Şimdi Ara

Tırnak Batması ( tecrubesı olanlar içeri )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
26.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklaşık 7-8 aydır acısını çekıyorum sag ayagımın baş parmagındakı tırnak içine batıyor ve her seferınde keserek agrısı azaltmaya çalışıyordum . Son 2-3 haftadır çok ağrımaya başladı bı yere çarptıgımda hemen kanıyor iltihap gıbı bir şey akıyor ne yapmam gerekır doktora gıdersem komple hepsınımı çeker?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tırnak Batması (Bilgi Sahibi Olanlar İçin)

Tırnak batması, tırnak kenarının cilt dokusuna batması sonucu oluşan ağrılı bir durumdur. Genellikle ayak başparmağında görülür.

Tırnak batmasının başlıca nedenleri arasında yanlış ayakkabı seçimi, tırnakların çok kısa kesilmesi, ayak tırnaklarının içe doğru büyümesi ve travma yer alır.

Belirtiler:

• Ağrı ve hassasiyet
    • Kızarıklık ve şişme
    • Ciltte sıvı birikmesi
    • Etrafta iltihap oluşumu

Tedavi:

Tırnak batmasının tedavisi batığın şiddetine bağlıdır. Hafif vakalarda evde uygulanabilecek yöntemler yeterli olabilirken, daha şiddetli vakalarda tıbbi müdahale gerekebilir.

Evde uygulanabilecek yöntemler şunları içerir:

• Tırnakları düz ve kısa kesmek
    • Batık kısmı ılık tuzlu suda bekletmek
    • Tırnağın batık kısmının altına küçük bir pamuk veya gazlı bez parçası yerleştirmek (Terramycin krem sürüp yerleştirilebilir)

Tıbbi müdahale gerekebilecek vakalar şunları içerir:

• Batık kısmın ilerlemiş olması
    • Enfeksiyon gelişmesi
    • Batık kısmın çıkarılması gereken durumlar

Sağlık Ocağında Tırnak Çekimi:

Sağlık ocaklarında genellikle tırnak batmasının cerrahi olarak çıkarılması işlemi uygulanmaz. Ancak batığın şiddetli olduğu ve diğer tedavi yöntemlerine yanıt vermediği durumlarda, sağlık ocağında tırnak batığının küçültülmesi veya kısmi olarak çıkarılması işlemleri yapılabilir.

Lokumun Tırnak Batmasına Faydası:

Lokum, tırnak batmasının tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir ev yöntemidir. Lokumun yumuşak dokusu, batık kısma baskı uygulayarak ağrıyı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Ancak lokumun tıbbi bir tedavi yöntemi olmadığını ve tek başına batığı tamamen ortadan kaldırmayabileceğini unutmamak gerekir.

Terramycin Krem:

Terramycin krem, antibiyotik özelliklere sahip bir ilaçtır. Tırnak batmasının tedavisinde, enfeksiyonu önlemek veya tedavi etmek için kullanılabilir. Batık kısmın altına küçük bir pamuk veya gazlı bez parçası yerleştirilerek Terramycin krem uygulanabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çıkar O Lanet Olası Tırnağı Oradan
  • lazer ameliyatları var bu iş için
  • Ben 10 senedir çekiyorum o acıyı çok pis bir acı bilirim.
    Hatta şöyleki ben o ayağımı bir yere vurduğumda oluşan acı kadar bir acıyı başka hiçbir zaman tatmadım.
    Tırnak çekmesi çözüm olmuyor,malesef yine tekrarlıyor.
    Tamamen genetik ve kullanılan ayakkabılara bağlı değişiyor bu durum.Ama %99 genetik.
    Dedemde de,babamda da var ve şimdide bende var benden sonrada çocuğumda olacak.
    Ve tırnak çekilmesinde sadece düşündüğün gibi tırnak çekilmiyor.Hem tırna tamamen alınıyor hemde tırnağın yanındaki etler komple kesiliyor.
    Yani parmağını tekrar şekillendiriyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: freena_gem

lazer ameliyatları var bu iş için
    Tırnak çekimi sanıldığı kadar can acıtıcı bir şey değil.SONRASI işin kötü tarafı Ayrıca tırnak çekimi çözüm değil.Tırnak çektiren çoğu kişi 8-9 ay sonra yine batmaya başladığından şikayetçi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruise06

Ben 10 senedir çekiyorum o acıyı çok pis bir acı bilirim.
    Hatta şöyleki ben o ayağımı bir yere vurduğumda oluşan acı kadar bir acıyı başka hiçbir zaman tatmadım.
    Tırnak çekmesi çözüm olmuyor,malesef yine tekrarlıyor.
    Tamamen genetik ve kullanılan ayakkabılara bağlı değişiyor bu durum.Ama %99 genetik.
    Dedemde de,babamda da var ve şimdide bende var benden sonrada çocuğumda olacak.
    Ve tırnak çekilmesinde sadece düşündüğün gibi tırnak çekilmiyor.Hem tırna tamamen alınıyor hemde tırnağın yanındaki etler komple kesiliyor.
    Yani parmağını tekrar şekillendiriyorlar
    oval kesilmez ayak tırnakları. düz kesilir. o yüzden batıyor o tırnaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bc_

Alıntıları Göster
    benim de 3 yıldır 2 baş parmağımda da tırnak batması var. tekinde sürekli iltihap akıyordu. hatta yukarıda arkadaşım dediği gibi tırnağımı bir yere vurduğumda duyduğum acı tahammül edilmez derecedeydi. sonra iltihap akan tırnaımı çektirdik şimdi iltihap akmıyor ama ne kadar da temiz tutsam da, mantar ilacı ve kremle sarsam da tekrar mantar oluştu. şimdi de tırnaklarımın ikisi de öldü daha 15 yaşındayım tırnaklarım çok sert ve çok kötü görünüyor ve artık uzamıyorlar. açık ayakkabı giyemiyorum çok rahatsız edici bir şey. yani sakın kulaktan doğma bilgilerle tırnağını çektirme. bir doktora danış yada internette iyice bir araştır. çünkü sadece tırnağı çektirmek yetmiyor. bazı yerlerde çektirdikten sonra tırnak yatağına tedavi uyguluyorlarmış. böylece tırnak batması önlenebiliyormuş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anna Dewitt

benim de 3 yıldır 2 baş parmağımda da tırnak batması var. tekinde sürekli iltihap akıyordu. hatta yukarıda arkadaşım dediği gibi tırnağımı bir yere vurduğumda duyduğum acı tahammül edilmez derecedeydi. sonra iltihap akan tırnaımı çektirdik şimdi iltihap akmıyor ama ne kadar da temiz tutsam da, mantar ilacı ve kremle sarsam da tekrar mantar oluştu. şimdi de tırnaklarımın ikisi de öldü daha 15 yaşındayım tırnaklarım çok sert ve çok kötü görünüyor ve artık uzamıyorlar. açık ayakkabı giyemiyorum çok rahatsız edici bir şey. yani sakın kulaktan doğma bilgilerle tırnağını çektirme. bir doktora danış yada internette iyice bir araştır. çünkü sadece tırnağı çektirmek yetmiyor. bazı yerlerde çektirdikten sonra tırnak yatağına tedavi uyguluyorlarmış. böylece tırnak batması önlenebiliyormuş.

Alıntıları Göster
    Bendede aynı sorun vardı. Sana tavsiyem 1 fincan kahve yap. Kahve fincanında. 1-2 dakka bekle soğusun. Sıcak olması daha iyi. İçine baş parmağını sok en az yarım saat bekle. Düzelecektir Eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkem188 -- 2 Eylül 2010; 22:45:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkem188

Bendede aynı sorun vardı. Sana tavsiyem 1 fincan kahve yap. Kahve fincanında. 1-2 dakka bekle soğusun. Sıcak olması daha iyi. İçine baş parmağını sok en az yarım saat bekle. Düzelecektir Eminim

Alıntıları Göster
    terramycin kullanın.

geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orkun_

terramycin kullanın.

geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    parmağını aldır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meaningléss

• quote:

Orijinalden alıntı: orknt

terramycin kullanın.

geçmiş olsun.

Bi işe Yaramıyor.Bendede Varda Ayakkabıda Falan Acımıyor,İltihap Var Bide.Tırnak Uzadı Biraz Daha Uzasın Kesecem.
    - Tırnak Batması Olanlarda Tırnaklarının Yanında Yara Varmı?O Nasıl Geçecek Ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imachine

quote:

Orijinalden alıntı: Meaningléss

Alıntıları Göster
    Askerdeyken Başıma Gelmişti. Kocakarı İlacı Derler Ama Lokum Al ve Ağzında Çiğne Yutma Tabi :) Biraz Cıvıdıktan Sonra Ayağına Sar Sargı Bezi Gibi Bişeyle 4 5 Gün Yap Tırnak Acısı Azalacaktır ve Tırnak Yerinden Çıkacaktır.

Not: Bende Böyle Geçti.

• quote:

Orijinalden alıntı: E.W_İ.K

quote:

Orijinalden alıntı: orknt

terramycin kullanın.

geçmiş olsun.

Bi işe Yaramıyor.Bendede Varda Ayakkabıda Falan Acımıyor,İltihap Var Bide.Tırnak Uzadı Biraz Daha Uzasın Kesecem.
    - Tırnak Batması Olanlarda Tırnaklarının Yanında Yara Varmı?O Nasıl Geçecek Ya

aynen çok sert batan yerın ustu degişik bir derı tabakası var
  • cepten girdiğim için site adlarını yazamayacağım. Google a podiatri yaz ve arat. Çok detaylı bilgilere ulaşabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kymelria

cepten girdiğim için site adlarını yazamayacağım. Google a podiatri yaz ve arat. Çok detaylı bilgilere ulaşabilirsin.
    10 yıldır acısını çeken arkadaşlar. boşu boşuna çekmişsiniz o kadar yıl.

bende 1 yıl acısını çektim ve artık doktora gideyim dedim. Benim iki ayağımın baş parmaklarında vardı. biri çok ilerlemişti. çok iltihap akıyordu.

çekmenin fayda olmadığını internette araştırarak gözlemledim. şişli etfal hastanesine gittim. çekmenin fayda olmadığını söylememe rağmen çekicez dedi. gün verdi. hemen uzaklaştım ve özel bir hastaneye gittim. doktor gördü. operasyon önerdi. kabul ettim. hemen operasyonu yaptı.

sağ ayağımın baş parmak tırnağını hemen 10dk lık bi operasyonla halletti. batan yeri kökünden kopardı. sonra eti tırnağa dikti. şuan normal gibi gözüküyor. çok dikkatli bakılırsa bi fark görülebilir. tek sorun kışın ayağım çok havasız kalırsa çok az iltihap akıyor. ancak acı falan yok. 2 yıldır rahatım.

ÖZET : demem o ki; operasyon geçirin. tırnağın batan tarafının kökünden attırın. 1 hafta acıya katlanın. sonrasında rahat edin. diğer tırnağımı da altına kağıt koyarak kurtardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 2 Eylül 2010; 23:41:25 >

• Arkadaşım ben tam 1 yıl çektim o acıyı. Yazın tatile gittiğimde artık canıma tak etmişti. Aldım tırnak makasını elime gittiği yere kadar çıkardım. Ha odada bağıracak kadar acıdı o ayrı konu. Ama çıkardım ve şu an çok rahatım. Sana önerim tıbbi derecede değilse kendin bu işi başarman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moritanyali

Arkadaşım ben tam 1 yıl çektim o acıyı. Yazın tatile gittiğimde artık canıma tak etmişti. Aldım tırnak makasını elime gittiği yere kadar çıkardım. Ha odada bağıracak kadar acıdı o ayrı konu. Ama çıkardım ve şu an çok rahatım. Sana önerim tıbbi derecede değilse kendin bu işi başarman.
    mersindeysen bi saglık ocagı onebilirim sana.adam sadece batık tarafı aldı hiç acı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: IuFuKI

mersindeysen bi saglık ocagı onebilirim sana.adam sadece batık tarafı aldı hiç acı yok

evet kardeşim mersındeyım ısmını alabılırmıyım ozelden saglık ocagının
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hols

quote:

Orijinalden alıntı: IuFuKI

evet kardeşim mersındeyım ısmını alabılırmıyım ozelden saglık ocagının

Alıntıları Göster
    acıyan yeri kesiyorum ben tırnak masaıyla 2-3 ay idare ediyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.