Şimdi Ara

Yokuş aşağı boşta inmek, vitesle inmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
3.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok kişiye sordum, ortak bir cevap yok.
    Sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: s3volcanfrais

Hangisi daha doğru, ya da güvenlidir?

Sizce?

Şu an otomatik kullanıyorum ama daha önce manuel kullandığım zamanda dik yokuşlarda vitesle, diğer zamanlarda boş viteste inerdim. Boş viteste iken hızımı en asgari düzeyde tutardım ne olur ne olmaz diye.
  • quote:

Sizce?

Tek bir cevap var. Boşta inmeyin. Yakıt tasarrufu falan sağlamaz boşta inmek.

• viteste inmek daha güvenlidir ve daha ekonomiktir ayagınızı gazdan cekip viteste indiginiz zaman yakıt tüketimi sıfırdır.boşta inmek risklidir,olasi bir fren tutmamasi kötü durumlara sebep verebilir
  • Boşta araba daha çok benzin harcar viteste olmasına göre.
  • Çok konuşuldu bu konu işe yaradığı yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygun vitese takın gaza ama basmayın duruma göre ayağınız frende olsun, devir tam üst vitese atacağım devire gelince fren yapıyorum, yokuştan önce ortalamayı sıfırlayınca baya azalıyor neredeyse yakmıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rampa aşağı radar!
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anlık yakıt tüketim göstergesi olan araçlarla bunun görseli defalarca yayınlandı. Viteste inmek daha ekonomik. Ve daha güvenli. Tüketim sıfır gözüküyor viteste inerken.
  • boştaki araç kontrolsüzdür sadece fren ile durdurabilirsiniz. Araç aşırı yüklü ise fren yetmeyebilir aracı durdurmak için. Viteste iniş her zaman için daha ekonomik ve güvenlidir.
  • Karbüratörlü araçta boşta inmek yakıt tasarrufu sağlatır.Enjeksiyonlu araçta viteste inmek daha uygun olur cut off araç kendi torkuyla gidiceği zaman tüm yakıtı keser.
  • "kontrolsüz güç , güç değildir." Yokuş aşağıda yokuş yukarıda viteste olur araba.
  • Eğer yokuşun sonunda tekrar ramoa çıkacaksan bolta inmek daha karlıdır kesinlikle. Araba maximum hıza ulaşır gelecek rampayı daha hızlı çıkarsınız viteste inerken araba sabit hızda iner

• Viteste inmek her zaman iyidir diyen şöförse ben şöförlüğü bırakırım.

Her zaman viteste inmek daha iyi değil. Hafif eğimli, güvenli, sonu görülebilen rampalarda boşa almak daha iyi.
  • Boşta yeterli yağlama olmaz. Bir anda vitese alınca şanzıman zarar görür.

Ayrıca fren boştayken daha az tutar daha doğrusu fren aynıdır ama araba viteste oldugunda motor frenin de katkısıyla daha rahat durabilirsiniz.

• Tabiri viteste inmek sormak bile Saçma

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Viteste inmek her zaman iyidir diyen şöförse ben şöförlüğü bırakırım.

Her zaman viteste inmek daha iyi değil. Hafif eğimli, güvenli, sonu görülebilen rampalarda boşa almak daha iyi.

Lütfen teknik olarak açarmısınız? Ayrıca güvenli yol ne demek tanımını yaparsanız sevinirim. En basitinden güvenli yollarda sanırım lastik patlamıyor ayrıca kedi köpek falanda çıkmıyor. Amacım sizi kırmak değil, buradan faydalanmaya çalışan genç ve tecrübesiz arkadaşlar var. Siz şöförlüğü bırakmayın ama Lütfen rica ediyorum teknik bilgiden ve gerçeklikten uzak şeyler hakkında insanları yanlış yönlendirmeyin. Hayırlı akşamlar.

• Tabii ki vitesle. Memlekete giderken indiğim dik bayırlarda 3. Vitesle inerim Devir yükselirvites yükseltmem gerekir arabanın hızını çok kesmeyecek kadar fren yaparım ve bir üst vitese çıkarım. Birkere minare boyu bayır iniyormuş bir abimiz. Fren yapa yapa boşta ulan diyor balatalar bir ısınmış duman falan çıkmış. Vitese almış sonra durup soğutmuş lastikleri. Asla boşta inmem o yüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayigucu

quote:

Sizce?

İşte bu yazılan yanlış, daha güvenli olabilir ama asla tasarruf sağlamaz diyemezsiniz, hafif eğimli rampada boşa atarsanız araç hız kaybetmez, viteste inerseniz hız kaybeder, tekrar gaza basarsınız, daha fazla yakıt yakmış olursunuz.

Her zaman viteste inilmeli diye birşey yok!
    Yokuş dikse viteste inmek tasarrufludur!
    Yokuş hafifse boşta inmek tasarrufludur!
    Bunun tartışmasını da klavye başında yapamam. Yeni ehliyet almış kimseyle de bu konuyu tartışmam.

• quote:

quote:

quote:

Sizce?

İşte bu yazılan yanlış, daha güvenli olabilir ama asla tasarruf sağlamaz diyemezsiniz, hafif eğimli rampada boşa atarsanız araç hız kaybetmez, viteste inerseniz hız kaybeder, tekrar gaza basarsınız, daha fazla yakıt yakmış olursunuz.

Bunun tartışmasını da klavye başında yapamam. Yeni ehliyet almış kimseyle de bu konuyu tartışmam.

Asıl ben sizinle bu konuyu tartışmam. Yaptığınız en büyük yanlış bu olsa gerek, "yeni ehliyet almış biriyle tartışmam" siz zaten benimle tartışamazsınız ben müsaade etmem. Önce karşınızdaki kişiyi bir tanıyın ölçün tartın biçin. Size yılların katmış olduğu "engin" otomobil ve motor tecrübesi ile hayırlı ve kazasız sürüşler.

• quote:

quote:

quote:

Sizce?

60 yaşına gelmiş 35 yıldır yeniliğe kapalı eski tekniklerle eğitim veren,öğrencilerine birşey vermekten bıkmış gençleri sevmeyen,teknolojiye ayak uydurmak yerine kendi bildiğinden şaşmayan ve kendini geliştirmekten aciz öğretmenler gibisiniz...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.