Şimdi Ara

Call of Duty: Modern Warfare 3 Türkçe Altyazı Yaması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
45
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Call of Duty: Modern Warfare 3 herkesin oynadığı bir oyundur, hala oynamayan varsa bir zahmet gidip oynasın seriyi. Her neyse.

Artık işe güce karıştık, oyun oynamaya çok vaktimiz olmuyor. Geçenlerde Call of Duty serisini tekrar bitireyim dedim. Modern Warfare 1 ve Modern Warfare 2'yi türkçe altyazılı oynayabiliyorsunuz bildiğiniz üzere. Ancak Modern Warfare 3'ü çocukken oynadığımda Türkçe altyazı yoktu o zamanlar. Modern Warfare 3'e geçtiğimde aradan yıllar geçmiştir belki biri çıkartmıştır diye araştırdım ancak kimse çıkartmamış. Ben de dedim kimse çıkartmadıysa artık ben yapayım, öyle oynarım oyunu.

Bu oyuna OyunÇeviri ekibi zamanında dublaj yapmış sağolsunlar. O zaman için büyük bir gelişmeydi. Ancak oyunda olması gereken ruh yoktu dublajda. O yüzden altyazılı oynamak istiyorum. Ancak MW1 ve MW2'ye altyazı olup MW3'e altyazı olmamasının sebebini OyunÇeviri ekibi teknik zorluklar olarak belirtmiş. Bu Teknik Zorluktan kasıtları sanırım Modern Warfare 3'te IW5 motoruna geçmeleri ve FastFile dosyalarının (zone/*.ff) daha iyi şifrelenmeleri. Dosyaları açamadıkları için altyazıyı da ekleyememişlerdir haliyle. Infinity Ward'ın altyazıları Assetlere bağımlı olarak dışa aktarmaları da ayrı bir saçmalık diyelim, sonuçta sen o dili yapmak için bütçe ayırmıyorsan bırak da topluluk yapsın bari.

Üzerinden yıllar geçmesine rağmen daha yeni ve ilk olacak galiba, ben araştırdım bulamadım. Bulan olursa söyleyin boşa uğraşmayalım :)

Türkçe karakter desteği fontlarda yok, denedim olmadı.

Ekran görüntüleri ileride eklenecek.

Şu anki aşamada altyazıları ayrıştırdım, oyuna eklemenin yolunu da buldum. Bundan sonrası artık altyazıları çevirme ve yerleştirme.

• Oyunun altyazı yaması var. OyunÇeviri’nin dublaj ekleyip altyazı eklememe sebebi dil dosyalarının zorluğundan değil de kendi tercihleri olabilir mi? Çünkü dublaj yapmayı unuttukları-atladıkları bir kaç yeri altyazı olarak çevirmişlerdi dil dosyaları açılamasa onu da ekleyemezlerdi.

Şu an Apex çevirinin sitesinde yama hazırlanıyor olarak görünüyor ne zaman çıkar bilmiyorum ama bir tane daha yama var

Hazırda olan yamayı ben kullanmıştım ve virüs vs.. hatırlamıyorum temizdi diye kalmış aklımda. Buraya atmıyorum çünkü belki yanlış hatırlıyorumdur virüs çıkar boştan yere sorumluluk almayayım ama korsan indirme sitelerinin birinde (sonu vip ile biten) Türkçe altyazı diye bir link eklemişler.

Tabi son durum ne bilmiyorum ben oynayalı baya oldu belki çalışmıyordur ya da dediğim gibi virüslü falandır o yüzden alternatif iyidir siz çevirin yine de :) kolay gelsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İyiler ilk görüşte tanınmaz

• Cemo94 kullanıcısına yanıt

Oyunçevirinin kendi sitesinde kendileri teknik nedenlerden dolayı altyazıların tümü çevrilmedi diye belirtmişler, kendi tercihleri değil yani. İsteseler çevirirlerdi ama dublaj var çevirmeyelim diye keyfi bir durum söz konusu değil.Buradan bakabilirsin: https://www.oyunceviri.net/mw3turkcedublaj

Apex kapandı diye biliyorum da sanırım yeni çıkan useapex'i diyorsun. Onların sitesinde bir sürü oyun hazırlanıyor durumunda hatta daha yeni yeni yapılaşmaya başladıkları için belki sadece göstermelik koymuşlardır, çok daha sonra bakarlar.

Dediğin yamaya da baktım, OyunÇevirinin yaptığı altyazı kısmı sadece. Kurulum ekranı da zaten oyunçevirinin dublajının kurulum ekranı, içinden dublajı kaldırmışlar, sadece altyazıları bırakmışlar. Haliyle Oyunçevirinin yaptığı altyazılar var sadece.

Son olarak dil dosyaları açılamıyor değil, youndaki tüm metinleri dışa aktarabilirsin ama her dosyayı geri paketlemek IW5 motorundaki yeni yapı nedeniyle mümkün değil. Oyunçevirinin bazı sesleri düzenleyememe sebebi de bu diye düşünüyorum, o yüzden mecbur kalıp altyazı eklemişler, bazı yerleri de değiştiremeyip ses+altyazı ingilizce kalan yerler de vardı. Şu zamana kadar hiç full altyazı çıkmama sebebi de bu zorluk. Sesi değiştirebildiğinden altyazıyı değişiremeyebiliyorsun, altyazıyı değiştirdiğinden de sesi değiştiremeyebiliyorsun. İkisini de değiştirebilirsin dosyadaki verilerin yapısına bağlı. MW3'te dil metinleri haritaların içinde, başka dosyalara da referans veren assetler var, dili çıkartıyorsun da assetleri çıkartamadığın dosyalarda geri paketleyemeyeceğin için çıkarttığın dilin anlamı olmuyor.

Tamamen türkçe altyazı yok diye biliyorum, yanlış olduğunu düşünüyorsan DM'den atabilirsin linkini.

Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.