Şimdi Ara

Yaya Geçidi Kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha az önce başıma o kadar absürt bi kaza geldi ki.E-5 Bostancı ayrımından girdim bilenler bilir orada yaya geçidi var ve hızım maksimum 25-30 falan.Yaya geçidinde kimse yok.

Önümde 2-3 araba var neyse yaya geçidine yaklaştım yine kimse yok ama öyle kaldırımda yürüyen insanlar,durakta bekleyen insanlar var.Durakla yaya geçidi arası en aşağı 7-8 metre.Yani yaya geçidi hala boş.

Neyse abi bi teyze mi mahluk mu ne desem telefonla konuşa konuşa yaylana yaylana geldi yola atladı ne sağa bakma ne tepki vermek hiçbir şey yok frene asıldım arkadaki bana, benim arkamdakine de arkasındaki çarptı.Zincirleme kaza oldu yani.O sırada mahlukatın umrumda değil o hâlâ telefonda konuşuyor.

Indik baktık bende bişey yok, benim arkadakinin plaka yamulmuş, onun arkasındakinin hafif tamponu çıkmış.

Tutanak tutsak benim gram suçum yokta hiç sağa sola bakmadan yola atlamak nedir arkadaş? Sizin hiç mi seveniniz eşiniz dostunuz yok? Canınız bu kadar mı değersiz?

Arkadakine diyorum ki kardeşim hava zaten yağmurlu, trafik sıkışık ne diye tampon tampona gidiyorsun.Kusura bakma abi dalmışım diyor.Ben şirket aracıyla bu kadar dert yaşarken Allah kendi arabasıyla bu tür insanlarla trafikte baş etme sabrı versin.

Yaya Geçidi Kaza

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yayanın sağına soluna bakmaması hata. Ancak yaya geçidi, yol hakkı onun. Ne olursa olsun yavaslamanız, yol vermeniz lazım.
    Aksi bir durum olsa çarpsanız ölse, uğraşır durursunuz.

Arkadan çarpanlar, o onların sorunu zaten takip mesafesi diye bir şey var.
    Geçmiş olsun.

Yaya geçidinde zaten yol veriyorum da, kaldırımda yürüyüp yaya geçidine gelmemiş insan için de mi bekleyip yol verelim artık? Bunun hakikaten cılkı çıktı.

Ben arabanın üstünde olduğumdan daha çok yaya olarak vakit geçiriyorum.Ben de biliyorum zaten ne hakları olduğunu fakat böyle bir davranışı sadece sorunlu insanlar yapabilir.Yaya geçidin de kadar yol benim de olsa hiçbir zaman zınk diye yola atlamadım, atlamam da zaten.

Teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Hocam kadın normal kaldırımda yürüyordu.Yaya geçidinde değildi ve zaten trafik olduğu için hızım düşüktü.

Yaya geçidinde zaten yol veriyorum da, kaldırımda yürüyüp yaya geçidine gelmemiş insan için de mi bekleyip yol verelim artık? Bunun hakikaten cılkı çıktı.

Ben arabanın üstünde olduğumdan daha çok yaya olarak vakit geçiriyorum.Ben de biliyorum zaten ne hakları olduğunu fakat böyle bir davranışı sadece sorunlu insanlar yapabilir.Yaya geçidin de kadar yol benim de olsa hiçbir zaman zınk diye yola atlamadım, atlamam da zaten.

Teşekkür ederim.
    Hepimizin yaşadığı sorun ne yazık ki, ancak siz yaya geçidinde yayaya çarparsanız haksız çıkarsınız. Yapılacak bir şey yok.
    Şöförün iyisi kötüsü olduğu gibi, yayayında var.

Adam bekliyor yaya geçidinde elinde telefon, yol veriyorum.
    Kafasını telefondan kaldırıp yola bakmıyor, arkadakilar kornaya basıyor. Tamam hareket edeyim diyorum bu sefer yürüyor neden üstüme sürüyosun diyor.
    Yapıcak bişey yok.

• Maalesef yaya kuralları konusunda bilinç yok.
    Gelgelelim takip mesafesi boşa değil. Teyze yerine çocukta atlayabilirdi, köpekte çıkabilirdi, yanlışlıkla frene basabilirdin vs. Sen görevini yapıp durmuşsun kaza yapmadan.
    Belkide sen kurtarsan arkadaki dalgınlıktan teyzeye çarpacaktı.

Benim kızdığım nokta insanların bu kadar umursamaz olması.Hakikaten aklım almıyor.Bu zamana kadar şükür yayaya çarpmadım fakat herhalde insanlar olayları dizilerdeki gibi zannediyor.Araba vursa ne olacak 2 güne çıkarım falan diye düşünüyor herhalde..

avrupada da aynı durum var orada yay geçidi ihlali çok daha katı uygulanıyor ! yaya yaya geçidine adımını attığı an farkettiğiniz anda durmak zorundasın eğer durmazsanız ve şikayet edilirseniz cezaları çok ağır

bu nedenle siz siz olun yaya geçitlerine yaklaştığınızda gözünüzü dört açın sağınızdan ve solunuzdan gelen yaya varmı iyice emin olduktan sonra geçin,

artık ülkemizde de trafik kuralları modernize edildi eskisi gibi değil, artık yayalarında yaya geçitlerinde mutlak geçiş hakları var, zaten bu yüzden adına yaya geçidi deniyor,

kişi yaya geçidinden geçerken araç yayaya her halükarda durarak yavaşlayarak geçiş hakkı tanımak zorunda eğer ihlal ederse işte yola bir anda çıkıverdi duramadım farkedemedim gibsinden savunmalar maalesef işe yaramıyor,

bir düşünün farzı misal sizin babanız yaşlı ve kalp hastası ve tam yaya geçidinden geçmek için hamle yaptığında kalbi tekliyor yaya geçidinin ortasında yada kıyısında yığılıp kalıyor !

veya bir çocuk annesinin elinden kurtularak aniden fırlıyor yaya geçidine ! işte bu nedenle her ihtimali göz önünde bulundurarak hareket edin yaya geçidine yaklaştığınızda hızınızı mutlaka azaltın aksi halde başınız büyük derde girebilir !

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trafik Kazası
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vomitory kullanıcısına yanıt
    Buna da şükür ne diyelim.Hadi ben durdum, benim arkamdaki onun arkasındaki hızlı geldi duramadı.Allah göstermesin biz 3 araba yayaya girsek orada, en iyi ihtimalle sakat kalır.

Bunu mantığı işleyen herhangi bir insan zaten tahlil edebilir.Ben de buna kızıyorum işte.Yol ne kadar da senin olsa bi sağına bak.Bu kadar zor birşey değil.

Yaya geçidinde yalap şap yürümem hiçbir zaman zira çılgın atar motokuryeler, taksiciler, harfiyat kamyonları her yerde.Istediği kadar kural olsun ben sakat kaldıktan sonra kim takar mahkemeyi..

• Sözde Kadıköy çok gelişmiş falan derler ama yaya geçidi kuralına en az uyulan yer Kadıköy'dür. Ne yayalar arabalara saygı gösterir ne arabalar yayalara. Yayaya kırmızı yanar, yayalar yola atlar Kadıköy'de.
    Fatih'te ise yayalar dahil herkes trafik ışıkları ve yaya geçidi kurallarına neredeyse harfiyen uyuyor. Fatih daha medeni bence.
  • Bu işten birgün birilerinin canı fena yanıcak. Ben çok dikkat ederim yaya geçidinde kesinlikle yavaşlarım, yolumu veririm ancak soldan şehir içinde 60-70le yardıran eşkiyalar var. Norveç degil burası. Bazı yayalar da o kadar vurdumduymazki bakmıyor bile pat diye atlıyor şu şubatta yaya geçidi olayı çıktıgından beri tak diye yola atlayanlar çok çogaldı. Yayaya kırmızı yanıyor, o zaman bile atlayanlar oluyor ve yavaş yavaş geçiyor adam onlar apayrı bir dünya zaten.

Abicim tamam haklısın yol senin, sagdaki araç yol verir, soldan gelen hanzo sana 70le vursa nolacak? Yine de bir sagına soluna bak, dikkatli geç. Yol senin, hak senin ama fizik kanunları bunları takmaz haberiniz olsun. @AsiretinMarjinalCocugu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 1 Ocak 2020; 7:47:3 >
  • Teyze değil mahluk mahluk insan kırması trafik özürlüsü kadınlardan bir tanesi elinde telefon gıybet yapar önnüde mal gibi öküz gibi bekler kornaya basarsın ne basıyon öküz derler.Geçmiş olsun şimdi çarpsanız o kadın değerli olucaktı.
  • Yaya geçitlerine lamba şart.3 şeritli hız sınırı 82 olan yerde yaya geçidi var ve 1 tanede değil.Araclar en az 70 80km ile ilerliyor,yaya geçiyor diye dursan arkadaki sana çarpacak sende o şiddetle önünden geçen insana çarpacaksın.

Orijinalden alıntı: Dwayne35

Teyze değil mahluk mahluk insan kırması trafik özürlüsü kadınlardan bir tanesi elinde telefon gıybet yapar önnüde mal gibi öküz gibi bekler kornaya basarsın ne basıyon öküz derler.Geçmiş olsun şimdi çarpsanız o kadın değerli olucaktı.
    Siz bayanlara karşı aşırı bir kin sahibisiniz acaba sizi beğenmiyor olabilir mi bayanlar? Mesela kısa boylu falan olabilir misiniz? Ya da yüzünüzde bir sorun filan olabilir mi? O yüzden mi bayanlara karşı önyargınız var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen_2 -- 1 Ocak 2020; 10:50:8 >
    Herşeyim yerli yerinde maşallah dün saydım hatta 6 kere kornaya basmasam kız önüne bakmıyor telefondan 3ü tanesi allah belanı versin dedi kornaya basınca tanımadığım bir insan kavga etsen anlık sinirle al başına belayı beni mi buluyor anlamıyorum.
    Türkçe'de şey kelimesi diğer kelimelerle bitişik yazılmaz. Hiçbirşey ve birşey yazmışsınız, onları doğrusu hiçbir şey ve bir şeydir. Cümle büyük harfle başlar. Bu kurala da uymadığınızı görüyorum. Türkçe öğretmeniniz kimdi acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scutigeromorpha

Türkçe'de şey kelimesi diğer kelimelerle bitişik yazılmaz. Hiçbirşey ve birşey yazmışsınız, onları doğrusu hiçbir şey ve bir şeydir. Cümle büyük harfle başlar. Bu kurala da uymadığınızı görüyorum. Türkçe öğretmeniniz kimdi acaba?
    TDK'nın görüşleri tartışmalıdır beyefendi.. Bence bitişik yazılması gerekir.. İnternetteki forumlarda büyük küçük harfe genellikle dikkat edilmez bu bilgi eksikliğinden değil, önemsemekten kaynaklanmaktadır..
    Medenice cevapladığınız için teşekkür ederim. İzninizle son bir düzeltme daha yapmak istiyorum. Türkçe'de "ka" sesi yoktur. TDK kısaltması te-de-ke diye okunur ve gelen ekler de bu okunuşa göredir. Doğrusu TDK'nin olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scutigeromorpha -- 1 Ocak 2020; 11:2:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.