|
|

2 Mobil
|
|
Türkiyede'ki servis ve ustaların ilgisizliği sağolsun dediğin gibi uğraşa uğraşa usta olduk nerdeyse.. çünkü ülkemizde konvertör gibi belli konularda usta veya servislerden tatmin edici açıklama almak nerdeyse imkansız gibi.. servis size yeni konvertörü takıp paranızı almayı bilir ama cevap vermez.. çünkü verirse sizin aracınızı başka yerde yaptıracağınızı iyi bilir.. sizden parayı almak varken neden size aracı daha ucuza başka yerde yaptırmanıza göz yumsun? ben Almanya'da ZF fabrikasında otomatik şanzımanı öğrendim.. kolay değil 8 sene.. servislerde kendilerince haklılar onlar bu devirde parayı parçadan kazanıyor, ama unutulan şey Türkiye'de insanların geliri dar.. yani Avrupalılar gibi bol gelirimiz yok, kaçımız ayda 1500-2000 ytl kazanabiliyor? kaçınızın kendi evi ver kira olmayan? eminim azdır.. dolayısıyle ben 2000 ytlyi servise vermek yerine araştırma yapıp aynı konvertörü 30 dolara yurtdışından getirttim.. 15 gün bekledim ama değdi.. bu bir senelik sürede de kendimi geliştirdim, ee ne demişler öğrenmenin yaşı yok.. |
|
Herkesin anlayabileceği şekilde Katalitik konverter; yaklaşık çapı 1 mm binlerce gözenekleri olan temel malzemesi seramik (kaolen), yan malzemeler Platinyum, rodyum,aliminyum oksit kullanarak yapılmıştır. Genelde otomobilin 1. susturucusunun içerisine yerleştirilmiştir. Görevi motordan çıkan zararlı karbon monoksidin hızla, zararsız karbon diokside dönüşmesini sağlamaktır. Basit olarak bu işi kimyasal değil fiziksel olarak yapmaktadır. Yani Eti kıyma makinesinden geçirmek gibi. Takdir edersiniz ki kıyma bütün ete nazaran daha çobuk pişer. Konverter korbon monoksidi eksozdan parçalanmış olarak çıkartarak; moleküllerin hızla oksijen alıp diokside dönüşmesini saglar. Karbondioksit zararsız bir gazdır. Sanayide çokça kullanılır, özellikle gaz altı kaynak işlerinde, Kuru buz üretiminde vb. Kabonmonoksidin canlıları zehirlemesi ise, cigerlerimize çektigimiz de oksijeni; ciger hücreleri alamadan karbon molekülünün el koymasından kaynaklanmaktadır. Karbon; dioksit olunca doymuş sivri sinek gibidir artık zarar vermez
Katalitik kanverterin yapı malzemesindeki diğer maddeler ise kimyasal olarak etki eder ki bu özelliğinden dolayı sistem KATALİZÖR olarakta anılmaktadır. Ancak bunların etkisi oldukça az olup bence sisteme karizma kazandırmak için konulmuştur. Zira son yıllarda çelik gözeneklileri yapılmaktadır. Seramik olanlar sarsıntı ve darbelerden ovalanıp delikleri tıkamaktadır. Aynı zamanda kötü yakıt, kötü yanma neticesi kurumlanarak da tıkanma gerçekleşir. Sökülüp yerine normal susturucu takılmasında bir sakınca yoktur. Ancak bazı model otomobillerde Motor eksoz çıkışı ile konverter arasındaki bölge basıncını algılayan sensör bulunmaktadır. Düz susturucu takıldığında buradaki basınç düşeceğinden araç bilgisayarı olumsuz ikazlar verebilir. Böyle durumlarda sensörün kör edilmesi lazım. |
Tıkalı Katalizör Belirtileri
Otomobillerde kullanılan katalizörler, egzoz gazlarından zararlı emisyonları azaltmada önemli bir rol oynar. Ancak, zamanla katalizörler tıkanabilir ve araç performansını olumsuz etkileyebilir.
Tıkalı bir katalizörün belirtilerine dikkat etmek önemlidir, çünkü bunları göz ardı etmek daha ciddi problemlere yol açabilir. İşte tıkalı bir katalizörün bazı yaygın belirtileri:
Katalizörün tıkalı olduğunu düşünüyorsan, derhal bir oto tamircisine başvurmalısın. Tıkalı bir katalizörü tamir etmemek, motor hasarı gibi daha ciddi sorunlara yol açabilir.
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohayyam -- 11 Ocak 2008; 13:41:41 > |
|
|
JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&#39;nindir . DH
Eski Üyelerin Mekanı... 2005 Üyesi. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 31 Mart 2009; 19:59:57 > |
|
elektrik kesintisi alarmı; kaloriferciler, kat kaloriferi sahpileri ve elektrik kesintisini haber almayı gerektiren diğer durumlar için http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-is-guvenligi-elektrik-kesintisi-alarm-cihazi-50726852/detay/ |
|
|
Bazı insanlar söyleyeceği çok şey varken susar. Çünkü anlayanı yoktur. Bilir. Kötülük yaptın mı kork , çünkü o bir tohumdur , ALLAH yeşertir karşına çıkartır.. Varlığı birşey kazandırmayan insanın yokluğu bir şey kaybettirmez... |
|
| _____________________________ |
|
|
| _____________________________ |