Şimdi Ara

TIRNAK BATMASI YAŞAYANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ayaklarımın baş parmaklarında tırnak batmaları mevcut yıllardır böyle ama hiç bir işlem yapmadım çünkü hiç rahatsızlık vermiyordu.
    Rahatsızlık vermemesinin nedeni: tırnağın batan tarafında tırnak çok yumşak yani tırnağımın yarısı çok yumuşak diğer yarısı çok sert yumşak olan tarafı batan taraf yumuşak olduğu için etkilemiyordu beni. Aynı durum kardeşimde de vardı onun çok beter idi ama doktor buna fucidin diye bir krem verdi geceleri tırnağına sür yat diye. O kullanırken bende öylesine 3 gece sürdüm sabah uyandım tırnağım acayip bir şekilde acıyor ve tırnağım batıyor. O kremi kullandım yumuşak olan tırnağı sert yaptı buda haliyle batmaya başladı bundan Nasıl kurtulurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam parmağın battığı tarafa pamuk yerlestirin arasına sokarken fena acıyor fakat katlanmanız gerek 1 -2 hafta kadar dursun unutun pamugun varlığını. Çıkardığınızda geçer acı kalmaz. Ama pamuğu iyice dibe yerleştirmeniz önemli başkasına yaptırmanızı öneririm gecmis olsun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen de durduk yere atraksiyon aramışsın be kardeşim Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben iki ayak başparmağımın içe bakan kısımlarından ameliyat oldum. Tırnak kökleri alındığı için bir daha batma olmadı. Ameliyatta acı konusu doktordan doktora değişir ben bağırmıştım acıdan iğne yapılırken. Sonra hiçbir şey hissetmiyorsun. Lokal anestezi olduğu için bi dört beş gün acı hissetmedim. Sonra biraz biraz acıdı. Şimdi hiç bir sorun yaşamıyorum. Ameliyat öneririm.
  • 2 yil kadat cektim o illeti o halde futbol oynadim corabin ne hale geldigini tahmin ediyosundur. Cok korkuyodum cerrahi mudahaleden ama en son yeter boyle nereye kadar diye dr a gittim ve ameliyat oldum. Tirnagi cekmediler,sadece o iltihapli bolgeyi temizledi dr,bunu yaparken de ameliyatin basinda parmagima igne yapti sonra hicbi sey hissettmedim. Igne de bocek isirigi gibi saniyelik bi seydi ve yarim saat filan surmustu ameliyat. Diyecegim o ki hic uzatma dr a git ve o illetten kurtul ameliyatla hic korkulacak,cekinilecek bi sey yok. Ben 2 yil boyunca ameliyat olmadigim icin cok fena pisman olmustum. Allah sifa versin tez vakitte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HaxhiaN kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu açmadan önce tırnak batması olan her konuyu okumaya çalıştım pamuk olayını yapan çok kişi var ama fayda yokmuş anlık fayda sağlıyormuş sonra yine eski halini alıyormuş ameliyat olup 3-4 kere tırnağını Aldıranlarda var yine batık bir şekilde çıkıyormuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aeronautical Engineering A kullanıcısına yanıt
    Benimki ufak bişey sandım ağrı olmadığı için nerden bileyim böyle olacağını

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadınİstiyorum kullanıcısına yanıt
    Tırnak kökleri derken komple tırnağımı söktü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fernandao kullanıcısına yanıt
    Hastaneye hangi servise gitmem gerekiyor peki üstad

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklasik 6 yildir vardi bende.
    Parmataki tirnk en sonda 3-4ay sonra kendini atti
    Bu sefer diger bas parmak 2-3 yildir batik duda tamamen iyelesti 2-3 ay once ama yine batti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoSHawk. kullanıcısına yanıt
    Hocam suan gercekten hatirlamiyorum 8 sene gecti uzerinden,yanlis bi seyde soylemek istemem acikcasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle çok geçmiş olsun.
    ben de yıllar önce bu sorunu yaşadım ve ameliyat olup kurtuldum. araya pamuk sokmak gibi bir şeyi kesinlikle önermiyorum. ben fazla dikkat etmemiştim ve futbol oynuyordum. sol ayak baş parmağımın içe bakan kısmında batma vardı. ve son zamanlarında öyle bir hal almıştı ki, tırnak eti kaldırmıştı; et dışarı çıkmış şekilde duruyordu resmen.
    ameliyat en kesin çözüm. lokal anenstezi oluyor. benim ameliyat sırasında parmak uyuşmamıştı kolay kolay. fazladan birkaç iğne yaptılar. hatta en son iğneyi direkt olarak batan yere yapmışlardı. ama sonunda uyuştu ve tırnakla birlikte etin kalktığı bölgeyi kesip aldılar. her gün bu acıyı çekmekten ve uğraşmaktansa, birkaç saatlik acıya katlanıp ameliyat olmanızı öneririm. iğnelerden sonra bir şey hissetmiyorsunuz zaten.

    batma yaşanmaması için tırnağı oval değil düz kesmek gerekiyor bu arada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoSHawk.

    Tırnak kökleri derken komple tırnağımı söktü

    Tırnağın çıktığı kökleri komple aldı. Tırnak çekmedi yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.