız bırakıp gitmek ne demek?

hesaplar olay ve kişiler hakkında biraz araştırma yapıp çevreme yayıcam. iyi de bir bağış toplayabilirim.

varsa meraklarımı giderebilecek mesajımı alıntılarsa sevinirim
  • Forumu inançsızlar basmış. (Haşa) Allahın adaletini sorgulayanlar, tövbe etmeden ölmezsiniz inşallah. Allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 15 Şubat 2014; 3:26:19 >
  • İki yıldır tıbbi işlemler devam ettiğine göre muhtemelen yeşil kart - kaymakamlık fon yardımı alıyordur-almıştır. Dolayısıyla hasta yakınlarının ihtiyacı olan harçlıktır. Yoksa çocuğun sürekli tahlil yapılan bir durumda olduğunu sanmıyorum.
  • istanbulda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı acaba ellerinden bişi gelebilecek birleri var mı acaba
  • yardım edenlerden allah razı olsun

unutmayalımkı verdiğimiz her sadaka belayı defeder
  • istanbula gitmiş kansız olduğu için 5 ay sonra gelecekmiş. haydi arkadaşlar serkana yardıma

http://www.yuksekovahaber.com/haber/kucuk-serkan-tedavi-icin-istanbulda-123154.htm
    Yüksekovalı küçük Serkan tedavi için İstanbul’da
    Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2 yıl önce çıkan bir yangında vücudunun büyük bir bölümü yandığı için gözlerini ve ellerini kaybeden küçük Serkan tedavi için İstanbul’a gitti.

YÜKSEKOVA HABER

HABER MERKEZİ - Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Hasan Akbaş, bir süre önce evlerinde çıkan yangında yüzü ve elleri tamamen yanan üç yaşındaki oğlu Serkan’a yüz nakli yapılması için Yüksekova Haber Gazetesi aracılığıyla yetkililerden yardım istemişti.

İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ

Haberimizin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün gönderdiği bir heyet ailenin evini ziyaret ederek üç yaşındaki Serkan için 'Evde Bakım Hizmeti' uygulaması başlatmıştı. Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Faruk Aydın'ın aralarında bulunduğu heyet, evdeki gerekli işlemlerin ardından küçük Serkan'ın Hakkâri Devlet Hastanesi'ndeki plastik cerrahi polikliniğinde tedavi görmesini kararlaştırmıştı. Küçük Serkan geçtiğimiz günlerde Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürülerek burada plastik cerrahi doktoruna gösterildi. Hakkari’deki ilk muayenesinin ardından küçük Serkan, İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan dün Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Yüksekovalı Serkan bebeğin ailesine sosyal ve ekonomik destek olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca aylık bağlanmış olup bugün de İstanbul yolcusu. Ayrıca yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca evde bakım hizmeti başlatıldı. Yakından ilgilenen Yüksekova Kaymakamımıza, Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır’a, İBB Başkanımıza, Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

5 AY SONRA TEKRAR GELMEMİZ GEREKİYOR

Dün Hakkari Valiliği’nin desteğiyle oğlunu İstanbul’a götüren baba Hasan Akbaş, konuyla ilgili Yüksekova Haber’e açıklama yaptı. Serkan’ı Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi ettiklerini belirten Akbaş, “Doktor, Serkan’ın şuan kansız olduğu için yapılması gereken ameliyatlara uygun olmadığını söyledi. 5 ay sonra tekrar gelmemiz gerektiği belirtildi. 5 ay sonra geldiğimizde eğer kan değerleri uygunsa gözlerinden ve vücudundaki diğer yanıklarla ilgili ameliyatlara başlanacak” dedi.

YÜZ NAKLİ İÇİN 14-15 YAŞINA KADAR BEKLEYECEK

Yüz nakli için doktorların henüz erken olduğunu söylediğini belirten Akbaş, “Oğlum yüz nakli olabilir. Ama doktor yüz nakli için Serkan’ın 14-15 yaşına kadar beklemesi gerektiğini söyledi. Biz de o zamana kadar diğer ameliyatları yaptırmaya çalışacağız. Bize yardımcı olan tüm kurum, kuruluş ve yurttaşlara çok teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Akbaş, yarın Yüksekova’ya döneceklerini söyledi.

• quote:

Orijinalden alıntı: deepzelan
    Neticede Allah'ın cezası oldu o çocuk o anne-baba için belki de.

Bu nasıl bir cümledir?
  • "attilagur" kardeş anlaşılan Serkan'ın babasıyla bizzat görüşüyorsun.Şu hesap olayı askıda kaldı.Buna bir netlik kazandırsak.Konunun başında belirtilen hesap teyit edildi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

quote:

Bu nasıl bir cümledir?

Alıntıları Göster
    Edit: yanlış anlaşılma olmuştu, açıklama geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotoTech -- 19 Şubat 2014; 0:20:53 >
  • Allah yardımcıları olsun. Başlığı açan vesile olan arkadaştan Allah razı olsun.

Arkadaşlar kınadığımız şeyi yaşamadan ölmezmişiz. Yok nasıl yalnız bırakılmış da yok kaçak elektrikmiş de artık tartışmayalım. Evet haberi okuduğumda benim de aklımdan bir şeyler geçti ama dillendirmeye buraya yazmaya korkarım ben. Yarının bize ne getireceği belli değil. Kınamayalım kimseyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhotoTech

quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

quote:

Bu nasıl bir cümledir?

Vicdan mode=off

Böyle anlaşılabileceğini sonradan farkettim. Affınıza sığınıyorum, insan sinirlenince yanlış seyler söyleyebiliyor imtihan manasında kullanmak istemiştim. Onlar ömür boyu o çocukla uğraşıp duracaklar. Allah sabır versin tabi ki. Ama öyle inanılmaz ihmallere şahit oluyoruz ki (geçen dereye düşen çocuğu izlemişsinizdir belki) insanın aklı hafsalası almıyor. Alın size siz misiniz "bişey olmaz"cılar diyesi geliyor insanın. Sonuçta olan sadece çocuğa olmuyor anne babası ve çevresindekilere de oluyor. Yani komple bir imtihan diyebiliriz. Bize de tabi ki ders alıp yardım etmekten başka bir imtihan düşmez. Allah yardımcıları olsun.

• gzm83 G kullanıcısına yanıt
    En güzelini sen söyledin kardeş.

Ayrıca forumda sevmediğim huylardan biri de bazı kullanıcıların, diğerlerinin tek bir cümlesine bakarak tek bir celsede insanlara hükmünü vermek. kimi İnsanlar böyle insanların sayesinde kendilerine yakıştırılan sıfatlara bürünüyorlar bazen de. Şükür ki öyle bir cahillik içerisinde değilim.
  • Efendiler, maddi ve manevi tartışmaların hepsini bir kenara koyup, şapkanızı önünüze alıp düşünün,

Çocuk çok zor durumda ve tabii ki yardım edilmesi gerekiyor, Allah konuyu açanlardan da, yardım edenlerden de razı olsun.. Bu bir.

Ama çocuğa yardım etmeniz, (özellikle eğer kelimesini kullanıyorum), bu durum EĞER babanın cahilliği, kaçak elektrik, yapılmaması gereken bir hareket yapması yüzünden başına geldiyse çocukcağızın, yapılan yardımları yine çocuğa yapın ama herhangi bir medeni ülkede 3. dakikada o çocuğu o ebeveynin elinden alırlar. Sen bu çocuğun sorumluluğunu yerine getiremiyorsun, bu olay da araştırlıacak ve kabahatin varsa cezalandırılacaksın der, soruşturma açarlar.. Bu da İki.

Bizim memlekette bu konuda ne yapılıyor, anne babanın bir kabahati var mı bilemeyiz, ama sırf yardım ediliyor diye de, kimsenin aman konuyu saptırmayın, aman kabahatmiş bilmem neymiş konuşmayın diye de kısıtlamaya kalkmayın..

Ortada üzücü ve yardım edilmesi gereken bir durum var evet, ama yardım etsin ya da etmesin, bu durumun oluşmasındaki hataları sorgulamak, annenin, babanın, devletin, oradaki elektrik şirketinin ya da her kimin varsa hatalıyı öğrenmeye çalışmak kamuya malolmuş kişiler ya da haberler için herkesin hakkıdır.

Son söz: Allah acil şifa versin..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.