Şimdi Ara

Tırnak Batması ( tecrubesı olanlar içeri ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
27.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim sağ ayak başparmağımda ciddi bir batma vardı, parmağım balon gibi şişiyordu artık.

Doktora gittim, çekeceğiz dedi. İstersen hemen yapalım deyince ani bir tırsma duygusu ile bir hafta ertelettim.

Artık nasıl bir gerginlikse kendi kendine iyileşti. Doktor olan eşim bile hayret etti bu duruma
  • 7. sınıftayken çektim bu illeti. Doktor bir hap bir de losyon vermişti. Nasıl olduysa ilaç kullanınca geçti. Artık arada bir yokluyor. ( Biri yağımı feci ezerse, ayağımı sertçe bir yere çarptığımda vs. ) Ondan beridir olmuyor. Sana önerim bir leğenin içine sıcak ( sıcak dediğsek dayanbileceğin kadar sıcak) su doldur. Ayağını içinde beklet sonra kürdanla tırnağını kaldır. Rahatlatır seni. Ben çoğu zaman duşta uzun kalırım. Rahat hissediyorsun. hemde et tırnaktan ayrılıyor.
  • hocam ben çok iyi anlarım o acıyı aynı yerde sağ ayağımın baş parmağında oluştu doktora gittik tırnağı "yuvarlayarak kesin" dedi ve uzun bir süre tırnağı dikkatli bir şekilde dediği gibi kestik şuan çok az var. Acısı ise bitti. Çok ciddiyim yazdıklarımda.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamikaze57 -- 3 Eylül 2010; 9:26:06 >
  • Bende çektim bu acıyı. Sağlık ocağına gittik çekilicek dediler. Hastaneye gittik doktor çektirmek çözüm değil tırnağın batan yerlerini kestirdiğinde ve tırnağını düz kesmeye başladığında hiçbir sorun kalmaz dedi. Aynen dediği gibi yaptık . 1-2 hafta baş parmağıma pansuman yapıldı. Tabi bu süreç içinde parmağıma basanlara çok kötü işkenceler yaptım . Şimdi ise çok rahatım. Ayrıca şunuda söyleyeyim. Genelde tırnak batması sıkı ayakkabı giymek ve oval kesmekten oluşuyor.
  • benim ayağımda da var malesef tırnak batması. bundan 3-4 ay önce parmağım baya şişmiş ve iltihap akıyordu. en sonunda doktor tırnagımı çekti. Şuan tırnak tam anlamıyla uzamadı ama yeniden baymaya başladı Şuanda parmağımın sol tarafı hafi morarık ve şiş tabi içinde iltihap var tabi acısıda cabası. Pazartesi günü tekrar göstereceğim sanırım doktora.
  • Herkezde aynı sorun var cözüm öneren yok.Çözüm şu batan yerleri acılar içinde çekip çıkardıktan sonra tırnağı sürekli küt düz kesiceksin oval değil.Ayaklarınız taraklı ona uygun ayakkabı alıcaksınız.Nasıl oluyo derseniz sag ayak ıcın ayakkabının solu normal sag yanı daha kavıslı genıs gelır.Ayrıca corapla kalmamaya calısın.
  • madem iltihap yapacak kadar uzadı boşver hiç kesme eti kesip geçiyor bir daha kısa kesmessen batma gibi bir sıkıntı yaşamıyorsun ve ömür boyu kurtuluyorsun

tecrübe ile sabit

maç yaparken biri krampon sokmuştu her iki baş parmağıma da, ne yazık ki ikisinde de bir anda tırnak batması başlamıştı, ilk başlarda hiç önemsemedim ama sonraları iğrenç bir iltihap akmaya başladı hem çok acıtıyor hem de iltihap cidden iğrenç kokuyordu...

bir kaç yer gezdim çoğu çekeceğiz dedi ama devam ettim gezmeye, en sonunda özel hastanede doktor çekersek yeni tırnak çıkınca gene batar emin olamazsın geçiçi çözüm olur, ameliyat yapmak lazım dedi, ayrıca olay o kadar ilerlemiş ki, şimdiye kadar çok parmak gördüm ama bu kadar kötüsünü görmemiştim dedi... az daha geç kalsaydım sağ parmağı kesebilirlermiş iltihaptan o derece yani...

sonunda ameliyat oldum, o kadar zordu ki, düşünün kestiler o bölümü ve dikerken eti değil etle tırnağı birbirine diktiler... baktım harala gürele bişilerler uğraşıo ameliyattan sonra, kafamı kaldırayım dedim, meğerse ipi tırnaktan geçirmek için iğneyle tırnağı delmeye çalışıyor... ne kadar zor olabileceğini tahmin edersiniz...

sonra bir süre yattım 2-3 gün kadar üzerine hiç basmadım parmağımın, şu anda ikisi de Allaha şükür çok iyi durumda, aşırı temiz tutmak ve çok dikkat etmek lazım ama...

ayrıca kesinlikle doktor seçiminde çok dikkatli olun, netten bakmıştım, bazısı kolaylık olsun uğraşmiim die parmağın yarısını kesmilş bariz...

psn: ll_renzokuken_ll

gt: vRENZOKUKENv

• Merhaba arkadaşlar benım ilk başta 2 ayak parmağımda çıktı ameliyat dediler. işte o gün sabah 9.00 da gittim karabük şirinevler devlet hast. bende bu uyuşturucu iğneden korkuyodum iğne fobim var. daha sedyeye almadılar orda kat görevlisi ablaya sordum abla dedim bu uyuşturucuyu iğneyle mi yapcaklar dedim yok pamukla yapacaklar korkma dedi. tabi bende çok sevimdim içim rahat rahat ameliyathaneye sedyeyle girdim. işte tepsi falan hazırlanıyordu bi baktım hemşire iğneler çıkarıyor 6 tane iğne çıkardı tabi ben kızardım onlar ne için dedim uyuşturmak için dedi bende tabi o anda kat görevlisine ana bacı sövdüm. ben kızardım titremeye başladım sonra doktor geldi işte. hemşire 2 ayağıma tentürdüyot mudur nedir ondan sürdü. sonra bi tane adam geldi. ayağa kalkmıyım diye kafamın üstüne demir bişey koydu. elimi tuttu korkma sakın acımıcak dedi. tabi bende bakamıyorum ne zaman batırcak iğneyi diye. allah kahretsin birinci iğneyi batırdı çok bağırdım mal adam da korkma geçti diyip duruyor bende o sırada doktora sövüyorum. 2. 3. derken ben hala sövüyorum doktora. sonra diğer parmağa geçti hadi onlarda da sövdüm yani toplam 6 tane iğneyi şerefsiz hayvan gibi soktu parmağa. sonrasına biraz yanma oldu ameliyat bitti doktor geçmiş olsun nasılsın dedi bende nasıl olunursa öyleyim dedim ama hala sövüyorum sonra yanımdaki adam parmaklara pansuman yaptı. arabayla eve gittik.1 hafta yattım üstüne basmadım ama ilk günler çok fena zonkladı ağrı yaptı aman dikkat edin biryere çarpmayın yoksa inlersiniz. acıyı çeken bilir derler sizi çok iyi anlıyorum şu an 1 parmağımda daha çıktı onu iğne korkumdan kendim geçirdim iltihapın bitmesini bekliyorum.
    ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.

• Ben mersindeyim adını söylermisin sağlık ocağının

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peter Hammill

mersindeysen bi saglık ocagı onebilirim sana.adam sadece batık tarafı aldı hiç acı yok

Evt ben mersindeyim sağlık ocağının ismini söylermisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.