Şimdi Ara

Rampa aşağı radar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecen hafta ayrilmis yolda rampa aşaği 90km hizla inerken trafik polisi rampa bitimine cekmis arabayi gece oldugu icin farkedemedim önümdede bi arac radari fark edip fren yapti benimde hiz dogal olarak 100 oldu ani fren yapip direksiyon hakimiyetini kaybetmiyeyim diye sol seritten solladim sollarken hizim 120km ye cikti kafami saga cevirdim trafikle goz göze geldim birden fren yaptim ama 100 e inebildim anca ilerde cevirme yoktu bi hafta oldu evede ceza gelmedi. Benim sormak istedigim rampa asagi radar kurulurmu arac zaten istemsiz hizlaniyor ve trafiği goren ani fren yapiyor kazaya davetiye cikiyor bu mantiklimi sizce??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Doğru. Rampa aşağı, yukarı ve düzde radar mantıklı değil. Arabalar zaten istemsiz hızlanıyor. Adı üzerinde oto-mobil. Kenkendine gidiyor yani.

gulumsedim, tesekkur ederim allah razi olsun:))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: extazy26

Arkads trafik polisi galiba askeri ucretle calisan birinin maasinin yarisini bu gibi sacma cezalara vermesinin ne demk oldugunu bilmiyor anlasilan

Bana kalsa kendim para cezasına karşıyım, zaman cezası versin polis. Kim hız yapmışsa bekletsin kenarda. Veya Azeri televizyonu gibi teşhir etsinler.

Ben rampa aşağıları bedavaya getiriyorum, hız da 90'ı kolay kolay geçmiyor, bazen 70'i geçmiyor. Bu işin şakası yok aslında. Sürücülere kalsa senede altmışbin kişi öldürüyorlar. Eminim hepsinin var bir bahanesi. Şimdi biraz sıkılaştı işler de azaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Doğru. Rampa aşağı, yukarı ve düzde radar mantıklı değil. Arabalar zaten istemsiz hızlanıyor. Adı üzerinde oto-mobil. Kenkendine gidiyor yani.

Birgün rampa aşağı inerken takip ettiğin frenlerse yada seni geçmek üzere yanına gelmişken ceza yimiyim diye o an farkedip frene basarda sana yapıştırıp biçerse böğle demiştim dersin.
    Bu adamlar için "birey" "insan" diye bir şey yoktur, sadece yönetilmesi ve sömürülmesi gereken "yığınlar" vardır. Ve siz bu düşüncedeki yaratıkların insanların iyiliğini amaçladığını zannediyorsanız, siz kendi kafanızın içinde bambaşka bir dünya kurmuşsunuz ve orada yaşıyorsunuz demektir.
  • Geçen yokuş aşağı giderken birden araba hızlanmaya başladı ve 180 km ye vardı yavaşla dedim baktım oralı değil.
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cavador kullanıcısına yanıt
    Takip mesafesi nedir? Nasıl yapılır?

Orijinalden alıntı: Du Hast

Takip mesafesi nedir? Nasıl yapılır?

+ 1888

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rampa aşağı inişler yolların en tehlikeli kısımlarıdır. Araca motorda hariç eğimden ötürü ileri ivmelenme etki etmekte olup sürücüler düzdeki gibi ayağını gazdan çekip fren yapınca karşı koyacağını sanar. Oysa düzde motordan gelen ivmelenmeyi kesitiğiniz anda fren ters ivmeye çalışırken rampa aşağı frenle rampdan gelen ivmelenmeyi yenmek zorundasınızdır. Beyinler hep düze alıştığı için rampa aşağı ani frenlemelerde dozu ayarlamakta güçlük çekerler.

İkinci önemli konu ise fren denen nesneye güveniyor olmaları. Virajlı inişlerde sürücülerin çok geç fren yapıp hızlı indiklerine çok sık şahit olmuşumdur. Fren ısınır, şişer ve tutmaz hale gelebilir. Rampaları mümkün olduğu kadar yavaş inmek gerekiyor. Birkaç sene evvel Marmarise doğru Sakar geçidini iniyordum. At arabası olsa o da geçecek dedim kendi kendime. Yolda yakınımda olan bütün araçlar beni solladı. Hatta yüklü kamyonetler bile. Hız limiti 70 yazıyordu hava da sıcak olduğu için 50-60larla ancak inebilmiştim. O hafif ticarilerin hamudu hamıdu diye gazlayıp yokuşları bir canavar edasında inişlerini Kerim Abdul Cabbar'ın hook atışlarını izler gibi izlemiştim. Çok fantastik hareketlerdi yaptıkları.

Bir de Okmeydanı rampası çok fantastik gelir bana. Can alan bir rampadır kendisi.
    Tekrarlıyorum: Ayağınızı denk alın!.. Gafletin yeri, vakti, zamânı değil! Burası muhârebe meydanıdır. [...] Gıybet, arabozuculuk, yalan, iki yüzlülük ve gaflette bulunmayın. Her yerde Hakk’ı seyredin. Hâsılı kimseyi incitmeyin, kimseden incinmeyin. Size dâima nasîhatim budur!.." (Hz. Ken'an Rifâî)

• quote:

Orijinalden alıntı: extazy26

Arkads trafik polisi galiba askeri ucretle calisan birinin maasinin yarisini bu gibi sacma cezalara vermesinin ne demk oldugunu bilmiyor anlasilan

Asgari ucretle gecinen vatandasta bi zahmet hiz sinirlarina riayet etsin de ceza yemesin.

Cok sacma konusmussunuz hocam, cezanin kuralin asgari ucret maasli, ust duzey yonetici maasli diye ayrimi olmaz, hic birseyi acindirmanin alemi yok.

Ben radardan 319 lira ceza yedim devlette trafik polisi araciligiyla benim bu kuralsizligimi belgelemis, ben 800 lira maas alsam ne 6.350 lira maas alsam ne ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pro-black -- 12 Mart 2014; 9:56:36 >

kasko değerinin %1 si olsun en az ceza.

200binlik araca binen kırmızıda geçerse ödesin 2.000 tl.

He wanted to let people make slow their cars.

308 GP Yarışı, 91 Zafer, 155 Podyum, 68 PP, 77 EHT, 7 Şampiyonluk, Tek Kral Michael Schumacher

Novitec Bravo 1.4 T-Jet 170PS Sport

• Yavaş gidersiniz sorun kalmaz... bazı yerlerde hız sınırı saçma olabiliyor birşey demiyorum ama kural kuraldır ne yapalım. Yukarıda bir arkadaş para cezası değilde zaman cezası versinler yolda bekletsinler demiş bence mantıklı :)

Orijinalden alıntı: DXM06

Şu konya yolundaki radarı kaldırsalar yemin ediyorum eve kadar gaza basmadan gidebileceğim

inişte de sıkıntı çıkışta da..

onu oraya koyana her geçişimde alt-üst limitsiz, adil kullanım kotasız bedduam var.

bu arada hani 90 olmuştu şehir içi hız limiti?

Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.
    Siyu Kabilesi

olur da 75 yıl yaşayabilirsek şu fani dünyada, olmazsa olmaz uyku için bile günlük 8 saatten 25 yıl harcarken, iş için, yani çalışmak için, yani PARA için 10-12 saatten yaklaşık 34,5 yılımız gidiyor.. ömrümüzü bu şekilde tüketmeli miyiz? elbette çalışmalıyız ama biz bunun için mi yaşıyoruz?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.