Şimdi Ara

Togg vs toyota corolla cross ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
5.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8 yıl garantisi olan bir bileşen 9. yılda çöp olup değişiyor mu demek oluyor? Bunu herkes neden böyle anlıyor aklım ermiyor.
    Bana göre 8 yıl garantisi olan bir parçanın ömrü çok daha fazladır.

Araçlar 2 sene garantiden sonra çöp mü oluyor? Tonla masraf mı açıyor?
    Onbinlerce mil yapmış yıllanmış Teslalarda bile batarya yıpranması kabul edilebilir düzeyde.

Togg ile Cross elma ile armut bana göre. Önce elektrikli alıp almamaya karar verin.

Evde şarj imkanı varsa elektrikli mükemmel bir seçecek, ayrıca Togg kullanımı yol tutuşu vs çok keyifli.

Togg ile uzun yolda çok kasmadan rahatlıkla 400+km ler yapabiliyorum.
    Her 300-350kmde şarj planlaması yapıyorum. Daha dikkatli sürüşte 450leri görüp 400kmlerde bile şarj yapabilirsiniz, tabi bu optimum şarjlarda 15-30derece arası vs vs.

Geçenlerde Togg ile deneme amaçlı otobanda full dipgaz agresif kullanarak gittim, ortalama hız 160kmh gösteriyordu. O hızlarda 40km yol gittim 40kw/100km tüketti. Aracın bataryası 88kw, varın hesaplayın menzili.

Aynı senaryoda turbo benzinli bir araçla gazlasam 7lt yakan araç en az 15lt yakardı ve ortalama 200-250km menzil anca verirdi.
    O yüzden menzil olayına takılmayın, isterseniz yarıya düşer isterseniz 500ü geçersiniz. O da hayli hayli yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam_Mobile -- 11 Mart 2024; 21:50:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sam_Mobile kullanıcısına yanıt

Yorumun için teşekkür ederim. Ben çok fazla araba kullanan birisi değilim. Ama sıfır araba alma zamanı geldi.birikimim erimemesi için araba farz oldu zaten 11 yıldır ikinci el olan bir araç kullanıyorum.ez cümle togg güzel bir araç fakat gönlüm hep toyota corolla cross tan yana. Saygılar

• Şahsi fikrim elektrikli araç almam. Cross iyidir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • togg'u ciddi ciddi almayı mı düşündün PUHGSAFASJJJJJJSFJASGFHJ

• stableRevulation kullanıcısına yanıt

Neden gayet güzel araba. Ama bir bildiğin konu var ise aydınlat çünki araba satin almak üzereyim.

• en1gma kullanıcısına yanıt

Aynen şehir dışına hiç çıkmıyorum. 11 yılda 71.000 km yaptim su an kullandigim aracta

• Bugün togg inceledim,güzel araba güzel bilgiler edindim.yarında nasipse toyota co crs inceleyip son kararı verdikten sonra artık başvuru yapıcam nasipse.

• TheMessage T kullanıcısına yanıt
    Corolla cross’u kaça bırakıyor bayiler yazarsanız sevinirim…

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli aracın şöyle dezavantajları var: eğer evin müstakil değilse sitede şarj etmek zor olur, uzun yolda sık kullanacaksan uzun süre bataryanın dolması için beklemen gerekecek, her bataryanın bir ömrü var araç bataryalarının ömrü daha fazla olur tabi ama bu bataryalar 15 yılda bile bitse çok üstteki arkadaşların yazdığı gibi araç fiyatının yarısı kadar masraf çıkartması muhtemel. Bizde Corolla Hybrid var ve oldukça memnunuz sorunsuzluk bakımından abartıldığı kadar var gibi duruyor. Hybridlerde de batarya var ama elektrikli araçlardaki kadar masraf çıkartacağını sanmıyorum çünkü hücre hücre değiştirilebiliyor. Mesela 50 hücreden 1 tanesi arıza verdiyse ona göre o hücrenin değişimi yapılır masraf da oldukça düşük olur. Geçen gün aynı soruyu kendime sormuştum şu kadar param olsa TOGG mu Corolla Cross mu diye, TOGG her ne kadar yerli ve desteklenmesi gereken proje olsa da elektrikli olduğundan dolayı bazı sıkıntılar baş gösteriyor. En azından batarya teknolojisi biraz daha ilerleyene kadar benzinli veya hybrid almak daha doğru. Ayrıca dış görünüş olarak TOGG'un tasarım çok eskidi ve gözüme artık hoş gelmemeye başladı ama Corolla Cross daha bir XC90 gibi ağır abi duruyor. Ben oyumu crosstan yana kullanıyorum.

• YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

tabiki. yazarım

Corolla Cross neden cazip geliyor. Az yakıyor diye mi tercih etmeyi düşünüyorsunuz. 1.8 motor hacmine sahip olduğu için çok saçma bir vergisi var. Tüm ekonomi planlarını çöpe atın bu yüzden.

Togg özelinde yazmayacağım ama elektrikli aracı hangi şehirde kullanmayı düşünüyorsunuz. Elektrikli araç kullanırken sürprizlere asla yer yok. Hastalık vefat, gezi gibi durumlarda ekstra km talebiniz olursa tam bir kabusa dönüşüyor. Yol giderken Menzil kadranda azaldıkça da insan stres hormonu salgılıyor resmen. İkinci araç alma imkanı olanlar için bulunmaz nimet, elektrikliler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam hala karar veremedim togg kalite olarak toyotadan çok üstün.gel gelelim elektrikli diye tereddutlerim var. Bir kere Özgür değilsin. Ama bende sehir disina cikmiyorum. Cok araba kullanmiyorum.ama iste özgur degilsin.4 saat bekliycen arabayi kullanmak icin

• Bilmediğim için soruyorum.
    Elektrikli araçlarda 8 yıl batarya garantisi acaba 8 yıl boyunca %100 (veya %80gibi kabul edilebilir miktar) menzil - kapasite garantisi mi? Yoksa sadece arıza durumunda mı devreye giriyor? Garantinin kapsamı nedir yani?

Burda bir kandırmaca olmasın sakın??

Ben togg alırdım , diğer firmaların zamlarından sonra sıfır faizli 350.000 kredi kampanyalı togg v2 uzun menzil 1800-2000 arası araçlarda şuan piyasanın en iyi seçeneği bana göre

togg ile test sürüşü yaptınız mı ?

zaten sizde togg un cross dan çok daha kaliteli olduğunu görmüşsünüz , ikisi ilede test sürüşü yapın kararınız kolay olacaktır   şehir içinde togg çok daha avantajlı ,ankarada arkadaşım kullanıyor sürekli dışarıda şarj ediyor 8Tl 84kva = 672 Tl de 500-550km yapıyormuş şehir içi

• alfa-x kullanıcısına yanıt

Tesekkur ederim hocam yorumun icin.birde toyotaya bakayim karsilastirayim.

Evden şarj etse maliyet 4'de 1'i oranında düşer.

• Togg un ne olacağı meçhul. Bu kadar para bağlamak pek mantıklı değil.

Corolla cross da ekonomi dışında çok bir şey vaad etmiyor.

1.9, 2 milyon civarına bunları alacağınıza tiggo 7 vs alın 1300, 1400e, aradaki farkı değerlendirin. Yakıtınız vs beleşe gelir.

• herkes bi garanti türküsü tutturmuş gidiyor. daha kapsamını yazanı görmedim. pille veya araçla ilgili koşulsuz değişim vs yapıyorlarsa togg al geç böylesini bulamazsın (ya da bu şartları sunan herhangi bir elektrikli aracı)

toyota da 10 yıl garanti sunuyor mesela ama internette bir çok şikayet var garanti konusunda. ama çoğu saçma şikayet. sebebi de garanti şartları apaçık belliyken okumayan etmeyen kullanıcılar nasılsa garantili diyerek dikkat etmeyip kendi elleriyle garanti dışı bırakıyorlar araçlarını sonra şikayet sitelerini aşındırıyorlar

alacağın araç ne olursa olsun garantili nasılsa diye atlama. kapsamına ve şartlarına iyi bakmalısın

Hocam son kez şunu sorayım elektrikli arabamı daha sorunsuz yoksa benzinli araba mı daha sorunsuz?

• bir de eve şarj istasyonu kurdurmam gerekiyor. togg v2 uzun menzil hızlı şarj ile kaç saatte dolar.ve hızlı şarjın negatif bir yönü varmıdır?. bataryalara zarar verirmi?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.