Yarbay
27 Eylül 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 171 (Bu ay: 4)
Gönderileri

2022 temmuz ayında fiyatını uygun bulmamdan dolayı aracımın baskı balata setini parçacıdan 17.500tl ye aldım. 2023 ocak ayında parçayı takması için ustama götürdüm. Usta parçanın takılmadığunı ve arızalı olduğunu belirtti ve parçacıya gittik. Parçacının sürekli çalıştığı usta da denedi ve parçanın arızalı olduğunu belirtti. Bunun üzerine parçacı üreticiyi arayarak parçaya değişim keseceğini belirtti. Servis parçayı göndermesi ve kontrol etmeleri gerektiğini söylediğinde parçacı aracın 2 ay bağlanmasının doğru olmayacağını söyleyerek parçayı değiştireceğini belirtti. Bunun üzerine yeni parçayı verdi ve taktık, düzgün şekilde çalıştı.

Bugün parçacı tarafından aranarak servisin rapor yazdığınınusta hatasından dolayı arızalandığını belirtti ve değişim yaptığı parçanın ücretini talep etti. Ustam kullandığı aparatın kodunu içerek görselini bana iletti. Servis raporda xxx ref kodlu aparatla yapılması gerektiğini belirtmiş ancak ustam o kodun kutu üstünde olduğunu asıl parça kodunun parça üzerinde işli olan olduğunu belirtti.

Şimdi burada nasıl bir yol izlenmeli? Parçacı aradaki adam olduğu için ücret ödenmeli mi, dava mı açılmalı yoksa tüketici hakem heyeti mi? Bilgilendiren olursa sevinirim.

Çalıştığım şirkette kurulu network cyberoam tarafından kapalı. Herhangi bir vpn programı kullanarak internete çıkış yapabiliyorum. Merak ettiğim cyberoam bunu nasıl kayıt altına alıyor? Girdiğim siteleri standart şekilde kaydedebiliyor mu yoksa yalnızca pc ve vpn sunucusu arasında bir trafik olarak mı görüyor onu merak ediyorum.
Mancia fuoco tipi tek kullanımlık basınçsız yangın söndürücüler tüv muayenesinde yangın söndürücü olarak geçiyor mu. Bende vardı 1 senedir bagajda eski tüpü salladım artık 2002 den kalmaymış. Üzerinde tüv sertifika belgesi var ancak o sadece kalite standardı için. Bilgisi olan var mı?
Yedigöllere yakın zamanda gidenler yol durumu hakkında bilgi verebilir mi? en son baya bozuk olduğunu biliyorum. Ayrıca o taraflarda otel vb. var mı?
geçen hafta yeni başladığım şirket hacklendi (saolsun öncekiler 123456 diye server şifresi koymuşlar firewall falan hak getire) neyse şimdi tutturdular serverın internetini keselim diye, çok bir şey farkedeceğini sanmıyorum ama sırf sussunlar diye kapatacağım.

server 12 pc ye sadece dosya sunumu yapıyor, airties 5452 routera bağlı 8 li switch arkasından çalışıyor. evde kullanılan sistemin şirkette çalışanı gibi dandik bir şey

5452 üzerinden serverın bütün ağdaki işleri yapacak şekilde ancak internete çıkamayacak şekilde ayar yapabilir miyim? ya da başka ne şekilde olur? yardım eder misiniz
Decathlon Ankaradan l carnitine alayım diyorum fiyatı uygun geldi, maximum karta kaç taksit yaptığını bilen var mı? şimdi işteyim yapmıyolarsa taksit boşuna akşam trafiğinde oraya gitmeyim
çalıştığım şirkette dahili haberleşme için hmail ile kurduğum bir mail serverı var. @hebelehubele.local tarzında domain var server üzerinden çalışan.

bu servera dış mail bağlamak için, herhangi bir domain host tan sadece alan adı alsam mesela xxx.com olarak. mail host olmadan o domaini kendi serverımda barındırıp internet mail host olarak kullanabilir miyim?

sanırım çok saçma oldu basitçe özetleyeyim

herhangi bir mail hizmet sağlayıcı olmadan, sadece web domain alarak, kendi serverımı mail server yaparak internet üzerinden haberleşme sağlayabilir miyim?

bunu sormamın nedeni firmada sürekli autocad solid çizimlerinin gidip gelmesi ve kendi web sitesi maillerinin maks 500mb olması.

bunu yapamazsak gmail business almayı düşünüyoruz ama bu dediğim olsa güzelde olur hani
Çalıştığım şirkette NETSİS Kurumsal kaynak planlama yazılımı ve teknik çizimlerin belirli aralıklarla yedeğini almak istiyorum. Acronis tarzı kullanmak isterim ancak malum şirkette korsan yazılım olmuyor. bu işi iyi yapabilecek ücretsiz yedekleme yazılımı tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

ekleme: yedekleme bittiğinde ya da hata verdiğinde mail de atsa süper olur hani
bir kaç yıldır ödeme yaptığım bireysel emeklilik hesabım vardı onu bozdurdum. ne akla hizmet benden hesap no isteyen firma parayı isme havale olarak bankaya gönderecekmiş. dolayısıyla bu da şirketten izin alıp bankaya gitmek gerek, zırt pırtta gidilemeyeceğine göre havalenin gelip gelmediğini öğrenmek gerek.

yetkililer büyük ihtimal cuma ya da olmadı en geç pazartesi dediler havale için, bunu geldiğinde öğrenmemin bir yolu var mıdır? isme geleceğinden internet şubesinden öğrenemem sanırım, e kargo şirketide değil banka şubesini arayıp sormak olur mu bilmiyorum. İsme havale geldiğinde bankadan telefon edilir mi bir haber falan verilir mi bilenler yardım ederse sevinirim. Banka İş B. bu arada.
Aydın nazillide tavsiye edebileceğiniz temiz, düzgün otel var mıdır? öğretmenevini düşünüyorum ancak bir odada başka kişiyle kalma riski de olabiliyor, o yüzden başka yerlere de bakıyorum. bilgisi olan yardım ederse sevinirim
Sistem ve Tercihleri
Notebook
Acer
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Mesaj Sayısı: 3.788
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9.408
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 142.483 (Bu ay: 2.367)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 62 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.