|
evet |
|

|
evet |
|
Sadece üremek değil ki, insan faaliyetlerinin hemen hemen hepsi kaynağını bencil bir düşünceden alır. Bunun yansımasını hayatın her alanında görürsünüz. Küçük bir azınlığın marjinal faydası için kurban edilen milyarlarca köleleştirilmiş insan. İşin kötüsü bir köle ile efendiyi yer değiştirdiğinizde sonucun değişmemesi. İnsan hayatı sonlu, zor ve acılı olduğu için bencilliği çok görmemek gerek. Çoğunluğun cehaletini de eklersek tablo şaşırtıcı değil. Aslında her şey olması gerektiği gibi, normal. Sadece bizler yani piramitin en altındakiler için bencilliğin bile yasaklanmış olması gerçeği var. Hep bir ağızdan, her gün aynı şeyleri tekrar eden, dini, ahlaki zırvalarla bastırılmış, ezilmiş, milyarlık bir zombi ordusuyuz. |
|
Çocuk yapan insanlar, nitelikli bencil olmayı dahi başaramayan insanlar. Nitelikli bir bencile bile saygı duyulur.
Gelişmiş toplumlarda, Batı Avrupa'da, Kuzey Amerika'da veya Japonya, Güney Kore gibi aşmış Uzakdoğu ülkelerinde doğum oranları yerlerde. Bunun en önemli sebepleri çalışkanlık ve yüksek bilinç düzeyi. Belki ülkelerini geliştirmek, belki kendileri daha büyük bir zenginlik ve refah içerisinde yaşamak için, belki de çalışkanlık artık kültürel bir şey olduğundan insanlar tabiri caizse köpek gibi çalışıyorlar. Dolayısıyla çalışkanlık, üretmek ve gelişmek o kadar önemli ki bu insanlar için, çocuk yapmak sadece gereksiz bir yük. Ve çalışmaya bu kadar önem atfeden insanların yaşadıkları ülkeler, bizim yaşadığımızdan şu anda bile 100-150 yıl ileride. Yani bir 100 yıl sonra biz ancak onların bugün gelmiş oldukları medeniyet seviyesine ulaşabileceğiz, muhtemelen o zaman bile değil. Ve fark her geçen gün hayvan gibi açılıyor. Sonumuz tam anlamıyla utanç ve rezalet. Hakeza bilinç. Şimdi bu insanlar, yani illa ülkemizi boklamayalım, ülkemizde de bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar olsa da böyle çalışkan insanlar var, çocuk yapmaya karar verseler, en ala şekilde yetiştiremezler mi? Maddi imkanlardan bahsetmiyorum, okula bile göndermeseler kendi evde home-schooling yetiştirecek şekilde bilgi sahibi insanlar bunlar, ve çocuk yetiştirmeye dair bilmiyorlarsa bile tüm bilgileri öğrenebilecek birikime sahipler. Çocuk bir sağlık problemi olduğunda hekimin en niteliklisine, hastanenin en kapasitelisine ulaşabilir. Dünyanın en gelişmiş eğitim&öğretim sisteminde eğitim alabilir. Vs. vs. Ama yapmıyor abi, yapmıyor ya. Balkanlar'da yaşayan, Ortadoğu'da, Afrika'da, Orta Asya'da, Güneydoğu Asya'da yaşayan insanlar nelerine güveniyor da yaşları gelir gelmez evlenip ikişer üçer çocuk çakıyorlar? Ya çocuğu tamamen geçtim ya, tamam düşünme çocuğu, sen kendine niye yapıyorsun bunu? Şu bir defa geldiğimiz dünyada, başarılacak bunca iş, ülkeye ve bir insanın kendi milletine yapacağı bunca katkı, veya kendi hesabına tadılacak bunca mutluluk varken, bu dünyanın en rezil insanlarının 5er 10ar yaptığı işe bulaşmak niye? |
|
Ha kimse çocuk nasıl yapılır bilmiyordu zaten. Pardon. Bu bizim ailenin özeli değil bu arada. Benim bildiğim çocuk yapmak için başka bir yöntem yok ki bu anlattığım bizim ailenin özeli olsun. Yanılıyorsam aydınlatın. |
|
Boşverin hocam anlatamazsınız. Beyinler örümcek olunca algı çok farklı çalışıyor. |
|
Oooooohaaaaaa karinla sen de mi sevistin yoksa abi saka misin sen kafayı mi yediniz millet siyirmis |
|
Haklı olduğuna %100 eminin ama sana haklısın da diyemem. |
|
|
Katılım zamanı: 25 Temmuz 2007 |
|
niye diyemezsin? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 2 Ocak 2022; 19:51:13 > |
|
Niye çocuk yapıyorsun dediğinde bir sebep bulamıyorum çünkü ama iki tane de çocuğum var. Kaza kurşunu da değil planlı olan bir durum ama dediğim gibi niye yaptınız diye sorarsanız da bu arkadaşların dediği gibi mantıklı verecek bir cevabım yok. Açıkçası insan doğası bu şekilde işliyor diye olacak cevabım, yalan yok. |
|
|
İnsanın doğası derken çocuk yapmayı doğaya bağlayamayız, doğa ve evrim bize akıllı düşünmeyi verdi bu sayede üremenin saçmalığını bulduk bu yüzden bu suçu başka şeylere atmayı bırakın. Planmış, ne planı? tamamen saçmalık. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer Hayyam12 -- 2 Ocak 2022; 21:3:11 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlliedSL -- 2 Ocak 2022; 21:27:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Sadece üremek değil ki, insan faaliyetlerinin hemen hemen hepsi kaynağını bencil bir düşünceden alır. Bunun yansımasını hayatın her alanında görürsünüz. Küçük bir azınlığın marjinal faydası için kurban edilen milyarlarca köleleştirilmiş insan. İşin kötüsü bir köle ile efendiyi yer değiştirdiğinizde sonucun değişmemesi. İnsan hayatı sonlu, zor ve acılı olduğu için bencilliği çok görmemek gerek. Çoğunluğun cehaletini de eklersek tablo şaşırtıcı değil. Aslında her şey olması gerektiği gibi, normal. Sadece bizler yani piramitin en altındakiler için bencilliğin bile yasaklanmış olması gerçeği var. Hep bir ağızdan, her gün aynı şeyleri tekrar eden, dini, ahlaki zırvalarla bastırılmış, ezilmiş, milyarlık bir zombi ordusuyuz. |
|
Hocam çocuk gayette bana atarlanıyor. Kaza kurşunu değil, planlayarak yaptık diyorum başkasına. Bu gelmiş planmış, ne planı, saçmalık diyor. E gel de laf etme. Her kendi anne babasına bilenen bütün ebeveynlere atara kalkacaksa işimiz var o zaman. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Ha kimse çocuk nasıl yapılır bilmiyordu zaten. Pardon. Bu bizim ailenin özeli değil bu arada. Benim bildiğim çocuk yapmak için başka bir yöntem yok ki bu anlattığım bizim ailenin özeli olsun. Yanılıyorsam aydınlatın. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Katılım zamanı: 25 Temmuz 2007 |
|
HOCAM SİZİ ÇOK TAKDİR EDİYORUM VE AYLAR SONRA İLK KEZ BİRİNE YANİ SİZE KONSEY + VERİYORUM @Epsilon @Veronicaa @HayatınıYaşayamayanAdam @Seks Muhafızı @şoray uzun yolda dostlar bu arkadaşı konseye aday sunuyorum |
|
Eşimle şunu bunu yaptık heyecanlıydı diye akrabalarının tanıdıkların yanında rahatça anlatıyor musun? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Burası akraba ortamı değil ama evet arkadaşlarımın yanında anlatırım bir sıkıntı görmüyorum. Biz seninle anlaşamayız, yorma boşuna kendini. İstiyorsan blokla geç beni bana maruz kalma. Ayrıca farkında değilsen oradaki heyecan seksin heyecanı değil. Çocuk yapıyor olmanın heyecanı. Sizi bilmiyorum belki makina gibi ruhsuz yapmışsınızdır ama bunlar çok doğal şeyler. Kafada çok büyütmeyin. |
|