Şimdi Ara

Yaya gecidinde durmaktan korkmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her gun oyle oluyor yaya gecidinde durmaya korkuyorum arkadan biri gelipte vuracak diye durmasak kabahat dursak arkadan carpacaklar sizler ne yapiyorsunuz? Adamlar bi elinde sigara bi elinde telefon arac kullaniyor mesafe ayarlama yok onunde biri aniden dursa duramiyor carpiyorlar kac tane kaza gordum boyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bu ülkede herşeyden korkacaksın...

    artık ülke olarak bir şekilde bizlerde ****dik...


    yollarda bu eğitimsizliğin içinden çıkmış gelmiş ve kuralları hiçe sayan milyonlar var...ve hergün onlar yüzler trafik kazalarında hayatını kaybediyor...


    trafikte tartıştığın an kurşulanıp,bıçaklanabiliyorsun...


    veya karşıdan karşıya geçmek isterken biri hayatını sonlandırabiliyor... bu ülkede eğitimsizlik var cahillik var ve geçmiyor... kalıcı...


    bunun gibi haberler çok...


    'Yaya geçidi'nde facia! 3 kadın feci şekilde can verdi - Son Dakika Haberleri (hurriyet.com.tr)





  • Aynı dertten muzdaribim.


    Yayaları görüp yol vereyim diyorum, arkadakine güvenmiyorum, duramıyorum, arkadaki durup yol veriyor.


    Benzer "ayılık" tuzağına düştüğüm çok oluyor.


    Ama artık bakıyorum, arkamda özellikle taksi, yakın takip yapan, salak saçma giden adam varsa hususi durup yol veriyorum. Zıplıyorlar yerlerinde Yaya gecidinde durmaktan korkmak 

  • Haklısın ben de çekiniyorum. Özellikle motosiklet kullanırken iyice sorun olurdu arkadan vursa yerdesin belki. Bir de benim durup yol verdiğim yaya yola çıkınca diğer şeritten öküz gibi geçip neredeyse yayayi ezenler var. Yayayi da riske sokuyorlar böyle iyice.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt

    Yayayken böylesine çok dalasım geliyor.


    Adam yol vermiş tam önünden geçiyorum, arkadan gelen bilmemne evladı zart diye direksiyon kırıp diğer şeride geçiyor. Özellikle yürüyorum, seve seve durmak zorunda kalıyorlar, gözlerinin içine bakıyorum böyle. Kimisi anlayıp pardon diyor. Bakıyorlar tabi çoğunlukla bön bön.

  • valla arada iyi oluyor biri geliyor mutlaka sürtüyor park halinde vs. arkadan da vuran olunca tamponu beleşe boyatıyorum.Yaya gecidinde durmaktan korkmak 

  • Burda o an şunun kararını vermeniz gerekiyor...

    İnsana çarparsam mı önden daha çok hasar alırım ?
    Yoksa arkadan bana çarparlarsa mı ?

    Ben genelde yayaya çarpmayı tercih ediyorum. Çünkü hafif daha az hasar alır aracım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle otobüslerin yol vermesi inanılmaz tehlikeli. Sağ şeritte yolcu indirmek için yol veriyorlar sanıyorsun ama yoldan gelen yayayı göremiyorsun bi anda atlıyorlar tabi yayalar da göremiyor yolu.

  • arkadaki bana çarpacak diye değil de yan şeritteki durmayıp yayaları ezecek diye korkuyorum ben çoğunlukla.

  • Durmayın.


    https://forum.donanimhaber.com/yaya-gecidinde-durdugum-icin-haksiz-ciktim--146312717

  • Umrumda olmaz... arkadaki. Önde olduğu zaman kendisi karar verebilir. Hız göstergesi var, eğitimi var, frenleri var, zoomu var... bir de onun arabasını mı kullanacağız.


    Arkadakine bakarak araba kullanmayın. Aynaları yanlış kullanmanın başka bir yolu da haddinden fazla kullanmaktır. Şerit değiştiririken veya şeritten ayrılırken dikkat etmek yeterli. Fazlası, sınırlı olan dikkat kaynağını yanlış kullanmaktır. Günün birinde sizi karakola misafir ederler, arkadaki baka baka geçip gider. Durup ...ben de sebep oldum, dikkat dağıttım, benim de payım var... diyecek değil. Trafik kuralları esnek değil. Doğrunun ne olduğu belli, trafikteki herkes de eşekler gibi biliyor. Bunu bir trafik kontrolü olunca bütün kuralların birdenbire öğrenilmesinden anlayabiliriz. Veya yaralanmalı bir kaza olunca savunma metinlerinden... Kendiniz doğru kullanın. Doğru kullanınca yapılacak kazalar da küçük olur. Çevre yolunda 200'e çıkarım, ışık yanarsa Roesch frenlerimle dururum diye kullanıyorsanız arkadakinden korkabilirsiniz, korkmalısınız da.


    Yakın takip edenler çok dikkatinizi dağıtıyorsa daha yavaş kullanın, daha yumuşak fren yapın. İki defa arkadan çarptılar ikisinde de çoktan durmuştum, uzaktan gelip çarptılar. Biri freni patlamış beyaz Toros'tu. Diğerinde arkadaş arkasına bakıyordu, katılma şeridine yeni trafik ışığı koymuşlardı, tabii ki hiç bir işaret yok. Arkadaş aracını bayiden aldığı gibi bize geçirmişti :) Bence yol hatası ama kayıtlara 8/8 arkadaki diye geçti.


    Tabii benim payımdaki acemilik çoktan durmuş olmak. Daha uzağı görünce çoktan durmuş da olunmuyor. Ama daha uzağı görmek gelişmeye açık bir alandır, çok zaman alır, sürekli kazanılmaya devam eden bir tecrübedir. O zamana kadar da kurallar özellikle acemilere yardım eder. Yeni ehliyetini alan 30 metreyi etkili kontrol edebilir, usta biri aynı anda üç değişkeni takip edebilir, üçyüz metreye kadar planlayabilir, ellili yaşlardaki sağlıklı biri beş değişkeni etkili takip edebilir. Yarışmayın, kıyaslamayın, yargılamayın... sadece kuralları ve kendi limitlerinizi takip etmek bence en iyisi.





  • İstanbulda yaşiyorsan mümkünati yok gelip arkadan vururlar.


    Türkiyenin bir çok ilinde araba kullanma firsati buldum. yaya gecidinde kurallara uyan tek il kirklareli bence

  • FurkanKizil kullanıcısına yanıt

    antalya trafiğini görmeden yorum yapılmaz

  • eğer yayayı uzaktan görürseniz yavaş yavaş alıştıra alıştıra yavaşlayın ve yaya geçidinin önünde aniden durmaktansa bu şekilde arkadaki araçları da birden zıplatmamış olursunuz. En kötü arkadan kornaya basarlar çünkü sizin yayaya yol verdiğinizi görmüyorlar.

  • Şöyle bir ceza yiyebilirsin yol vermezsen. Şirket araçlarımızdan birine gelen ceza.


    Yaya gecidinde durmaktan korkmak
  • @powermoon Burada Karayolları suçlu değil. Dünyanın her yerinde yaya geçitleri o şekilde konulur.

    Aslen sizin yaya geçidinin hemen önünde değil dur işaretinin orada durmanız gerekiyor. DUR işaretlerinde tamamen durup yayaları dahi kontrol eden kişi sayısı Türkiye'de beşi geçmez tabi.

    Siz yaya geçidinin önünde durduktan hemen sonra servis size çarpmışsa suçlu muhtemelen siz olursunuz. Ama sizin söylediğinize göre servis şoförünün duracak mesafesi varmış ama dikkati dağınıkmış. Sanırım araç kamerası vs. olmadığı için göremiyoruz tam durumu.


    Şehir içlerindeki yaya geçitlerinde dururum. Bölünmüş yollardaki yaya geçitleri ivedi bir şekilde kaldırılmalıdır çünkü pozisyonları çok kötü ve kazaya davetiye çıkartıyorlar.


    @Carl_Sagan Antalya'da kırmızı ışıkta durmuyorlar... yaya geçidinde mi duracaklar?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrplt -- 19 Ekim 2022; 20:3:49 >




  • polisin yanında bile her türlü kuralın çiğnendiği gebzede yayanın yol hakkı yok gibi birşeydir.

  • karbon 12 adlı arkadaşın dediği kısma vurgu yapayım. İyi bir sürücü birden fazla değişkeni sürekli kontrol ederek sürüş gerçekleştirir. Buna önündeki 150-200 metre, arkasındaki 150 metre de dahil. Yaya geçidinde durmaya niyetiniz varsa, arkanızdakine "ben birazdan duracağım haberin olsun" diye bağırarak söyleyemeyeceğinize göre dörtlüyü yakabilirsiniz. Frenlemeyi de yumuşak yapacaksınız. Zank diye 30 metrede durursanız, adam dalgın olabilir veya başka bir yöne o an bakıyor olabilir. Size bodoslama geçirir. Yanınızdakinin durup durmayacağını zaten az çok anlarsınız. Dörtlüyü yakmak da bu bildirimlerdendir. Aynı anda hafifçe yavaşlamaya başlarsanız zaten diğer sürücüler fark edecektir. Takip mesafesini ayarlayamayan da bi zahmet yola çıkmasın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huan8 -- 21 Ekim 2022; 17:1:51 >
  • Ben duracaksam önce arkamı kontrol ediyorum. 4'lüleri yakıyorum. Yandakinin durup duramayacağını hesaplıyorum ona göre duruyorum. Bakıyorum hem arkadaki hem yandaki duramayacak yol vermiyorum. Yayaların güvenliği için. Kaş yaparken göz çıkarmayalım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.