Şimdi Ara

The Last of Us Part II Remastered | Çıktı | PC ANA KONU

Bu Konudaki Kullanıcılar: _Ritter_
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.180
Cevap
36
Favori
44.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • The Last of Us Part II Remastered | Çıktı | PC ANA KONU

Steam Sayfası

The Last of Us Part II Remastered | Çıktı | PC ANA KONUstore.steampowered.com
    The Last of Us™ Part II Remastered on Steam
    https://store.steampowered.com/agecheck/app/2531310/

300'den fazla Yılın Oyunu ödülünü kazanan oyunu PC'de deneyimleyin. Ellie ve Abby'nin hikayesini grafik geliştirmeleri, roguelike hayatta kalma deneyimi No Return gibi oyun modları ve daha fazlasıyla keşfedin.

ELLIE ve ABBY’NİN MACERASI ŞİMDİ PC'DE

300'den fazla Yılın Oyunu ödülünü kazanan The Last of Us Part II Remastered'ı, şimdi Ellie ve Abby'nin eleştirmenlerce beğenilen hikayesinin oynanışını kusursuz kılan bir dizi teknik geliştirme ile deneyimleyin.

Ellie ve Joel, salgın sonrası Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tehlikelerle dolu yolculuklarından beş yıl sonra Wyoming'in Jackson kasabasına yerleşirler. Hastalıklıların ve daha çaresiz durumdaki diğer afetzedelerin daimi tehditlerine rağmen gelişmekte olan bir topluluk içinde yaşamak onları huzurlu ve güvende hissettirir. Şiddetli bir olay bu huzuru bozduğunda, Ellie adaleti sağlamak ve bir sonuca varmak için amansız bir yolculuğa çıkar.

The Last of Us Part II Remastered, orijinal oyunu daha önce mümkün olmayan şekillerde zenginleştiriyor:

• Çok sayıda grafik iyileştirmesi, güzel olduğu kadar tehlikeli bu dünyaya canlılık veriyor.
    • PlayStation® DualSense kontrol cihazıyla tam entegrasyon¹.

• Bu sevilen maceranın derinliklerine dalın ve orijinal oyunun yaratılma süreci hakkında bilgi edinin.
    • Kayıp Seviyeler ile orijinal oyunda yer almayan üç seviyenin erken geliştirme versiyonlarını keşfedin.
    • Oyunu deneyimlerken, saatler süren ve Part II'nin geliştirilmesine dair fikirlerin yer aldığı geliştirici anlatımlarını dinlemenin keyfini çıkarın.
    • Kilidi açılabilir enstrümanlar içeren Guitar Free Play ile müzikal potansiyeline ulaşın veya Speedrun Modu'na² geçin ve en iyi bitirme sürelerinizi paylaşın.
    • Sesli Betimleme³ ve Konuşmayı Titreşime Dönüştürme¹ seçenekleri de Part II'nin erişilebilirlik özellikleri arasında yerini aldı.

• The Last of Us Part II Remastered, oyuncuların hem Ellie hem de Abby için kullanabileceği kilidi açılabilir karakter ve silah görünümleri de sunuyor.

¹ Oyun içi DualSense kontrol cihazı özelliklerini tam kapsamlı deneyimlemek için kablolu bağlantı gereklidir.

² Kilidi açmak için oyunda ilerlemek gerekir.

³ Ses desteği olan diller için kullanılabilir.

The Last of Us Part II Remastered - Announcement Trailer | PC Games

The Last of Us Part II Remastered | Çıktı | PC ANA KONUPlayStationyoutube
    Play Naughty Dog’s The Last of Us Part II Remastered, coming to PC for the first time on April 3, 2025. Bringing with it all the improvements and new modes from the PlayStation 5 version, like the roguelike survival mode No Return, Guitar Free Play, commentary, and more, Part II Remastered will allow players to experience Ellie and Abby’s acclaimed journeys, optimized and enhanced for PC. #pcgames #tlou2remastered #tga2024 Rated Mature
    https://www.youtube.com/watch?si=8vfoSlpiRHKgAuRS&v=O6MdexNSy3o&feature=youtu.be

The Last of Us Part II Remastered - Launch Trailer (Audio Description Available) | PC Games

The Last of Us Part II Remastered | Çıktı | PC ANA KONUPlayStationyoutube
    https://www.playstation.com/en-us/games/the-last-of-us-part-ii-remastered/the-last-of-us-part-ii-remastered-pc/ Naughty Dog's The Last of Us Part II Remastered is now available on PC for the first time, with new updates to the fan-favorite No Return mode, including new characters and maps. Experience Ellie and Abby’s acclaimed journeys, optimized and enhanced for PC with quality-of-life updates like Widescreen support*, NVIDIA DLSS 3**, and AMD FSR 3.1 upscaling and frame generation.** Sign in with your account for PlayStation™Network to enjoy rewards, including Jordan A. Mun’s Jacket from Intergalactic: The Heretic Prophet*** as a skin for Ellie and +50 points to activate bonus features and concept art. *Compatible PC and display device required. **Compatible PC and graphics card required. ***Intergalactic: The Heretic Prophet is in development for the PlayStation®5 console. #pcgames #thelastofuspart2 Rated Mature
    https://www.youtube.com/watch?si=Ho8yifAhAk2V8LuG&v=Tg1oRHd5zlw&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 4 Nisan 2025; 0:24:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Last O Us part 2 maalesef ilk oyundan çok daha az satmış. Satışlar ilk oyuna göre epey düşmüş. Üstelik ilk oyun o dönem yeni olduğui halde çok satmıştı. 2. oyunun ilk oyundan gelen sağlam bir imajı var. Buna rağmen satışlar düşmüş.

Söyle Druckman bunu nasıl becerdin , satışları nasıl bu kadar düşürdün, bu saçma hikayeyi nasıl yazdın ?

Grafikler, oynanış, tasarımlar 10 üzerinden 10. Hikaye ise maalesef bana göre 1/10... Sony gibi muhteşem bir firma şu adamın saçmalıkları yüzünden daha az kâr etti.

Merhaba Serafi  ,

Cılız Lezbiyen ile Bodyci Kezban'ın intikam hikayesine hoş geldiniz. Oyunun Başarımlarında da belirtildiği gibi "İntikam alacaksan, iki mezar kaz." 

Yapımı Afetzede zorluk seviyesinde ve oyun-içi süresi olarak 40 saatte bitirdim. Permadeath için başarım olduğunu biliyordum fakat en zor seviye için de başarım olduğu oyunda bayağı ilerledikten sonra farkettim. Kendime ceza olarak en zor seviye ile kalıcı ölüm başarımlarını tek ilerleyişte halledeceğim. Ardından da No Return DLC'sine girişip oyunu fullemeyi planlıyorum.

Öncelikle oyunun olumlu kısımlarından bahsedeyim. Çünkü Olumsuz bölümlerine girdiğimde büyük ihtimal kendimi kaybedeceğim. Bunun nedeni bu kadar kaliteli bir yapımı Woke saçmalıkları ile harcamaları. Bu yüzden önce oyunu övmeye başlayayım. İlk çıktığı günden beri Red Dead Redemption 2 ile birlikte en iyi animasyon kalitesine sahip oyun ifadesi oldukça sık kullanılıyordu. İlk oyun PC tarafına gelmese eninde sonunda Eniştemin PS4'ünü ilk ve bu oyun için gasp edecektim. Neyse, bu kez kesin başlıyorum. 

Oyundaki mobilite ve hareket kabiliyeti kontrol ettiğimiz karaktere göre değişiyor. Ellie daha kıvrak ve seriyken, Abby daha oturaklı ve oturaklı olarak hissettiriyor. Açıkçası Animasyon geçişlerindeki doğallık konusunda şoke oldum. RDR2 ne kadar başarılı olsa da geçişlerdeki doğallığı bu kadar hissettirmiyordu. Sağlanan bu doğallık oyunun Combatı ve Mobilitesini farklı noktalara taşımış. Bu kaliteyi görünce iki firmanın sıradaki oyunları olan GTA VI ve Intergalactic'i hayal edemiyorum. İlk oyunda gayet iyi olan Gore seviyesi ise ultra, mega, deluxe seviyelerine ulaşmış. Sağlam ve temiz Gore'u her zaman severiz. 

Grafikleri için pek bir şey söylemek istemiyorum. Sonuç olarak her ne kadar Remaster olsa da özünde 5 yıllık bir yapım. Bu yüzden kaplamalar bazı yerlerde nispeten göze batıyor. Fakat Animasyonlarındaki doğallık her şeyi görmezden gelmenizi sağlayabiliyor. Yüksek yerlerden kendini bırakmak hiç bu kadar göze hoş gelmemişti. İp kullanma fiziği veya Abby'nin yükseklik korkusu yüzünden yüksek noktalardaki nefes alış-verişlerinin değişmesi gibi ince dokunuşlar basit ve etkileyici benim için.  

Oyunun optimizasyonu ise görece başarılı diyebilirim. Güzel grafikler ve sabit FPS ile oyunu sorunsuz şekilde oynayabiliyorsunuz bir noktaya kadar. Sorunlar yok mu, Klasik Sony Portu derim. 

GPU hatası yüzünden oyundan atmaları mı dersiniz, bazı mekaniklerin buga girmesi mi dersiniz. OneDrive nedeniyle oyunu save edememe ve 1 saatlik oynanışın hiç olması mı dersiniz. Ama ilk oyundaki sorunların hala çözülmediği yerde ölümü gösterip sıtmaya razıyız diyebiliriz. Çıktığından beri en azından düzenli güncellemeler alıyor.  

Oyunun bir diğer başarılı olduğu kısmı ise Hikayesi ve Karakterleri. Çıktığı dönemde bu iki etkenin yoğun tepkiler aldığını hatırlıyorum. Benim için ise Hikayesi kusursuza yakın, karakterleri ise Woke'dan arıtılınca epey gerçekçi ve oturaklı. Dina(SJW hariç), Jesse, Owen, Yara, Manny gayet sağlam yazılmış karakterler. Dublajlı oynamama rağmen Manny'nin yaptığı esprilere bayağı güldüm. 

Karakterlerden bahsetmişken Serafiler'den bahsetmemek olmaz. Lost'daki Diğerleri(Others) grubu gibi gizem yaratma, Fallen Prophet kıvamındaki arka plan hikayesi ile merak unsuru güzel işlenmiş.

Hikayenin sunum şekli bayağı hoşuma gitti. Lost yüzünden Flashback kavramından ne kadar nefret etsem de oyundaki kullanımı iyi olmuş. Hikaye iki karakterimizin yaşadığı gel-gitler ile oldukça yalın bir dille anlatılıyor. Yaptığınız her şeyin ve aldığınız her kararın bir etki/tepkisi vardır. Bu yüzden her ne kadar

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Joel gibi sağlam bir karakteri erken harcasalar da hikayenin başlangıç noktası olarak bunu seçmiş Yapımcı. O yüzden Abby'nin aldığı intikamı haklı buluyorum.

Hikaye anlatımında daha önce iki ayrı karakteri kontrol ettiğimizi oyunlar oynamıştık. Hatta ilk oyununda kontrol ettiğimiz karakteri diğer oyunda avlamaya/öldürmeye çalıştığımız yapımlar da olmuştu.

Ama ilk kez aynı oyun içerisinde paralel şekilde iki ayrı hikayeyi oynayıp birleşme noktasına geliyoruz. Yapımcı firma bu noktada aldığı riskli karar ile bence oldukça başarılı bir işe imza atmış. İki ayrı oynanış ile karakterlerimizin yaşadığı değişimleri çarpıcı şekilde hissediyoruz bizde. Bu noktada;

Spoiler,

Abby olarak serinin ana karakteri olan Ellie ile yaptığımız Boss savaşı bayağı epikti. Basit görünse de bu kadar başarılı bir sekansı uzun zamandır bir oyunda görmemiştim. Aynı şekilde Tommy ile oynadığımız Köşe kapmaca güzel kurgulanmış. Gayet "vurucuydu".

Oyunun finalini de çok sevdim ve oldukça etkilendim.

Spoiler,

Ellie yaşadığı travma nedeniyle ara ara Joel'un ölüm anını görüyordu. En sonunda ise ölüm anı yerine onu ne kadar sevdiğini anladığı Veranda'daki Gitarlı halini anımsayınca Abby'i bağışlamayı seçti. Sonuçta ikisi de "babalarını" kaybetmişti.

Gelelim Dananın kuyruğunun koptuğu yere; Woke ve Social Justice Warrior(SJW) saçmalıklarına. Yaklaşık 10 yıldır PlayStation markası; Netflix, Disney ve Amazon'a nispet yaparcasına artık Hold my Beer seviyesine geldi. Öyle ki(Bundan sonrası Horizon serisi ve Ghost of Tsushima oyunları için spoilerdır)

Spoiler,

Horizon serisini özellikle ikinci oyunu ele alalım. Yahu İnsan nüfusu komple yer yüzünden silinmiş, yaşam zor zar tekrardan başlamış. Bir kadın savaşçı ile karşılaşıyoruz. Diyor ki evdeki karımı çok özledim. Ulan İlk Çağ koşullarında yaşıyorsunuz, en büyük misyonunuz üremek olmalı normalde. GoT deseniz tam evlere şenlik. Biseksüel Shinobi Ninemiz vardı oyunda yahu. Granny çıldırmış.  Orta Çağ Japonya'sından bahsediyoruz. 

İlk oyun nispeten eski bir yapım olduğu için Yönetmen Neil Druckmann'ın bıyıkları yeni terliyordu. Bu oyun ise kendisi artık baskın bir Yönetmen olduğu için yardırmış durumda. Daha oyunun ikinci sahnesinde Ellie olarak Bara gidiyoruz ve arka planda iki erkeğin konuşmasına denk geliyoruz. Diyor ki dün gece çok iyiydi, tekrar yapar mıyız. Çok önemli değil ama Kıyamet kopalı 25 yıl oldu, 3-5 kişi kaldı Dünya'da.   Bunlar yetmedi mi. Sorun değil. Oyundaki diğer ana karakterimiz Abby var. Böyle VOCAAAT şeklinde yapılı bir arkadaşımız malum. Peki bu karaktere ne olsun. Kulağına fısıldasınlar.

Spoiler,

30 yıllık oyunculuk hayatımda ilk kez kulağıma fısıldandı bu şekilde. Genelde RPG oyunlarında da Romance vardır fakat hiç biri zorunlu değildir.

Neyse en azından Abby'nin neden "köpekleri" sevdiğini anlamış olduk.  Dina desek tam bir İsviçre Ordu Çakısı. SJW kelimesinin sözlük karşılığı direk. Biseksüel?, Yahudi, No bodyshame. Forumdaki bir arkadaşın dediği gibi benim koltuk altımda o kadar kıl yok.  Diğer tarafta 13 yaşında varoluş sancısı yaşayan bir çocuk olarak vurgulanan Lev. Sevdik değil mi.

Evet, ne kadar sempatik gelse de karakteri canlandıran kişinin Trans bir birey olduğunu öğrenince bütün hevesiniz kaçabilir. Bu kadar çirkinlik ve mide bulantısından sonra oyunun müziklerinden bahsederek kapanışı yapalım. Yoksa daha da söveceğim. 

Serinin en başarılı olduğu kısımlar bence Müzikleri. İlk oyunda Yalnızlık ve Çaresizlik duygularını müzikler ile çok başarılı aktarmışlardı. İkinci oyun ile birlikte gelen Sevgi ve İntikam temalarını ise harikulade yansıtmışlar. Bazı noktalarda Ünlü yönetmen John Carpenter esintileri hissettim. Bildiğiniz gibi genelde filmlerinin müziklerini de kendisi yapıyordu.

İlk oyun gibi ikinci oyunu da Dublajlı olarak oynadım ve gayet beğendim. Türkçe Altyazıyı geçtim, insanın kendi dilinde oyun oynaması gibi bir keyif yok. Bunun lüks değil de gereklilik olduğu günleri de görürüz umarım.

Günün sonunda Yaramaz Köpek şaheser olma potansiyeli olan yüksek kalibre bir yapım ortaya yokmuş. Serinin gelecek oyununda umarım Woke saçmalıklarından bir nebze uzak dururlar. Daha anlatılacak çok hikaye var. 

"Mücadelen uzun olsun - Ve Ölümün de çabuk."

SonySoundtracksVEVOyoutube
    "Beyond Desolation" from The Last of Us Part II (Original Soundtrack) Music by Gustavo Santaolalla and Mac Quayle ► Listen to the full THE LAST OF US PART II soundtrack here: https://soundtracks.lnk.to/TheLastOfUsPartIIAY ► Ask your voice device to play "The Last of Us Part 2" ABOUT THE LAST OF US PART II Set five years after the events of The Last of Us, players enter the role of 19-year-old Ellie, who comes into conflict with a mysterious Christian cult in a post-apocalyptic United States. The game contains survival horror elements and is played from the third-person perspective. Players can use firearms, improvised weapons, and stealth to defend against FOLLOW SONY SOUNDTRACKS: ► Facebook: https://www.facebook.com/SonyMusicSoundtracks/ ► Instagram: https://www.instagram.com/sonymusicsoundtracks/ ► Twitter: https://twitter.com/sonysoundtracks/ ► Discord: https://discord.com/invite/DCKp3RYRK3 ► TikTok: https://www.tiktok.com/@sonysoundtracks ► Newsletter: https://forms.sonymusicfans.com/campaign/soundtracks-newsletter-sign-up/ ► Spotify: https://thelastofus.lnk.to/playlist/spotify ► YouTube: https://thelastofus.lnk.to/playlist/youtubemusic SUBSCRIBE to our channels for more: ► https://soundtracks.lnk.to/sonysoundtracksvevoID ► https://milanrecords.lnk.to/youtube THE LAST OF US PART II (ORIGINAL SOUNDTRACK) TRACKLISTING 1. The Last of Us Part II 2. Unbound 3. Longing 4. Eye for an Eye 5. It Can’t Last 6. The Cycle of Violence 7. Reclaimed Memories 8. Cordyceps 9. Longing (Redemptions) 10. Restless Spirits 11. Chasing a Rumor 12. They’re Still Out There 13. Unbroken 14. The Rattlers 15. The Obsession 16. Soft Descent 17. The WLF 18. A Wolf’s Ghost 19. Masks On 20. It Can’t Last (Home) 21. Inextinguishable Flames 22. Allowed to be Happy 23. Collateral 24. The Cycle Continues 25. All Gone (The Promise) 26. Grieving 27. The Island 28.Beyond Desolation #TheLastofUs #TheLastofUsSoundtrack #TLOU
    https://www.youtube.com/watch?v=35UTD2Sm4NU

Başka oyunlarda da öyle yapmam gerekti.

Bu arada görsel ile de nasıl yapıldığını anlattım

Super Resolution tıklayıp bir işlem yapmanıza gerek yok. Yapanlar oluyor ama bence gerek yok. Zaten orada harflerle bir şey yapmışlar ne olduğu bilmiyorsan dokunmamak en iyisi.

Görseller bulanık görünebilir tıklayınca açılan hallerin de böyle bir sorun yok

• Önlerden yerimizi alalım :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Premium, Deluxe, Diamond, Elite, Plus artık en tepe sürümü hangisiyle alınır agaThe Last of Us Part II Remastered | Çıktı | PC ANA KONU 

• 1200tl olur minimum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Loading shaders başlasın.

• Bu sefer becerirler umarım optimizasyon yapmayı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Shaders felaketti ya, en az 1 saat bekletiyordu. Ben spora gidiyordum o ara, geldiğimde hazır oluyordu.  

Büyük ihtimalle PC Port'unu Iron Galaxy yapacak, pek ümitli değilim ama umarım ders almışlardır, aynı hataları yapmazlar. Nixxes, Iron Galaxy'den daha başarılı bir stüdyo.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Harbiden nedir bu shaders yükleme olayı? Yeni mi türedi anlamadım yıllardır pc oyunları oynarım yeni yeni böyle şeylerle karşılaşıyorum. Dünde COD MW3 ün açık betasında aynı şeyi yaşadım. Olayı ne bunun bilen var mı?

• EzoBride kullanıcısına yanıt

Yeni türedi hocam benimde fikrim yok, bilen birisi aydınlatsın tabii. O kadar HDD'den SSD'ye geçtik hala bu tip sorunlar başımıza geliyor. The Last of Us Part II Remastered | Çıktı | PC ANA KONU 

• Rez

• Her ne kadar hikaye olarak beğenmesem de oynanış olarak enfes bir oyundu TLOU P2. PC portu da çok iyi olacaktır, özellikle ilk oyunun portundan sonra sağlam hazırlanıyorlardır.

• The Last of Us Part II'nin PlayStation 5 sürümü Sony'nin veritabanına yerleştirildi ve görünüşe göre piyasaya sürülmesinden çok da uzak değil.

🔹 İki güvenilir kaynak bu haberi doğruladı; PlaystationSize'ın Twitter hesabı ve Gaming Insider Media'dan Tom Henderson.

The Last of Us Part II Remastered | Çıktı | PC ANA KONUx (formerly twitter)
    Insider Gaming (@InsiderGamingIG) on X
    https://twitter.com/InsiderGamingIG/status/1725427375570031005?s=20

The Last of Us Part II Remastered | Çıktı | PC ANA KONUx (formerly twitter)
    PlayStation Game Size (@PlaystationSize) on X
    https://twitter.com/PlaystationSize/status/1725420958255652866?s=20

• Resmi olarak duyuruldu fakat pc için bilgi verilmedi.

PlayStationyoutube
    Play the winner of over 300 Game of the Year awards, now remastered for the PlayStation®5 console. Experience for the first time or relive Ellie and Abby’s story with graphical enhancements, new gameplay modes like the roguelike survival experience No Return, full DualSense™ wireless controller integration, and more. Available on PS5® January 19, 2024. Pre-orders start on December 5, 2023. #ps5 #ps5games #tlou2 Rated Mature
    https://www.youtube.com/watch?si=EhaYaccgF3BSaMsA&v=Ye3st9z6jQY&feature=youtu.be

• R-10 kullanıcısına yanıt

part 1'in fragmanında pc içinde yazıyordu. henüz pc portu göremeyeceğiz anlaşılan..

• PhilipTandy kullanıcısına yanıt

Bir yıl sonra PC ye gelir.Malum yollarla 4k herşey ultra 120 fps dibine vururuz.

• Umarım ps5te çok az satarda güzel bir tokat yerler

• Silknigth: Diğer (PC) bağlantı noktaları arasında The Last Of Us Part 2 çok yakın.

The Last of Us Part II Remastered | Çıktı | PC ANA KONUreddit
    From the GamingLeaksAndRumours community on Reddit: Silknigth: Among other (PC) ports, The Last Of Us Part 2 is very close.
    https://www.reddit.com/r/GamingLeaksAndRumours/comments/1b84xie/silknigth_among_other_pc_ports_the_last_of_us
  • Ghost of Tsushima’nın duyuru tarihini doğru sızdıran arkadaş tarafından oyunun Nisan ayında duyurulacağı söyleniyor.

Edit: Kaynak
    https://x.com/silknigth/status/1767246866159194296?s=46&t=23r3CTsk69sflPAOzp64JQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemo94 -- 12 Mart 2024; 0:19:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu sene içinde gelir bence. 👍

• Bu sene içinde geleceği neredeyse kesin zaten. Gow ragnarok, gt7 ile birlikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThomasAngelo89 -- 12 Mart 2024; 12:44:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.