|
Call of Duty: Modern Warfare 3 herkesin oynadığı bir oyundur, hala oynamayan varsa bir zahmet gidip oynasın seriyi. Her neyse. Artık işe güce karıştık, oyun oynamaya çok vaktimiz olmuyor. Geçenlerde Call of Duty serisini tekrar bitireyim dedim. Modern Warfare 1 ve Modern Warfare 2'yi türkçe altyazılı oynayabiliyorsunuz bildiğiniz üzere. Ancak Modern Warfare 3'ü çocukken oynadığımda Türkçe altyazı yoktu o zamanlar. Modern Warfare 3'e geçtiğimde aradan yıllar geçmiştir belki biri çıkartmıştır diye araştırdım ancak kimse çıkartmamış. Ben de dedim kimse çıkartmadıysa artık ben yapayım, öyle oynarım oyunu. Bu oyuna OyunÇeviri ekibi zamanında dublaj yapmış sağolsunlar. O zaman için büyük bir gelişmeydi. Ancak oyunda olması gereken ruh yoktu dublajda. O yüzden altyazılı oynamak istiyorum. Ancak MW1 ve MW2'ye altyazı olup MW3'e altyazı olmamasının sebebini OyunÇeviri ekibi teknik zorluklar olarak belirtmiş. Bu Teknik Zorluktan kasıtları sanırım Modern Warfare 3'te IW5 motoruna geçmeleri ve FastFile dosyalarının (zone/*.ff) daha iyi şifrelenmeleri. Dosyaları açamadıkları için altyazıyı da ekleyememişlerdir haliyle. Infinity Ward'ın altyazıları Assetlere bağımlı olarak dışa aktarmaları da ayrı bir saçmalık diyelim, sonuçta sen o dili yapmak için bütçe ayırmıyorsan bırak da topluluk yapsın bari. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen daha yeni ve ilk olacak galiba, ben araştırdım bulamadım. Bulan olursa söyleyin boşa uğraşmayalım :) Türkçe karakter desteği fontlarda yok, denedim olmadı. Ekran görüntüleri ileride eklenecek. Şu anki aşamada altyazıları ayrıştırdım, oyuna eklemenin yolunu da buldum. Bundan sonrası artık altyazıları çevirme ve yerleştirme. |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
Hızlı