Şimdi Ara

Yeni i10 almak mantıkli mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eşim için otomatik ve hb araç bakıyoruz maelsef i20 bütçe yetmiyor. Bizde i10 düşünüyoruz araç nasıl, 2 eli güçlü mü, bir bebek var, oto koltuk vs koyarken zorlanır mıyız? A sınıfı tecrübesi olanlar da bu konuda yazarsa sevinirim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Kayda değer bir süre elde tutulacaksa düşünülebilir. İkinci el piyasası yavaş, oto koltuk çok problem olmaz ama bazı modeller A sınıflara kapı eşiğinden sığmıyor onu biliyorum kontrol etmek lazım. i10 ve genel olarak A sınıfının bir sıkıntısı ise gerçekten sadece şehir içi arabası olması şehirdeki ana yola sapaktan çıkarken zor ivmelenir, 90 küsür hızlarda çok güven vermez nezih ülkemizdeki şoförler yol almak için sıkıştırabilir vs. Evin ikinci aracıysa düşünülebilir ama şehir içi pır pır gezmek dışında çok bir şey beklememek lazım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tcadongusu

    Kayda değer bir süre elde tutulacaksa düşünülebilir. İkinci el piyasası yavaş, oto koltuk çok problem olmaz ama bazı modeller A sınıflara kapı eşiğinden sığmıyor onu biliyorum kontrol etmek lazım. i10 ve genel olarak A sınıfının bir sıkıntısı ise gerçekten sadece şehir içi arabası olması şehirdeki ana yola sapaktan çıkarken zor ivmelenir, 90 küsür hızlarda çok güven vermez nezih ülkemizdeki şoförler yol almak için sıkıştırabilir vs. Evin ikinci aracıysa düşünülebilir ama şehir içi pır pır gezmek dışında çok bir şey beklememek lazım.
    Hocam malesef tek aracımız olacak. Uzun yol da arada yapıyoruz o zaman bize göre değil sanırım. Sizce 2.el eski kasa i20 daha mı mantıklı 0 i10 göre

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • murattekno kullanıcısına yanıt

    i20 , Clio gibi araçlar daha iyi olur. Onların bile bagajları küçük gelebilir. Öyle çocukla filan bineceksiniz en az B sınıfı olmalı.

  • Öncelikle sadece liste fiyatına bakarak "aaa ne kadar ucuzmuş hemen sıfır alalım bi tane" diye hayal kurduysaniz vazgeçin, hem sıfırını bulamazsınız hem de bulsanız dahi liste fiyatınin uzerine 100-150bin TL fszla ödeyerek alabilirsiniz.

    Gelelim i10'a;

    Yeni i10 iç hacim ve sürüş hissi olarak B segmenti seviyelerinde, kullanmadan yorum yapanlara kulak asmayın.
    Ayrıca A segmenti araçlar içinde tasarım olarak çok beğeniliyor ve 2.elde de çok kıymetli bir araç. Piyasası da çok hızlı.
    Ömründe bir kez bile A segmenti araç almamış satmamiş insanlar yorum yapmasın bilmediği konularda
    Bebek koltuğu konusunda hiçbir sorun yaşamazsınız çünkü iç hacim oldukca genis ama bagaj olarak sıkıntı yaşayabilirsiniz, 252 lt hacmi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 7 Nisan 2023; 15:7:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bayide sıfır İ10 bulma şansınız şuanda yüzde 1-2 eğer ki bulabildiyseniz düşünmeden satın alabilirsiniz. Şehir içi küçük bebekli bir aile için gayet yeterli bir araç.

  • Şu anda 4 tekeri olan her aracı almak mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carsever kullanıcısına yanıt
    Hocam asla bilmediğim ve içinde bulunmadığım araç hakkında yorum yapmam burada insanlar zar zor kazandığı meblaları nasıl harcayayım diye soruyor bize yanlış yönlendirmek düşmez. i10 bence de gayet güzel bulunduğu segmente göre de büyük hissettiriyor bu kesinlikle doğru fakat evin tek aracı olacak ise ikinci el B
    segmenti önermek daha mantıklı geldi. Geçen sene teyzemin aracı olan 2021 model 1.0 i10 aracı Kastamonu-Ankara arası git-gel şeklinde kullanma fırsatım olmuştu. Beklentilerimin üstünde bir deneyim sağladı fakat düzenli uzun yola çıkmak isteyeceğim bir araç olduğunu söyleyemem. Piyasa hakkındaki yorumumun sebebi ise bizim teyzeme uygun kombinasyonda bir aracı bulmamız 3-4 ay sürmüştü belki durum şu anki benim bildiğimden farklıdır. Kısacası i10 segmentinde gayet parlayan bir araç ama ben konu sahibinin çocuklu ailesi için Clio gibi çok daha ferah olacak opsiyonları da gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • murattekno kullanıcısına yanıt
    i20 olabilir, clio olabilir bütçe uygunsa yeni kasa corsanın ikinci ellerine yönelebilirsiniz. Benim clionun 1.0 tce x-tronic modelini kullanma fırsatım oldu bana şanzımanı biraz hantal gelse de genel olarak tatmin ettiğini söyleyebilirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Daha önce başka bir konuda i10 deneyimlerimi aktarmıştım. Aynı şekilde aktarıyorum buraya. Ek olarak bebek koltuğu hiç denemedim ama sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Çünkü aracın içi gerçekten geniş. Sadece bagaj bebek olduğu için yetersiz gelebilir. Sürekli uzun yol yapılmayacaksa alınabilir. Ben eşim için aldım hiçte satmayı düşünmüyoruz. Arabasına aşık diyebilirim.
    Ben aracı 8-9 ay önce liste fiyatı 355 bin iken 435bine almıştım onuda belirteyim.
    Neyse başka konuda yazdığım yorumu ekliyorum.

    “ 1.2 Mpi Amt 2022 model i10 elite sahibiyim. Kullanalı 5000 km oldu.
    Araç öncelikle dışı küçük fakat içi geniş bir araç diyebilirim. 1.78 boy 75 kiloyum eşimle beraber yan yana rahat bir şekilde sığabiliyoruz.
    Şehir içi manevra ve park kabiliyetinden çok memnunuz. Eşimin ilk araç tecrübesi ve çok çabuk adapte oldu. Tabi bunda park sensörü, geri görüş kamerası, yokuş kalkış desteği (2 sn yokuş aşağı ve yukarı aracı tutabiliyor) ve aracın burnunun kısa olmasıda etkili oluyor.
    Performans konusuna gelirsek araç A noktasından B noktasına rahat bir şekilde götürüyor. Yokuşlarda zorlandığını hissederse vites düşürüyor.
    Amt şanzıman olduğundan vites geçişleri hissediliyor ama araç içindekileri sarsacak şekilde veya konforu zedeleyecek şekilde olmuyor. 1. viteste 2. vitese geçerken geçiş hissi daha fazla olurken üst viteslere geçerken bazen anlamıyorsunuz bile. Ama dik yokuşlara geldiğinde eğer vites düşürürse hissediyorsunuz ve deviri biraz yüksekte tutuyor araç.
    Uzun yolda en fazla 300 km yol yaptım. Hızım 90 -150 arası değişiklik gösterdi. Yani 80 sonrası araba gitmiyor gibi bir durum yok ve araç güvende veriyor. Kırıkkale - Ankara arasında Elmadağı yokuşunu bilen varsa 95-100 hızlarda 2 kişi bir valiz ile çıkabilmekte.Tabi sık uzun yol yapacaksanız bu segmentte bir araç almayın. Konfor açısından daha iyi olup düşük model üst segment araçlar aynı fiyatlara mevcut.

    Aracın beğendiğim özellikleri;
    Kablosuz Carplay olması,
    Net gösteren Geri görüş kamerası ve park sensörleri,
    Yokuş kalkış desteğinin iyi çalışması (frene tam basınca devreye giriyor ve kesinlikle kaydırmıyor),
    Akıcı çalışan dokunmatik ekranı,
    Otomatik far sensörleri,
    Lastik basınç sensörüde mevcut olması, ( ne kadar doğru çalışıyor bilmiyorum şuana kadar bir uyarı vermedi)
    Küçük bir araç olmasına rağmen içinin geniş olması( bence eski model i10’lara göre tasarımından kaynaklı, belkide jantların büyük olmasından dışınında kalıplı durması)
    Sessiz bir motora sahip olması,

    Beğenmediğim Özellikleri;
    Aracın hız sabitleme özelliği yok. (Aslında var fakat araç üzerinde düğmeyi eklememişler. Siz düğmeyi alıp montajını yapabilirsiniz.)
    Öndeki bal peteği gündüz ledleri şirin duruyor ama sportif bir tasarım olsa daha güzel olabilirdi diye düşünüyorum.
    Ses sistemi yüksek baslı müziklerde cızırtı ve titreme yapıyor. O nedenle ayarlardan bası kısmak zorunda kaldım.
    Arka tekelerde davlumbaz yok. Bu nedenle taşlı yerlerden geçerken tıkır tıkır taşların çarpma ses geliyor.
    Ön tarafta sürücüye özel ince bir kolçak var. Buda yanda oturan kişi için daha geniş olabilirdi diye düşünüyorum. Ama sürücü için en azından var denebilir.
    Son olarak otomatik kapanan yan aynalarının olmasını isterdim.

    Tabi bazıları segment farkından olmayacak özellikler gibi gözüksede bazıları ülkemize özel kısılmış özellikler gibi geliyor. ”

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biz de gaza gelip almıştık 2021 model elite modelini. 6 ay zor dayandık amt vitese. Gidin cvt vites clio 5 alın, keyifle binin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklentileri ufak tutarsanız yeter bagaj 250 litre yeter gibi onuda port bagajla çözerdiniz. Benim arkadaş kia picato yu 5 sene kullandı 4 kişilik aile

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bebekli aile için yeterli olmaz. Bagajına bebek arabası bile sığmayacak.

  • O araca sığmanız çok mümkün değil istesenize sıfırını bulamazsınız zaten , en az b segmenti temiz uygun fiyatlı bir şey denk gelirse egea hb düşünülebilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bravaman kullanıcısına yanıt

    Oysa ki şanzımanı şuana kadar üretilmiş en iyi robotize şanzıman. Kullandiysaniz bunu farketmiş olmalısınız, eski nesil 4 ileri tork konvertorlulerden pek farkı yok, elbette yeni nesil sanzimanlarin konforu yok ama oyle yerden yere vurulacak bir robotize asla değil. Ornegin Fiat'ın, Peugeot'nun, Dacia'nin kullandigo6rski robotizelerle yakından uzaktan ilgisi yok.

    Not: Bu arada robotise sanzimanları zerre sevmem. Ama Hyundai AMT'nin de hakkını yememek gerek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim

  • Carsever kullanıcısına yanıt

    Hocam haklı olabilirsiniz, ama sevmek için çok uğraştık ama sevemedik. Şehirden dışarı çıkmazsan, ya da şehirde hızlı akan trafiğe girmezsen idare eder ama tek araç olacaksa olmasın daha iyi. Sollamalarda hep "acaba" dedirtti bize....

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.