Şimdi Ara

Togg vs toyota corolla cross !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
77
Cevap
0
Favori
5.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşin içinden bir türlü çıkamıyorum. Araba satın alma arefesindeyim. Toyota sorunsuz bir marka olarak biliniyor.ama togg da sorunsuz sayılır. % 100 elektrikli araba satın almanın ne gibi avantajları ve dezavantajları var? Siz olsanız hangi aracı tercih ederdiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Corolla Cross neden cazip geliyor. Az yakıyor diye mi tercih etmeyi düşünüyorsunuz. 1.8 motor hacmine sahip olduğu için çok saçma bir vergisi var. Tüm ekonomi planlarını çöpe atın bu yüzden.

Togg özelinde yazmayacağım ama elektrikli aracı hangi şehirde kullanmayı düşünüyorsunuz. Elektrikli araç kullanırken sürprizlere asla yer yok. Hastalık vefat, gezi gibi durumlarda ekstra km talebiniz olursa tam bir kabusa dönüşüyor. Yol giderken Menzil kadranda azaldıkça da insan stres hormonu salgılıyor resmen. İkinci araç alma imkanı olanlar için bulunmaz nimet, elektrikliler.
  • selam güzel bir sorun keşke hepimizin olsa. şahsi fikrim her alanda togg üstün üstelik bizim markamız ama yazılım sorunları olabiliyormuş can sıkıcı olabilir. Eminim kullanıcıları bilgi verir. kolay gelsin

• turgut reis T kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam

• Togg - daha teknolojik ve tok bir araç. Göze de hitap etmekte. Isı pompası yok. Bu kışın soğuk havalarda menzilde %30 kayıp demek. Optimal pil ömrü için Günlük %80’e kadar sarj edeceksiniz, bu da kışın günlük menzilinizin belirtilen değerin %46’sına düşmesi demek. Satarken İkinci elde kayıp olur mu bilmiyorum. Servis nasıl bilmiyorum. Bu araba ile uzun yol yapmak pek pratik değil. İkinci aracınız ise daha rahat kullanırsınız. Acil uzak bir yere gidilmesi gerektiğinde ve yola çıktığınızda piliniz hiçbir zaman %100 dolu olmayacaktır. Arada araç çalışır ama ekranda hiçbir şey göremezsiniz.

Corolla cross- şehir içi sürüşü beklenilmeyecek ölçüde keyifli olsa da uzun yolda ve özellikle tepe vs tırmanırken motor performansından memnun kalmayabilirsiniz. Yalıtımı da pek iyi sayılmaz. Uzun yolda yakar ama şehir içi ve yoğun trafikte şaşırtıcı derecede ekonomiktir. İç mekan kalitesi orta düzeydedir ama trim sesi 2 yıldır duymadım. Kolay kolay sorun çıkarmaz. Servis ağı geniştir. İki kez hibrit araç sattım ve değerinde elden çıkardım. İnsanlar genellikle markaya güvenir.

İkinci aracım olsa, evimde rahatça sarj edebilsem ve çoğunlukla ev-iş için kullanacak olsam togga belki bir şans verirdim ancak araçla yıllık 25-20 bin km yapan biri olarak benim gereksinimlerimi cross daha iyi kapatmaktadır.

İhtiyaçlarınıza göre karar verin.

• şehir içinde kullanıyor ve uzun yola çok az çıkıyorsaniz togg
    Aksi durumda cross

• Sürekli uzun yol yapıyorsanız elektrikli can sıkabilir. sorun olmaz belki ama şarj istasyonuna sık sık uğramak gerekebilir.

Ben iki ayda bir uzun yol yaparım ortalama. O kadar da çekilir dedim Togg aldım.

Benim gibi birkaç ayda bir uzun yola çıkacaksanız, genellikle şehir içinde kullanım için Togg iyidir. Ben de RR Evoque 2012 -3008- C5a- Jeep Compass 2022 içi makyajlı kasa ve Corolla Cross düşündüm.

Evde şarj imkanım da yok, yine de aldım. O da çok önemli değil ilk etapta. Site yönetimiyle görüştüm ama pek yardımcı olamadılar. Ben de taşınabilir şarj cihazı alıp benim dairenin elektrik sayacından dışarıya kilitli kapaklı bir priz yapmak istiyorum, bu sorun olmaz site için. Onu yaptıktan sonra yakıt masrafı da olmayacak gibi kısmetse.

Aslında şimdi de ortalama yakıt tüketimi benzinli dizel her türlü araçtan daha hesaplı. kw 8 liradan doluyor togg Trugo istasyonlarında ki 100km de 18-20 kw yakıyor araç şehir içi.

Şehir dışında da şarj yeri bulmak sorun değil aslında, şimdiden her yerde en fazla 100-150 km arası istasyonlarla örmüşler Türkiye haritasını. Sorun biraz da yüksek hızda menzilin 400 km ve biraz da altına düşmesi. şehir içinde 500 km bir iki hafta yetiyor yoksa benim için.

Sonuç olarak genel olarak şehir içi kullanım için ideal araç. diğerleri yanında küçük kardeş gibi kalır.

• Değerli yorumun için teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corolla vs egea cross
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Togg güzel bir araba eyvallah ama pil ömrü kaç sene ? Bir fiyatı nedir?

• TheMessage T kullanıcısına yanıt

Bataryalar ciddi sıkıntı gerçekten . Bir batarya değişimi araba fiyatı neredeyse

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Otoyol hızlarında 400 yapıyorsa şahane bir şey zaten her 300km de bir mola vermek lazım, bataryayı doldurup devam edersin mis gibi

8 sene garantiliydi pili. 10 yaşındaki teslalarda aynı teknoloji pillerin sağlık durumu ortalama % 95 diye bir yazı okumuştum.

yani piller kolay kolay komple ölmüyor. ama pil ücreti aracın yarı parası kadar var. pil teknolojisi gelişiyor ve her sene pil fiyatları düşüyor diyorlar.

yani korkacak kadar sıkıntılı bir durum göremedim ben.

• en1gma kullanıcısına yanıt

hıza bağlı hocam. 100km hızla 400 yapar, 120 ile 370 civarı, 400 ün de altına iner. 140 ile deneyen olmadı sanırım ama 300-350 arası olabilir.

her halükarda 300 km de bir şarj, her türlü bulunabiliyor zaten.

hafta sonu Adana-Niğde yaptım, gidiş yokuş yukarı ve toroslar soğuk olduğu için 200 km de yüzde 55 şarj yedi.

aynı yolun dönüşünde yüzde 30 şarj gitti sadece, mesafe aynı ama yokuş aşağı inince şarj yemiyor pek haliyle.

185 i de denedim ikinci defa, dönüş yolunda, hatta 186 ya bile çıktı hız, normalde limit 185. ortalama 120-130 geldik.

giderken sıkıntı yaptı biraz ama dönüşte dert etmeden geldik Adanaya.

140la 300km yapıyorsa yine çok iyi az buz km değil zira

• Sizcede %100 elektrikli araba dizel ve benzinli araçlara göre daha sorunsuz değil mi?

• en1gma kullanıcısına yanıt

Uzun menzilli Togg yapar. 120 ile 370km yapıyor demişti bir kullanıcı, ben almadan önce.

Ama yokuş yukarı çıkmak gibi hava sıcaklığı da etkiliyor baya menzili. Aynı yol gidiş dönüş arasında iki katı fark var neredeyse yakıtta.

Forumdaki dangalaklara sorsan togg alanlar teneke aldı satacak enayi arıyorlar 100km bile gitmiyor  

• togg daha mantıklı bakım derdi vs. çekmeden mis gibi kullanırdım yerinizde olsam. yakın çevremde togg sahibi olanlar var bu yüzden sık sık bindiğim oluyor araca, gayet rahat tok bir araç. kitapçığında 200-250bin kilometreye kadar bakım çizelgesi vardı sadece 2 yılda 1 polen filtresi ve fren hidroliği değişiyor o kadar.

• 11 yildir benzinli arac kullaniyorum bakimlari baya bir pahali ama iste togg ta 8 yil sonra pil ucreti ne olucak o soru işareti? Mükemmel para kazanan birisi degilimki?

• tog mog iyi de proje deva medecek mi ? belki 5 yıl sonra hükümet değişecek proje rafa kalkacak . toyota al geç .

Hocam 8 yıl sonra pil değişimi gerekecek diye bir şart yok ki. Bu pillerin Tesla için tahmini 15-20 seneye kadar kapasite yarıya inse bile kullanılabilir durumda olacağı öngörülüyor.

Ayrıca pillerin bazı hücreleri ölse bitse bile sadece hasarlı hücreleri değiştirme şansı olabilir deniyor ileride. Yani komple batarya bütün hücreleri değiştirme zorunluluğu da olmayabilir.

Bu arada benim de çok param yok öyle, heves ettim bunu şartları zorlayarak çok borca girerek aldım. Allah kısmet etti çok şükür.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.