DH Yönetici
24 Aralık 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 1321 (Bu ay: 0)
Gönderileri
www.cumhuriyet.com.tr
Jandarmadan sahte motor yağı operasyonu
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/jandarmadan-sahte-motor-yagi-operasyonu-2023642

Motor yağı satın alırken ekstra dikkat edelim lütfen.

28.06.22 Edit: 525.000'e 7.000 kilometrede Işık Paketi + CC opsiyonlu + lansman rengi limon sarısı Golf 1.0 110HP Impression Manuel almıştım. Bugün, gayrimenkul yatırımı amaçlı 6705.000'den satışını verdim.

Anlaştıktan sonra bir kişi daha aradı ve 675.000 verebileceğini söyledi ama anlaştım artık veremem diye reddettim.

Durumlar fena.

Merhaba arkadaşlar. Eşim için seçenekleri üçe indirdik. Bu 3 araçtan birini tercih edeceğiz. Sizce hangisi daha mantıklı? Tümü ikinci el 2020-21 model 10-20 bin kilometre civarlarında.

Golf 1.0 110HP Impression Manuel

2008 1.2 100HP veya 130HP Active Manuel

Renegade 1.0 120HP Sport Manuel

Merhaba arkadaşlar. Elimde XS Max ve 11 var.

XS Max 2 yıllık, 11 3-4 aylık cihaz.

XS Max ekranı: Super Retina OLED, HDR10, Dolby Vision, 1242 x 2688, 458 ppi

11 ekranı: Liquid Retina IPS LCD 828 x 1792, 326 ppi

Ekran ve boyut dışında ben bir fark göremedim.

Sizce hangi cihaz daha üstün, hangisini kullanmak daha mantıklı olur?

Merhaba arkadaşlar. A aracı benim. B aracı çocuk taşıyan servis aracı.

Şirket aracımla seyrederken, DUR tabelasının olduğu yerde durdum. Gerekli kontrolleri yapıp yola çıktım ancak karşıdaki yaya geçidinde yaya vardı ve tekrar durdum. Yayanın geçmesini beklerken bir anca servis aracı kendisinin kabul etmemesine rağmen yüksek bir hızla bana sağ taraftan çarptı. Hatta durduğum halde çarpmanın etkisiyle araç 180 dereceye yakın döndü. Muhtemelen başka bir şeyle (telefon vs.) ilgileniyordu.

Şimdi burada şuçlu ben miyim? B aracı mı? Yoksa oraya yaya geçidi koyan Karayolları mıdır?

Kusur oranı %100 bana çıktı. İtiraz edildi, heyetten yine %100 bana çıktı. Tekrar itiraz edildi kamera kaydı incelenmesi için, yine %100 bana çıktı. Yasalar beni haklı göstermesine rağmen kendi yasasını tanımayan bir heyet var.

Ya taşımacılık şirketleri iyi yapılaşmış, ya da başka bir durum var bilemiyorum.

Olay yerinin planını ekliyor ve yorumları size bırakıyorum.

17 Şubat 2021 Editi: Yol üzerindeki yaya geçitlerini silerek kaldırdılar.

edit: Araç bulamayınca çılgınlık yapıp çok temiz olunca, bir anlık kararla 2.el Ford Fiesta Red aldım. Tavsiyeler için teşekkürler.

Bilmeyenler için araç şöyle bir şey, yakında kendi fotolarını eklerim.

150-160 Bin ₺ Bandında 0 KM Tercih (Alındı)

Renault Clio Icon 1.0 TCe 100 bg 159.000 ₺

Renault Clio Touch 1.0 TCe X-Tronic 100 bg 156.500 ₺

FIAT Egea HB Urban Plus 1.3 M.Jet 95 HP 153.000 ₺

Renault Megane Sedan Joy 1.3 TCe 140 bg 164.000 ₺ Sadece beyaz bulabildim, elendi.

Seat LEON 1.0 EcoTSI 115 HP S&S Style 168.500 ₺ Araç yok

VW Polo 1.0 TSI 95 PS Manuel Comfortline 152.000 ₺ Araç yok

VW Polo 1.0 TSI 95 PS DSG Comfortline 157.000 ₺ Araç yok

FIAT 500L Cross Plus 1.4 Fire 95 HP MT 154.000 ₺ Motor kötü elendi

Ford Fiesta Titanium 1.0L EcoBoost 100PS Otm. 171.000 TL Araç yok

Öncelikli kriterlerim: manuel, turbo benzinli, hatchback. Kriter dışı mantıklı diğer seçeneklere de açığım.
24 Haziran'da sunulan GeForce 451.48 WHQL Notebook sürümü sorunludur. HDMi ile monitöre bağlıyken reset atıldığında, kabloyu çıkarıp takmadan monitöre görüntü vermiyor. Bir önceki sürümde sorun yok. Yükleyecekleri uyaralım.
(Kullanılan cihazlar: HP 15dk00 GTX 1660 Ti Max-Q, Dell G315 GTX 1650)
Konuyla ilgili o kadar çok bilgi kirliliği var ki, doğru düzgün net bir bilgi yok. Vergi dairesinde borç vadesi bu ay sonunda görünüyor, yani erteleme olmamış.
Erteleme yapabilmek için herhangi bir başvuru seçeneği de yok. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
Merhaba arkadaşlar. Kaza sonrası tutanaklarımızı tutup diğer kişiyle ayrıldık.
Sigorta şirketi bana aracı karşı tarafın sigortasının anlaşmalı olduğu servise bırakırsınız, eksper gelir, sonuç belirlenir, eğer kusur sizde ise cebinizden ödersiniz, karşı tarafta ise sizin hasarınız onarılır dedi.
Ancak şöyle bir durum var ki, kusur bana çıkarsa ben aracımı o serviste yaptırmak istemiyorum çünkü çok fahiş fiyatlar çıkaracaklarını biliyorum.

1. Sorum: Aracı servise götürmeden, kusur oranlarının belli olması, sonuca göre benim aracımı götürüp tamir ettirmem hiç bir şekilde mümkün değil mi?

2. Sorum: Kusur bana çıkarsa ben o servisin çıkardığı fahiş fiyatı ödemek durumunda mıyım? Aracımı dışarıda tamir ettiremez miyim?

3. Sorum: Kusur karşı tarafa çıkarsa, ben bunu öğrendikten sonra aracımı anlaşmalı servise götüremez miyim?

Bilen arkadaşlar bilgi verirlerse çok sevinirim.
Merhaba arkadaşlar. 60-65 Bin civarına, genç işi, sportif, performansı da fena olmayan bir araç arayışım var. Yıl olarak 2012-13 üzeri olmalı. Kilometre olarak da bu araçların x2 yıpranma payı göz önüne alınırsa 50 bin kilometre üstü pek istemiyorum. Kesinlikle sürüş dinamikleri anlamında ruhsuz, sokakta görmekten sıkıldığımız araçlardan olmamalı. Arka koltuk önemsiz. 5 kapı araçlar da ilgimi çekmiyor. Kesinlikle manuel olmalı, cam tavan/sunroof olursa da iyi olur.
Seçeneklerimi aşağıda belirttim, haricinde tüm önerilerinize açığım.

Seçenekler:
1) Honda CR-Z Hybrid 122HP (Artılar: Füturistik tasarım, hybrid ve çevreci olması, sürüş dinamikleri, pek rastlanmayan bir araç olması. Eksiler: Parça fiyatları, düşük kilometre denk gelmemesi)
2) Ford Fiesta Red veya Black 1.0 Ecoboost 140HP (Artılar: Sürüş dinamikleri, performans ve yakıt. Eksiler: Her ne kadar tek kapı özel üretim olsa da bildiğimiz Fiesta.)
3) Peugeot 208 Allure 1.6 THP 156HP (Artılar: Kendini kanıtlamış THP motor, cam tavan standart. Eksiler: Tasarım, yakıt.)
4) DS3 1.6 THP (Artılar: Tasarım, kendini kanıtlamış THP motor. Eksiler: Düşük kilometre bulunamaması, eski PSA altyapısı.)
5) Alfa Romeo Mito 1.4 QV 170HP veya Distinctive 155HP (Artılar: Tasarım. QV olursa kilitli diferansiyel. Alfa Romeo ruhunu pek yaşatmasa da bir Alfa olması. Eksiler: Eski FIAT altyapısı, Bu fiyata bir FIAT almış olmak, düşük kilometreli araç yok, yakıt.)
6) Opel Corsa Sport 1.0T 115HP (Artılar: Yakıt, düşük kilometre. Eksiler: Tasarım)
Merhaba arkadaşlar. Bugün İstanbul'dan TEM otoyolu üzerinden İzmit'e gelirken 140 km/s hızla ilerlerken araç bir anda arkasını bıraktı ve ESP devreye girdi. Ne olduğunu anlayamadan bir anda, sağ şeritlerin boş olmasıyla kendimi güvenlik şeridine attım. Baktığımda sağ arka lastik paramparçaydı. Orada durmam aşırı derecede güvensiz olduğundan dolayı tıngır mıngır park alanına girdim.
Lastiklerim Continental Eco Contact 5, araç üzerinde fabrikasyon olarak gelen lastikler. (2012 üretimi 56 bin kilometrede)

Ekleme: Lastiğin diş derinliği 6mm üzerinde ve yanaklarında olay öncesi herhangi bir çatlama ibaresi yoktu.

Lastiklerin zaten ömrünü doldurmuş diyenler için Continental'in sitesinden alıntı:

On yıldan uzun bir süre önce üretilmiş tüm lastikler (yedek lastikler dahil), görünüş itibariyle kullanılabilir gibi dursalar veya minimum diş derinliğine gelmemiş olsalar da yenileriyle değiştirilmelidir.

Şu linklere göz atmanızı tavsiye ederim. https://www.continental-lastikleri.com.tr/binek/teknoloji/lastik-bilgisi/lastik-bilgisi-1-2https://www.continental-lastikleri.com.tr/binek/teknoloji/lastik-bilgisi/lastik-bilgisi-1-0?

Lastiğin hali,

140 Km Hızla Giderken Yarılıp Parçalanan Lastik
Hakkında
Meslek: Dijital Pazarlama Yöneticisi
Sistem ve Tercihleri
Otomobil
Cooper Countryman JCW Chili ALL4
Mobil cihaz
Xiaomi
TV
Panasonic
Fotoğraf Ekipmanları
Sony A7R III
Kulaklık - Amfi
Sony
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9.393
İkinci El Bölümü Mesajları: 319
Konularının görüntülenme sayısı: 1.812.110 (Bu ay: 9.301)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.571 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.