Binbaşı
15 Ağustos 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme
Toplam: 213 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhaba.

Bölümdeki diğer başlıklara baktım, bütçe olarak benimkinin çok çok üstünde oldukları için kendime uygun tavsiye bulamadım. PS5 alacağım, onun için TV tavsiyesi arıyorum. Odam küçük olduğu için 43" model düşünüyorum, duruma göre zorlayarak 50" de alabilirim. Ailem bu sene içinde 2 TV aldı, ikisi de Samsung'du (QE 65Q60A ve 50AU9000). Şimdi kullanıyoruz, ikisinden de memnunuz. O yüzden aklımda Samsung almak vardı ama araştırdığım kadarıyla 60 Hz olması ve input lag sorunundan dolayı PS5 için Samsung önerilmiyor. OLED TV almayı düşünmüyorum. Biz bir ürün alınca 15-20 sene kullanıyoruz. OLED TV'lerde piksel yanması vs. oluyor diye çok duyuyorum. O yüzden uzun ömürlü olmadıklarına dair önyargım var. Onun dışında her türlü tavsiyeye açığım.

İyi günler.

Arkadaşlar merhaba.

MSI GE62-6QD kullanıyorum. Laptopta 128 GB SSD var ve işletim sistemi bu SSD'ye kurulu. Ek olarak 1 TB HDD var. HDD'de program yüklü değil sadece film-dizi depolamak için kullanıyorum. HDD'nin sesinden rahatsız olduğum için güç seçenekleri kısmından sabit disk çalışmasını 3 dk sonra durdurma seçeneğini işaretledim. Eskiden bunu yaptığımda sabit disk 3 dk sonra dururdu, kafamı dinlerdim. Ama şu an sabit disk çalışmaya devam ediyor. Hiçbir şekilde durmuyor. Bu değişim sanırım işletim sistemindeki güncellemenin yarıda kesilmesinden kaynaklanan bir sorunu düzeltmek için kurtarma seçeneğiyle işletim sistemini sıfırladıktan sonra sonra oldu. Görev yöneticisinden sürücü kullanımına bakınca HDD kullanılmıyor görünüyor ama nedense sürekli çalışmaya devam ediyor. Bir önerisi olan var mı acaba? Sinir oluyorum hiç durmadan çalışıyor HDD, sesi çok rahatsız ediyor.
Arkadaşlar merhaba. Zamanında buradaki tecrübeli üyeler sayesinde çok güzel bir sistemim olmuştu. Bu sistemi uzun yıllar kullandım. Yakın zamanda laptop aldığım için bu sistemi artık kullanmayacağım. Sistem hala hızlı çalışıyor günlük kullanımda hiçbir sıkıntı yaşatmıyor. Ama gelin görün ki kasa çok sesli çalışıyor. Bilgisayarı açınca insanın başı ağrıyor resmen. Ben laptop'a geçince bu sistem de babama kaldı ama o da sesinden çok rahatsız. Bana sessiz çalışan uygun fiyatlı bir kasa tavsiyesi verir misiniz lütfen? Sistem yük altında çalışmayacağı için çok fanlı bir kasa olmasına gerek yok bence. Sistem özelliklerini ve şu an kullandığım kasayı aşağıda görebilirsiniz. Yardımcı olursanız çok sevinirim bir an önce kasaya karar verip babamı da bu sesten kurtarmak istiyorum. Kasanın bu kadar sesli çalışmasına neden olan şeyin ne olduğunu anlamıyorum açıkçası. Güç kaynağından mı kaynaklı yoksa fanları mı çok sesli çalışıyor bilemedim pek anlamam bu işlerden. Umarım sorun ekran kartı fanı ya da işlemci fanında değildir. Yani demek istediğim güç kaynağından da kaynaklanabiliyorsa kasa+güç kaynağı da alabilirim.

AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz / 3.3GHz Turbo Core 9MB Cache
ASUS M4A87TD/USB3 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 1600MHz
HIS HD5850 ICooler V GDDR5 1GB 256Bit ATI DX11 Ekran Kartı
KINGSTON 4GB (2*2GB) Viper II DDR3 1333MHz CL9 Dual Kit Ram
ASUS VENTO TA-M11 MidT ATX Siyah Kasa
HIGH POWER ABSOLUTE POWER 550W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI
SAMSUNG 1 TB 32MB SATA2 7200RPM HARDDISK

Bütçe belirtmeyi unutmuşum 200-250 TL verebilirim anca.

@LEON-X üstad sistemi kurarken bana çok yardımcı olan kişilerden biriydiniz. Sizin de fikrinizi almak isterim müsait olursanız.
Herkese iyi günler. Konuyu doğru yere mi açtım tam emin değilim ama yurtdışında yaşayan ya da yurtdışından alışveriş konusunda tecrübeli kişiler bu bölümdedir diye buraya açmak istedim. Uzun zamandır notebook araştırıyorum. Bu zaman baya uzun hatta, 1 yıldır bakınıp duruyorum. Dur şunu da bekleyeyim şu da çıksın derken notebooklar çıktı ama fiyatlar iyice tavan yaptı. Bu yüzden Türkiye'deki aç satıcılara para kaptırmak istemiyorum. Bu ay ya da temmuz ayında Avusturya'ya gideceğim. Gitmişken de oradan notebook alayım dedim. Tax free olayını da yeni duydum ve bundan faydalanmak istiyorum. Ama Avusturya ile ilgili hiçbir bilgim yok. Orada elden ürün alabileceğim teknolojik mağazalar Saturn, Media Markt ve Cyberport'muş sanırım. Bir de E-tec diye bir yer bulmuştum ama orası online hizmet veriyormuş anladığım kadarıyla. Sorum şu ki ben MSI laptop alacağım. Saturn ve Media Markt'ta yok sadece Cyberport'ta var. Tax free olayı Cyberport'ta geçerli oluyor mu bir türlü öğrenemedim. Almancam da yok o yüzden adamlara mail atıp soramadım da. Bu konuda bilgisi olan var mı? Ayrıca Avrupa'da çoğu mağaza global garanti veriyormuş bu 3 mağaza da bunlara dahil mi biliyor musunuz? Avusturya'da yaşayan biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim çünkü cidden baya araştırdım ama İngilizce olarak pek bi şey bulamadım maalesef.
Başlıkta belirttiğim gibi holokostun ya da 2. dünya savaşının anlatıldığı film arıyorum. Bu konuları içeren şu filmleri izledim o yüzden onları söylemenize gerek yok:

Schindler’s List
Pianist
Inglourious Basterds
Gözlerim yaklaşık 2 saattir ağrıyordu. Mikrop kaptı herhalde diye düşündüm ve evde damla var mı diye sordum yokmuş. Annemler de limon sık iyi gelir, mikrobu alır dediler. Annem bi de eczacı olunca inandım sıktım. Sonra internetten bi bakayım dedim bakmaz olaydım herkes çok zararlı demiş. Beyler bir gözüme çok az sıktım ciddi problem olur mu ya? Tıp okuyan varsa acil cevap yazsın lütfen panik oldum. Bunu yapan başkaları var mı? Bi de çoğu kişi biber gazı yiyor gözlerine. Sonuçta bi şey olsa onlara olmaz mıydı o da baya yakıcı asitli bir şey
Başta İngiliz aksanını çok beğendiğim için sonra da bölüm sayısının azlığından dolayı İngiliz dizilerine yönelmeyi düşünüyorum. Bundan önce Black Mirror ve Utopia dizilerini izledim ve bayıldım. İkisinin de sıradışı konuları var bence. Bunlar dışında önerebileceğiniz böyle enteresan konular içeren İngiliz dizileri var mı?
Çok fazla bütçem olmadığından yeni bir sistem toplatmak yerine şu anki sistemimi yükseltmek istedim. Sizce bir ekran kartı ve ramle bu sistemi kullanmaya devam etsem GTA V ve bu sene çıkacak diğer oyunları highda oynayabilir miyim?

Şu anki sistemim:
AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz / 3.3GHz Turbo Core 9MB Cache
ASUS M4A87TD/USB3 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 1600MHz
HIS HD5850 ICooler V GDDR5 1GB 256Bit ATI DX11 Ekran Kartı
KINGSTON 4GB (2*2GB) Viper II DDR3 1333MHz CL9 Dual Kit Ram
ASUS VENTO TA-M11 MidT ATX Siyah Kasa
HIGH POWER ABSOLUTE POWER 550W 80PLUS GÜÇ KAYNAОI
SAMSUNG 1 TB 32MB SATA2 7200RPM HARDDISK

Değiştirmeyi düşündüklerim:
Asus R9 280 3 GB ekran kartı
Corsair 8 gb 1600 mhz RAM

Bunları alsam işlemcim düşük olsa da oyunlarda iyi performans alır mıyım? Bir dr bu parçalara güç kaynağı ve işlemci yeter mi?
Merhaba,

Bütçem 400 TL. Öncelikle bilgisayardan film izlerken kullanmak sonra da oyun oynarken kullanmak için kulaklık arıyorum. Film izlerken sinema etkisi yaratması için 7.1 ya da 5.1 kanallı olmasını istiyorum. Kulaklığı bilgisayarda kullanacağım yani usb girişli olsun istiyorum. Kulaklığın yalıtımı ve malzeme kalitesi iyi olsun istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şu an için aklımda Razer Kraken 7.1 var.
Maalesef kitap okumayı hiç sevmeyen biriyim. Daha kitaba başladıktan 2 dk sonra kafamın başka yerlerde olduğunu fark edip aynı yerleri tekrar okurum ama kitap okumanın insanın kendini geliştirmesinde çok önemli bir yerinin olduğu düşüncesindeyim. Bu yüzden sınavlarım bittikten sonra yaz boyunca okumak için birkaç tavsiye almak istedim. Daha önceden de böyle bir konu açmıştım ve çok yardımcı olmuştunuz ama o konuda daha polisiye ve korku kitapları önerilmişti. Bu sefer beni sıkmayacak ama bana değişik görüşler kazandıracak kitap tavsiyeleri istiyorum. Demek istediğim polisiye-fantastik kitaplardan ziyade edebi değeri olan, mutlaka okumamı düşündüğünüz mesela dünya klasiklerinden kitap tavsiyeleri istiyorum. Yalnız dünya klasiklerinden sıkılır mıyım bilemiyorum. O yüzden size akıcı gelen kitapları önerebilirsiniz

Düzeltme: Kendimi yanlış ifade etmişim. Böyle daha iyi oldu.
Hakkında
Meslek: Elektrik Elektronik Mühendisi
İlgi Alanları: Sinema, TV, Oyun
Sistem ve Tercihleri
Mobil cihaz
Samsung A52
Operatör
Vodafone
ISS
Turkcell SuperOnline
Oyun Platformu
PS5
Takım
Galatasaray
TV
Samsung 50QN90B
Notebook
Apple
Notebook
MSI GE62-6QD
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.932
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 23.073 (Bu ay: 512)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 537 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.